//Add More external stylesheets Kaspersky Windows Unlocker : Πώς να διαγράψτε κακόβουλο λογισμικό που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε μέσα από τα windows



Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Kaspersky Windows Unlocker : Πώς να διαγράψτε κακόβουλο λογισμικό που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε μέσα από τα windows

read

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διαπιστωθεί ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός χρηστών έχει πέσει θύμα των κυβερνοαπειλών. Σε αυτό συντελεί εν εν πολλοίς η ελλιπής ενημέρωση, η άγνοια, αλλά και η μη κατάλληλη προετοιμασία και γνώση. Φυσικά δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να έχει κάνει ΄΄ διατριβή΄΄ στους κινδύνους του internet ώστε να μπορεί να κάνει ένα απλό σερφάρισμα, όμως θα πρέπει πολύ καλά να γνωρίζει τουλάχιστον κάποια βασικά πράγματα και να μην αγνοεί τους πιθανούς κινδύνους.

Παρ΄όλα αυτά σήμερα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στην πράξη αν ο υπολογιστή μας πρακτικά αν ο υπολογιστής μας μολυνθεί από ιούς τύπου Ransom Malware. Η κατηγορία των ιών αυτών (αναφέρονται σε ορισμένες περιπτώσεις και ως cryptoviruses, cryptotrojans, cryptoworms ή scareware) περιλαμβάνει μια κατηγορία malware η οποία περιορίζει την πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή που μολύνει, και απαιτεί λύτρα (χρηματική αμοιβή) που θα πρέπει καταβάλλει στον δημιουργό του malware, προκειμένου να το αφαιρέσει. 

Φυσικά πρόκειται για εκβιασμό με μοναδικό σκοπό να σας αδειάσει το πορτοφόλι. Στην πιο συνηθισμένη του εκδοχή σας εμφανίζει ένα μήνυμα από μία δήθεν αξιόπιστη υπηρεσία ή ακόμη και κάποιο κρατικό φορέα (Αστυνομία κ.λ.π) που λέει ότι πρέπει να πληρώσετε για μπείτε στο λογαρισμό του υπολογιστή σας. Κατ΄αρχήν μην πανικοβάλεστε για όλα υπάρχουν λύσεις. Μία από αυτές ακούει στο όνομα WindowsUnlocker Kaspersky και αποτελεί μία ίσως από τις πιο αξιόπιστες για το σκοπό αυτό που αναλαμβάνει να καθαρίσει τον υπολογιστή σας απ΄αυτές τις απειλές .

Το Kaspersky Windows Unlocker έχει σχεδιαστεί για να απολυμαίνει τα μητρώα όλων των λειτουργικών συστημάτων που είναι εγκατεστημένα σε ένα υπολογιστή (συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών συστημάτων που είναι εγκατεστημένα σε διαφορετικά διαμερίσματα ή σε διαφορετικούς φακέλους σε ένα διαμέρισμα). 

Μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να χρειάζεται να φορτώσετε τα Windows για εξουδετερώσετε τον ιό, χωρίς να αγγίξετε τα αρχεία στον υπολογιστή σας. Έρχεται σε ένα αρχείο εικόνας ISO που θα πρέπει να καεί σε ένα CD / DVD ή USB flash drive σε μη μολυσμένο υπολογιστή με σύνδεση στο Internet, και το οποίο στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση και την εξουδετέρωση του μολυσμένου υπολογιστή. Αφού κατεβάσετε το αρχείο γράψτε το σε ένα CD και φυλάξτε το κάπου για περίπτωση ανάγκης, ή χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή που έχει το πρόβλημα ακολουθώντας τις  παρακάτω οδηγίες.



ΒΗΜΑΤΑ

1. Αφού κατεβάσετε το ISO της εφαρμογής θα χρειαστείτε και ένα άλλο ακόμη πρόγραμμα για να μπορέσετε να γράψετε το ISO σε κάποιο USB και να ξεκινήσετε από αυτό. Θα χρειαστούμε ένα USB με χωρητικότητα γύρω στα 2GB και το Rufus ( μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ ). Από εκεί και μετά  επιλέγουμε  το αρχείο ISO που κατεβάσαμε και μετά καθορίζουμε το κατάλληλο σχέδιο διαμοιρασμού, ανάλογα με το αν  ξεκινά ο υπολογιστής μας μέσω BIOS ή UEFI ( Επιλέγουμε MBR για BIOS ή GPT  για UEFI) και πατάμε εκκίνηση για να ξεκινήσει η εγγραφή στο USB μας.



2. Κάνουμε επανεκκίνηση με το USB συνδεδεμένο στην θύρα USB του υπολογιστή μας και κατά την εκκίνηση επιλέγουμε γλώσσα.


3. Στην επόμενη καρτέλα επιλέγουμε Graphic Mode.


4. Αποδεχόμαστε τους όρους χρήσης.


5. Περιμένουμε λίγο έως ότου η κατεβάσει η εφαρμογή τις τελευταίες ενημερώσεις του antivirus.


6.  Τέλος είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το σκανάρισμα του υπολογιστή μας και στην περίπτωση εύρεσης απειλών ακολουθώντας  πιστά τις οδηγίες της εφαρμογής.


7.  Αν παρ΄όλα  αυτά το πρόβλημα επιμένει καταφεύγουμε στην ύστατη λύση κάνοντας κλικ στην επιλογή  Windows Unlocker και ακολουθούμε τα βήματα της εφαρμογής.


Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .