English

English version

Δωρεάν calculators : Οι 19 καλύτερες εφαρμογές επίλυσης απλών και σύνθετων μαθηματικών πράξεωνΌπως γνωρίζουμε όλοι μας, σε όλες τις εκδόσεις των windows, ο κλασικός υπολογιστής (calculator) που μας βοηθά να εκτελέσουμε μαθηματικές πράξεις έχει παραμένει για πολλά χρόνια σχεδόν o ίδιος  χωρίς να έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος για την ανάπτυξή του. Επομένως για όσους θέλουν να κάνουν σύνθετες μαθηματικές πράξεις κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Αν ψάξει κανείς σίγουρα θα βρει αρκετές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που μπορούν να καλύψουν αυτό κενό και μάλιστα αρκετές από αυτές διατίθενται εντελώς δωρεάν. Σήμερα, παρουσιάζουμε τις 19 καλύτερες εφαρμογές επίλυσης μαθηματικών πράξεων, ελπίζοντας ότι καλύπτουμε από τον πιο αδαή μέχρι και τους πολύ προχωρημένους.

1


Το Sicyon είναι μια επιστημονική αριθμομηχανή "all-in-one" για κάθε φοιτητή ή καθηγητή, ερευνητή ή προγραμματιστή - όλοι κάνουν φυσική ή χημεία / επιστήμη ή μηχανική χρησιμοποιώντας τύπους και πίνακες σταθερών. Είναι εύκολο στη χρήση και έχει όλα όσα χρειάζεστε για να υπολογίσετε ή να διερευνήσετε μια συνάρτηση - γράφημα, ρίζες, min / max, ενσωματωμένα, παράγωγα, κατάλληλα δεδομένα, κλπ. Η Sicyon calculator συνδυάζει μια διαισθητική διεπαφή και μια αντικειμενοστραφή προσέγγιση μια γρήγορη καμπύλη εκμάθησης ενώ παραμένει σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Ο υπολογιστής Sicyon είναι ένα δωρεάν λογισμικό με την άδεια Creative Commons by-nv-nd-3.0.  & μέρος 

2


Το Maxima είναι μία δωρεάν εφαρμογή συμβολικών και αριθμητικών εκφράσεων, συμπεριλαμβανομένων των διαφορικών εξισώσεων, γραμμικών εξισώσεων, συνόλων και άλλων μαθηματικών παραστάσεων. Η Maxima αποδίδει αριθμητικά αποτελέσματα υψηλής ακρίβειας, χρησιμοποιώντας ακριβή κλάσματα, ακέραιους ακριβείας και αριθμούς κινητής υποδιαστολής μεταβλητής ακρίβειας. Η Maxima είναι απόγονος του Macsyma, ενός συστήματος υπολογιστών που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Είναι το μόνο σύστημα που βασίζεται σε αυτήν την προσπάθεια και εξακολουθεί να είναι δημόσια διαθέσιμη με ενεργή κοινότητα χρηστών. Το Maxima ενημερώνεται πολύ συχνά, για να επιδιορθώσει σφάλματα και να βελτιώσει τον κώδικα . 

3


Το SpeedCrunch είναι ένας επιστημονικός υπολογιστής υψηλής ακρίβειας. Πρόκειται για δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα, με άδεια χρήσης της GPL. Το SpeedCrunch εμφανίζει τα αποτελέσματα κατά την πληκτρολόγηση. Περιλαμβάνει περισσότερες από 80 ενσωματωμένες μαθηματικές λειτουργίες, ωστόσο, μπορείτε επίσης να ορίσετε τις δικές σας. Οι μεταβλητές σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματά σας να εκτελέστε υπολογισμούς με ακρίβεια έως και 50 ψηφίων, χρησιμοποιώντας σύνθετους αριθμούς, αριθμητικές βάσεις, μετατροπές μονάδων και πολλά άλλα. 4


Το eCalc είναι μια απλή στη χρήση επιστημονική αριθμομηχανή που υποστηρίζει πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως μετατροπή μονάδων, επίλυση εξισώσεων και σύνθετα μαθηματικά. Το eCalc προσφέρεται τόσο ως ηλεκτρονική αριθμομηχανή όσο και ως υπολογιστής με δυνατότητα λήψης. Λειτουργεί είτε με αλγεβρική είσοδο (προεπιλεγμένη λειτουργία) είτε με είσοδο RPN. Ο αλγεβρικός τρόπος εισαγωγής αναφέρεται συνήθως ως "infix notation" και χρησιμοποιείται ευρέως από τους περισσότερους υπολογιστές χειρός. Οι εκφράσεις που εισάγονται σε αλγεβρικό τρόπο εισαγωγής γίνονται με τρόπο που μοιάζει πολύ με τη φυσική μορφή της έκφρασης και η σειρά των πράξεων καθορίζεται από την προτεραιότητα και την παρένθεση του χειριστή. 

5Επιστημονική προηγμένη αριθμομηχανή με ένα ολοκληρωμένο σύνολο μαθηματικών συναρτήσεων, συμπεριλαμβανομένων, τριγωνομετρικών, υπερβολικών, λογαριθμικών, εκθετικών. Διαθέτει πάνω από 125 μαθηματικές και φυσικές σταθερές. Ένας υπολογιστής με μια ποικιλία λειτουργιών για την εκτέλεση οικονομικών υπολογισμών, όπως τον καθορισμό των μηνιαίων πληρωμών για ένα δάνειο, ακόμη μπορεί να ρυθμιστεί για τη σήμανση, και έκπτωση, φόρων και τόκων. Ιδανική για φοιτητές και επαγγελματίες, ωστόσο, ο μετατροπέας νομισμάτων ξεκλειδώνει από μια αγορά εντός της εφαρμογής, η οποία αφαιρεί επίσης τις διαφημίσεις. 
6


Το HEXelon MAX αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιστημονική αριθμομηχανή με πολλές δυνατότητες που εκτός των άλλων περιλαμβάνει συναλλαγματικές ισοτιμίες και μετατροπές νομισμάτων αλλά και διάφορα άλλα εργαλεία. Αριθμητικά συστήματα: δυαδικό, οκταδικό, δεκαδικό, δεκαεξαδικό. Δείχνει ρουτίνες, μεταβλητές, σταθερές.

7


Φτιάξτε τη δική σας αριθμομηχανή! Επιλέξτε μόνο τις αριθμομηχανές και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε για να προσαρμόσετε με το Calc Pro HD! Επιλέξτε έως και 8 calcs, για να δημιουργήσετε την τέλεια αριθμομηχανή! Η κορυφαία φορητή αριθμομηχανή είναι τώρα διαθέσιμη για τα Windows 10. Η μόνο αριθμομηχανή στο χώρο αποθήκευσης των Windows που μπορεί πραγματικά να αντικαταστήσει τα κλασικά κομπουτεράκια τσέπης. Το Calc Pro HD προσφέρει περισσότερη δύναμη, περισσότερες δυνατότητες, μεγαλύτερη ακρίβεια και είναι μακράν η κορυφαία επιλογή για τις ανάγκες είτε αυτές αφορούν επαγγελματική, είτε οικιακή χρήση. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της Cortana για να εκτελέσει τους υπολογισμούς σας. Ωστόσο πρέπει να σημειώσω ότι στην δωρεάν της έκδοση περιλαμβάνει μόνο δύο αριθμομηχανές την κλασική και την επιστημονική. 

8


Πρόκειται για μία εντυπωσιακή επιστημονική αριθμομηχανή που θα καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αφού διαθέτει προηγμένη λειτουργία και μπορεί να επεξεργαστεί και να λύσει πολλά μαθηματικά προβλήματα που προκύπτουν από πράξεις μεταξύ δυνάμεων, ριζών, λογαρίθμων, κλασμάτων, υπερβολικών συναρτήσεων και πολλών άλλων. 9


Το Math Editor είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εξισώσεων με την βοήθεια του οποίου μπορείτε να δημιουργήσετε, να αποθηκεύσετε και να επεξεργαστείτε εξισώσεις μέσα από ένα απλό και φιλικό περιβάλλον. Η νέα έκδοση του Math Editor περιλαμβάνει περισσότερες λειτουργίες από ό, τι οι προηγούμενες εκδόσεις με καλύτερη υποστήριξη για τη δημιουργία προτύπων εξισώσεων. Για να μπορέσετε να κατεβάσετε την εφαρμογή πρέπει να κάνετε εγγραφή στην ιστοσελίδα του δημιουργού της. 

10


Επιστημονική αριθμομηχανή με ένα πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας. Οι μαθηματικές εντολές δεν είναι τυποποιημένες σε μια τυπική γραμμή εντολών, αλλά μπορεί να μπουν σε ένα παράθυρο παρόμοιο με ένα κομμάτι χαρτί. Ο υπολογιστής εμφανίζει το αποτέλεσμα είτε κάτω ή δίπλα του. Ο χειρισμός είναι ευκολότερος από ό,τι στις συμβατικές αριθμομηχανές.

11


Δωρεάν επιστημονικός υπολογιστής με λειτουργίες, οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν ιδιαίτερα από μαθητές λυκείου ή φοιτητές. Σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων, για να κάνετε τους υπολογισμούς σας πιο εύκολα και γρήγορα. Ανάμεσα στις λειτουργίες του περιλαμβάνονται οι δυνατότητες αξιολόγησης σύνθετων εκφράσεων με παρενθέσεις, μεταβλητές, σταθερές, συναρτήσεις, υπολογισμόw σε τέσσερα συστήματα, δυαδικό, οκταδικό, δεκαδικό, δεκαεξαδικό, υπερβατικές συναρτήσεις, διαγράμματα συναρτήσεων, υπολογισμοί με πολυώνυμα και κλάσματα και πολλά άλλα. 

12


Αποτελεί μακρινό παρελθόν η εποχή που οι μαθητές αναζητούσαν τις λύσεις στα δύσκολα προβλήματα σε λυσάρια. Στην εποχή μας, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας μπορούμε να αναζητήσουμε τις λύσεις για δύσκολα μαθηματικά προβλήματα μέσα από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα φτιαγμένα για υπολογιστές. Στην περίπτωσή μας τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι αφού η λύση στις μαθητικές εξισώσεις αλλά και σε άλλα προβλήματα έρχεται μέσα από το διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα symbolab αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιότεροι και να εξασκηθούν οι νεότεροι στα μαθηματικά. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι απλά να πληκτρολογήσουμε ή να κλικάρουμε τα σχετικά μαθηματικά σύμβολα ανάλογα με την πράξη που θέλουμε να κάνουμε και φυσικά να βρούμε τη λύση. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι ότι μας επιτρέπει να εισάγουμε χαρακτήρες ή σύμβολα που δεν υπάρχουν στα συνηθισμένα πληκτρολόγια ενός απλού ηλεκτρονικού υπολογιστή και να εκτελέσουμε όποια πράξη επιθυμούμε. 13


Το Euler Math Toolbox (EMT), ένα ισχυρό μαθηματικό πρόγραμμα που συνδυάζει την αριθμητική και συμβολική εργαλεία (χρησιμοποιώντας το σύστημα άλγεβρας υπολογιστών Maxima) σε ένα δωρεάν πακέτο συμβολικής άλγεβρας, με το οποίο μπορεί να κάνει κανείς αναλυτικούς υπολογισμούς γραμμικής άλγεβρας. Έτσι λοιπόν αν είστε φοιτητής, δάσκαλος, καθηγητής, ή απλά σας αρέσουν τα μαθηματικά και ψάχνετε για ένα ισχυρό, εύκολο στη χρήση αλλά δωρεάν υποκατάστατο του Matlab, τότε το πρόγραμμα αυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

14


To SMath Studio είναι ένα πρόγραμμα μαθηματικών σε φυσικό περιβάλλον, με την έννοια ότι οι αριθμητικές πράξεις που κάνουμε γίνονται σε ένα ΄΄χαρτί΄΄ και περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες. Έχει την ικανότητα να αναλύει και να επιλύει διανύσματα, μιγαδικούς αριθμούς, αντίστροφες τριγωνομετρικές συναρτήσεις, λογάριθμους, με δυνατότητα εμφάνισης 2D η 3D γραφικών παραστάσεων, απεριόριστο μέγεθος φύλων εργασίας, κλάσματα και πολλά άλλα, περιλαμβάνει επίσης εκδόσεις για τα Windows, και Linux. Το πρόγραμμα διατίθεται εκτός από την online μορφή του και σαν αυτόνομο πρόγραμμα Διαθέτει πολυγλωσσικό περιβάλλον υποστήριξης 35 γλωσσών μεταξύ των οποίων και ελληνικά.

15Πρόκειται για μία μια απλή, opensource, crossplatform αριθμομηχανή για όλες τις ανάγκες υπολογισμού σας που σας επιτρέπει να κάνετε υπολογισμούς και μετατροπές μονάδων, με χαρακτηριστικά όπως, μετατροπή βάρους, μετατροπή μήκους, μετατροπή θερμοκρασίας, μετατροπή νομίσματος. Πολύ απλό απλό στη χρήση αφού λειτουργεί ακριβώς με τον τρόπο που σκέφτεστε.

16Πρόκειται για μια απλή αριθμομηχανή που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για ισοτιμία νομισμάτων. Περιλαμβάνει ήδη ένα σύνολο προκαθορισμένων νομισμάτων και συναλλαγματικών ισοτιμιών, τα οποία επίσης μπορούν να τροποποιηθούν μεμονωμένα. Περιλαμβάνεται ένας εσωτερικός επεξεργαστής ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επανασύνδεση και την αποθήκευση των ήδη εκτελεσθέντων βημάτων υπολογισμού. Η αριθμομηχανή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για συνεργασία μεταξύ διαφορετικών συστημάτων αριθμών (δεκαδικό, δεκαεξαδικό, δυαδικό, καθορισμένο από τον πελάτη). Το πρόγραμμα είναι προσαρμόσιμο στο μέγεθος και την εμφάνιση του παραθύρου. Είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα χρειάζεται το .NET-framework 2.0 ή παραπάνω (το οποίο ήδη περιλαμβάνεται στα Windows από τα Windows Vista).

17Πρόκειται για μια ισχυρή, καλαίσθητη αριθμομηχανή γενικής χρήσης για τα Windows 10. Υποστηρίζει βήμα προς βήμα τον υπολογισμό μέχρι να επιτευχθεί η απάντηση. Πρόκειται για μια αριθμομηχανή χωρίς το πλήκτρο αλλαγής μεταξύ απλής και επιστημονικής λειτουργίας αφού περιλαμβάνει στο ίδιο μενού απλές και εκτεταμένες λειτουργίες. Επιπλέον, μπορούν επίσης να εφαρμοστούν πίνακες, στατιστικές και σύνθετες λειτουργίες με φιλική προς το χρήστη εμπειρία. Καθώς πληκτρολογείτε, οι απαντήσεις μπορούν να εξαχθούν αμέσως. Εκτός από την μεγέθυνση του πίνακα αποτελεσμάτων υπολογισμών, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα υπολογισμού ως εικόνες για χρήση ή ως απεικόνιση εγγράφων ή για άλλους σκοπούς.

18Το fx-Calc είναι στην πραγματικότητα ένας από τους πιο προηγμένους calculators για υπολογιστές που τρέχουν Windows. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ο απλός και διαισθητικός χειρισμός σύνθετων μαθηματικών εργασιών. Ξεκινώντας με το γνωστό παράθυρο αριθμομηχανής, επιτρέπει τον υπολογισμό αυτοκαθοριζόμενων συναρτήσεων και αθροισμάτων. Για παράδειγμα, χρειάζονται μόνο μερικά κλικ για να εκτελεστεί η επανάληψη του Leibnitz για τον υπολογισμό του Pi. Το fx-Calc σας επιτρέπει να ορίσετε, να αναλύσετε, να οπτικοποιήσετε και να υπολογίσετε τις επιστημονικές σας μαθηματικές πράξεις. Εκτός από τον υπολογισμό και την οπτικοποίηση των αποτελεσμάτων μπορείτε να αναλύσετε και να επιλύσετε επιστημονικές συναρτήσεις και να εκτελέσετε γραμμική παλινδρόμηση και άμεσο υπολογισμό συναρτήσεων με έως και 5 μεταβλητές, μπορείτε να λύσετε εξισώσεις και πολλές άλλες σύνθετες μαθηματικές πράξεις.

19


GeoGebra
Το GeoGebra είναι ελεύθερο λογισμικό δυναμικών μαθηματικών για όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, το οποίο ενοποιεί γεωμετρία, άλγεβρα, λογιστικά φύλλα, γραφικές αναπαραστάσεις, στατιστική και απειροστικό λογισμό σε ένα εύκολο στη χρήση πακέτο. Τα δια δραστικά έργα εκμάθησης, διδασκαλίας και αξιολόγησης που δημιουργούνται με το GeoGebra μπορούν να μοιραστούν και να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε. Αποτελεί το αγαπημένο πρόγραμμα δυναμικών μαθηματικών σε όλο τον κόσμο. Ως εκπαιδευτικό λογισμικό έχει πολυάριθμες διακρίσεις και υποστηρίζει την εκπαιδευτική καινοτομία STEM στη διδασκαλία και εκμάθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .