//Add More external stylesheets 10 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές για τη διαχείριση των αρχείων σας στα Windows



Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

10 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές για τη διαχείριση των αρχείων σας στα Windows

read

Έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από τον πρώτο File Commander που δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τον χρήστη στο δύσχρηστο περιβάλλον της DOS. Αργότερα, ακολούθησαν και άλλοι και ειδικά τα πρώτα χρόνια των windows ήταν ένα λογισμικό που δεν έλειπε από την εργαλειοθήκη κανενός σχεδόν χρήστη.

Στις μέρες μας βέβαια τα Windows δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά και έχουν εξελιχθεί σε ένα αρκετά φιλικό και με πολλές δυνατότητες λειτουργικό. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα υπάρχουν εφαρμογές τύπου File Commander που χρησιμοποιούνται από πολλούς. 

Ο λόγος είναι ότι απλοποιεί τις συνήθεις διαδικασίες και μας απαλλάσσει από το άνοιγμα πολλών παραθύρων μέσα από ένα πολύ απλό, κατανοητό και απόλυτα χρηστικό περιβάλλον.




1


Unreal Commander


Πρόκειται για ένα ένα διαχειριστή αρχείων με πολλές δυνατότητες. Ας δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε με αυτόν. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε όλες τις συνήθεις ενέργειες που απαιτούνται για τη διαχείριση των αρχείων μας όπως αντιγραφή, μεταφορά, δημιουργία φακέλων, να δούμε εικόνες να διαβάσουμε έγγραφα να ακούσουμε μουσική αλλά και να να διαχειριστούμε συμπιεσμένα αρχεία του τύπου ZIP, RAR, ACE, CAB, JAR, TAR, LHA, κ.λ.π. 

Εκτός από τις συνηθισμένες εργασίες όπως προβολή, επεξεργασία, αντιγραφή, μετακίνηση, διαγραφή ή δημιουργία νέου φακέλου, διαθέτει και ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα-Client FTP για να ανεβάσετε γρήγορα τα αρχεία σε ένα διακομιστή FTP. Ας δούμε τώρα μερικές από τις πιο βασικές ρυθμίσεις πριν ξεκινήσουμε να τον χρησιμοποιούμε. Επιλέξτε τη διαδρομή Conficurations-Options-Ιcons για να αλλάξετε τις διαστάσεις στα εικονίδια της εφαρμογής. 

Στην ίδια διαδρομή, επιλέξτε τώρα Conficurations-Options-Graphic Themes και επιλέξτε ανάμεσα από τα διαθέσιμα skins για του δώσετε την εμφάνιση που σας αρέσει. 

 Στην ίδια βασική διαδρομή επιλέξτε Conficurations-Options- Colors για να αλλάξετε το χρώμα των παραθύρων του διαχειριστή αλλά και το χρώμα της εμφάνισης του πεδίου των δίσκων. Τέλος, επιλέξτε το πώς θέλετε να βλέπετε το περιεχόμενο των αρχείων σας. Επιλέξτε comments για λίστα και Thumbnails για μικρογραφίες.

2


Commander


Το Commander είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα αρχείων διαχείρισης και image viewer. Θυμίζει κατά πολύ το γνωστό πρόγραμμα αρχείων διαχείρισης Total Commader και χωρίζεται σε δύο οθόνες, μπορείτε να αντιγράψετε και να μετακινήσετε αρχεία και φακέλους να αποσυμπιέσετε αρχεία RAR και ZIP να προβάλλετε εικόνες CR2, BMP, WMF, EMF, JPEG, PNG, MNG, GIF, PCX, ICO, CUR and HIPS, μπορείτε ακόμη να προβάλλετε μικρογραφίες εικόνων να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα σαν FTP client να κάνετε σύγκριση περιεχομένων καταλόγου και πολλά άλλα.


3



FileVoyager


Το FileVoyager θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα στην κατηγορία λογισμικού διαχείρισης αρχείων. Περιλαμβάνει διπλή διάταξη παραθύρων με πληρέστατο μενού για εργασίες μεταφοράς αρχείων ή φακέλων μεταξύ πηγών και προορισμών. 

Περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή από εργαλεία και λειτουργίες όπως το να περιηγηθείτε στους σκληρούς σας δίσκους, φακέλους (πραγματικούς ή εικονικούς), σε αρχεία και προορισμούς FTP / FTPS με ένα ενιαίο τρόπο. Διαθέτει δυνατότητες περιήγησης σε διάφορες λειτουργίες προβολής, περιλαμβάνει φυσικά τις κλασικές λειτουργίες διαχείρισης αρχείων και φακέλων όπως (μετονομασία, αντιγραφή, μετακίνηση, σύνδεση, διαγραφή, ανακύκλωση). 

Ακόμη περιλαμβάνει δυνατότητες συμπίεσης αρχείων σε μορφές ZIP, 7Zip, GZip, BZip2, XZ, και WIM και αποσυμπίεσης σε μορφές ARJ, CAB, XAR, Ζ, RAR, LZH, LZMA, ISO, WIM και πολλές άλλες .Μπορείτε επίσης να δείτε και να ακούσετε σχεδόν κάθε φορμά ήχου ή βίντεο, να συγκρίνετε αρχεία ή φακέλους να συγχρονίσετε φακέλους, να κάνετε γρήγορη προεπισκόπηση για οποιαδήποτε μορφή αρχείου και να προβάλετε ebooks και comicbooks σε μορφή PDF, EPUB, MOBI, DJVU, CBR, CBZ, XPS. Θα τρέξει σε Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.x Windows 10 και Windows 11.

4


Immersive Explorer


Eναλλακτική λύση του προεπιλεγμένου εξερευνητή αρχείων που περιλαμβάνεται στα Windows (γνωστός ως Windows Explorer). Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια εκπληκτική εμπειρία στο χρήστη εστιάζοντας στο περιεχόμενο αντί να το κρύβει πίσω από τα εικονίδια. 

Επιτρέπει στο χρήστη να αποφεύγει το άνοιγμα διαφορετικών εφαρμογών και την εναλλαγή μεταξύ πολλαπλών παραθύρων όταν κάνει εργασίες τόσο απλές όσο προβολή μιας εικόνας, χάρη στο ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής.

Παρόλο που δεν είναι μια κλασική εφαρμογή των Windows, (σχεδιάστηκε γύρω από τις οδηγίες διεπαφής χρήστη "Metro"), είναι βελτιστοποιημένο για τάμπλετ και υπολογιστές με οθόνες αφής, αλλά προσφέρει επίσης μεγάλη διευκόλυνση για τους χρήστες που χρησιμοποιούν ποντίκι - πληκτρολόγιο (με χαρακτηριστικά όπως scroll-to-zoom, πλοήγηση με πληκτρολόγιο). 

Το Immersive Explorer χρησιμοποιεί γραφική επιτάχυνση υλικού για την εμφάνιση κινήσεων και μεταβάσεων καθιστώντας το πιο μοντέρνο από τον προεπιλεγμένο Explorer αρχείων των Windows.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν αποτελεί μία πλήρη εφαρμογή αντικατάστασης του Shell των Windows αλλά μια εναλλακτική λύση για την εξερεύνηση των Windows που ωστόσο δεν χρειάζεται καν να εγκατασταθεί με δικαιώματα διαχειριστή.

5


NexusFile


Μπορείτε να διαχειριστείτε πολλά αρχεία πολύ γρήγορα και εύκολα, κλάσεις ανώτερο από τον κλασικό explorer των windows. Μαζική μετονομασία, διπλά Panels, FTP Client, συμπιεσμένα αρχεία, αλλαγή εμφάνισης, διαχωρισμός και συνένωση αρχείων, σύγκριση φακέλων, Tabs και πολυγλωσική υποστήριξη είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

6


Altap Salamander


Δωρεάν εφαρμογή διαχείρισης αρχείων με έξυπνη διασύνδεση, που περιλαμβάνει όλες τις δημοφιλείς μορφές αρχείων καθώς και υποστήριξη για κοινά αρχεία και έχει ενσωματωμένους FTP και SFTP Clients (συμπεριλαμβανομένων όλων των plugins) από την έκδοση 4.0 έγινε δωρεάν τόσο για εμπορική όσο και για μη εμπορική χρήση. Οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων Salamander μπορούν να κάνουν αναβάθμιση στην έκδοση 4.0 χωρίς χρέωση. 

Η έκδοση 4.0 απαιτεί Windows 7 ή νεότερη έκδοση. Υποστηρίζονται τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα δικτύου όπως FTP, FTPS, SCP ή SFTP. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο κωδικοποιητή κωδικών πρόσβασης και δυνατότητα προστασίας των ευαίσθητων αρχείων σας με ισχυρούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης. 

Η ανοικτή αρχιτεκτονική επιτρέπει την επέκταση του Altap Salamander με προσαρμοσμένες προσθήκες ή την αυτοματοποίηση κοινών εργασιών χρησιμοποιώντας σενάρια γραμμένα σε οποιαδήποτε γλώσσα που υποστηρίζεται από τον ξενιστή Script των Windows, όπως JScript ή VBScript. 

Τέλος, το Altap Salamander έχει ενσωματωμένα πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως το File Comparator, το Undelete plugin για την ανάκτηση αρχείων και άλλα.

7


Double Commander


Εφαρμογή, διαχειριστής αρχείων ανοιχτού κώδικα με δύο πίνακες παράλληλα. Είναι εμπνευσμένο από Total Commander αλλά διαθέτει πολλές νέες ιδιότητες. Περιλαμβάνει υποστήριξη Unicode, ένα πολυ-εργαλείο μετονομασίας αρχείων, προσαρμόσιμες στήλες, εσωτερικό επεξεργαστή κειμένου πατώντας (F4) με σύνταξη hightlighting. Υποστηριζόμενοι τύποι συμπιεσμένων αρχείων: ZIP, GZ TAR, TGZ, LZMA και BZ2, RPM, CPIO, DEB, RAR, εκτεταμένη λειτουργία αναζήτησης με αναζήτηση πλήρους κειμένου σε οποιαδήποτε αρχείο ή φάκελο και πολλά άλλα.

8


Sigma File Manager

Πρόκειται για μία εφαρμογή διαχείρισης αρχείων που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα Windows. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και εργαλείων που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε, να πλοηγηθείτε και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα αρχεία και τους φακέλους σας. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Sigma File Manager είναι η διαισθητική και φιλική προς το χρήστη διεπαφή του. 

Η διεπαφή έχει σχεδιαστεί για να είναι απλή και οπτικά ελκυστική, διευκολύνοντας τους χρήστες να εντοπίζουν γρήγορα και να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους. Διαθέτει ισχυρή λειτουργία αναζήτησης αρχείων, επιτρέποντας στους χρήστες να βρίσκουν γρήγορα συγκεκριμένα αρχεία ή φακέλους με βάση διάφορα κριτήρια αναζήτησης, όπως όνομα αρχείου, επέκταση, μέγεθος και ημερομηνία τροποποίησης.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται με σαφή και οργανωμένο τρόπο, διευκολύνοντας τους χρήστες να βρουν τα επιθυμητά αρχεία. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι οι προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης αρχείων και φακέλων.

Οι χρήστες μπορούν να εκτελέσουν διάφορες ενέργειες σε αρχεία και φακέλους, όπως αντιγραφή, μετακίνηση, μετονομασία, διαγραφή και δημιουργία νέων. Η εφαρμογή παρέχει επίσης επιλογές για μαζική επεξεργασία, επιτρέποντας στους χρήστες να εκτελούν ενέργειες σε πολλά αρχεία ή φακέλους ταυτόχρονα. 

 Επιπλέον, περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής αρχείων που υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τύπων αρχείων, συμπεριλαμβανομένων αρχείων κειμένου, εικόνων, βίντεο και εγγράφων όπου μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση χωρίς να τα ανοίγετε σε εξωτερικές εφαρμογές.

Διαθέτει επίσης, ενσωματωμένη λειτουργία συμπίεσης και εξαγωγής αρχείων όπου μπορείτε εύκολα να συμπιέσετε αρχεία και φακέλους σε δημοφιλείς μορφές αρχειοθέτησης, όπως ZIP και RAR, και να εξαγάγετε αρχεία από υπάρχοντα αρχεία. Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης κρυπτογράφηση κωδικού πρόσβασης για πρόσθετη ασφάλεια.

9


files

Στον ψηφιακό μας κόσμο, με έναν συντριπτικά μεγάλο αριθμό αρχείων και φακέλων προς διαχείριση, είναι απαραίτητο να έχετε έναν αξιόπιστο διαχειριστή αρχείων. Κάπου εκεί έρχεται το Files, μια ισχυρή, φιλική προς το χρήστη λύση διαχείρισης αρχείων που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να οργανώνουν απρόσκοπτα τα ψηφιακά τους αρχεία.

Αναπτύχθηκε και συντηρείται από τη ζωντανή κοινότητα ανοιχτού κώδικα, το Files προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που ανεβάζουν την εμπειρία διαχείρισης αρχείων σε νέα ύψη. Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Files είναι οι ισχυρές του δυνατότητες πολλαπλών εργασιών. Με τη δυνατότητα να ανοίγουν πολλά παράθυρα ταυτόχρονα, οι χρήστες μπορούν να σύρουν και να αποθέσουν εύκολα αρχεία μεταξύ φακέλων, να εκτελέσουν γρήγορες ενέργειες και να διαχειριστούν τα αρχεία τους με μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Το Files απλοποιεί αυτή τη διαδικασία με τον διαισθητικό σχεδιασμό του, καθιστώντας εύκολη την εύρεση και πρόσβαση στα σημαντικά έγγραφά σας.
10


TagSpaces


Το TagSpaces Lite είναι ένα ελαφρύ, ευέλικτο λογισμικό διαχείρισης αρχείων που προσφέρει μια αποτελεσματική λύση για την οργάνωση και τη διαχείριση τους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους χρειάζονται να διατηρούν την τάξη στα αρχεία τους και να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε αυτά.

Μια από τις βασικές λειτουργίες του TagSpaces Lite είναι η δυνατότητα ετικετοποίησης των αρχείων σας, που σας επιτρέπει να τα οργανώνετε με βάση τις κατηγορίες που εσείς ορίζετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να βρίσκετε τα αρχεία που χρειάζεστε χωρίς να χάνετε πολύτιμο χρόνο στην αναζήτησή τους.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .