//Add More external stylesheets TightVNC : Έλεγχος και επικοινωνία μεταξύ απομακρυσμένων υπολογιστών



Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

TightVNC : Έλεγχος και επικοινωνία μεταξύ απομακρυσμένων υπολογιστών

read
Οι εφαρμογές από την χρήση ενός τέτοιου προγράμματος είναι πολλές και ξεκινούν από τον απομακρυσμένο έλεγχο του υπολογιστή σας μέχρι την μετατροπή του σε ένα ισχυρό Remote Media Server. Στο άρθρο μας αυτό θα εξετάσουμε ένα από τα προγράμματα αυτά, το TightVNC (στην πιο πρόσφατη έκδοση που διατίθεται μάλιστα και δωρεάν.Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο με την εμφάνιση διαφόρων προγραμμάτων που απλουστεύουν την όλη διαδικασία. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να επιτύχουμε μία τέτοια επικοινωνία ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.




ΒΗΜΑΤΑ
1

Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα το τρέχουμε, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα μας ρωτήσει ποιο ακριβώς μέρος του προγράμματος θέλουμε να εγκαταστήσουμε επιλέγουμε ανάλογα με αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αν δηλαδή θέλουμε από ένα σημείο να ελέγχουμε ένα δεύτερο υπολογιστή που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο θα πρέπει το TightVNCviewer να το εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή που θέλουμε να έχουμε τον κεντρικό έλεγχο και το TightVNCserver στον υπολογιστή που θέλουμε να ελέγχουμε. 

Δεν μας εμποδίζει όμως να περάσουμε και το TightVNCserver αλλά και το TightVNC viewver και στους δύο υπολογιστές αν θέλουμε να ελέγχουμε πότε από τη μία το ένα και από την άλλη το άλλο. Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης θα σας ζητηθεί αν θέλετε να βάλετε και κωδικό για την προστασία του TightVNC από μη εξουσιοδοτημένη χρήση κάτι που φυσικά ενδείκνυται αν ο υπολογιστής σας είναι κοινόχρηστος.


2

Μόλις εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα δεν μας απομένει παρά να το ρυθμίσουμε, η ρύθμιση είναι πολύ απλή, τρέχουμε το TightVNC service configuration και εφαρμόζουμε τις ακόλουθες ρυθμίσεις. Στην καρτέλα αυτή βάζουμε τους κωδικούς της αρεσκείας μας φροντίζοντας βέβαια να τους σημειώσουμε κάπου για να μην τους ξεχάσουμε.

3

Στην δεύτερη καρτέλα του TightVNC service configuration επιλέγουμε το εύρος ip που θέλουμε να χρησιμοποιούμε ή θέλουμε να απορρίψουμε και την αντίστοιχη επιλογή.

4


Στην τρίτη και τελευταία καρτέλα βάζουμε τον κωδικό για την κεντρική λειτουργία ελέγχου.

5. Αφού εγκαταστήσουμε τώρα το TightVNCviewer στον υπολογιστή που θέλουμε να έχουμε το έλεγχο τρέχουμε το πρόγραμμα, εννοείται ότι γνωρίζουμε την ip του υπολογιστή που θέλουμε να ελέγξουμε βάζουμε τον κωδικό που έχουμε ορίσει και πατώντας o.k έχουμε πλέον τον έλεγχο του δεύτερου υπολογιστή. Εκτός από τις πιο βασικές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την σύζευξη μεταξύ δύο υπολογιστών υπάρχουν και αρκετές άλλες τις οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε κατά την περιήγηση του προγράμματος ή διαβάζοντας το manual.



TightVNC : 2.8.63

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .