//Add More external stylesheets Οι 14 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ζωγραφικής για τα Windows



Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Οι 14 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ζωγραφικής για τα Windows

read

Τα προγράμματα ζωγραφικής και σχεδίασης είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία γραφικών, από τις πιο διαδεδομένες, και απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν την ζωγραφική.

Η δημιουργικότητα και η έκφραση μέσω της ζωγραφικής αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Είτε είστε επαγγελματίας καλλιτέχνης, είτε απλά απολαμβάνετε το χόμπι της ζωγραφικής, η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας με νέους και συναρπαστικούς τρόπους.

Στον κόσμο των Windows, υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές ζωγραφικής που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να δημιουργήσετε εκπληκτικά έργα τέχνης. Από προγράμματα γραφικών με εξελιγμένες λειτουργίες μέχρι απλά εργαλεία ζωγραφικής για αρχάριους, η ποικιλία είναι μεγάλη και πολυσχιδής.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις 14 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ζωγραφικής για τα Windows, προσφέροντας μια επισκόπηση των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων τους.



1


smoothdraw


Το SmoothDraw είναι απλό, λειτουργικό πρόγραμμα ζωγραφικής που μπορεί να παράγει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες. Υποστήριξη πολλών ειδών brushes ( en, pencil, dry media, airbrush, bristle brush, image hose, κ.λπ.) καθώς και κατάλληλα εργαλεία για ρετουσάρισμα.

2


firealpaca


Δωρεάν εργαλείο Paint για Mac και Windows που σας επιτρέπει να σχεδιάσετε μια εικόνα εύκολα με τα εύχρηστα εργαλεία που διαθέτει. Έτσι, έχετε στην διάθεση σας στυλό, μολύβι, βούρτσες, και ακουαρέλα που είναι έτοιμα για χρήση στην προεπιλεγμένη ρύθμιση. Περιλαμβάνει μια ποικιλία από διαφορετικά εργαλεία που σας επιτρέπουν να δείτε, να βελτιστοποιήσετε, να επεξεργαστείτε και να εκτυπώσετε τις ψηφιακές σας φωτογραφίες.

 
3


MediBang Paint Pro


Εξαιρετικά απλό στη χρήση λογισμικό ζωγραφικής που περιλαμβάνει πολλές βούρτσες, υπόβαθρα, υφές, και γραμματοσειρές. Η εγγραφή στην online κοινότητα επιτρέπει στους χρήστες του MediBang να έχουν πρόσβαση στο σύννεφο αποθήκευσης να μοιραστούν την εργασία τους, και να δημιουργήσουν ομάδες με άλλους χρήστες. 

Ελαφρύ και φιλικό προς το χρήστη, και έρχεται πλήρες χαρακτηριστικών όπως η διαχείριση πολλαπλών σελίδων σε ένα αρχείο, η δημιουργία κόμικ πάνελ με απλό τρόπο και με πάνω από 700 δωρεάν λειτουργίες. Μπορεί να τρέξει σε Windows ή Mac!

4


Pixia


Εργαλείο ζωγραφικής με λογισμικό ρετουσαρίσματος αποκλειστικά για έγχρωμα γραφικά. Υποστηρίζει layers, masks και πολλές άλλες γραφικές λειτουργίες επεξεργασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες ρυθμίσεις και ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο εικόνας ως άκρη ενός πινέλου για να δημιουργήσετε μοναδικά αποτελέσματα. 

Με ένα φιλικό προς το χρήστη interface το Pixia είναι κατάλληλο για τους αρχάριους, και ασφαλώς και για τους επαγγελματίες. Η εφαρμογή απευθύνεται σε υπολογιστές που τρέχουν μόνο (64 Bit) Windows

5


Artweaver Free


Πλήρως εξοπλισμένο εργαλείο ζωγραφικής με ένα τεράστιο σύνολο προκαθορισμένων ρεαλιστικών βουρτσών (brushes) που θα σας βοηθήσει να ζωγραφίσετε δημιουργικά ή απλά να πειραματιστείτε. Διαθέτει ένα ισχυρό και ιδιαίτερα διαμορφώσιμο σύστημα brushes για να προσομοιώνει πολλές διαφορετικές brushes. 

Και όλα αυτά μέσα από ένα διαισθητικό και εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας που μπορείτε να το προσαρμόσετε ακόμα ανάλογα και με τις ανάγκες σας και να το αποθηκεύσετε με διαφορετικές ρυθμίσεις για τη βελτιστοποίηση της ροής της εργασίας σας. 

Τέλος, μπορείτε να κάνετε απλά μία επίδειξη άλλους χρήστες στυλ ζωγραφικής σας ή απλά να δείξει την διαδικασία και την πρόοδο που μεσολαβεί από μια κενή εικόνα σε ένα τελικό έργο τέχνης κατάλληλο για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες.


6


Speedy Painter


Το Speedy Painter είναι ένα OpenGL λογισμικό ζωγραφικής για τα Windows. Υποστηρίζει Wacom ψηφιοποίηση όπου το μέγεθος και η αδιαφάνεια της πινελιάς είναι ανάλογη με την πίεση της πένας. Βασισμένο στο OpenGL, το Speedy Painter είναι μια δωρεάν εφαρμογή ζωγραφικής με ένα ελκυστικό και διαισθητικό interface.

Με βασικές επιλογές για άπειρους χρήστες, μαζί με ορισμένες προηγμένες ρυθμίσεις παρέχει ένα διασκεδαστικό, απλό τρόπο για να φτιάξετε τις δικές σας ζωγραφιές. Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε σχέδια ή πολλαπλά στρώματα. 

Παρά το γεγονός ότι παρέχει μόνο μια βούρτσα με τη μέθοδο ζωγραφικής, μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος, την υφή, την πυκνότητα και το χρώμα της ώστε να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς και να ρυθμίσετε το λογισμικό ώστε να μεταβάλλεται το μέγεθος της ροής σύμφωνα με την πίεση. Οι ρυθμίσεις μπορούν να αποκατασταθούν στην προεπιλογή.

7


LazPaint


Πλήρες εργαλείο επεξεργασίας εικόνας με το οποίο μπορείτε να να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων, να τις μετατρέψετε και να προσθέσετε φίλτρα και διορθώσεις στις φωτογραφίες σας. Στις δυνατότητες της εφαρμογής περιλαμβάνεται το κλασικό μαγικό ραβδάκι που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε με ακρίβεια το σημείο που θέλετε να επεξεργαστείτε και να προσθέσετε τα εφέ σας. 

Μπορεί να μην έχει τις ίδιες δυνατότητες με το Gimp ή το Photoshop,όμως δεν παύει να είναι μία αξιόλογη-αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση που θα σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε απλά και γρήγορα τις φωτογραφίες σας.

8


Little Painter


Ο μικρός ζωγράφος είναι ένα μεγάλο λογισμικό ζωγραφικής για παιδιά. Το πρόγραμμα αυτό είναι πραγματικά πολύ απλό, με σαφή διασύνδεση και με μεγάλα κουμπιά, έτσι τα παιδιά θα το αγαπήσουν. Το Little Painter υποστηρίζει τις πιο δημοφιλείς μορφές εικόνας όπως BMP, JPEG, GIF, PNG και TGA. Εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες, όπως η ζωγραφική και ελεύθερο σχέδιο χρησιμοποιώντας τις βούρτσες διαφόρων σχημάτων το πρόγραμμα σας επιτρέπει να κατεβάσετε δωρεάν κάποια έτοιμα περιγράμματα με χρώματα.

Στη δεξιά πλευρά, τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν τα χρώματα με τα οποία επιθυμούν να ζωγραφίσουν, ενώ στο κάτω άκρο, μπορούν να προσαρμόσουν το μέγεθος της βούρτσας για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους. 

Οι εικόνες που παρέχονται από το Little Painter περιλαμβάνουν έτοιμες ασπρόμαυρες εικόνες που στη συνέχεια τα παιδιά μπορούν να τις χρωματίσουν με τα αγαπημένα τους χρώματα, Επιπλέον, μπορούν προσθέσουν κείμενο για να εφαρμόσουν λέξεις ή προτάσεις στη ζωγραφιά τους σχήματα και άλλα πολλά .

9


Krita Desktop


Εκπληκτικό δωρεάν πρόγραμμα για να σκιτσάρετε και να ζωγραφίζετε και σας προσφέρει πραγματικά μια εξαιρετική λύση για τη δημιουργία ψηφιακών αρχείων ζωγραφικής. 

Τα παραγόμενα γραφικά μπορείτε να τα σώσετε σε αρχεία τύπου:  OpenRaster document, PSD image, PPM, PGM, PBM, PNG, JPEG-2000, JPEG, BMP Windows, XBM, TIFF, EXR, PDF.

Επίσης μπορείτε να εισάγετε γραφικά σε πολλά διαφορετικά φορμάτ όπως : EXR, OpenRaster document, PSD image, Gimp image, PPM, PGM, PBM, PNG, JPEG-2000, PDF, ODG draw, BMP Windows, XPM, GIF, XBM, Krita Flipbook, Adobe DNG negative και Camera RAW. Διαθέτει επίσης δεκάδες επαγγελματικά φίλτρα με την βοήθεια των οποίων θα δημιουργήσετε πραγματικά έργα τέχνης.

Βέβαια δεν αρκεί μόνο μία εφαρμογή για να κάνει θαύματα αλλά χρειάζεται και το κατάλληλο πρόσωπο που θα τη χειριστεί, επομένως αν είστε από αυτούς που σας αρέσουν τα σκίτσα και η ζωγραφική θα βρείτε στο krita τέτοια ποικιλία εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να σκιτσάρετε και να ζωγραφίσετε. 

Αν επιλέξετε τη φορητή έκδοση (Portable) δεν απαιτεί εγκατάσταση, απλά αφού κατεβάσετε το αρχείο αποσυμπιέστε, ανοίξτε τον φάκελο Krita μετά ανοίξτε τον φάκελο Bin. Από εκεί και μετά τρέξτε το το εκτελέσιμο αρχείο Krita. 

Με με πάνω από 100 επαγγελματικά κατασκευασμένα πινέλα που έρχονται προφορτωμένα. Αυτά τα πινέλα δίνουν μια καλή γκάμα εφέ, ώστε να μπορείτε να δείτε την ποικιλία των πινέλων που έχει να προσφέρει το Krita. Δεν έχετε σταθερό χέρι; Προσθέστε ένα σταθεροποιητή στο πινέλο σας για να το εξομαλύνετε. 

Το Krita περιλαμβάνει 3 διαφορετικούς τρόπους για να εξομαλύνετε και να σταθεροποιήσετε τις πινελιές σας. Υπάρχει ακόμη και ένα ειδικό εργαλείο Dynamic Brush όπου μπορείτε να προσθέσετε μεταφορά και μάζα. Τα ενσωματωμένα διανυσματικά εργαλεία σάς βοηθούν να δημιουργήσετε πάνελ κόμικς. Επιλέξτε ένα πρότυπο συννεφάκι λέξεων από τη διανυσματική βιβλιοθήκη και σύρετέ το στον καμβά σας.

Εν κατακλείδι, θεωρώ πώς είναι ΜΑΚΡΑΝ το καλύτερο λογισμικό σχεδίασης και ζωγραφικής που μπορεί να βρει κάποιος και μάλιστα απολύτως δωρεάν


10


Drawpile


Το Drawpile είναι ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ζωγραφικής που περιλαμβάνει όλα όσα θα πρέπει να έχει ένα τέτοιο πρόγραμμα σχεδίασης δίνοντας τη δυνατότητα να συνεργαστούν στο ίδιο σκίτσο πολλοί άνθρωποι μαζί μοιράζοντας το σχέδιό σας με άλλους χρήστες.


Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται κοινός καμβάς χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη γι΄αυτό το λόγο λειτουργία του διακομιστή ή ενός dedicated server, εγγραφή, αναπαραγωγή και συνεδρίες εξαγωγής, σχεδίασης, στρώματα και λειτουργίες ανάμειξης, στρώματα κειμένου και ενσωματωμένο chat.

Πρόκειται πραγματικά για μία πολύ έξυπνη ιδέα και μετατρέπει την όλη διαδικασία σχεδίασης σε διασκέδαση. Φτιάξτε τη ζωγραφιά σας και προσκαλέστε τους φίλους σας επιλέγοντας από το μενού του προγράμματος session-Host, βάλτε ένα όνομα σαν τίτλο και προσθέστε ένα κωδικό, πείτε στους φίλους να τρέξουν το πρόγραμμα και από το το μενού του προγράμματος να επιλέξουν session-join.

11


Pixopedia


Το Pixopedia είναι φορητό πρόγραμμα ζωγραφικής και επεξεργασίας εικόνων. Στη νέα του έκδοση του Pixopedia XE μεταφορτώνονται και οι εκδόσεις 32-bit και 64-bit μαζί με νέα υποστήριξη ImageMagick (32/64) για διάφορους τύπους εικόνας. Η νέα υποστήριξη plug-in ImageMagick μπορεί να ληφθεί ξεχωριστά. 

Η έκδοση 32-bit Pixopedia εξακολουθεί να διαθέτει παλιό (single dll) ImageMagick plug-in. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση, πρέπει να διαγράψετε το αρχείο imagemagick.dll από το φάκελο pixopedia. Εκτελέστε οποιαδήποτε ενέργεια με κίνηση πινέλου, 3D βούρτσισμα σε πραγματικό χρόνο και άμεση σκίαση.

Περιλαμβάνει, νέες μεθόδους στρέβλωσης και παραμορφώσεις του προσώπου, ειδικά φίλτρα, σύνθετα φίλτρα, και διάφορες τεχνικές χειρισμού και ρύθμισης χρώματος. Το πρόγραμμα δεν απαιτεί εγκατάσταση, απλά τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο PixopediaXE στον αντίστοιχο φάκελο που θα αποσυμπιέσετε.

12


EZ paint


To MS Paint είναι το πολύ γνωστό σε όλους μας πρόγραμμα ζωγραφικής που έχει συμπεριληφθεί σε όλες τις εκδόσεις των Microsoft Windows το οποίο έχει πλέον αντικατασταθεί στα Windows 10 με τη Ζωγραφική 3D. Το EZ Paint είναι στον αντίποδα ένα δωρεάν ανεξάρτητο, εναλλακτικό δωρεάν πρόγραμμα, που μοιάζει με το MS Paint και έχει πολλές από τις ίδιες συντομεύσεις και δυνατότητες.

Για παράδειγμα, τα κουμπιά αριστερού και δεξιού ποντικιού λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως στο MS Paint με κάθε κουμπί που αντιστοιχεί σε μία από τις δύο διαθέσιμες βούρτσες.

Επιπλέον, το Control and Shift, όταν χρησιμοποιείται με το ποντίκι, παρέχει την ίδια λειτουργία σφραγίδας και ίχνους. Τα πλήκτρα βέλους χρησιμοποιούνται με παρόμοιο τρόπο ώστε να μετακινούνται οι επιλογές σε ακριβές ακριβές βήματα.

Αναπτύχθηκε ως βοήθημα για τη δημιουργία εικονογραφήσεων για ιστοσελίδες καθώς και για την επεξεργασία φωτογραφιών με βάση το web, το EZ Paint επίσης διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που δεν είναι διαθέσιμα στο MS Paint, τα οποία είναι κρίσιμα για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων όπως η χρήση διαβαθμίσεων και η επεξεργασία αρχεία .png και .gif που περιέχουν διαφάνειες.

Το EZ Paint έχει πάνω από 50 διαφορετικές υφές, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικά έγχρωμα σκηνικά.

 Πολλές από αυτές τις υφές χρησιμοποιούνται για την προσομοίωση επιφανειών πραγματικού κόσμου και όπως και με κλίσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κείμενο εκτός από γραφικά σχήματα, τόξα και γραμμές. Τρέχει και στα Windows 10.


13


MyPaint


Αν έχετε κλίση στη ζωγραφική και σας αρέσει να ζωγραφίζεται όχι μόνο πάνω σε μουσαμά και τα πάτε βέβαια καλά και με τους υπολογιστές πιστεύω ότι το προγραμματάκι αυτό είναι ιδανικό για εσάς. Το MyPaint είναι μία εφαρμογή ανοικτού κώδικα για ΄΄ψηφιακούς΄΄ ζωγράφους. Είναι δομημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποσπάται εύκολα η προσοχή σας σε μικρολεπτομέρειες σχετικά με την ρύθμισή του.

14


Tux Paint


Το Tux Paint είναι ένα ελεύθερο, βραβευμένο πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 3 εως 12 (για παράδειγμα, παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού). Το Tux Paint χρησιμοποιείται από μαθητές σχολείων σε όλο τον κόσμο για να αποκτήσουν ικανότητες στην ψηφιακή σχεδίαση. Συνδυάζει μια εύχρηστη διεπαφή, διασκεδαστικά εφέ ήχου, και μια ενθαρρυντική μασκότ κινούμενων σχεδίων η οποία καθοδηγεί τα παιδιά καθώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα.

Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους ένα κενό καμβά και μια ποικιλία εργαλείων σχεδίασης που βοηθούν τη δημιουργικότητά τους. Διατίθεται ένας μεγάλος αριθμός χρήσιμων εργαλείων σχεδίασης. (Δείτε τα Εργαλεία Σχεδίασης, παρακάτω.) Ο καμβάς σχεδίασης έχει καθορισμένο μέγεθος κι έτσι ο χρήστης δε χρειάζεται ν' ανησυχεί για τα pixels ή τις ίντσες όταν φτιάχνει μία καινούρια ζωγραφιά. 

Ολόκληρο το πρόγραμμα 'χωράει' σε πολύ μικρή οθόνη 640x480 και μπορεί να εμφανίζεται σε κατάσταση πλήρους οθόνης, για να κρύβει τη διεπαφή της υποκείμενης 'επιφάνειας εργασίας' του υπολογιστή. 

Η φόρτωση και η αποθήκευση εικόνων γίνεται με τη χρήση μικρογραφιών (thumbnails), έτσι ώστε να μην απαιτείται γνώση της δομής του συστήματος αρχείων του υποκείμενου λειτουργικού συστήματος. Ακόμα και τα ονόματα αρχείων είναι περιττά.



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!