//Add More external stylesheets Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την ανάκτηση δεδομένων στα Windows


Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την ανάκτηση δεδομένων στα Windows

read

Η απώλεια δεδομένων είναι μια από τις χειρότερες εμπειρίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος όταν χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή. Είτε πρόκειται για φωτογραφίες, βίντεο, έγραφα ή άλλα αρχεία, η ανάκτηση αυτών των δεδομένων  είναι ζωτικής σημασίας. 

Για τους χρήστες των Windows, υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκτηση χαμένων δεδομένων. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της απώλειας και τον τύπο του δίσκου, υπάρχουν διάφορες επιλογές που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας. 

Αν ψάξετε θα βρείτε πολλές τέτοιες εφαρμογές, όμως οι περισσότερες στις δωρεάν τους εκδόσεις έχουν αρκετούς περιορισμούς. Ωστόσο εμείς επιλέξαμε 6 από τις καλύτερες του είδους, που θα σας εκπλήξουν όχι μόνο για την απλότητα αλλά κυρίως για την αποτελεσματικότητά τους.



1


Recovery Toolbox File


Εάν έχετε καθαρίσει κατά λάθος τον Κάδο Ανακύκλωσης που ωστόσο περιέχει κάποια σημαντικά αρχεία για εσάς το Recovery Toolbox File Undelete Free θα σαρώσει ολόκληρο τον εσωτερικό σκληρό σας δίσκο (HDD) ή τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που περιέχει το αρχείο και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να το ανακτήσει. 

Το πρόγραμμα λειτουργεί μόνο με μονάδες δίσκου που χρησιμοποιούν το σύστημα αρχείων NTFS. Για να ακυρώσετε την κατάργηση αρχείων, το πρόγραμμα θα εκτελέσει μια πλήρη σάρωση του δίσκου ώστε να τον αναλύσει για να προσδιορίσει τη δυνατότητα επαναφοράς του διαγραμμένου αρχείου. Σε ορισμένες περιπτώσεις ωστόσο, η ανάκτηση αρχείων μπορεί να είναι αδύνατη για διάφορους λόγους.

2


IObit Undelete


Είναι πράγματι πολύ δύσκολη η στιγμή όταν σημαντικά αρχεία σας διαγράφονται κατά λάθος. Θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντικά αρχεία της επιχείρησης, της εργασίας σας, πολύτιμες φωτογραφίες και βίντεο ή ακόμη και κάποια αρχεία του συστήματος του υπολογιστή σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στον υπολογιστή σας. 

Το IObit Undelete είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία αποκατάστασης αρχείων που μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα ή τα χαμένα αρχεία σας όπως φωτογραφίες, μουσική, έγγραφα, γρήγορα και με ασφάλεια με ένα μόνο κλικ. 

Μπορεί να ανακτήσει όλα τα αρχεία σας, όπως τα αρχεία εικόνων, βίντεο, μουσικής, εγγράφων κ.λ.π ακόμα και αν γι΄αυτά δεν υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας ή έχουν διαγραφεί ακόμη και από τον Κάδο Ανακύκλωσης.

Ο τρόπος χρήσης είναι πολύ απλός, τρέξτε το πρόγραμμα, επιλέξτε το είδος των αρχείων που θέλετε να ανακτήσετε και κάντε κλικ στην επιλογή select file location, από και και μετά επιλέξτε το στικάκι ή την SD σας και πατήστε Scan. 

Μόλις ολοκληρωθεί η εξερεύνηση, το πρόγραμμα θα σας ρωτήσει που ακριβώς θέλετε να τα αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας. Θα δουλέψει με κάθε αποθηκευτικό μέσο, σκληρούς δίσκους κ.λ.π.

3


Wise Data Recovery


Το Wise Data Recovery είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων που θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε διαγραμμένες φωτογραφίες, έγγραφα, βίντεο, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλπ, από τοπικούς ή αφαιρούμενους δίσκους. 

Πρόκειται για ένα δωρεάν λογισμικό ανάκτησης δεδομένων που θα σας δώσει μία ικανοποιητική λύση σε προβλήματα απώλειας δεδομένων σας είτε αυτά έχουν διαγραφεί από λάθος είτε όχι. Ένα επιπλέον σημαντικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι το γεγονός ότι δεν σαρώνει μόνο για τα χαμένα αρχεία, αλλά αναλύει και τη δυνατότητα ανάκτησης τους και στη συνέχεια, σας παρουσιάζει τις λεπτομέρειες και την ανακτησιμότητα των αρχείων πριν να αποφασίσετε να τα ανακτήσετε. Με την δωρεάν έκδοση μπορείτε να κάνετε ανάκτηση δεδομένων έως 2 Gb.

4


Recuva


Πρόκειται για ένα πολύ μικρό και ελαφρύ πρόγραμμα με την βοήθεια του οποίου μπορείτε να επαναφέρετε αρχεία που έχετε διαγράψει. 

ποστηρίζει FAT12, FAT16, FAT32, exFAT, NTFS, NTFS5 , NTFS + EFS file systems και μπορείτε να επαναφέρετε αρχεία από αφαιρούμενες συσκευές (SmartMedia, Secure Digital, MemoryStick, Digital cameras, Floppy disks, Jaz Disks, Sony Memory Sticks, Compact Flash cards, Smart Media Cards, Secure Digital Cards, και άλλα). Ακόμη μπορείτε να επαναφέρετε χαμένα αρχεία από external ZIP drives, Firewire και USB Hard drives. 

Στην προσπάθεια ανεύρεσης των χαμένων σας αρχείων θα σας βοηθήσουν πολύ δύο ενδιάμεσα στάδια όπου το πρόγραμμα θα σας ρωτήσει τι ακριβώς αρχείο είναι αυτό που ψάχνετε και θα σας καταδείξει πιθανά σημεία που πιθανώς να βρίσκονται έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ψάξετε σε όλο τον υπολογιστή σας.

5


RecoveRx


Το RecoveRx της Transcend θεωρώ πώς είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επαναφοράς αρχείων με διαφορά. Διαθέτει ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας που σας επιτρέπει να ψάξετε βαθιά μέσα σε μια συσκευή αποθήκευσης για ίχνη σβησμένων αρχείων που μπορούν να σωθούν. Τα αρχεία μπορεί να περιλαμβάνουν ψηφιακές φωτογραφίες, έγγραφα, μουσική και βίντεο. 

Το RecoveRx υποστηρίζει σχεδόν όλους τους τύπους συσκευών αποθήκευσης, όπως κάρτες μνήμης, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής MP3, μονάδες flash USB, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και μονάδες SSD.

6


WinfrGUI


Όταν αδειάζετε τον κάδο ανακύκλωσης που περιέχει διαγραμμένα αρχεία ή όταν χρησιμοποιείτε τη συντόμευση Shift + Delete για να διαγράψετε αρχεία, τα windows επισημαίνουν τα αρχεία ως διαγραμμένα και διαγράφουν όλους τους δείκτες σε αυτά, γι' αυτό και αυτά τα αρχεία είναι αόρατα στο χρήστη. Επίσης, ο χώρος που χρησιμοποιείται από τα διαγραμμένα αρχεία θα επισημανθεί ως ελεύθερος χώρος.

Έτσι, τεχνικά, τα διαγραμμένα αρχεία θα εξακολουθούν να υπάρχουν στον υπολογιστή σας έως ότου τα windows τα αντικαταστήσουν με νέα δεδομένα. Το WinfrGUI είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανάκτησης δεδομένων των Windows που υποστηρίζεται και εγκρίνεται από τη Microsoft. 

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ανακτήστε τα χαμένα σας αρχεία συμπεριλαμβανομένων JPEG/PDF/DOCX/MP3/EXCEL/ZIP κ.λπ. από μέσα αποθήκευσης, SSD/HDD/USB/κάρτα μνήμης στα Windows 11/10, με διαμόρφωση διαμερισμάτων NTFS/FAT/exFAT/ReFS. 



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .