Εγκαταστήστε από την αρχή το Microsot StoreΣε προηγούμενη ανάρτηση μας είχαμε αναφερθεί για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα λάθους που προέρχονται από το microsoft store περιγράφοντας μάλιστα για το πώς μπορούμε να κάνουμε reset και να τα επαναφέρουμε σε κατάσταση σωστής λειτουργίας. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να διαγράψουμε τελείως το microsoft store αλλά και πώς μπορούμε να το επαναφέρουμε.

Αν και υπάρχουν αρκετές λύσεις, ωστόσο κάποιες από αυτές για να λειτουργήσουν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις. Έτσι λοιπόν επικεντρωθήκαμε στις πιο απλές λύσεις που βρήκαμε και  που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον πιο απλό μέχρι και τον πιο προχωρημένο χρήση. Πρέπει να σημειώσουμε ότι το microsoft store καταλαμβάνει πάρα πολύ μικρό χώρο στον δίσκο μας επομένως αν πιστεύει κάποιος ότι θα πρέπει να το αφαιρέσει μόνο και μόνο για αυτό το λόγο είναι λάθος η σκέψη. Αν ωστόσο δεν ενδιαφέρουν κάποιον χρήστη οι metro εφαρμογές ή αν για κάποιο λόγο δεν λειτουργούν σωστά και θα πρέπει το microsoft store να απεγκατασταθεί και να εγκατασταθεί από μηδενική βάση θα το περιγράψουμε παρακάτω. Ο τρόπος απεγκατάστασης αλλά και ο τρόπος εγκατάστασης είναι πολύ απλός και δεν απαιτούν καμία ιδιαίτερη γνώση. Έτσι λοιπόν για να απεγκαταστήσουμε το microsoft store θα χρησιμοποιήσουμε το Windows 10 Default App Remove στην έκδοση 1.2 που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή και τρέξτε τη. Κάντε κλικ στο Windows Store και περιμένετε μέχρι να απεγκατασταθεί. Τώρα στην περίπτωση που θέλετε να το εγκαταστήσετε ξανά κάντε κλικ στην επιλογή install Mode και μετά στο Windows store.  Ενδεχομένως ωστόσο η εγκατάσταση να μην μπορεί να γίνει, για το σκοπό αυτό και προτού προχωρήσετε σε αυτές τις ενέργειες θα πρέπει να πάρετε αντίγραφο ασφαλείας του υπολογιστή σας.Στην περίπτωση που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε ξανά το microsoft store οπωσδήποτε στον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να το κάνετε, κατεβάστε και τρέξτε την εφαρμογή reinstall-preinstalledApps (κάντε κλικ εδώ) μέσω της οποίας θα μπορέσετε να εγκαταστήσετε  πλέον  με  απόλυτη επιτυχία το Microsoft Store ( είναι δοκιμασμένο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας είναι πάντα ευπρόσδεκτη, θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές αρκεί να διατυπώνονται με κόσμιο τρόπο.Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας που όμως θα πρέπει να είναι σχετικές με το εκάστοτε θέμα.