SafeMess : Κρυπτογραφήστε με ασφάλεια τα μηνύματά σας.



Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

SafeMess : Κρυπτογραφήστε με ασφάλεια τα μηνύματά σας.

read

Πρόκειται για ένα πολύ απλό τρόπο που θα μας βοηθήσει να στείλουμε απολύτως εμπιστευτικά μηνύματα έτσι ώστε να κωδικοποιήσουμε την επικοινωνία μας και να το αποστείλουμε με μεγάλη ασφάλεια χωρίς τον κίνδυνο να διαβαστεί από τρίτους. 

Μέσω αυτής της εφαρμογής μπορείτε να προστατεύσετε ακόμη περισσότερο το απόρρητο του email σας τις επικοινωνίες σας σε chat, κλπ. Η κρυπτογράφηση γίνεται με την βοήθεια τοπικά Javascript στον browser σας. Επομένως δεν μπορεί να διαβάσει κανείς τον κωδικό πρόσβασης σας ή τα μηνύματα σας. 

Στην προσπάθειά μας αυτή θα μας βοηθήσει η online υπηρεσία safemess. Αφού πάμε στην ιστοσελίδα της εφαρμογής γράφουμε το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στο σχετικό πεδίο και στην θέση password πατάμε στην επιλογή Generate a radom Password. 

Η εφαρμογή θα δημιουργήσει ένα τυχαίο κωδικό που θα δούμε να εμφανίζεται δεξιά στο μενού του προγράμματος. Ο κωδικός αυτός είναι ο κωδικός που θα πρέπει να βάλει ο παραλήπτης του μηνύματος για να μπορέσει να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα, τέλος πατάμε στην επιλογή Encrypt the message.

Τώρα αντιγράφουμε το κρυπτογραφημένο μήνυμα με copy paste και το στέλνουμε μέσω του e-mail, chat κ.λ.π στον παραλήπτη που επιθυμούμε δίνοντάς του φυσικά και τον κωδικό που δημιουργήσαμε ώστε να μπορέσει να το αποκρυπτογραφήσει.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι η εφαρμογή, παρέχει αυξημένο επίπεδο ασφαλείας αφού μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε κρυπτογραφημένα μηνύματα με ημερομηνία λήξης αυξάνοντας κατακόρυφα το επίπεδο ασφαλείας της επικοινωνίας μας.

Για την αποκρυπτογράφηση του μηνύματος ακολουθούμε την ακριβώς αντίθετη διαδρομή αντιγράφουμε το κρυπτογραφημένο κείμενο στο ίδιο πεδίο βάζουμε τον κωδικό που έχουμε δημιουργήσει κατά την κρυπτογράφηση και πατάμε στην επιλογή Decrypt the message.

Author's Website:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!