//Add More external stylesheets AudioStreamer : Πώς να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε Web Audio Streamer



Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

AudioStreamer : Πώς να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε Web Audio Streamer

read

Πως σας φαίνεται η ιδέα να κάνετε streaming τις μουσικές σας συλλογές ώστε να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια μέσω του υπολογιστή σας ή του κινητού σας είτε μέσω τοπικού δικτύου είτε ακόμη και μέσω ίντερνετ; To AudioStreamer είναι ένα απολύτως δωρεάν web-based Audio Streamer που σας δίνει εύκολη πρόσβαση στη μουσική σας. 

Μετατρέπει δηλαδή τον υπολογιστή σας σε ένα Audio Streaming Server για να μπορείτε να ακούτε τη μουσική σας από παντού μέσω του αγαπημένου σας Browser. 

Πρόκειται για ένα καθαρό δωρεάν open-source λογισμικό με μεγάλη ευκολία στη χρήση και δοκιμασμένο σε windows-IE8, IE9, Firefox και Chrome. Ας δούμε όμως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.


ΒΗΜΑΤΑ

1
Αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή την αποσυμπιέζουμε και τρέχουμε το εικονίδιο της εφαρμογής με δικαιώματα διαχειριστή και ελαχιστοποιούμε την καρτέλα. Από εκεί το εικονίδιο της εφαρμογής θα εμφανίζεται πλέον στην γραμμή εργασιών.

2
Από προεπιλογή το AudioStreamer εκτελείται στη θύρα 9090. επομένως ανοίξτε το web browser της αρεσκείας σας (δηλαδή, chrome, firefox κ.λ.π) στον υπολογιστή σας και πατήστε στην γραμμή διεύθυνσης του Browser http://localhost:9090. Θα πρέπει να δείτε την οθόνη σύνδεσης. Το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης είναι: user = admin, password = start

3
Το επόμενο βήμα είναι να συμπληρώσετε τη διαδρομή προς τη μουσική σας συλλογή. Μόλις μπείτε στην εφαρμογή κάτι κλικ δεξιά στο αναπτυσσόμενο μενού και πατήστε Settings.
Συμπληρώστε τώρα τη διαδρομή προς τη μουσική σας, π.χ. φάκελος: c :/ μουσική και αποθηκεύσετε αυτή τη ρύθμιση, φυσικά μπορείτε να ορίσετε οποιαδήποτε άλλη διαδρομή υπό την προϋπόθεση ότι θα έχετε ανοίξει προηγουμένως τον αντίστοιχο φάκελο στον σκληρό δίσκο σας και θα έχετε βάλει μέσα σε φακέλους τις μουσικές σας συλλογές, στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί (re) create database για να δημιουργήσετε τη βάση δεδομένων.

Το AudioStreamer θα σαρώσει το φάκελο για να βρει όλα τα μουσικά σας αρχεία. Αν θέλετε να προσθέσετε αργότερα και άλλους φακέλους με μουσικά αρχεία θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη ρύθμιση (το κάνετε κάθε φορά που προσθέτετε νέους φακέλους). Για να δείτε τώρα τις αλλαγές πρέπει να κάνετε REFRESH και μετά LOGOUT και να ξανακάνετε LOGIN.

4
Τώρα, για να δημιουργήσετε χρήστες και να δώσετε στον κάθε ένα από αυτούς το username και τον κωδικό που θα μπαίνει κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και πατήστε USERS, πατήστε Copy στην επιλογή admin ή demo και στη νέα σειρά που θα δείτε πληκτρολογήστε το όνομα και τον κωδικό του χρήστη και πατήστε Save.

Την διαδικασία αυτή θα την ακολουθήσετε για κάθε χρήστη και θα πρέπει να κάνετε το ίδιο τόσες φορές όσοι είναι και οι χρήστες που θέλετε να προσθέσετε. Ωστόσο, προσοχή, όταν προσθέτετε χρήστες τσεκάρετε μόνο το κουτάκι  DESCTOPS διαφορετικά οι χρήστες σας θα έχουν πρόσβαση και στις ρυθμίσεις σας.
5
Σχεδόν τελειώσαμε, για να ακούσετε τώρα τη μουσική σας σε οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ γράψετε στην γραμμή διεύθυνσης του Browser που χρησιμοποιείτε την IP σας, αυτή που χρησιμοποιείτε, δηλαδή είτε αυτή του τοπικού δικτύου του υπολογιστή σας που τρέχει το AudioStreamer π.χ 192.168.1.5:9090 ή την IP που έχει ο υπολογιστής σας στο διαδίκτυο. Αν υποθέσουμε ότι η IP στο διαδίκτυο είναι για παράδειγμα 85.00.00.96 τότε θα πρέπει να πληκτρολογήσετε στην γραμμή του Browser 85.00.00.96:9090

6
Από εκεί και μετά μπορείτε να περιηγηθείτε στην μουσική σας συλλογή και να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική.


ΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Σε γενικές γραμμές δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί ίσως κάποιος να αντιμετωπίσει είναι ότι κάποια ρούτερ έχουν κλειδωμένες για λόγους ασφαλείας ορισμένες πόρτες και ενδεχομένως μία από αυτές να είναι και η 9090. 

Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πάρα πολύ εύκολα απλά με την προσθήκη της συγκεκριμένης πόρτας ως εξαίρεση στο ρούτερ. Επειδή ωστόσο, κάθε ρούτερ έχει διαφορετικές ρυθμίσεις δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες λύσεις.

Παρ΄όλα αυτά ο γενικός κανόνας είναι να προσθέσουμε τη συγκεκριμένη θύρα στην επιλογή Port Forwarding του ρούτερ μας όπου στην επιλογή LAN Host IP Address θα πρέπει βάλετε την IP του υπολογιστή που τρέχει το AudioStreamer όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες.



ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΝΟΝΤΑΣ

Σε γενικές γραμμές, εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AudioStreamer στο wifi σας, τότε όλα λειτουργούν σωστά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το AudioStreamer μέσω του http: // localhost: 9090 . Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η θύρα 9090 προωθείται στο δρομολογητή σας στον υπολογιστή στον οποίο είναι εγκατεστημένο το AudioStreamer. 

Για πρόσβαση στο AudioStreamer μέσω διαδικτύου, χρειάζεστε την εξωτερική διεύθυνση IP του δρομολογητή. Μπορείτε να δείτε αυτήν την εξωτερική διεύθυνση IP για παράδειγμα μέσω του https://ip4.me, έστω ότι η i.p σας είναι (π.χ. 123.45.84.89), αποκτάτε πρόσβαση στο AudioStreamer μέσω του http://123.45.84.89:9090. 

Ως πρός την υλοποίηση της εφαρμογής σε επίπεδο τοπικού δικτύου δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα, ωστόσο  μέσω διαδικτύου πιθανώς να μην μπορεί να λειτουργήσει  εξ αιτίας των περιορισμών ασφαλείας  του ρούτερ .

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή AudioStreamer


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .