KeyScrambler Personal : Προστατευτείτε από τα KeyloggersΤο διαδίκτυο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας είτε ως διασκέδαση είτε ως εργαλείο δουλειάς είτε ως ενημέρωση είτε και ως συνδυασμός αυτών. Παρ΄όλα αυτά πρέπει να γνωρίζουμε τους πιθανούς κινδύνους, να είμαστε προσεκτικοί και πάντα ενημερωμένοι. 

Η παρουσία της σημερινής εφαρμογής έχει να κάνει με τα keyloggers τα οποία είναι κατ΄ουσία επιβλαβή προγράμματα και εκτελούνται σχεδόν αόρατα καταγράφοντας όλες τις πληροφορίες που πληκτρολογείτε και στέλνοντας στη συνεχεία τις πληροφορίες σ΄αυτόν που σας έχει μολύνει.

Πρόκειται στην ουσία για κακόβουλο κώδικα που έχει σαν κύριο σκοπό συνήθως την παρακολούθηση κυρίως της διαδικτυακής συμπεριφοράς του ανυποψίαστου χρήστη που συνήθως γίνεται με σκοπό να περιέλθουν σε γνώση αυτού που το διέσπειρε συγκεκριμένες πληροφορίες όπως για παράδειγμα η πληκτρολόγηση των κωδικών πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών ή και άλλων απόρρητων προσωπικών στοιχείων. 

Ένας άλλος λόγος είναι η κατασκοπία ή η παρακολούθηση των διαδικτυακών ενεργειών των ατόμων που έχουν μολυνθεί για κάποιο σκοπό. Είναι  κατ΄ουσία επιβλαβή προγράμματα που εκτελούνται σχεδόν αόρατα και καταγράφουν όλες τις πληροφορίες που πληκτρολογείτε στέλνοντας στη συνεχεία, πληροφορίες σ΄αυτόν που σας έχει μολύνει με το keylogger.

Πριν αφαιρέσετε το keylogger, θα χρειαστεί πρώτα να το ανιχνεύσετε. Η Ανίχνευση ενός keylogger δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί να εγκατασταθεί σε πάρα πολλές θέσεις στον υπολογιστή σας και συνήθως βρίσκεται σε ένα από τα αρχεία του συστήματος. 

Τα Keyloggers έχουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας υπό την έννοια ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία όπως για παράδειγμα τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας, τους κωδικούς πρόσβασης στην ιστοσελίδα σας ή σε οπουδήποτε άλλη ιστοσελίδα που απαιτεί για την είσοδό σας σε αυτή τη χρήση username και password και γενικά να καταγράψουν ότι πληκτρολογείτε στον υπολογιστή σας.

Για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής θα χρησιμοποιήσουμε το KeyScrambler Personal., ένα δωρεάν πρόγραμμα αντί-keylogging που κρυπτογραφεί τις πληκτρολογήσεις σας σε πραγματικό χρόνο με σκοπό να αποτρέψει την κλοπή των δεδομένων σας από keyloggers και malware keylogging.

Το πρόγραμμα προστατεύει όλες τις εισόδους σας όπως και τα διαπιστευτήρια της σύνδεσής σας, αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης, όρους αναζήτησης, Java, Flash, PDF φόρμες, web email και πολλά άλλα.

Λειτουργεί κρυπτογραφώντας κατ΄ ουσίαν τις πληκτρολογήσεις σας και δίνοντας keyloggers "κωδικοποιημένα," και άχρηστα κλειδιά που σημαίνει πρακτικά ότι ακόμη και αν κάποιος έχει κατορθώσει να μολύνει τον υπολογιστή σας με keylogger δεν θα μπορέσει να να διαβάσει αυτά που πληκτρολογείτε. 

Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα από εδώ και πέρα ότι πληκτρολογείτε στον browser σας θα κρυπτογραφείται κάτι που οπτικά αποτυπώνεται στην σχετική μπάρα της εφαρμογής που αναδύεται κατά την στιγμή της πληκτρολόγησης.

Από τα options της εφαρμογής μπορείτε να καθορίσετε σε ποιο σημείο της οθόνης σας θέλετε να εμφανίζεται η αν θέλετε να εμφανίζεται μόνο ως εικονίδιο στη μπάρα εργασιών των windows. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσω ότι το KeyScrambler εκτός από την δωρεάν εκδοχή του προσφέρεται και σε δύο επί πληρωμή εκδόσεις που καλύπτουν και άλλες δραστηριότητες και εφαρμογές.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:Windows

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .