Οι 9 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές συγχρονισμού αρχείων



Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Οι 9 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές συγχρονισμού αρχείων

read

Το συγχρονισμό αρχείων και φακέλων τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να μεταφέρουμε φακέλους ή άλλα αρχεία από μία τοποθεσία του υπολογιστή μας σε κάποια άλλη και αντίστροφα. Οι χρησιμότητες και εφαρμογές του είναι πολλές μία από τις οποίας είναι για παράδειγμα η αποθήκευση και φύλαξη εγγράφων ΄φωτογραφιών ή άλλων σημαντικών αρχείων. Σήμερα, χρησιμοποιείται ευρύτατα από πολλές εφαρμογές όπως είναι το OneDrive το Google Drive και πολλές άλλες παρόμοιες υπηρεσίες.




Horodruin

1.


Συχνά χρειάζεται να ενημερώσουμε ένα φάκελο παίρνοντας αρχεία από πολλούς διαφορετικούς φακέλους. Το Horodruin κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά. Πρόκειται για ένα συγχρονιστή αρχείων με μοναδικά χαρακτηριστικά όπως ο χειρισμός περισσότερων από 2 φακέλων. Είναι πολύ απλό στη χρήση και μπορεί να διαχείριση πολλούς φακέλους (2 ή περισσότερους) όπου η ανάλυση του φακέλου μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες σας, περιλαμβάνει επίσης δυνατότητα αποθήκευσης σε ξεχωριστό φάκελο και βέλτιστη μηχανή αντιγραφής πολλαπλών αρχείων.



GoodSync

2.


Το GoodSync συγχρονίζει και υποστηρίζει αυτόματα όλες τις φωτογραφίες, τη μουσική, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλα σημαντικά αρχεία μεταξύ όλων των επιτραπέζιων υπολογιστών, φορητών υπολογιστών, διακομιστών και εξωτερικών μονάδων δίσκου.Το πρόγραμμα αυτό σας σας επιτρέπει να συγχρονίζετε αυτόματα αρχεία μεταξύ υπολογιστών, φορητών υπολογιστών και εξωτερικών μονάδων. Επίσης σας επιτρέπει να κάνετε backup των αρχείων από και προς FTP, WebDAV, Windows Mobile τηλέφωνα και PDA. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγχρονισμό και για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, καθιστώντας το ένα ευέλικτο εργαλείο. Τα αρχεία μπορούν να συγχρονιστούν με ή αντίγραφα ασφαλείας σε άλλους φακέλους, ξεχωριστές μονάδες, σε αφαιρούμενα μέσα, δικτυωμένους υπολογιστές ή διακομιστές σε απευθείας σύνδεση.


CrococryptMirror

3.


Γνωστό και ως "Crococrypt" είναι ένα εργαλείο κρυπτογράφησης που αντικατοπτρίζει ολόκληρους φακέλους (με το περιεχόμενό τους) με κρυπτογραφημένους φακέλους. Οι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται είναι οι AES και Twofish (256 bits). Το αρχείο κλειδιών είναι εξασφαλισμένο με κωδικό πρόσβασης. Επιπλέον, χρησιμοποιείται συμπίεση ZIP για τη βελτιστοποίηση του αποθηκευτικός χώρου.

Για λόγους απόδοσης, ο συγχρονισμός του φακέλου πηγής και προορισμού γίνεται στο παρασκήνιο. Ένα αντίγραφο ασφαλείας των keyfiles πρέπει να φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος. Χωρίς το keyfile τα containers δεν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν.

Στην φορητή έκδοση του Crococrypt keyfile και ρυθμίσεις αποθηκεύονται μαζί με το φάκελο της εφαρμογής. Ως εκ τούτου, η πλήρης εφαρμογή μπορεί να μεταφερθεί σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μονάδες δικτύου ως πηγές αλλά και ως φάκελοι προορισμού.

MetroBackup

4.


Το MetroBackUp είναι μια πολύ απλή και χρηστική εφαρμογή για το συγχρονισμό καταλόγων ανάμεσα σε διαφορετικές θέσεις. Έτσι, αρκετά ζεύγη καταλόγων, που θα συγχρονιστούν, μπορούν να ομαδοποιηθούν σε θέσεις εργασίας και να ενημερωθούν μαζί.


freefilesync

5.


Λογισμικό σύγκρισης και συγχρονισμού φακέλων που δημιουργεί και διαχειρίζεται αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων σας. Αντί να αντιγράφει κάθε αρχείο κάθε φορά, το FreeFileSync καθορίζει τις διαφορές μεταξύ μιας πηγής και ενός φακέλου προορισμού και μεταφέρει μόνο την ελάχιστη ποσότητα δεδομένων που χρειάζεται. Το FreeFileSync είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, διαθέσιμο για Windows, macOS και Linux

DSynchronize

6.


Δωρεάν πρόγραμμα που συγχρονίζει δύο ή περισσότερους καταλόγους σε ένα τοπικό δίκτυο. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και με ελληνικού μενού. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να κατεβάσετε το DSynchronize Greek Pack να το αποσυμπιέσετε και να μεταφέρετε το αρχείο DSynchronize.lng στον κύριο φάκελο του προγράμματος.



Bart

7.


Εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων αρχείων και φακέλων, που μπορεί να μεταφέρει τυχόν αλλαγές από διαφορετικές πηγές προέλευσης στη πηγή προορισμού που έχετε επιλέξει. Όταν εκτελείται, θα αντιγράψει όλα τα αρχεία που έχουν αλλάξει από την τελευταία εκτέλεση, ενημερώνοντας την πηγή προορισμού με αποτελεσματικό τρόπο, αντιγράφοντας μόνο τα απαιτούμενα αρχεία. 


Μπορεί να διαβάσει από μια λίστα καταλόγων, έτσι ώστε όχι μόνο να μπορεί να διατηρεί το φάκελο Documents backup, αλλά και οποιαδήποτε άλλα δεδομένα αποθηκεύονται στη μονάδα σας σε άλλες τοποθεσίες. Κατά την πρώτη εκτέλεση, όλα τα αρχεία θα αντιγραφούν και στη συνέχεια, τις επόμενες φόρες θα μεταφέρονται μόνο τα αρχεία που έχουν τροποποιηθεί Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εφαρμογή δεν πραγματοποιεί αμφίδρομο συγχρονισμό.

Syncthing

8.


Το Syncthing είναι ένα πρόγραμμα συνεχούς συγχρονισμού αρχείων. Συγχρονίζει αρχεία μεταξύ δύο ή περισσοτέρων υπολογιστών σε πραγματικό χρόνο, προστατευμένο με ασφάλεια από τα αδιάκριτα μάτια. Δεν υπάρχει κεντρικός διακομιστής και όλη η επικοινωνία είναι ασφαλής χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας TLS. 

Η κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται αποτρέπει την πρόσβαση των δεδομένων σας σε κάθε είδους υποκλοπές. Κάθε κόμβος προσδιορίζεται από ένα ισχυρό κρυπτογραφικό πιστοποιητικό. Μόνο οι κόμβοι που έχετε επιτρέψει ρητά μπορούν να συνδεθούν. 

Συγχρονίστε όσους φακέλους χρειάζεστε με διαφορετικά άτομα ή μόνο μεταξύ των δικών σας συσκευών. Λειτουργεί σε Mac OS X, Windows, Linux, FreeBSD, Solaris και OpenBSD. Ο συγχρονισμός δεν χρειάζεται διευθύνσεις IP ή προηγμένη διαμόρφωση, λειτουργεί μόνο μέσω LAN και μέσω Διαδικτύου.


@MAX SyncUp

9.


Θέλετε να προστατεύσετε σημαντικά αρχεία από τυχαία διαγραφή ή κατάρρευση του συστήματος; Με το @Max SyncUpη προστασία κρίσιμων εγγράφων και έργων είναι μια απλή υπόθεση.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε αντίγραφα ασφαλείας σε κάποιον τοπικό φάκελο, μονάδα USB, δικτυωμένο υπολογιστή, NAS ή να τα τοποθετήσετε σε διακομιστή FTP, SFTP ή WebDAV, Google Drive, OneDrive ή  να κάνετε αποθήκευση στο Dropbox. Όταν ανακαλύψετε ότι τα τοπικά σας αρχεία έχουν καταστραφεί λόγω αποτυχίας συστήματος ή επίθεσης ιού, μπορείτε να επαναφέρετε ό,τι χάθηκε με μερικά κλικ του ποντικιού.

Σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ή να συγχρονίζετε τα αρχεία σας σε έναν τοπικό φάκελο, αφαιρούμενη μονάδα USB, δικτυωμένο υπολογιστή ή διακομιστή NAS, διακομιστή (S)FTP ή WebDAV, Google Drive, OneDrive ή Dropbox αποθήκευσης cloud - όλα αυτά εντελώς αυτόματα.

Επιπλέον, το @MAX SyncUp μπορεί να συγχρονίσει δύο υπολογιστές απευθείας μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο τύπου RSync που εντοπίζει και μεταφέρει μόνο τα αλλαγμένα μέρη των αρχείων. 

Είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε σημαντικά αρχεία, ή να διατηρείτε τα έγγραφά σας ενημερωμένα στους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές σας. 

 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας ή συγχρονίστε τα αρχεία σας σε έναν τοπικό φάκελο, αφαιρούμενη μονάδα USB, δικτυωμένο υπολογιστή ή διακομιστή NAS, FTP, SFTP ή WebDAV, Google Drive, OneDrive ή Dropbox αποθήκευση cloud - όλα εντελώς αυτόματα.
  • Συγχρονίστε δύο υπολογιστές απευθείας μέσω διαδικτύου ή σε τοπικό δίκτυο χρησιμοποιώντας τον αποτελεσματικό αλγόριθμο τύπου RSync που εντοπίζει και μεταφέρει μόνο τα αλλαγμένα μέρη των αρχείων.
  • Εκτελέστε συγχρονισμό αμφίδρομης κατεύθυνσης με τη σωστή επεξεργασία τυχόν αλλαγών και διαγράψτε τα απαρχαιωμένα αρχεία.
  • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας βασισμένα σε σκληρούς συνδέσμους σε στυλ Apple Time Machine που συνδυάζουν τις δυνατότητες πλήρους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με την αποτελεσματικότητα των σταδιακών αντιγράφων ασφαλείας.
  • Προεπισκόπηση αρχείων προς επεξεργασία και αλλαγή των ενεργειών που έχουν καθοριστεί αυτόματα.
  • Περιηγηθείτε εύκολα στα περιεχόμενα του αρχείου,  αναζητήστε και  επιλέξτε αρχεία και  επαναφέρετε  τα στην αρχική θέση ή σε άλλο μέρος.
  • Εκτέλεση ως υπηρεσία Windows  ακόμη και όταν δεν είναι συνδεδεμένος χρήστης.


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .