//Add More external stylesheets FreeCAD : Σχεδιάστε αντικείμενα οποιουδήποτε μεγέθους


Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

FreeCAD : Σχεδιάστε αντικείμενα οποιουδήποτε μεγέθους

read

Το FreeCAD είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα λογισμικό παραμετρικής τρισδιάστατης μοντελοποίησης, κατάλληλο για το σχεδιασμό πραγματικών αντικειμένων οποιουδήποτε μεγέθους. Είναι διαθέσιμο για λειτουργικά συστήματα Windows, macOS και Linux.

Αυτή η εφαρμογή παρέχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και λειτουργιών που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν και να τροποποιούν τρισδιάστατα μοντέλα με ακρίβεια. Υποστηρίζει διάφορες τεχνικές μοντελοποίησης, όπως μοντελοποίηση wireframe, στερεά μοντελοποίηση και μοντελοποίηση επιφάνειας όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν πολύπλοκα σχέδια συνδυάζοντας διαφορετικά σχήματα.

Προσφέρει εργαλεία για την παραγωγή, την εξαγωγή και την επεξεργασία στερεών μοντέλων πλήρους ακρίβειας, την εξαγωγή τους για τρισδιάστατη εκτύπωση ή μηχανική κατεργασία CNC, τη δημιουργία 2D σχεδίων και προβολών των μοντέλων σας, πραγματοποιεί αναλύσεις όπως π.χ αναλύσεις πεπερασμένων στοιχείων (είναι μια αριθμητική μέθοδος δηλ. μέθοδος υπολογισμού με χρήση Η/Υ για τον υπολογισμό προσεγγιστικών λύσεων μερικών διαφορικών εξισώσεων) ή εξαγωγή δεδομένων μοντέλου.

Σάς επιτρέπει να σχεδιάζετε διάφορα γεωμετρικά σχήματα και να τα χρησιμοποιείτε ως βάση για την κατασκευή άλλων αντικειμένων. Περιέχει πολλά εξαρτήματα για την προσαρμογή των διαστάσεων ή την εξαγωγή λεπτομερειών σχεδίασης από τρισδιάστατα μοντέλα για τη δημιουργία σχεδίων έτοιμα για παραγωγή υψηλής ποιότητας.

Διαβάζει και γράφει σε πολλές ανοιχτές μορφές αρχείων όπως  STEP, IGES, STL, SVG, DXF, OBJ, IFC, DAE και πολλά άλλα, καθιστώντας δυνατή την απρόσκοπτη ενσωμάτωσή του στην εργασίας σας, έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού διαφόρων προϊόντων, στην μηχανική και αρχιτεκτονική. 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή FreeCAD


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .