//Add More external stylesheets 8 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης αρχείων ISO



Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

8 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης αρχείων ISO

read

Μια εικόνα ISO είναι μια εικόνα δίσκου ενός οπτικού δίσκου. Με άλλα λόγια, είναι ένα αρχείο αρχειοθέτησης που περιέχει όλα όσα θα γράφτηκαν σε έναν οπτικό δίσκο, ανά τομέα, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος οπτικών δίσκων. 

Τα αρχεία εικόνων ISO φέρουν την επέκταση αρχείου .iso. Οι εικόνες ISO μπορούν να δημιουργηθούν από οπτικούς δίσκους μέσω λογισμικού απεικόνισης δίσκων ή από συλλογή αρχείων μέσω λογισμικού δημιουργίας οπτικών δίσκων ή από διαφορετικό αρχείο εικόνας δίσκου μέσω μετατροπής. Σήμερα, θα δούμε 9 από τα πιο δημοφιλή προγράμματα αυτού του είδους.



1.

Passcape ISO Burner


Προηγμένη εφαρμογή που επιτρέπει ακόμη και σε άπειρους χρήστες να δημιουργήσουν CD, DVD ή USB δισκέτες από είδωλα ISO με δυνατότητα εκκίνησης,(συμπεριλαμβανομένων Memory Stick, Compact Flash, SmartMedia, Secure Digital, μονάδες δίσκου USB, flash USB, ZIP μονάδες δίσκου, μονάδες δίσκου USB, σκληρούς δίσκους). Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

2.

ISO Opener


To ISO Opener είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα χρήσιμο για την εξαγωγή αρχείων από αρχεία τύπου ISO που μπορεί να σας βοηθήσει να εξαγάγετε άμεσα όλα τα αρχεία και τους φακέλους που αποτελούν το αρχείο της εικόνας δίσκου, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το φορτώσετε σε κάποιο εικονικό CD - ROM, ούτε και χρειάζεται να το εγγράψετε σε κάποιο DVD, CD. 

Απλά χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα ώστε να έχετε πρόσβαση εύκολα σε όλα τα περιεχόμενα του αρχείου εικόνας ISO. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, τρέξτε το και πατήστε στο μπουτόν open για να βρείτε τη διαδρομή που έχετε αποθηκευμένο το iso. 

Πατήστε μετά την επιλογή select και καθορίστε τη διαδρομή εξόδου, που ακριβώς δηλαδή θα αποθηκευτούν τα εξαγόμενα αρχεία. Αμέσως μετά πατήστε Extract και περιμένετε λίγο μέχρι το πρόγραμμα να ολοκληρώσει την αποσυμπίεση του ISO. Να σημειώσω ότι μπορεί να ανοίξει και να εξάγει το μεγαλύτερο μέρος προτύπων ISO αρχείων, όμως παρ΄ όλα αυτά μπορεί να μην είναι σε θέση ενδεχομένως να ανοίξει ένα ειδικά διαμορφωμένο αρχείο ISO , όπως κάποια CD DVD παιχνιδιών.

3.

Free ISO Burner


100% δωρεάν δωρεάν λογισμικό για προσωπική χρήση. Μπορεί να λειτουργήσει με εκδόσεις των Windows 32 bit και 64 bit και δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Μπορεί να γράψει απευθείας αρχεία εικόνας ISO σε CD / DVD σε CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD + R, DVD + RW, HD DVD και Blu-ray. Κάντε κλικ στο κουμπί [Open] για να επιλέξετε ένα αρχείο εικόνας ISO (* .iso), τοποθετήστε ένα κενό CD στη μονάδα CD-RW και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο [Burn] για να ξεκινήσει η εγγραφή του δίσκου. Μπορείτε να επιλέξετε την ταχύτητα εγγραφής και να αλλάξουν το μέγεθος της προσωρινής μνήμης εγγραφής, ενώ κατά τη διάρκεια της εγγραφής ο χρήστης μπορεί να κάνει κλικ στο [Abort] για να ακυρώσει την πρόοδο της εγγραφής. Υποστηρίξει αρχεία εικόνας CD bootable.

4.

Jihosoft ISO Maker Free



Δημιουργήστε και αποθηκεύστε σε μορφή ISO αντίγραφα ασφαλείας των πιο σημαντικών σας αρχείων φακέλων και ακόμη και σκληρών δίσκων. Το πρόγραμμα παρέχει ισχυρές λειτουργίες για να δημιουργήσετε ISO εικόνες από αρχεία, φακέλους, σκληρούς δίσκους και διαμερίσματα (partition) για μόνιμη αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας ώστε να κερδίσετε περισσότερο χώρο. Επίσης, μπορείτε να εξαγάγετε αρχεία ISO και να γράψετε οποιοδήποτε αρχείο εικόνας ISO σε ένα δίσκο DVD. Τέλος, μπορεί να δημιουργήσει αρχεία εικόνας ISO από αρχεία ή φακέλους συμπεριλαμβανομένων εγγράφων, προγραμμάτων, και πολυμέσων.

5.

ISO Workshop


Ίσως η καλύτερη freeware λύση για την δημιουργία εικόνων ISO, την εξαγωγή των περιεχομένων ενός αρχείου ISO την εγγραφή τους σε CD ή DVD αλλά και την μετατροπή άλλων τύπων αρχείων της ίδιας φιλοσοφίας σε αρχεία ISO. Ένα πολύ δυνατό εργαλείο με την βοήθεια του οποίου μπορείτε να κάνετε Backup όλα σας τα CD-DVD ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά που θέλετε να τρέξετε κάτι να βάζετε το αντίστοιχο CD ή DVD στο DVD player του υπολογιστή σας, κάτι που θα σας βοηθήσει ώστε να κερδίσετε χρόνο, καλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης αλλά και προστασία των φυσικών σας CD-DVD από την φυσική τους φθορά.

  6.

AnyToISO


Τα περισσότερα CD / DVD προγράμματα εγγραφής λειτουργούν με το πρότυπο ISO και μόνο με τοπικά είδωλα του, ωστόσο κατεβάσατε μια εικόνα CD / DVD σε μια άγνωστη μορφή; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε να αγοράσετε κάποιο ειδικευμένο εμπορικό λογισμικό που υποστηρίζει αυτή τη μορφή αφού με το AnyToISO μπορείτε να καλύψετε όλες τις μορφές.

 Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να εξαγάγετε και μετατρέψετε σε ISO αρχεία του τύπου NRG, MDF, UIF, DMG, ISZ, BIN, DAA, PDI, CDI, IMG, ZIP, RAR, 7Z, TAR.GZ, TAR.BZ2, να εξάγετε τα αρχεία από μορφές τύπου ISO, DMG, XAR, PKG, DEB, RPM, να δημιουργήσετε ISO εικόνες για εγγραφή σε CD.DVD σε Windows και MAC, και να δημιουργήσετε ISO από αρχεία και φακέλους. 

Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε τρέχοντας το εικονίδιο της εφαρμογής είτε με δεξί κλικ στο ποντίκι σας επάνω στο αρχείο που θέλετε να εξαγάγετε ή να μετατρέψετε. Λειτουργεί σε Windows και Mac OS X.

7.

Active@ ISO Manager


Το Active@ ISO Manager είναι εύχρηστο λογισμικό για τη δημιουργία, επεξεργασία και εγγραφή CD/DVD-ROM εικόνων ISO συμβατών με τα πρότυπα ISO 9660 / Joliet. Μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες ISO είτε από υπάρχοντα CD/DVD-ROM είτε από ένα σύνολο υπαρχόντων αρχείων και φακέλων. Οι παράμετροι γραμμής εντολών υποστηρίζονται για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας σύνταξης/εγγραφής ISO. Επιπλέον, σας επιτρέπει να εξάγετε αρχεία από εικόνες ISO, καθώς και να επεξεργάζεστε περιεχόμενο ISO και, στη συνέχεια, να συναρμολογείτε εκ νέου εικόνες ISO. Για να απλοποιήσετε και να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία δημιουργίας εικόνας ISO - όλες οι παράμετροι που καταχωρίσατε αποθηκεύονται ως ρυθμίσεις χρήστη. Την επόμενη φορά που θα εκτελέσετε το λογισμικό - οι προηγούμενες ρυθμίσεις εμφανίζονται στο παράθυρο διαλόγου.

8.

Active@ ISO Burner


Απλή στη χρήση εφαρμογή που θα σας επιτρέψει να εγγράψετε ένα αρχείο εικόνας ISO σε CD-R, DVD-R, DVD + R, CD-RW, DVD-RW, DL DVD και δίσκους RW, HD DVD και Blu-ray. Οι παράμετροι της γραμμής εντολών υποστηρίζονται για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας εγγραφής ISO. 

Εισαγάγετε την πλήρη διαδρομή προς το αρχείο εικόνας ISO που θα δημιουργηθεί στο πεδίο πηγή. Χρησιμοποιήστε το κουμπί αναζήτηση για να καθορίσετε τη διαδρομή και το όνομα αρχείου μέσω ενός τυπικού διαλόγου αποθήκευση ως. Μπορείτε επίσης να κάνετε μεταφορά και απόθεση αρχείων από την εξερεύνηση των Windows στο παράθυρο διαλόγου Active @ ISO Burner. 

Μετά την εκκίνηση του προγράμματος, το αρχείο ISO θα επιλεγεί αυτόματα. Μια αναπτυσσόμενη λίστα περιέχει όλα τα αρχεία ISO που έχουν εγγραφεί προηγουμένως, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επιλέξετε ξανά το ISO. 

Τοποθετήστε ένα δίσκο CD / DVD / Blu-ray στη μονάδα εγγραφής και περιμένετε έως ότου εντοπιστεί σωστά το μέσο, οι πληροφορίες πολυμέσων εμφανίζονται στα δεξιά. Στην περιοχή στόχος επαληθεύστε τον κατάλληλο burner που θα επιλεγεί, επαληθεύστε τις πληροφορίες πολυμέσων στα δεξιά και τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί BURN για να ξεκινήσει η εγγραφή.



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .