Ανάκτηση δεδομένων : Οι 7 καλύτερες εφαρμογές για την ανάκτηση δεδομένων στα WindowsΑν ψάξετε θα βρείτε πολλές τέτοιες εφαρμογές, όμως οι περισσότερες στις δωρεάν τους εκδόσεις έχουν κάποιους περιορισμούς. Ωστόσο εμείς επιλέξαμε 7 από τις καλύτερες του είδους χωρίς περιορισμούς, που θα σας εκπλήξουν όχι μόνο για την απλότητα αλλά κυρίως για την αποτελεσματικότητά τους.

1Εάν έχετε καθαρίσει κατά λάθος τον Κάδο Ανακύκλωσης που ωστόσο περιέχει κάποια σημαντικά αρχεία για εσάς το Recovery Toolbox File Undelete Free θα σαρώσει ολόκληρο τον εσωτερικό σκληρό σας δίσκο (HDD) ή τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που περιέχει το αρχείο και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να το ανακτήσει. Το πρόγραμμα λειτουργεί μόνο με μονάδες δίσκου που χρησιμοποιούν το σύστημα αρχείων NTFS. Για να ακυρώσετε την κατάργηση αρχείων, το πρόγραμμα θα εκτελέσει μια πλήρη σάρωση του δίσκου ώστε να τον αναλύσει για να προσδιορίσει τη δυνατότητα επαναφοράς του διαγραμμένου αρχείου. Σε ορισμένες περιπτώσεις ωστόσο, η ανάκτηση αρχείων μπορεί να είναι αδύνατη για διάφορους λόγους.

2Το UndeleteMyFiles είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να βρείτε και να ανακτήσετε διαγραμμένα αρχεία σε συσκευές αποθήκευσης όπως είναι σκληροί δίσκοι, USB Flash, μνήμες αποθήκευσης από φωτογραφικές μηχανές (SD, MMC, XD-Digital κ.λ.π) Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί μια απλοποιημένη διαδικασία δύο σταδίων που θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε τα αρχεία που έχετε διαγράψει. Για τις ανάγκες της δοκιμής θα προσπαθήσω να ανακτήσω αρχεία βίντεοo και φωτογραφίες που έχω διαγράψει από την φωτογραφική μου μηχανή. Αφού τρέξω το πρόγραμμα επιλέγω Media Recover και διαλέγω τη συσκευή αποθήκευσης που θέλω να ψάξω και πατάω scan.

3


Το IObit Undelete είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία αποκατάστασης αρχείων που μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα ή τα χαμένα αρχεία σας όπως φωτογραφίες, μουσική, έγγραφα, γρήγορα και με ασφάλεια με ένα μόνο κλικ. Μπορεί να ανακτήσει όλα τα αρχεία σας, όπως τα αρχεία εικόνων, βίντεο, μουσικής, εγγράφων κ.λ.π ακόμα και αν γι΄αυτά δεν υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας ή έχουν διαγραφεί ακόμη και από τον Κάδο Ανακύκλωσης.

4


Το Wise Data Recovery είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων που θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες, έγγραφα, βίντεο, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλπ, από τοπικούς ή αφαιρούμενους δίσκους. Πρόκειται για ένα δωρεάν λογισμικό ανάκτησης δεδομένων που θα σας δώσει μία ικανοποιητική λύση σε προβλήματα απώλειας δεδομένων σας είτε αυτά έχουν διαγραφεί από λάθος είτε όχι. Ένα επιπλέον σημαντικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι το γεγονός ότι δεν σαρώνει μόνο για τα χαμένα αρχεία, αλλά αναλύει και τη δυνατότητα ανάκτησης τους και στη συνέχεια, σας παρουσιάζει τις λεπτομέρειες και την ανακτησιμότητα των αρχείων πριν να αποφασίσετε να τα ανακτήσετε.

5


Πρόκειται για ένα πολύ μικρό και ελαφρύ πρόγραμμα με την βοήθεια του οποίου μπορείτε να επαναφέρετε αρχεία που έχετε διαγράψει. Υποστηρίζει FAT12, FAT16, FAT32, exFAT, NTFS, NTFS5 , NTFS + EFS file systems και μπορείτε να επαναφέρετε αρχεία από αφαιρούμενες συσκευές (SmartMedia, Secure Digital, MemoryStick, Digital cameras, Floppy disks, Jaz Disks, Sony Memory Sticks, Compact Flash cards, Smart Media Cards, Secure Digital Cards, και άλλα). Ακόμη μπορείτε να επαναφέρετε χαμένα αρχεία από external ZIP drives, Firewire και USB Hard drives. Στην προσπάθεια ανεύρεσης των χαμένων σας αρχείων θα σας βοηθήσουν πολύ δύο ενδιάμεσα στάδια όπου το πρόγραμμα θα σας ρωτήσει τι ακριβώς αρχείο είναι αυτό που ψάχνετε και θα σας καταδείξει πιθανά σημεία που πιθανώς να βρίσκονται έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ψάξετε σε όλο τον υπολογιστή σας.

6


Το Puran File Recovery είναι μία μικρή εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακτήσει τα διαγραμμένα-χαμένα αρχεία κατατμήσεις (partititons) από σκληρούς δίσκους ή usb flash. Τα αρχεία μπορούν να ανακτηθούν πάρα πολύ εύκολα. Σχεδόν τα πάντα που ανιχνεύονται σαν μονάδα δίσκου από τα Windows μπορούν να σαρωθούν από το πρόγραμμα ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα των αρχείων αρχείων του, είτε πρόκειται για σκληρούς δίσκους, κάρτες μνήμης, κινητά τηλέφωνα, CDs, DVDs, και βασικά οποιοδήποτε μέσο αποθήκευσης. Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προγράμματος είναι το πολύ απλό interface που διαθέτει σε συνδυασμό με την ικανότητα του να ανιχνεύει και να επαναφέρει τα απωλεσθέντα αρχεία. Υποστηρίζει FAT12/16/32 και NTFS και η βασική του λειτουργία του περιλαμβάνει τρείς ξεχωριστούς τρόπους ανεύρεσης τη γρήγορη σάρωση (πατήστε απλά το scan), βαθιά σάρωση (τσεκάρετε την επιλογή deep scan) και την πλήρη σάρωση (επιλέξτε full scan). Φυσικά υπάρχει η σχετική μηχανή αναζήτησης ώστε να ψάξετε συγκεκριμένα αρχεία και τέλος από την επιλογή edit μπορείτε να επιλέξετε το είδος του αρχείου που θέλετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ώστε να περιορίσετε το εύρος, επομένως και τον χρόνο ανεύρεσης των αρχείων που επιθυμείτε.

7
Το RecoveRx της Transcend θεωρώ πώς είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επαναφοράς αρχείων με διαφορά. Διαθέτει ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας που σας επιτρέπει να ψάξετε βαθιά μέσα σε μια συσκευή αποθήκευσης για ίχνη σβησμένων αρχείων που μπορούν να σωθούν. Τα αρχεία μπορεί να περιλαμβάνουν ψηφιακές φωτογραφίες, έγγραφα, μουσική και βίντεο. Το RecoveRx υποστηρίζει σχεδόν όλους τους τύπους συσκευών αποθήκευσης, όπως κάρτες μνήμης, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής MP3, μονάδες flash USB, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και μονάδες SSD.

Αν σας άρεσε το άρθρο διαδώστε το!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .