Οι 8 καλύτερες δωρεάν σουίτες γραφείου για τα WindowsΤο Microsoft Office είναι μία σουίτα  από εφαρμογές γραφείου και για πολλούς, η καλύτερη εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, χωρίς να αμφισβητεί κάποιος τις δυνατότητες που προσφέρει από τη μία είναι αρκετά ακριβό και από την άλλη κάπως δύσχρηστο ιδιαίτερα για τους αρχάριους ή για κάποιους που απλά θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να γράψουν απλά ένα κείμενο. Έτσι με τον καιρό, αναπτύχθηκαν πολλές άλλες παρόμοιες εφαρμογές πολλές από τις οποίες διατίθενται απολύτως δωρεάν, που περιλαμβάνουν πολλές από τις δυνατότητες του Office αλλά ωστόσο είναι και πιο εύχρηστες. Σήμερα, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τις 8 καλύτερες  από αυτές. Η επιλογή δική σας. 


 1.
Η διασημότερη δωρεάν σουίτα εφαρμογών γραφείου μπαίνει σε μια νέα εποχή, με την κοινότητα που τη στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια να αναλαμβάνει πλέον ενεργό ρόλο. Κορυφαία στελέχη της κοινότητας έχουν ήδη συστήσει ένα ίδρυμα με την επωνυμία The Document Foundation, το οποίο θα έχει από εδώ και στο εξής την ευθύνη για την ανάπτυξη και βελτίωση του λαοφιλούς OpenOffice.org. Το πρόγραμμα Writer διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε από έναν σύγχρονο, πολυδύναμο επεξεργαστή κειμένου ή από ένα εργαλείο για desktop publishing. Είναι αρκούντως απλός για τη σύνταξη ενός γρήγορου memo, αλλά και επαρκώς ισχυρός για τη δημιουργία ολόκληρων βιβλίων με περιεχόμενα, διαγράμματα, πίνακες περιεχομένων, κλπ. Εσείς μπορείτε να επικεντρωθείτε στο περιεχόμενο του μηνύματός σας, ενώ το Writer θα το κάνει να δείχνει υπέροχο.Οι διάφοροι βοηθοί (Wizards) θα σας απαλλάξουν από όλο τον μπελά της δημιουργίας standard εγγράφων, όπως επιστολών, επαγγελματικών fax, προσωπικής ατζέντας και πρακτικών, και καθιστούν εύκολες ακόμη και τις πιο σύνθετες δουλειές, όπως τις συμπτύξεις μηνυμάτων ταχυδρομείου. Τα Styles σας δίνουν την ισχύ των style sheets, και την ευχέρεια να μπορείτε εύκολα να παρουσιάζετε τα κείμενά σας να δείχνουν ομοιόμορφα, στα πλαίσια του ίδιου εγγράφου, αλλά και όταν δουλεύετε με ένα ολόκληρο σύνολο εγγράφων. Εντοπίστε τα ορθογραφικά λάθη στη στιγμή, με το λεξικό AutoCorrect, το οποίο ελέγχει την ορθογραφία σας σε πραγματικό χρόνο, καθώς πληκτρολογείτε (αν και είναι εύκολη η απενεργοποίησή του, εάν το επιθυμείτε). 

2.

Το SoftMaker FreeOffice 2018 είναι μία δωρεάν πλήρης σουίτα γραφείου με επεξεργαστή κειμένου, εφαρμογή λογιστικού φύλλου και πρόγραμμα παρουσίασης για χρήση στο σπίτι και το γραφείο. Όταν την χρησιμοποιήσετε είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε ότι μάλλον είναι η καλύτερη δωρεάν εναλλακτική λύση για το Microsoft Office.

Το FreeOffice 2018 βασίζεται στο λογισμικό SoftMaker Office 2016, την τρέχουσα γενιά του λογισμικού του Office από τη SoftMaker, επωφελούμενο από τις πολλές βελτιώσεις που έχει κάνει η SoftMaker στην εμπορική έκδοση.  Για παράδειγμα, καθιστά τα γραφικά ακόμα ταχύτερα από τον προκάτοχό της, χρησιμοποιώντας πολλούς πυρήνες CPU, είναι συμβατό με τα Windows XP μέχρι Windows 10 καθώς και όλες τις τρέχουσες διανομές Linux και υποστηρίζει οθόνες αφής και οθόνες 4Κ (UHD). 

Η νέα έκδοση, χρησιμοποιεί αναθεωρημένα φίλτρα αρχείων, των οποίων η ποιότητα βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο. Το αποτέλεσμα: Το FreeOffice 2018 ανοίγει έγγραφα Word σε μορφές DOC και DOCX, XLS και XLSX, παρουσιάσεις Excel και παρουσιάσεις PowerPoint σε μορφή PPT και PPTX χωρίς απώλειες.

Καμία άλλη δωρεάν σουίτα του Office δεν επιτυγχάνει αυτή τη μη συμβατική διαλειτουργικότητα. Με ακόμη καλύτερη συμβατότητα με το Microsoft Office, το FreeOffice είχε ήδη προβληθεί ως αναφορά για την απρόσκοπτη επεξεργασία των εγγράφων του Microsoft Office. Μπορείτε να δημιουργήσετε απευθείας αρχεία PDF υψηλής ποιότητας, τα οποία περιλαμβάνουν πλέον ετικέτες PDF, σχόλια, τροποποιήσεις που ακολουθούν και σελιδοδείκτες απευθείας από κάθε εφαρμογή του FreeOffice. Μια ολοκαίνουργια προσθήκη στο FreeOffice TextMaker είναι η εξαγωγή σε μορφή EPUB που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ηλεκτρονικά βιβλία από τα έγγραφά σας με το πάτημα ενός πλήκτρου. Το τελευταίο FreeOffice PlanMaker παρέχει πίνακες περιστροφής για εξελιγμένες αναλύσεις δεδομένων με το Microsoft Excel.

Η υπό όρους μορφοποίηση λειτουργεί τώρα όπως στο Excel 2016 - συμπεριλαμβανομένων των γραμμών χρώματος, της σήμανσης των υψηλότερων και των χαμηλότερων τιμών καθώς και των εικονιδίων για τις τάσεις αξίας. Τεράστια φύλλα εργασίας με έως και ένα εκατομμύριο σειρές προσφέρονται τώρα από το FreeOffice PlanMaker καθώς είναι πρόσθετες μαθηματικές λειτουργίες και νέοι τύποι γραφημάτων.

3.

Το Ashampoo Office Free σάς παρέχει τρία πανίσχυρα, αποδοτικά και εύκολα στη χρήση προγράμματα σε μια προσιτή σουίτα. Η τέλεια ενσωμάτωση αυτών των τριών προγραμμάτων σας επιτρέπει να εργαστείτε γρήγορα, με αξιοπιστία και με άνεση είτε αν είστε στο γραφείο ή στο σπίτι. Το Ashampoo Office Free είναι συμβατό με τις μορφές αρχείων του Microsoft Office και ανοίγει, επεξεργάζεται και αποθηκεύει Word, Excel ή PowerPoint αρχεία. Αυτό εγγυάται την απρόσκοπτη ανταλλαγή εγγράφων με τους χρήστες του Microsoft Office. 

Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, το Ashampoo Office Free τρέχει σε στικάκια USB για να σας παρέχει μια πλήρη σουίτα εν κινήσει και σας προσφέρει όσα χρειάζεστε για να εργαστείτε με έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις και πολλές άλλες εργασίες! Η εκτεταμένη σουίτα Ashampoo Office Free περιέχει τα Ashampoo TextMaker, Ashampoo PlanMaker και Ashampoo Presentations.Το Ashampoo TextMaker είναι ο ειδικός στην επεξεργασία κειμένου. Είτε πρόκειται για επιστολές, φυλλάδια ή επιστημονικές εργασίες, το λογισμικό αυτό παρέχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για κάθε εργασία επεξεργασίας κειμένου. Το Ashampoo TextMaker είναι συμβατό με διάφορες μορφές αρχείων, π.χ. όλες οι μορφές Microsoft Word από την έκδοση 6.0 μέχρι και την 2010. Το Ashampoo PlanMaker είναι ένα πανίσχυρο και εύκολο στη χρήση λογισμικό υπολογιστικών φύλλων. Με το PlanMaker, δε μπορείτε μόνο να δημιουργήσετε υπολογιστικά φύλλα αλλά και να εκτελέσετε υπολογισμούς εύκολα με πάνω από 330 ενσωματωμένες λειτουργίες υπολογισμού και δυνατότητα δημιουργίας εντυπωσιακών γραφημάτων. 

Η πλήρης συμβατότητα με αρχεία XLS και XLSX και η ενσωματωμένη εξαγωγή PDF φέρνουν το λογισμικό στη κορυφή της λίστας. Οι βαρετές και μονότονες παρουσιάσεις είναι πλέον παρελθόν με το Ashampoo Presentations! Επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα και κινούμενα σχέδια καθώς και μεταβάσεις που βασίζονται στη τεχνολογία DirectX μπορούν να προστεθούν εύκολα στις παρουσιάσεις σας.

Για να αποκτήσετε τον κωδικό του προϊόντος κάντε εγγραφή και αφού κατεβάσετε το λογισμικό κατά την εγκατάσταση κάντε κλικ στην επιλογή ενεργοποίησης και ο κωδικός θα σας αποσταλεί αμέσως στο e-mail σας.

4.

Αυτός ο επεξεργαστής κειμένου διαθέτει όλες τις λειτουργίες για να σας ξεκινήσει κανείς να γράφει οποιοδήποτε κείμενο ή ένα άρθρο. Περιλαμβάνει επίσης όλα τα απαραίτητα πλήκτρα σύντομης επεξεργασίας και υποστηρίζει πλήρως συμβατές μορφές εγγράφων, όπως το μορφότυπο εγγράφου RTF (Rich Text Document Format) και το έγγραφο λογιστικού φύλλου Excel. Η μορφή του εγγράφου RTF είναι συμβατή με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα (Apple Mac, Linux και Windows). Η μορφή εγγράφων RTF σχεδιάστηκε από την αρχή ως μια μορφή εναλλακτικού εγγράφου. Εάν το ανοίξετε σε ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, θα δείτε ότι μοιάζει με html.

Αυτή η μορφή εγγράφων είναι η πιο υποστηριζόμενη και πιο συμβατή μορφή που χρησιμοποιείτε, ανεξάρτητα από τον επεξεργαστή κειμένου, ακόμη και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές λειτουργίες και μορφοποίηση κειμένου που απαιτούνται. Ορισμένες διαθέσιμες λειτουργίες σάς δίνουν έναν πολύ καλό έλεγχο της μορφοποίησης κειμένου, σελίδων, τμημάτων εγγράφων ακόμη και ολόκληρων εγγράφων. 

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα έγγραφά σας σε διάφορες τυποποιημένες μορφές όπως το pdf, rtf, doc, txt να εισαγάγετε ειδικούς χαρακτήρες, εικονίδια και εικόνες. Είναι μικρό σε μέγεθος και μπορεί να τρέξει από οποιαδήποτε συσκευή USB, ακόμη και να εκτελείται από το κινητό σας τηλέφωνο όταν συνδέεται σε υπολογιστή με Windows, tablet ή φορητό υπολογιστή με Windows.

5.
Σουίτα για επαγγελματίες ή απαιτητικούς χρήστες με διευρυμένο μενού για να μπορείτε να δείτε τις λειτουργίες, τα χαρακτηριστικά και τις δομές του προγράμματος με καλύτερη αλληλεπίδραση σε οθόνες HD. Έχει βελτιστοποιηθεί για οθόνες wide screen και οθόνες υψηλής ευκρίνειας. (Ανάλυση 1600 x 900 οθόνη ελάχιστο). Η σουίτα γραφείου δημιουργήθηκε για να καλύψει τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού χρήστη.

Οι διεπαφές της εφαρμογής (το μενού) διευρύνονται ώστε να προβάλετε τις λειτουργίες, τα χαρακτηριστικά κάθε λεπτομέρειας του μενού του προγράμματος με σαφήνεια, αλλά και για την καλύτερη αλληλεπίδραση του χρήστη όταν εργάζεται σε οθόνες σε HD. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα έγγραφά σας σε μια ποικιλία τυποποιημένων μορφοτύπων και ακόμη και την εξαγωγή τους σε pdf, jpg, bmp, png, gif, είναι επίσης συμβατό με το MS Office - {rtf, doc, txt, RTC, pdf}. Δημιουργήστε επίσης αρχεία PDF χωρίς κανένα πρόσθετο λογισμικό. Χρησιμοποιήστε τις ενσωματωμένες δυνατότητες του PDF WordGraph και μοιραστείτε την εργασία σας εύκολα και με όλους χωρίς να είναι απαραίτητο να έχετε εγκαταστήσει το Adobe Acrobat.Μετατρέψτε έγγραφα του Word με πλούσιο κείμενο, καθώς και παρουσιάσεις σε PDF. Σχεδιασμένο για να σας δώσει τα καλύτερα εργαλεία μορφοποίησης εγγράφου, σας βοηθά να οργανώσετε και να γράψετε τα έγγραφά σας πιο αποτελεσματικά είναι με απλά λόγια όλα όσα θα περίμενε κανείς από μια επαγγελματική εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου που περιέχει όλα όσα χρειάζεστε για να διαχειριστείτε την καθημερινή αλληλογραφία σας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης και η εφαρμογή Accel Spreadsheet το αντίστοιχο του Excel και διαθέτει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να υπολογίσετε, να αναλύσετε, να συνοψίσετε και να παρουσιάσετε τα δεδομένα σας με αριθμητικές αναφορές ή πολύχρωμα γραφικά.

Με μερικά κλικ του ποντικιού σας, μπορείτε να αναδιοργανώσετε το υπολογιστικό φύλλο για να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε ορισμένες σειρές δεδομένων, ή να μορφοποιήσετε περιοχές και πίνακες, σύμφωνα με τους ειδικούς όρους, ή να υπολογίσετε γρήγορα υποσύνολα και σύνολα. Συμβατότητα του εγγράφου με το MS Office - {VTS, txt, xls, csv}.Τέλος αξίζει να σημειώσω ότι περιλαμβάνει εκτός από τις εφαρμογές γραφείου και 8 ακόμη διαφορετικές εφαρμογές που πιθανώς να σας είναι χρήσιμες.

6.

Το Apache OpenOffice, γνωστό και σαν OpenOffice.org είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα. Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου (Writer), λογιστικό φύλλο (Calc), δημιουργό παρουσιάσεων (Ιmpress), πρόγραμμα σχεδίασης (Draw), διαχείριση βάσεων δεδομένων (Base) και μαθηματικών τύπων (Math). H σουίτα είναι περισσότερο γνωστή ως OpenOffice, αλλά η ονομασία αυτή αποτελεί εμπορικό σήμα μιας εταιρείας στην Ολλανδία και χρησιμοποιείται επίσης και από την Orange UK, έτσι αποφασίστηκε να χρησιμοποιείται επίσημα η ονομασία OpenOffice.org. 

Λειτουργεί σε όλες τις γνώστες πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων: Windows, Linux και Μac, ενώ υποστηρίζει άψογα και την Ελληνική γλώσσα, χάρη στην προσπάθεια των εθελοντών και πολλών χρηστών. Διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα με άλλα δημοφιλή προγράμματα εφαρμογών γραφείου (όπως το MS Office) και έτσι αποτελεί την ιδανική λύση για επιχειρήσεις, σχολεία και οργανισμούς, καθώς μπορούν να το αποκτήσουν ελεύθερα. 

Το OpenOffice χρησιμοποιεί το ανοιχτό OpenDocument φορμάτ, ενώ μπορεί να διαβάζει και να γράφει αρχεία Word, Excel και PowerPoint, υποστηρίζει επεκτάσεις, με παρόμοιο τρόπο όπως ο Mozilla Firefox, καθιστώντας απλή διαδικασία το να να προσθέσει κανείς νέες λειτουργίες σε μια υπάρχουσα εγκατάσταση του OpenOffice.

7.
Από τις καλύτερες και ίσως η μικρότερη σε μέγεθος δωρεάν σουίτα γραφείου στο διαδίκτυο. Έχει όλα τα στοιχεία για να την χρησιμοποιήσει κανείς απρόσκοπτα το σπίτι ή το γραφείο, ιδανικό για υπολογιστές και tablet. Εισάγει μερικές νέες καινοτόμες έννοιες στο σχεδιασμό διεπαφών και την φιλική προς το χρήστη αλληλεπίδραση εφαρμογών. Παρέχει άμεση πρόσβαση στο σύστημα, κορυφαίο σχεδιασμό εφαρμογών και μια πιο καθαρή επιφάνεια εργασίας .

Οι διασυνδέσεις εγγράφων με καρτέλες διευκολύνουν επίσης την εύρεση των ανοιγμένων εγγράφων σας με μία μόνο προβολή. Οι προεπισκοπήσεις μικρογραφιών βελτιώνουν περαιτέρω την αλληλεπίδραση του χρήστη προβάλλοντας ολόκληρη τη διάταξη εγγράφων, είτε δημιουργείτε έγγραφα pdf, είτε εικονοστοιχεία, είτε εμφανίζετε απλά την προεπισκόπηση εκτύπωσης καθώς δημιουργείτε το σημαντικό σας έγγραφο, τεύχος, επιστολή ή κάρτα γενεθλίων.
Περιλαμβάνει επίσης το SSuite Accel Spreadsheet, ισχυρό υπολογιστικό φύλλο που διαθέτει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να υπολογίσετε, να αναλύσετε, να συνοψίσετε και να παρουσιάσετε τα δεδομένα σας σε αριθμητικές αναφορές ή σε πολύχρωμα γραφικά. Χρησιμοποιήστε τον οδηγό γραφημάτων για να επιλέξετε από οκτώ ή περισσότερες κατηγορίες διαγραμμάτων 2-D και 3-D, και δεκάδες παραλλαγές. Είτε δημιουργείτε οικονομικές εκθέσεις είτε διαχειρίζεστε προσωπικά έξοδα, το Accel σας δίνει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ευελιξία για να πετύχετε τους στόχους σας.

Με μερικά κλικ στο ποντίκι, μπορείτε να αναδιοργανώσετε το υπολογιστικό φύλλο σας για να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε ορισμένα εύρη δεδομένων ή για να διαμορφώσετε σειρές και πίνακες σύμφωνα με ειδικούς όρους ή για να υπολογίσετε γρήγορα τα υποσύνολα και τα σύνολα. Το Accel σάς επιτρέπει να παρουσιάζετε δεδομένα υπολογιστικών φύλλων σε δυναμικά διαγράμματα που ενημερώνονται αυτόματα όταν αλλάζουν τα δεδομένα. Συμβατότητα εγγράφων με το MS Office - {vts, txt, xls, csv}.

8.
Δημιουργείστε έγγραφα για επαγγελματικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς; Με το Atlantis Word Processor μπορείτε να δημιουργήσετε δομές και διατάξεις που κυμαίνονται από απλούστερα έως πολύ περίπλοκα και από ασήμαντα μέχρι εξαιρετικά επαγγελματικά. Μπορείτε να δώσετε στα έγγραφά σας οποιαδήποτε επιθυμητή εμφάνιση. Η Ατλαντίδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά τα εργαλεία για να κάνει ακριβώς αυτό. Οι επικεφαλίδες, οι σελιδοδείκτες, τα τμήματα, οι στήλες, οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα, οι υποσημειώσεις τα πεδία, τα στυλ, οι λίστες με κουκκίδες και αριθμημένες, οι πίνακες, η πιο περίπλοκη μορφοποίηση, όλα είναι ένα εύκολα προσβάσιμα. Για να ενεργοποιήσετε την δωρεάν έκδοση, αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή επιλέξτε help και μετά κάντε κλικ στο αντίστοιχο πεδίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας.


Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .