//Add More external stylesheets Οι 9 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές επικοινωνίας και διαχείρισης υπολογιστών από απόσταση



Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Οι 9 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές επικοινωνίας και διαχείρισης υπολογιστών από απόσταση

read

Οι τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και διαχειριζόμαστε τους υπολογιστές μας. Η ανάγκη για απομακρυσμένη πρόσβαση και επικοινωνία έχει γίνει ακόμα πιο επιτακτική.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δωρεάν εφαρμογές επικοινωνίας και διαχείρισης υπολογιστών από απόσταση έχουν αποκτήσει μεγάλη σημασία για επαγγελματίες και μη. Αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις σε αυτό τον τομέα, μπορούμε να βρούμε εφαρμογές που καλύπτουν κάθε ανάγκη μας, από απλές τηλεδιασκέψεις μέχρι προηγμένη διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων.

Στο σημερινό μας άρθρο μας, θα εξετάσουμε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές επικοινωνίας και διαχείρισης υπολογιστών που σας δίνουν τη δυνατότητα να εργάζεστε αποτελεσματικά και ακόμα και όταν βρίσκονται μακριά από το χώρο σας.


1


Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome

 

 Η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι μία πλήρως διαδικτυακή πλατφόρμα. Παρέχει απομακρυσμένη βοήθεια σε χρήστες Windows, Mac και Linux ή έχετε πρόσβαση σε υπολογιστές με Windows (XP και άνω) και Mac (OS X 10.6 και παραπάνω) ανά πάσα στιγμή, από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των Chromebook. 

Επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση εξ αποστάσεως σε άλλον υπολογιστή μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome ή ενός Chromebook.  Οι υπολογιστές μπορούν να διατίθενται σε βραχυπρόθεσμη βάση για σενάρια όπως ad hoc απομακρυσμένη υποστήριξη ή σε πιο μακροπρόθεσμη βάση για απομακρυσμένη πρόσβαση στις εφαρμογές και τα αρχεία σας και όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια. Ο τρόπος είναι πάρα πολύ απλός, με άριστα αποτελέσματα και φυσικά το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι διατίθεται απολύτως δωρεάν. 

Αν θέλετε να συνδεθείτε απομακρυσμένα στον υπολογιστή σας από το κινητό ή το Tablet σας, κατεβάστε τη σχετική εφαρμογή Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας από το Google Play Store.

Ενεργοποιήστε την απομακρυσμένη σύνδεση από τον υπολογιστή σας και τρέξτε την εφαρμογή από το κινητό σας, κάντε κλικ επάνω στο εικονίδιο του υπολογιστή σας και στην επόμενη πληκτρολογήστε τον κωδικό ενεργοποίησης απομακρυσμένης σύνδεσης 


2


TrustViewer

Το TrustViewer είναι μια ολοκληρωμένη λύση για την απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω του Διαδικτύου. Χωρίς εγγραφή, χωρίς περιορισμούς, δωρεάν για οικιακή και εμπορική χρήση. Πραγματοποιήστε λήψη του TrustViewer, τρέξτε το και ξεκινήστε αμέσως την εργασία σας χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετων ρυθμίσεων.

Για να ξεκινήσετε μια συνεδρία επικοινωνίας είναι πολύ απλό: επιλέξτε στην κύρια φόρμα «χορήγηση πρόσβασης σε αυτόν τον υπολογιστή» ή «Σύνδεση σε απομακρυσμένο υπολογιστή» και ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα. 

 Για να συνδεθείτε σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή - αρκεί να καθορίσετε ένα μοναδικό δώδεκα- ψήφιο αναγνωριστικό για κάθε σύνοδο και η σύνδεση θα δημιουργηθεί αμέσως, χωρίς προβλήματα με NAT ή Proxy. Ελέγξτε την επιφάνεια εργασίας του απομακρυσμένου υπολογιστή, ανταλλάξτε αρχεία, πραγματοποιήστε κλήσεις φωνής και βίντεο, ή απλά συνομιλήστε. 

Το TrustViewer δεν απαιτεί εξουσιοδότηση ή εισαγωγή άλλων προσωπικών δεδομένων και οι διακομιστές δεν αποθηκεύουν διεύθυνση IP ή άλλες πληροφορίες που αναγνωρίζουν τον υπολογιστή. Οι υπολογιστές των συμμετεχόντων συνδέονται με προτεραιότητα άμεσα, σχηματίζοντας μια προστατευμένη σήραγγα p2p βασισμένη σε σύγχρονα κρυπτοπρωτόκολλα. 

Οι διακομιστές Internet χρησιμοποιούνται μόνο για συντονισμό, καθώς και σε περιπτώσεις όπου η άμεση σύνδεση είναι αδύνατη. Ωστόσο, μπορείτε να εγκαταστήσετε στον διακομιστή σας έναν δωρεάν ειδικό διακομιστή μεσολάβησης "TrustServer" και να αποκτήσετε 100% - ανεξαρτησία και έλεγχο της κυκλοφορίας, σε ιδιωτικά δίκτυα χωρίς πρόσβαση στο Internet.

3


AnyDesk

Nέα σχετικά εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να έχετε επαφή με τον υπολογιστή σας Να παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών εξασφαλίζει την ασφαλή και γρήγορη σύνδεση όπου κι αν βρίσκεστε. Εφαρμογές που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν άλλα παρόμοια λογισμικά Remote-Desktop, όπως για παράδειγμα προγράμματα CAD, η εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα για το AnyDesk. 

 Παρ΄όλες αυτές τις ευκολίες το AnyDesk είναι εκπληκτικά απλό στη χρήση. Όλες οι λειτουργίες μπορούν να επιλεγούν με μερικά κλικ σε μία εύχρηστη επιφάνεια εργασίας, είναι επίσης εξαιρετικά κατάλληλο για online συνεργασία. Μέσω της προαιρετικής προβολής δύο δεικτών ποντικιού, μπορείτε να επεξεργάζεστε κείμενα, εικόνες ή άλλα έγγραφα μαζί με τους συνεργάτες σας, πολύ απλά, γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε σε καμία online υπηρεσία. 

Η ασφάλεια που χρησιμοποιεί είναι της ίδιας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για τις online τραπεζικές συναλλαγές. Η ταυτότητα και των δύο συμμετεχόντων της σύνδεσης ελέγχεται κρυπτογραφικά και τότε υπάρχει η βεβαιότητα ότι είναι πραγματικά συνδεδεμένοι με την επιθυμητή θέση εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο ο κωδικός του AnyDesk δεν μπορεί να υποκλαπεί.

4


TightVNC

Οι εφαρμογές από την χρήση ενός τέτοιου προγράμματος είναι πολλές και ξεκινούν από τον απομακρυσμένο έλεγχο του υπολογιστή σας μέχρι την μετατροπή του σε ένα ισχυρό Remote Media Server. 

Στο άρθρο μας αυτό θα εξετάσουμε ένα από τα προγράμματα αυτά, το TightVNC (στην πιο πρόσφατη έκδοση που διατίθεται μάλιστα και δωρεάν. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο με την εμφάνιση διαφόρων προγραμμάτων που απλουστεύουν την όλη διαδικασία. 

Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα το τρέχουμε, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα μας ρωτήσει ποιο ακριβώς μέρος του προγράμματος θέλουμε να εγκαταστήσουμε επιλέγουμε ανάλογα με αυτό που θέλουμε να κάνουμε. 

Αν δηλαδή θέλουμε από ένα σημείο να ελέγχουμε ένα δεύτερο υπολογιστή που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο θα πρέπει το TightVNCviewer να το εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή που θέλουμε να έχουμε τον κεντρικό έλεγχο και το TightVNCserver στον υπολογιστή που θέλουμε να ελέγχουμε. 

Δεν μας εμποδίζει όμως να περάσουμε και το TightVNCserver αλλά και το TightVNC viewver και στους δύο υπολογιστές αν θέλουμε να ελέγχουμε πότε από τη μία το ένα και από την άλλη το άλλο.

Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης θα σας ζητηθεί αν θέλετε να βάλετε και κωδικό για την προστασία του TightVNC από μη εξουσιοδοτημένη χρήση κάτι που φυσικά ενδείκνυται αν ο υπολογιστής σας είναι κοινόχρηστος.

5


TeamViewer

Ίσως η πιο διαδεδομένη εφαρμογή του είδους, αφού το TeamViewer είναι μία απλή εφαρμογή ικανή να εκτελέσει εργασίες απομακρυσμένου ελέγχου, στην επιφάνεια εργασίας ενός άλλου υπολογιστή, να κάνετε κοινή χρήση αρχείων και μετακίνηση αυτών, μπορεί εύκολα να λειτουργήσει πίσω από οποιοδήποτε τείχος προστασίας ή διακομιστή μεσολάβησης και η λειτουργία του είναι τόσο απλή που πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανείς να μην την καταλάβει. 

 Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα το κάνουμε εγκατάσταση στον υπολογιστή μας, όπως θα δείτε κατά την έναρξη του προγράμματος στην αριστερή πλευρά του προγράμματος το ID σας που περιέχει ένα συγκεκριμένο αριθμό για κάθε εγκατάσταση και από κάτω τον κωδικό όπου σας παρέχεται ο κωδικός για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. 

Φυσικά για να μπορέσετε να ελέγξετε κάποιον διαφορετικό υπολογιστή θα πρέπει να υπάρχει και σ΄αυτόν εγκατεστημένο το TeamViewer, τώρα για να μπορέσετε να συνδεθείτε με αυτόν θα πρέπει να γνωρίζετε το ID και τον κωδικό του που σημαίνει ότι θα πρέπει να τον σημειώσετε κάπου για να μην το ξεχάσετε ή να συνεννοηθείτε με το φίλο σας που έχει περάσει και αυτός το TeamViewer για να σας τον πεί.

6


Supremo

 

Παρέχετε απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε το τείχος προστασίας ή το  δρομολογητή και χωρίς εγκατάσταση και συνδεθείτε με μερικά κλικ σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο υπολογιστή. 

Το Supremo είναι ένα ασφαλές λογισμικό κρυπτογράφησης AES 256-bit, κατασκευασμένο από ένα και μόνο μικρό εκτελέσιμο αρχείο το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Πρόκειται για μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις επιτραπέζιου τηλεχειριστηρίου στην αγορά με εκατοντάδες χιλιάδες συνεδρίες ενεργοποιημένες καθημερινά. 

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός, απλά τρέξτε το αρχείο Supremo στο υπολογιστή σας και πείτε στον φίλο σας, να το τρέξει και αυτός στον υπολογιστή του. Πληκτρολογήστε τον αριθμό id που θα σας δώσει και πατήστε σύνδεση, στο επόμενο παράθυρο πληκτρολογήστε τον κωδικό που θα σας δώσει, τόσο γρήγορα και τόσο απλά. 

Το σπουδαιότερο σε αυτή την εφαρμογή είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνει κανείς απολύτως καμία ρύθμιση αλλά ούτε και να εγκαταστήσει το λογισμικό στο υπολογιστή του.

7


AnyViewer 

 

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό λογισμικό που θα σας βοηθήσει να να χρησιμοποιήσετε το AnyViewer ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή γραφείου σας χωρίς επίβλεψη από το σπίτι εισάγοντας ένα κωδικό ασφαλείας. 


Μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία σε έναν ή πολλούς απομακρυσμένους υπολογιστές με ταχύτητα έως και 10 MB/s και αντίστροφα σε τοπικούς υπολογιστές. Αφού δημιουργήσετε σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, μπορείτε να εργαστείτε απομακρυσμένα, να προσφέρετε απομακρυσμένη βοήθεια χωρίς φυσική εμφάνιση. 

Το AnyViewer μπορεί να είναι η τέλεια λύση για πρόσβαση και έλεγχο απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας με φιλική προς το χρήστη διεπαφή και προσεγμένες λειτουργίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λογισμικό απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας για πρόσβαση στον υπολογιστή εργασίας όταν βρίσκεστε στο σπίτι, εν κινήσει ή κάπου αλλού ή να ελέγχετε έναν υπολογιστή client για άμεση απομακρυσμένη βοήθεια. 

Χρησιμοποιήστε συντομεύσεις ορισμένων πρακτικών λειτουργιών όπως κλείδωμα, επανεκκίνηση, διαχείριση εργασιών, CMD, διευκολύνοντας τη διαδικασία απομακρυσμένης υποστήριξης. Επικοινωνήστε με τον παραλήπτη κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας απομακρυσμένης υποστήριξης, βοηθώντας τον ελεγκτή να επιλύσει το πρόβλημα πιο γρήγορα. 

Υποστηρίξτε εξ αποστάσεως πολλούς clients ή συναδέλφους ταυτόχρονα, εξοικονομώντας πολύ χρόνο Μπλοκάρετε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο του ελεγκτή από την πλευρά του παραλήπτη, προστατεύοντας περαιτέρω την ασφάλεια των δεδομένων του κεντρικού υπολογιστή.

8


NoMachine

Το NoMachine είναι ένα λογισμικό απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, δωρεάν για προσωπική χρήση, σχεδιασμένο για όποιον θέλει να έχει πρόσβαση σε έναν ή πολλούς υπολογιστές. Εξασφαλίζει ασφαλείς και αξιόπιστες συνδέσεις απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, ανεξάρτητα από το δίκτυο από το οποίο συνδέεστε, σας επιτρέπει να μεταδίδετε περιεχόμενο πολυμέσων, να επεξεργάζεστε έγγραφα, να εκτυπώνετε, να μεταφέρετε αρχεία και πολλά άλλα.

Αν αναζητάτε γρήγορη και αξιόπιστη απομακρυσμένη πρόσβαση στην εργασία από οπουδήποτε και να παρέχετε υποστήριξη, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Με πρόσθετες δυνατότητες και χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των χρηστών που μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα στην επιφάνεια εργασίας, καθιστώντας την καλύτερη εφαρμογή σε μια ρύθμιση συνεργασίας, το NoMachine Enterprise Desktop σάς επιτρέπει να προσεγγίζετε υπολογιστές εργασίας και απομακρυσμένους διακομιστές ενώ ταξιδεύετε ή εργάζεστε εκτός τοποθεσίας.

 
9


Quick Assist

 

Τα Windows 11 εισάγουν μια εύχρηστη λειτουργία που ονομάζεται Quick Assist, (γρήγορη βοήθεια) που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες των Windows να βοηθούν ο ένας τον άλλον από απόσταση. Αυτό το ισχυρό εργαλείο επιτρέπει την απρόσκοπτη συνεργασία και την αντιμετώπιση προβλημάτων μεταξύ ατόμων, καθιστώντας το βασικό στοιχείο της εμπειρίας των Windows 11.

Ο βοηθός χρήστη αποκτά πρόσβαση απομακρυσμένου ελέγχου για να εκτελέσει ενέργειες στον υπολογιστή του παραλήπτη, επιτρέποντάς του να αντιμετωπίσει προβλήματα ή να τον καθοδηγήσει σε συγκεκριμένες εργασίες. Είτε συνεργάζεστε με συναδέλφους είτε παρέχετε υποστήριξη σε φίλους ή μέλη της οικογένειας, το Quick Assist είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο που ενισχύει την παραγωγικότητα και προωθεί την αποτελεσματική απομακρυσμένη επικοινωνία στα Windows 11.



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!