//Add More external stylesheets Τα 4 καλύτερα δωρεάν προγράμματα κρυπτογράφησης για στικάκια USB



Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Τα 4 καλύτερα δωρεάν προγράμματα κρυπτογράφησης για στικάκια USB

read

Η δημιουργία ενός κρυπτογραφημένου USB Stick αποτελεί μία πρώτης τάξεως επιλογή για να αποθηκεύσουμε με ασφάλεια τα προσωπικά μας δεδομένα αλλά και δεδομένα που αφορούν την εργασία μας ή αρχεία που δεν θέλουμε να περιέλθουν σε χέρια τρίτων. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε το απόρρητο μας αφού στην περίπτωση που χάσουμε το στικάκι μας αλλά και για οποιοδήποτε άλλο λόγο κανείς δεν θα μπορέσει να τα διαβάσει. Στο σημερινό παρουσιάσουμε αναλυτικά 4 από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το σκοπό αυτό.


1



To uWall είναι μία έξυπνη φορητή εφαρμογή που θα μας βοηθήσει στο σκοπό μας και υποστηρίζει τη δημιουργία πολλαπλών κρυπτογραφημένων κατατμήσεων σε αφαιρούμενο δίσκο ή σε δίσκο μνήμης flash όπου κάθε κρυπτογραφημένη κατάτμηση έχει το δικό της κωδικό πρόσβασης. Η διαφορά της συγκεκριμένης εφαρμογής σε σχέση με άλλες είναι ότι μπορείτε ένα στικάκι να το χωρίσετε σε πολλά διαμερίσματα είτε κρυφά είτε φανερά και που για το καθένα από αυτό θα έχει τον δικό του κωδικό. Ας δούμε όμως τώρα πως λειτουργεί.

ΒΗΜΑΤΑ

1. Βάζουμε το στικάκι μας σην θύρα USB του υπολογιστή μας και τρέχουμε την εφαρμογή, στον πίνακα που θα ανοίξει θα δείτε τις συνδεδεμένες συσκευές USB στον υπολογιστή σας. Κάντε δεξί κλικ με το ποντίκι σας επάνω στη συσκευή USB που επιθυμείτε και μετά αριστερό κλικ στην ένδειξη Disk Encryption Wizard.

2. Επιλέξτε Crypted καθορίστε το μέγεθος του Partition βάλτε ένα ισχυρό κωδικό και τσεκάρετε το κουτάκι Mount and Format.

3. Στο στικάκι μας τώρα έχει προστεθεί ένα κρυφό partition, σε περίπτωση τώρα που θέλουμε να το αποπροσαρτήσουμε κάνουμε δεξί κλικ επάνω στο Partition και μετά κάνουμε κλικ στο Unmound.

4. Τέλος με τον ίδιο τρόπο για να το προσαρτήσουμε ξανά πατάμε αυτή την φορά στην επιλογή Mound και στην επόμενη καρτέλα προσθέτουμε τον κωδικό μας για να μπορέσουμε να δούμε και να διαχειριστούμε το περιεχόμενο των αρχείων στο στικάκι μας.



2



Το Rohos Mini Drive είναι μία δωρεάν εφαρμογή που προστατεύει μια μονάδα flash USB δημιουργώντας ένα κρυφό και κρυπτογραφημένο διαμέρισμα στο δίσκο. Αν έχετε πολλά ιδιωτικά αρχεία στη μονάδα USB και θέλετε να τα κρατήσετε μυστικά, μπορείτε να τα προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης και ισχυρή κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας το Rohos Mini Drive. Προσφέρει επίσης ένα φορητό εργαλείο κρυπτογράφησης για εργασία με κρυπτογραφημένο διαμέρισμα σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Ανιχνεύει αυτόματα τη μονάδα flash USB και ορίζει τις ιδιότητες για το κρυπτογραφημένο διαμέρισμα. Απλά πρέπει να δώσετε έναν κωδικό πρόσβασης για να την προστατεύσετε.



Με ένα μόνο κλικ μπορείτε να αποθηκεύσετε το πρώτο σας αρχείο σε προστατευμένο τόμο. Η κρυπτογράφηση είναι αυτόματη και επί τόπου. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μυστικό σας δίσκο εισάγοντας τον σωστό κωδικό πρόσβασης. Οι ειδοποιήσεις δίσκου σας βοηθούν να γνωρίζετε πότε συνδέεται ή αποσυνδέεται το διαμέρισμα που έχει ασφαλιστεί.

Με το φορητό πρόγραμμα περιήγησης δίσκων Rohos μπορείτε να εργαστείτε με ένα διαμέρισμα που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης σε οποιοδήποτε υπολογιστή χωρίς δικαιώματα διαχειριστή ή με την εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού. Λειτουργεί σαν την εξερεύνηση των Windows, εμφανίζοντας φακέλους και αρχεία. 




Η κρυπτογράφηση On-The-Fly χωρίς δικαιώματα διαχειριστή είναι πλέον δυνατή με τη νέα τεχνολογία Virtualization αρχείων. Η λειτουργία απόκρυψη φακέλου θα σας επιτρέψει να κρυπτογραφήσετε, να προστατεύσετε με κωδικό και να κλειδώσετε οποιοδήποτε φάκελο της εφαρμογής στο C: \ Program Files \. 

Έτσι θα μπορέσετε να κρυπτογραφήσετε και προστατεύστε σημαντικά στοιχεία του προφίλ σας στο Google Chrome όπως, ιστορικό, αγαπημένα, δεδομένα φόρμας, αριθμούς πιστωτικών καρτών, αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, cookies κ.λ.π. ή ακόμη να κρυπτογραφήστε και να αποκρύψτε το προφίλ σας Skype με το ιστορικό συνομιλίας, τα ληφθέντα αρχεία, τις επαφές σας, τον κωδικό Skype αλλά και άλλες εφαρμογές .


Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής θα βρείτε μέσα στο στικάκι σας την εφαρμογή Rohos Disk Portable που σας επιτρέπει τη χρήση κρυπτογραφημένου σας διαμερίσματος σε οποιοδήποτε υπολογιστή χωρίς δικαιώματα διαχειριστή ή την εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού και το αρχείο Rohos mini.exe με το οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον κρυφό σας δίσκο σε οποιοδήποτε υπολογιστή.


Στην δωρεάν του έκδοση περιορίζεται στη δημιουργία κρυπτογραφημένων δίσκων έως και 8GB

3




Το USB Safeguard είναι ένα φορητό λογισμικό που σας επιτρέπει να προστατεύετε τα ιδιωτικά σας αρχεία με έναν κωδικό πρόσβασης στη μετακινούμενη μονάδα δίσκου σας με ασφαλές κλειδί AES 256 bits. Προστατεύει τα δεδομένα σας δημιουργώντας μια εικονική μονάδα δίσκου που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης σε φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB flash drive, σκληρός δίσκος HDD, SSD, κάρτα μνήμης). 

Μόλις ρυθμιστεί, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά σας αρχεία χωρίς τον σωστό κωδικό πρόσβασης. Ο τρόπος χρήσης της είναι αρκετά απλός, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή αντιγράψτε την στο στικάκι σας και τρέξτε τη από εκεί. 

Βάλτε ένα ισχυρό κωδικό πρόσβασης, ωστόσο σημειώσετε τον κάπου γιατί χωρίς αυτόν δεν θα μπορείτε να ανοίξετε το κρυπτογραφημένο διαμέρισμα που θα δημιουργήσετε. Τέλος, προσθέσετε τα έγγραφα ή τα αρχεία που θέλετε να αποκρύψετε. 

Από εκεί και μετά, κάθε φορά που επιθυμείτε να προσθαφαιρέσετε αρχεία ή να διαβάσετε τα έγγραφά σας θα πρέπει να τρέχετε την εφαρμογή USBSafeguard μέσα από το στικάκι σας και να πληκτρολογείτε τον κωδικό σας. Στην δωρεάν του έκδοση υποστηρίζει δημιουργία κρυπτογραφημένων partitions έως 4GB.

4




Το USB Flash Security είναι μία απλή εφαρμογή που μπορεί να μας βοηθήσει να κλειδώσουμε το στικάκι μας, ώστε να μην μπορεί κανείς να δει  τι έχουμε αποθηκευμένο. Έτσι λοιπόν, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, έστω και αν το χάσουμε, αφού για να μπορέσει κανείς να αποκτήσει πρόσβαση θα πρέπει να ξέρει τον κωδικό. 

Η όλη διαδικασία είναι αρκετά απλή. Αφού κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε την εφαρμογή στον υπολογιστή μας, την τρέχουμε και αφού έχουμε συνδέσει ένα στικάκι USB σε κάποια θύρα πατάμε στο κουμπί εγκατάσταση. Εδώ πρέπει να προσέξετε λίγο, ο κωδικός είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος, επομένως, όταν πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας, φροντίστε να μην είναι του τύπου 12345, κ.λ.π



Τέλος ολοκληρώστε επιβεβαιώνοντας την ενέργειά σας.


Από εκεί και μετά, κάθε φορά που θα συνδέετε το στικάκι σας σε κάποια θύρα USB, θα πρέπει να το ξεκλειδώσετε για να μπορείτε να κάνετε αποθήκευση νέων δεδομένων ή διαγραφή. Για να γίνει αυτό ανοίξτε το στικάκι σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο UsbEnter, πληκτρολογήστε τον κωδικό σας και τελειώσατε. Σημειώστε, ότι η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής που παρουσιάζουμε μπορεί να διαχειριστεί στικάκια με συνολική χωριτικότητα έως και 4 GB.



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .