Τα 10 καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας ήχου για τα Windows



Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Τα 10 καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας ήχου για τα Windows

read

Η επεξεργασία ήχου απασχολεί αρκετούς χρήστες και για σκοπό αυτό υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματικών προγραμμάτων. Ωστόσο ανάμεσα σε αυτά διατίθενται αρκετά αξιόλογα προγράμματα εντελώς δωρεάν.   Έτσι λοιπόν ψάξαμε και συγκεντρώσαμε τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για τα Windows και σας τα παρουσιάζουμε.



1


AV Audio Editor



Απλό αλλά ισχυρό και δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου για αρχάριους και επαγγελματίες για επεξεργασία και μορφοποίηση αρχείων ήχου. Μπορείτε να εισάγετε για επεξεργασία, και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα σε διάφορες μορφές όπως AAC, MP4, MP3, FLAC, APE, MPC, OGG, SPX, WV, TTA, WMA, κλπ.

2


Naturpic Audio Editor


Δωρεάν εφαρμογή για επεξεργασία εγγραφής, και μετατροπή αρχείων ήχου. Περιλαμβάνει πλήρη σειρά από εφέ και δυνατότητες επεξεργασίας που περιλαμβάνονται σε επαγγελματικά προγράμματα παραγωγής και επεξεργασίας ήχου. Κατά την επεξεργασία του ήχου μπορείτε να αντιγράψετε, να κόψετε, να κάνετε επικόλληση και ανακατέψετε οποιοδήποτε τμήμα των αρχείων του ήχου. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε εφέ όπως Fade In, Fade Out, ενίσχυση ή μείωση του θορύβου.


3


DarkAudacity


Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου, το DarkAudacity, προέρχεται το γνωστό πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου Audacity, τώρα με ένα πιο σκούρο, πιο σύγχρονο θέμα και μερικές επιπλέον βελτιώσεις. Μπορείτε να ηχογραφήσετε και να ακούσετε ήχους, να επεξεργαστείτε ήχους, να εφαρμόσετε εφέ ήχου και να αποθηκεύσετε τα μουσικά σας αρχεία σε ringtones, podcasts και άλλα.



4


ocenaudio


Απλό πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου με πολλά όμως τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα η υποστήριξη πολλαπλών μορφών αρχείων, η φασματική ανάλυση και δημιουργία σήματος ήχου. Η ανάπτυξη του επικεντρώνεται κυρίως στην ευχρηστία, παρέχοντας τελικά στον χρήστη ένα απλό αλλά περιεκτικό πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου και ανάλυσης.  Υποστηρίζει όλους σχεδόν τύπους μουσικών αρχείων, όπως MP3, OGG. Μπορείτε να κόψετε οποιοιδήποτε αρχείο ήχου να το αποθηκεύσετε να αλλάξετε την έντασή του, αλλά και να προσθέσετε κάποιο από τα πολλά φίλτρα που διαθέτει. Χρησιμοποιώντας το, αποκόμισα τις καλύτερες των εντυπώσεων και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι μπορεί να καλύψει και να παράσχει στον χρήστη αρκετές δυνατότητες και ευκολίες που τις βρίσκει κάποιος μόνο σε επαγγελματικά προγράμματα.

5


Wavosaur


Τo Wavosaur είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό επεξεργασίας και καταγραφής ήχων, wav και mp3. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να επεξεργαστείτε τον ήχο (αποκοπή, αντιγραφή, επικόλληση, εφέ κ.λ.π.) παράγει βρόχους μουσικής, ανάλυση, και καταγραφή, υποστηρίζει VST plugins, πολυκαναλικά αρχεία wav, και επεξεργασία ήχου σε πραγματικό χρόνο. Το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση και δεν εγγράφει δεδομένα στο μητρώο. Χρησιμοποιήστε το ως δωρεάν mp3 editor, θα δουλέψει σε όλα τα Windows.

6


Audacity


Ένα από τα παλαιότερα δωρεάν προγράμματα που εξελίσσεται συνεχώς και με το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε ήχο από διάφορες πηγές. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ηχογραφήσετε ζωντανή μουσική, να μετατρέψετε κασέτες και δίσκους σε ψηφιακές ηχογραφήσεις ή CD, να επεξεργαστείτε αρχεία ήχου Ogg Vorbis, MP3, και WAV, να αποκόψετε, να αντιγράψετε να ενώσετε και να κάνετε μίξη ήχου, να αλλάξετε την ταχύτητα ή τον τόνο μιας ηχογράφησης και πολλές πολλές ακόμη βελτιώσεις και εφέ.

7


Leapic Audio Editor


Δωρεάν επεξεργαστής ήχου, που είναι στην ουσία ένας All-in-One επεξεργαστής ήχου, μετατροπέας, καταγραφέας, Player, και διαχωριστής αρχείων ήχου. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό εφέ και λειτουργίες επεξεργασίας για επαγγελματική παραγωγή ήχου. Κατά την επεξεργασία αρχείων ήχου μπορείτε να αντιγράψετε, να κόψετε, να επικολλήσετε και να αναμίξετε οποιοδήποτε τμήμα αρχείων σας.  Εάν απαιτείται, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα εφέ, όπως είναι, η ενίσχυση, σταδιακή εμφάνιση, σβήσιμο, καθυστέρηση, αντιστροφή, μείωση θορύβου και άλλα. Εφαρμόστε διαφορετικά φίλτρα (φίλτρο υψηλής πρόσβασης, φίλτρο χαμηλής διαβίβασης, φίλτρο FFT) σε οποιοδήποτε επιλεγμένο τμήμα των αρχείων ήχου και αποθηκεύστε οποιοδήποτε τμήμα ενός αρχείου ήχου στο δίσκο σας ως νέο αρχείο. 

 Μπορείτε επίσης να κάνετε εγγραφή ήχου από μικρόφωνο ή οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη συσκευή εισόδου και να αποθηκεύστε το αρχείο σας σε μορφές WAV, MP3, WMA, OGG, RAW και άλλες. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πληροφορίες όπως για παράδειγμα (άλμπουμ, καλλιτέχνης, πνευματικά δικαιώματα, είδος, τίτλος, έτος, κτλ.)


8


Audiodope


Εξαιρετικός επεξεργαστής ήχου για τα windows. Μπορείτε να φορτώσετε και να ακούσετε μουσικά αρχεία διαφόρων μορφών όπως wave, MP3, wma κ.λ.π. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε μέρος ή ολόκληρη τη ροή με λειτουργίες όπως αντιγραφή, αποκοπή, επικόλληση, εισαγωγή, διαγραφή.


Μπορείτε να τροποποιήσετε οποιοδήποτε μέρος της ροής εφαρμόζοντας εφέ ήχου και να συνθέσετε αρχεία ήχου, να εκτελέσετε λειτουργίες επεξεργασίας ήχου όπως αντιγραφή, αποκοπή, επικόλληση, διαγραφή, εισαγωγή, περικοπή, διόρθωση μετατόπισης DC, συμπιεστής, ηχώ, ξεθώριασμα, αντιστροφή, μείωση θορύβου, εξομάλυνση, κλίμακα βήματος, αλλαγή βήματος, ανάκτηση, αντιστροφή, 3D ήχος και να προσθέσετε φίλτρα και εφέ. Μπορεί να διαβάσει αρχεία Windows wave, CCIT a-law, CCIT u-law, DSP Truespeech, GSM 6.10, IMA ADPCM, Microsoft ADPCM, Microsoft G723.1, Ogg Vorbis, Monkey's Audio, Flac, Windows Media audio (wma), Wavpack (wv), True Audio (tta), MusePack (mpc), OptimFrog (ofr), AVI (avi), AC3(ac3), mpeg (mpg, mpeg), MP3 (mp3) και να μετατρέψει σε Microsoft wave, MP3 audio, Ogg Vorbis, Monkey's Audio, Flac, Windows media audio, Wavpack, TrueAudio, MusePack.

9


Wavepad Audio Editor


Εξαιρετικό λογισμικό επεξεργασίας ήχου, ένας πλήρης επαγγελματικός audio editor για Windows και Mac. Σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε και να επεξεργάζεστε μουσική, φωνητικά και άλλα ηχητικά αρχεία. Κατά την επεξεργασία αρχείων ήχου μπορείτε να κόβετε, να αντιγράφετε και να επικολλάτε τμήματα των ηχογραφήσεων και, εφόσον απαιτείται, να προσθέσετε εφέ όπως echo, με την ενίσχυση και τη μείωση του θορύβου. Το WavePad εργάζεται ως μοντέρ wav ή mp3 editor αλλά υποστηρίζει, επίσης, μια σειρά από άλλες μορφές αρχείων συμπεριλαμβανομένων VOX, GSM, Real Audio, AU, AIF, FLAC, OGG και άλλα.


10


WaveShop


Δωρεάν επεξεργαστής ήχου που υποστηρίζει αναπαραγωγή και μετατροπή σε πολλά είδη αρχείων ήχου συμπεριλαμβανομένων των MP3, MP2, WAV, AIFF, AU, AVR, CAFF, FLAC, HTK, IFF, MAT4, MAT5, MPC, OGG, PAF, PVF, RAW, RF64, SD2, SDF, VOC, W64, WVE και 6I αρχεία. Επιλέξτε άνοιγμα αρχείου και φορτώστε τον ήχο σας, και θα δείτε τη γνωστή οθόνη κυματομορφής. Από εκεί και πέρα επιλέξτε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε με τον ήχο σας. 

 Στην εφαρμογή δεν υπάρχει κάτι το περίπλοκο μιας και ο δημιουργός του WaveShop φαίνεται ότι έχει επικεντρωθεί στα πιο ουσιώδη. Μπορεί η εφαρμογή να μην έχει εντυπωσιακό περιβάλλον με φανταχτερά μπουτόν περιλαμβάνει όμως ένα εξαιρετικό εγχειρίδιο βοήθειας, και ένα πολύ έξυπνο τρόπο διαχείριση μνήμης κάτι που σημαίνει ότι η επεξεργασία του ήχου είναι εξαιρετικά γρήγορη.


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .