//Add More external stylesheets Kurupira : Αποκλείστε ιστότοπους με ανεπιθύμητο περιεχόμενο



Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Kurupira : Αποκλείστε ιστότοπους με ανεπιθύμητο περιεχόμενο

read

Ανησυχείτε ότι τα παιδιά σας ξοδεύουν υπερβολικό χρόνο στο Facebook, το Twitter ή το YouTube; Περνούν περισσότερο χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και ασχολούνται λιγότερο με τα μαθήματα στο σχολείο; Με το φίλτρο Web Kurupira Web εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια.Πρόκειται για ένα εργαλείο αποκλεισμού εφαρμογών και ιστότοπων που σας επιτρέπει να συγκεντρώστε εύκολα ορισμένες διευθύνσεις URL και τα προγράμματα του υπολογιστή σας, ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση σε αυτά. Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε πόσο χρόνο τα παιδιά σας επιτρέπεται να ξοδεύουν στο διαδίκτυο, κλείνοντας το για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε μία ημέρα ή σε ορισμένες ημέρες.


Η εφαρμογή είναι πολύ βολική για να παρακολουθείτε τα παιδιά σας, ώστε να μην βλέπουν ιστότοπους που περιέχουν υλικό σχετικά με τη βία, την πορνογραφία, online παιχνίδια και ούτω καθεξής. Αυτό επίσης αποτρέπει έναν αριθμό ιών από την είσοδο στον υπολογιστή σας, καθώς αυτοί οι ιστοτόποι περιέχουν συνήθως διάφορες κακόβουλες απειλές. 

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε επιλεγμένο λογισμικό στον υπολογιστή σας, για παράδειγμα, εφαρμογές που περιέχουν  σημαντικά προγράμματα, συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, παιχνίδια κ.λ.π. Το Kurupira είναι απλό στη χρήση και εύκολο να διαμορφωθεί. Επιπλέον, μπορεί να παρακολουθήσει και να παρουσιάσει ένα πλήρες αρχείο καταγραφής ιστορικού, καθώς και γραφικές αναφορές σχετικά με την εφαρμογή και τη χρήση του. Τοποθετείται αθόρυβα στο δίσκο του συστήματος και ο κωδικός πρόσβασης βοηθάει στην αποτροπή οποιουδήποτε από το κλείσιμο ή την απεγκατάσταση από τον υπολογιστή σας.


Το Φίλτρο Web φιλοξενεί τις καρτέλες Ιστός, Εφαρμογές και Ρυθμίσεις προς τα αριστερά, το καθένα από τα οποία περιέχει το δικό του σύνολο επιλογών. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για την απόρριψη της πρόσβασης, είτε εισάγοντας τις διευθύνσεις URL ή ένα όνομα εφαρμογών στη λίστα Αποκλεισμός ή εισάγοντας τους στη λίστα Επιτρέπεται. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποκλείσετε συγκεκριμένα κάποια ιστοσελίδα εισάγετε τη διεύθυνση URL του στη λίστα "Αποκλεισμένοι ιστότοποι"




Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ορισμένες εξαιρέσεις σε ιστότοπους ή εφαρμογές, οπότε η Kurupira δεν παρεμβαίνει σε αυτούς τους ιστότοπους και προγράμματα. Η εφαρμογή επιτρέπει την εισαγωγή λίστας ιστότοπων από ένα αρχείο TXT, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εισάγετε δεκάδες διαφορετικούς τομείς, ξεχωριστά. Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί IM και Κοινωνικό δίκτυο κάτω από την καρτέλα Web, περιέχει μια προκαθορισμένη λίστα μερικών σημαντικών κοινωνικών δικτύων και IM, όπως το Facebook, το Orkut, το My Space, το Sonico κλπ., που επιτρέπει τον έλεγχο της πρόσβασης τους από μια κεντρική τοποθεσία. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε το εργαλείο για να απενεργοποιήσετε το διαδίκτυο για ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί κάνοντας κλικ στο πλήκτρο Χρόνου ελέγχου. Κατά την εγκατάσταση του προγράμματος θα σας ζητηθεί κωδικός, πληκτρολογήστε τον κωδικό σας που φυσικά μόνο εσείς θα γνωρίζετε.

Το πρόγραμμα αναβαθμίζει τακτικά τις λίστες με τους ιστότοπους βίας ή πορνογραφικού περιεχομένου και από κατασκευής περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό αποκλεισμού τέτοιων δυνητικά επικίνδυνων ιστοσελίδων. Ωστόσο επειδή δεν είναι δυνατόν να βρεθούν και να αποκλεισθούν όλοι 100%, μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς προσθέτοντας απλά τις διευθύνσεις URL στην λίστα αποκλεισμού.

Για να εγκαταστήσετε το λογισμικό κατεβάστε το αρχείο (360KB - kurupira_webf.exe) και τρέξτε το. Από εκεί και μετά ανοίξτε το συμπιεσμένο αρχείο (kurupira_webfilter) που θα κατεβάσει και τρέξτε το  αρχείο kurupira_webfilter_setup.exe για να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Κάντε επανεκκίνηση και τρέξτε το Kurupira. Πληκτρολογήστε ένα κωδικό και συμπληρώστε το e-mail σας στην περίπτωση που τον ξεχάσετε. Από εκεί και μετά ρυθμίστε το πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .