Netcam Studio : Εφαρμογή απομακρυσμένης παρακολούθησης από υπολογιστή ή κινητόΤο Netcam Studio είναι μία εφαρμογή απομακρυσμένης παρακολούθησης σχεδιασμένο για λειτουργικά συστήματα Windows  που επιτρέπει τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος ασφαλείας με δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης. Υποστηρίζεται μία μεγάλη ποικιλία από κάμερες IP και προορίζεται για λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο  Το πακέτο εγκατάστασης περιέχει: το Netcam Studio Server (Netcam Studio X),υπηρεσία Netcam Studio, NetCamp Studio Windows Client και Net Client Studio Web. Το Netcam Studio είναι ο διάδοχος του webcamXP, του δημοφιλούς λογισμικού παρακολούθησης κάμερας και κάμερας δικτύου από το Moonware Studios.
Δεν απαιτείται άδεια ή συμμετοχή για τη χρήση λειτουργιών όπως η ανίχνευση κίνησης και η απομακρυσμένη παρακολούθηση από άλλο υπολογιστή, τηλέφωνο ή tablet. Η δωρεάν έκδοση επιτρέπει τη σύνδεση 2 πηγών βίντεο.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης και ταχύτητας έτσι  η καταγραφή του  βίντεο  μπορεί να γίνεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει κάποια δραστηριότητα στον χώρο που εποπτεύεται. Τέλος, με το  διαχειριστή κανόνων, μπορείτε να καθορίσετε τις δικές σας εσωτερικές ή εξωτερικές ενέργειες όπως: τον έλεγχο των φώτων, την αναπαραγωγή ήχων ή την αποστολή ειδοποιήσεων. Ωστόσο επειδή η εφαρμογή περιλαμβάνει πάρα πολλές ρυθμίσεις  θα εστιάσουμε στις πιο βασικές και ουσιώδεις. Για δε τις υπόλοιπες μπορείτε να συμβουλευτείτε το manual της εφαρμογής.
ΡΥΘΜΙΣΗ SERVER

1Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση τρέξτε πρώτα το Netcam Studio X (Server) και προσθέστε τις κάμερες που θέλετε να ενεργοποιήσετε. Όπως βλέπετε η εφαρμογή περιλαμβάνει τη δυνατότητα να προσθέσετε την κάμερα παρακολούθησης σας. Αυτή μπορεί να είναι οποιαδήποτε Web cam που βρίσκεται συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας μέχρι και κάμερες IP.

2Κάντε κλικ στα Settings δώστε ένα όνομα στο server σας και καθορίστε την IP του. Όπως βλέπετε η εφαρμογή αναγνωρίζει αυτόματα όλες τις διαθέσιμες IP του δικτύου μεταξύ των οποίων και η εξωτερική IP σας. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξτε την εξωτερική σας IP θα μπορείτε να εποπτεύεται το χώρο σας από οπουδήποτε σε οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο. Τέλος, μην ξεχάσετε να σώσετε τις ρυθμίσεις σας.

3Κάντε κλικ τώρα στο επόμενο κουμπί,(Access control) και στο παράθυρο που θα ανοίξει αλλάξτε τον κωδικό administrator και προσθέστε τα μέλη που θέλετε να έχουν πρόσβαση στις κάμερες σας. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε άλλος έχει το username και τον κωδικό που έχετε εκχωρήσει θα μπορεί να βλέπει το χώρο σας. Επίσης σε αυτό το σημείο μπορείτε να  δώσετε και τα δικαιώματα πρόσβασης που θέλετε να έχει ο κάθε χρήστης,  αλλά φυσικά για το εαυτό σας θα πρέπει να εκχωρήσετε όλα τα δικαιώματα.


ΡΥΘΜΙΣΗ CLIENT

4Παραπάνω περιγράψαμε τις βασικές ρυθμίσεις στον server μας που είναι πλέον έτοιμος και εκπέμπει στην IP που του έχουμε καθορίσει. Για να μπορέσουμε να κάνουμε λήψη και να βλέπουμε real time τα βίντεο από τις κάμερες που έχουμε συνδέσει σε κάποιον άλλο υπολογιστή θα τρέξουμε πάλι το πρόγραμμα και μόλις εγκατασταθεί αυτή τη φορά θα τρέξουμε το Netcam Studio X (Client),  και στην οθόνη υποδοχής θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε το όνομα χρήστη και την IP που έχει ο Server μας.

5Τέλος, αφού κάνουμε είσοδο έχουμε το πλήρες πάνελ της εφαρμογής μέσω της οποίας μπορούμε να βλέπουμε απευθείας τα βίντεο μας και να εναλλάσσουμε τις κάμερες.

Ωστόσο, υπάρχει και άλλος, εναλλακτικός τρόπος για να κάνουμε λήψη χωρίς να τρέξουμε το Netcam Studio X (Client). Από προεπιλογή το Netcam Studio. εκτελείται στη θύρα 8100,  επομένως ανοίξτε το web browser της αρεσκείας σας (δηλαδή, chrome, firefox κλπ) στον υπολογιστή και πληκτρολογήστε στην γραμμή διεύθυνσης του Browser την IP του server συνοδευόμενη από την θύρα  για παράδειγμα:   95.75.546.902:8100/#/?isLocal=true.   Πληκτρολογήστε  τώρα το Username και τον κωδικό σας και συνδεθήκατε.


ΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

Σε γενικές γραμμές δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί ίσως κάποιος να αντιμετωπίσει είναι ότι ορισμένα ρούτερ έχουν κλειδωμένες για λόγους ασφαλείας κάποιες θύρες και ενδεχομένως να μην μπορείτε να κάνετε λήψη μέσω διαδικτύου  αν μία από αυτές  είναι και η 8100.  Παρ΄όλα αυτά το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα, με την προσθήκη της συγκεκριμένης πόρτας ως εξαίρεση στο ρούτερ. Επειδή ωστόσο, κάθε ρούτερ έχει διαφορετικές ρυθμίσεις δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες λύσεις. 

Ωστόσο, ο γενικός κανόνας είναι να προσθέσουμε τη συγκεκριμένη θύρα στην επιλογή Port Forwarding του ρούτερ μας όπου στην επιλογή LAN Host IP Address θα πρέπει βάλετε την εσωτερική IP του υπολογιστή που τρέχει το Netcam Studior όπως βλέπετε παρακάτω :ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ


Για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση της εφαρμογής στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε εποπτεία και έλεγχο από το κινητό μας τηλέφωνο πρέπει να κατεβάσουμε το Netcam Studio Mobile που διατίθεται για συσκευές Android και iOS και αφού το τρέξουμε το μόνο που θα πρέπει να προσθέσουμε είναι το όνομα του Server που έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας και την διεύθυνση IP του server μας.  Από εκεί και μετά πατάμε connect και μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις πηγές βίντεο σε πραγματικό χρόνο, να σώσουμε τις εικόνες ή τα βίντεο στο διακομιστή να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε την ανίχνευσης κίνησης, να δούμε τη λίστα των συνδεδεμένων χρηστών και να εξετάσουμε τα αρχεία καταγραφής συμβάντων.

Author's Website:
 

Αν σας άρεσε το άρθρο διαδώστε το!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .