Norton Power Eraser : Βρείτε και διαγράψτε το επίμονο κακόβουλο λογισμικόΤο Norton Power Eraser είναι ένα μικρό φορητό εργαλείο που θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει και να καταργήσει κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας. Ο τρόπος λειτουργίας των προγραμμάτων προστασίας από ιούς είναι γενικά επιφυλακτικός, σχετικά με το τι αφαιρούν από ένα υπολογιστή και αυτό βέβαια έχει νόημα, φυσικά δεν θέλει κανείς να απενεργοποιήσει το antivirus του ένα χρήσιμο και ασφαλές πρόγραμμα επειδή το έχει εκλάβει εσφαλμένα ως κακόβουλο. Το πρόγραμμα λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα και χρησιμοποιεί ΄΄επιθετικές΄΄ μεθόδους ώστε να βρει και να αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Όπως βλέπετε περιλαμβάνει  τρεις βασικές επιλογές: Σάρωση για ανεπιθύμητες εφαρμογές, Προηγμένες Σαρώσεις (περιλαμβάνει 3 υποκατηγορίες) και Αναίρεση προηγούμενης διόρθωσης. Σάρωση για ανεπιθύμητες εφαρμογές

- Αν έχετε πρόβλημα με κάποια ανεπιθύμητη εφαρμογή κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση για ανεπιθύμητες εφαρμογές, περιμένετε η εφαρμογή να ολοκληρώσει την εργασία της και μόλις το Norton Power Eraser ολοκληρώσει τη σάρωση, εμφανίζονται τα αποτελέσματα σε ένα νέο παράθυρο, αν τώρα δείτε κάποια ανεπιθύμητη εφαρμογή ή  κακόβουλη γραμμή εργαλείων κάντε κλικ στην επιλογή απεγκατάσταση και ακολουθήστε τις οδηγίες της οθόνης. Μόλις ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.


Προηγμένες Σαρώσεις

- Η δεύτερη επιλογή προηγμένες σαρώσεις  περιλαμβάνει τη δυνατότητα της εφαρμογής να ανακαλύψει δυνητικά επικίνδυνα - μολυσμένα αρχεία με ιούς και να σας δώσει την δυνατότητα να τα διαγράψετε. Για το σκοπό αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Όπως βλέπουμε  αποτελείται από 3 υποκατηγορίες, με το τρόπο αυτό μας παρέχει μεγάλη ευελιξία.
1. Την πρώτη υποκατηγορία Σάρωση Αξιοπιστίας την χρησιμοποιούμε συνήθως όταν έχουμε υποψία ότι κάποιο αρχείο αρχείο μας είναι μολυσμένο. Στην περίπτωση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε το αρχείο που θέλουμε να ερευνήσουμε ή να ψάξουμε πολλά αρχεία μαζί σε ένα φάκελο.
   
2Την επιλογή Σάρωση Συστήματος μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στην περίπτωση που έχουμε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούμε να βρούμε από που προέρχεται, ή αν θέλουμε γενικά να ελέγξουμε το λειτουργικό μας. Μέσω αυτής της επιλογής η εφαρμογή σκανάρει το λειτουργικό μας σύστημα και στην περίπτωση που βρει κάποια αρχεία που τα θεωρεί ύποπτα μας δίνει την δυνατότητα να τα διαγράψουμε με ασφάλεια.  Για να σιγουρευτούμε, αφού το πρόγραμμα τελειώσει το σκανάρισμα, στην καρτέλα των αποτελεσμάτων,  κάνουμε κλικ στο συννεφάκι που βλέπετε δίπλα από κάθε αρχείο και το πρόγραμμα με τη σειρά του θα ανεβάσει το αρχείο στους servers της symantec, από εκεί και μετά  και πατάμε στο κουμπί αποστολή αρχείου στη symantec και περιμένουμε  λίγα λεπτά την απάντηση που θα επιβεβαιώσει ή όχι την αρχική επιλογή του προγράμματος. Στην περίπτωση που κριθεί ότι το αρχείο είναι ύποπτο θα πρέπει να το αφαιρέσετε.

Φυσικά, πριν προχωρήσετε θα πρέπει να πάρετε απαραίτητα αντίγραφο ασφαλείας του λειτουργικού σας συστήματος μέσω της εφαρμογής, επομένως το  τσεκαρισμένο κουτάκι που βλέπετε στο μενού της εφαρμογής ΄΄Δημιουργήστε σημεία επαναφοράς συστήματος πριν προχωρήσετε αφήστε το ως όχι΄΄
Σε κάθε περίπτωση αν από λάθος καταργηθεί κάποιο πρόγραμμα, μπορείτε να τρέξετε το Norton Power Eraser για να εξετάσετε τα αποτελέσματα προηγούμενων επιδιορθώσεων και να τα αναιρέσετε, επιλέγοντας από το κεντρικό μενού την επιλογή Αναίρεσης προηγούμενης διόρθωσης.

Σε γενικές γραμμές ανακεφαλαιώνοντας,

Ανάλογα με την κατάστασή σας, εκτελέστε μία από τις εξής ενέργειες
  1. Αν εμφανιστεί το μήνυμα δεν εντοπίστηκαν κίνδυνοι, το πρόγραμμα δεν εντόπισε απειλές στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο Ο.Κ για να εξέλθετε.
  2. Αν δείτε αρχεία που εμφανίζουν την κατάσταση κακόβουλο, το πλαίσιο ελέγχου κατάργηση, στην ενότητα ενέργεια, επιλέγεται αυτόματα. Συνιστάται η διαγραφή αυτών των αρχείων.
  3. Αν εμφανιστούν αρχεία με την κατάσταση άγνωστο, κάντε κλικ στο διπλανό εικονίδιο του cloud για κάθε ένα από αυτά. Με την ενέργεια αυτή το αρχείο αποστέλλεται σε έναν διακομιστή της Symantec και σαρώνεται χρησιμοποιώντας τους συμβατικούς υπολογιστές που εκτελούν εντοπισμό.
  4. Αν το αποτέλεσμα της σάρωσης εμφανίσει την κατάσταση κακόβουλο για κάποιο αρχείο, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου κατάργηση.
  5. Αν το αποτέλεσμα της σάρωσης εμφανίσει το μήνυμα άγνωστη απειλή, μην κάνετε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου κατάργηση. Το αρχείο ενδέχεται να μην αποτελεί απειλή και απαιτείται περαιτέρω ανάλυση. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το πλαίσιο ελέγχου δημιουργία σημείου επαναφοράς συστήματος πριν την επιδιόρθωση. Κάντε κλικ στην επιλογή επιδιόρθωση τώρα. Αν σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή για να ολοκληρωθεί η κατάργηση, κάντε κλικ στην επιλογή επανεκκίνηση τώρα και αφού ολοκληρωθεί η κατάργηση του κινδύνου, κάντε κλικ στην επιλογή τέλος.


 Σάρωση πολλαπλής εκκίνησης

- Μέσω της τρίτης επιλογής Σάρωση πολλαπλής εκκίνησης μπορείτε να ελέγξετε το λειτουργικό σας σύστημα επιλέγοντάς το στην περίπτωση που έχετε παραπάνω από ένα λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή σας. Σημειώστε, ότι αυτή η επιλογή, θα λειτουργήσει μόνο στην περίπτωση που έχετε τουλάχιστον 2 λειτουργικά συστήματα και πάνω στον υπολογιστή σας.

Τέλος, είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι το Norton Power Eraser δεν είναι ένα antivirus σε πραγματικό χρόνο, αλλά ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε επικίνδυνο λογισμικό στην περίπτωση που πιθανώς έχουμε μολυνθεί με κάποιο τρόπο,  αλλά μπορεί να μας βοηθήσει παράλληλα με τις ενδείξεις και του υπάρχοντος antivirus στον υπολογιστή μας να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για αρχεία που θεωρούμε ύποπτα.

Norton Power Eraser : 5.3Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .