//Add More external stylesheets Coil32 : Δωρεάν εφαρμογή ηλεκτρονικών, για τον υπολογισμό πηνίων


Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Coil32 : Δωρεάν εφαρμογή ηλεκτρονικών, για τον υπολογισμό πηνίων

read

Το Coil32 είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για μηχανικούς, ερασιτέχνες και όλους όσους ασχολούνται με τη σχεδίαση και την κατασκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Παρέχει έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για τον υπολογισμό πηνίων, προσφέροντας σας τη δυνατότητα να σχεδιάζετε πηνία με ακρίβεια και αξιοπιστία.

Μια από τις βασικές λειτουργίες του είναι η δυνατότητα υπολογισμού των παραμέτρων πηνίου, Αυτό σας επιτρέπει να εξερευνήσετε διάφορες επιλογές σχεδίασης και να επιλέξετε τις πιο κατάλληλες παραμέτρους για τις ανάγκες σας.

Επιπλέον, παρέχει εκτενείς οδηγίες και πληροφορίες για τη σχεδίαση πηνίων, καθώς και παραδείγματα εφαρμογών και προβλήματα που μπορούν να λυθούν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις διάφορες πτυχές της σχεδίασης πηνίων και να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τις γνώσεις σας στην πράξη.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η εφαρμογή  παρέχεται δωρεάν, κάτι που την καθιστά προσιτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Αυτό επιτρέπει σε μηχανικούς, ερασιτέχνες και φοιτητές να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ισχυρό εργαλείο χωρίς κανένα κόστος, ενθαρρύνοντας την εκμάθηση και την καινοτομία στον τομέα της ηλεκτρονικής σχεδίασης.Επιτρέπει τον υπολογισμό σε πυρήνες αέρος μονής στοιβάδας και πολλαπλών στρώσεων, την αυταπαγωγή σπειροειδούς σπειρώματος πυρήνα αέρα, σε δακτυλίους φερρίτη, σε επίπεδα πηνία σε τυπωμένα κυκλώματα και πολλές άλλες παραλλαγές.

Το λογισμικό επιτρέπει τον υπολογισμό των πηνίων σε όλες τις παραλλαγές, και είναι δυνατόν να υπολογιστεί η επαγωγή του αν ο αριθμός των στροφών είναι γνωστός ή να υπολογίσουμε τον αριθμός στροφών του πηνίου αν είναι γνωστή η επαγωγή του.

Το Coil64 επιτρέπει την εκτίμηση του παράγοντα Q και της αυτο-χωρητικότητας ενός δακτυλιοειδούς επαγωγέα φερρίτη στις ραδιοσυχνότητες. Είναι δυνατόν να υπολογίσουμε το μήκος του σύρματος που χρειάζεται για να τυλίγουμε ένα στρώμα, πηνίο πολλαπλών στρώσεων και το πηνίο σε έναν δακτύλιο φερρίτη.

Τα αποτελέσματα όλων των υπολογισμών συνάγονται σε ένα κοινό πλαίσιο κειμένου, από όπου μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα αρχείο ή να εκτυπωθούν. Για επίπεδους επαγωγείς πηνίου στο PCB, το πρόγραμμα ζητά τα βέλτιστα μεγέθη για τον υψηλότερο παράγοντα Q. Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν μετρικές ή ίντσες ως μονάδες μέτρησης

Συνοψίζοντας, το Coil32 είναι ίσως η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή και απευθύνεται στους φίλους των ηλεκτρονικών.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Coil32


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .