//Add More external stylesheets Winja : Η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή Multi-Antivirus Engine Scanner


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Winja : Η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή Multi-Antivirus Engine Scanner

read

Το Winja είναι μία νέα εφαρμογή, αντικαταστάτης του πολύ επιτυχημένου VirusTotal Uploader. Πρόκειται στην ουσία για ένα από τα καλύτερα προγράμματα Multi-Antivirus Engine Scanner. Εχει σχεδιαστεί από την αρχή με πιο βελτιστοποιημένο και εξελιγμένο τρόπο δίνοντας έμφαση στην μικρή κατανάλωση πόρων αλλά και την ταχύτητα του χρόνου ανάλυσης. Το πρόγραμμα έχει εντελώς επανασχεδιαστεί ώστε να πληρεί τα υψηλότερα πρότυπα και διαθέτει ένα καθαρό καθαρό και πολύ φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον που λειτουργεί ομαλά, αποτελεσματικά και αποδοτικά ακόμα και σε παλαιότερους υπολογιστές.

Είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από άπειρους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Με το πρόγραμμα, μπορείτε απλά και με ασφάλεια να ελέγξετε τα αρχεία σας, από τον υπολογιστή σας, μονάδες δικτύου και αφαιρούμενους δίσκους. Μπορείτε ακόμα να σαρώσετε και οποιαδήποτε διεύθυνση URL HTTP (χωρίς κανένα κίνδυνο για το σύστημά σας), ώστε να εξακριβώσετε αν το αρχείο που επιθυμείτε να κατεβάσετε είναι ασφαλές. Ωστόσο, πέραν αυτού, διαθέτει ένα προηγμένο πίνακα με «Extra Εργαλεία" που απευθύνεται σε περισσότερο έμπειρους χρήστες.

Ας δούμε όμως τώρα στην πράξη τι μπορεί να κάνει, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να ελέγξετε κάποια αρχεία από τον υπολογιστή σας για τα οποία αμφιβάλλετε για την ασφάλεια τους. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος στο internet αφού το Winja χρησιμοποιεί ως εργαλείο ελέγχου το VirusTotal. Το VirusTotal.com μια δωρεάν online υπηρεσία ανίχνευσης που ελέγχει ύποπτα αρχεία χρησιμοποιώντας 50 + Anti-virus εφαρμογές. Διευκολύνει τη γρήγορη ανίχνευση των ιών, worms, trojans, όλων των ειδών malware και παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα πρόληψη τυχόν ψευδών θετικών περιπτώσεων. (Διαβάστε το άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει εδώ_


Για να ελέγξουμε ένα η περισσότερα αρχεία από το μενού της εφαρμογής επιλέξτε, Browse for file και ανεβάστε το ή τα αρχεία που επιθυμείτε να ελέγξετε, εναλλακτικά σύρτε το στο παραθυράκι του προγράμματος που θα δείτε όταν ελαχιστοποιήσετε την εφαρμογή, περιμένετε λίγο και θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα θα σας δείξει το αποτέλεσμα του ελέγχου. Στην περίπτωση της δοκιμής βλέπετε την ένδειξη 0/56, αυτό σημαίνει ότι το αρχείο είναι απολύτως καθαρό αφού κανένα και τα 56 διαθέσιμα online antivirus δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα ασφαλείας. 

Ωστόσο, μετά από κάθε έλεγχο και ιδιαίτερα αν έχετε αρνητικές ενδείξεις, πατώντας στο Session Scan Results μπορείτε να δείτε άμεσα τα αποτελέσματα, αλλά και ποιο από τα αntivirus το θεωρεί μη ασφαλές.

Για να ελέγξετε τώρα την ασφάλεια οποιουδήποτε αρχείου που πιθανόν θέλετε να κατεβάσετε από κάποια ιστοσελίδα (πριν το κατεβάσετε) απλά πατήστε στο Download And Scan και πληκτρολογήστε ή επικολλήστε την διεύθυνση URL,

 

περιμένετε λίγο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, και αμέσως μετά με το ίδιο τρόπο όπως και στην προηγούμενη περίπτωση θα δείτε το αποτέλεσμα. Συνεχίζοντας, θα δούμε την επιλογή Quick Process Scan. Μέσω αυτής της επιλογής και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να ελέγξουμε όλες τις διεργασίες που εκτελούνται αυτόματα στον υπολογιστή μας έτσι ώστε να μπορούμε να εξακριβώσουμε ποιες απ΄αυτές είναι αθώες ή είναι για παράδειγμα διεργασίες κακόβουλων προγραμμάτων.



Στην τελευταία θέση του μενού του προγράμματος θα συναντήσουμε την επιλογή Additionals Tools,  μέσω της οποίας μπορούμε να ελέγξουμε ακόμη περισσότερα πράγματα στον υπολογιστή μας, όπως servises, τις τρέχουσες διεργασίες, και τις εφαρμογές που τρέχουν στην εκκίνηση. Ωστόσο πρόκειται για μία επιλογή που απευθύνεται θα έλεγα σε περισσότερο έμπειρους χρήστες,

Σημειώστε ότι το Winja δεν antivirus για προστασία σε πραγματικό χρόνο, έτσι, δεν είναι υποκατάστατο για οποιοδήποτε προϊόν προστασίας από ιούς, είναι απλά ένα προϊόν για να αποκτήσετε μια υπεύθυνη γνώμη σχετικά με την ασφάλεια των αρχείων που πιθανώς κρίνετε ύποπτα.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .