Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές επικοινωνίας και διαχείρισης υπολογιστών από απόστασηΗ επικοινωνία μεταξύ δύο απομακρυσμένων υπολογιστών και ο έλεγχος του ενός από τον άλλο είναι μία διαδικασία που θα μπορούσαμε να πούμε θεωρείτε ακόμη και σήμερα ΄΄ταμπού΄΄ υπό την έννοια ότι για την επίτευξή της χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις και διαδικασίες. Αυτό ήταν μία αλήθεια στο παρελθόν, ωστόσο σήμερα τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο με την εμφάνιση διαφόρων προγραμμάτων που απλουστεύουν την όλη διαδικασία με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να τις διαχειρισθεί και ο πιό αδαής. Για το σκοπό αυτό, επιλέξαμε τις 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές η μία καλύτερη από την άλλη.

1


Η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι μία πλήρως διαδικτυακή πλατφόρμα. Παρέχει απομακρυσμένη βοήθεια σε χρήστες Windows, Mac και Linux ή έχετε πρόσβαση σε υπολογιστές με Windows (XP και άνω) και Mac (OS X 10.6 και παραπάνω) ανά πάσα στιγμή, από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των Chromebook. Επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση εξ αποστάσεως σε άλλον υπολογιστή μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome ή ενός Chromebook. Οι υπολογιστές μπορούν να διατίθενται σε βραχυπρόθεσμη βάση για σενάρια όπως ad hoc απομακρυσμένη υποστήριξη ή σε πιο μακροπρόθεσμη βάση για απομακρυσμένη πρόσβαση στις εφαρμογές και τα αρχεία σας και όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια. Ο τρόπος είναι πάρα πολύ απλός, με άριστα αποτελέσματα και φυσικά το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι διατίθεται απολύτως δωρεάν.

2Το TrustViewer είναι μια ολοκληρωμένη λύση για την απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω του Διαδικτύου. Χωρίς εγγραφή, χωρίς περιορισμούς, δωρεάν για οικιακή και εμπορική χρήση. Πραγματοποιήστε λήψη  του TrustViewer, τρέξτε το και ξεκινήστε αμέσως την εργασία σας χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετων ρυθμίσεων. Για να ξεκινήσετε μια συνεδρία επικοινωνίας είναι πολύ απλό: επιλέξτε στην κύρια φόρμα «χορήγηση πρόσβασης σε αυτόν τον υπολογιστή» ή «Σύνδεση σε απομακρυσμένο υπολογιστή» και ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα.

Για να συνδεθείτε σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή -  αρκεί να καθορίσετε ένα μοναδικό δώδεκα- ψήφιο αναγνωριστικό για κάθε σύνοδο και η σύνδεση θα δημιουργηθεί αμέσως, χωρίς προβλήματα με  NAT ή  Proxy. Ελέγξτε την επιφάνεια εργασίας του απομακρυσμένου υπολογιστή, ανταλλάξτε αρχεία, πραγματοποιήστε κλήσεις φωνής και βίντεο, ή απλά συνομιλήστε. Το TrustViewer δεν απαιτεί εξουσιοδότηση ή εισαγωγή άλλων προσωπικών δεδομένων και οι διακομιστές δεν αποθηκεύουν διεύθυνση IP ή άλλες πληροφορίες που αναγνωρίζουν τον υπολογιστή. 

Οι υπολογιστές των συμμετεχόντων συνδέονται με προτεραιότητα άμεσα, σχηματίζοντας μια προστατευμένη σήραγγα p2p βασισμένη σε σύγχρονα κρυπτοπρωτόκολλα. Οι διακομιστές Internet χρησιμοποιούνται μόνο για συντονισμό, καθώς και σε περιπτώσεις όπου η άμεση σύνδεση είναι αδύνατη. Ωστόσο, μπορείτε να εγκαταστήσετε στον διακομιστή σας έναν δωρεάν ειδικό διακομιστή μεσολάβησης "TrustServer" και να αποκτήσετε 100% - ανεξαρτησία και έλεγχο της κυκλοφορίας, σε ιδιωτικά δίκτυα χωρίς πρόσβαση στο Internet.

3


To AnyDesk είναι μία νέα σχετικά εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να έχετε επαφή με τον υπολογιστή σας Να παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών εξασφαλίζει την ασφαλή και γρήγορη σύνδεση όπου κι αν βρίσκεστε. Εφαρμογές που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν άλλα παρόμοια λογισμικά Remote-Desktop, όπως για παράδειγμα προγράμματα CAD, η εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα για το AnyDesk.

Παρ΄όλες αυτές τις ευκολίες το AnyDesk είναι εκπληκτικά απλό στη χρήση. Όλες οι λειτουργίες μπορούν να επιλεγούν με μερικά κλικ σε μία εύχρηστη επιφάνεια εργασίας, είναι επίσης εξαιρετικά κατάλληλο για online συνεργασία. Μέσω της προαιρετικής προβολής δύο δεικτών ποντικιού, μπορείτε να επεξεργάζεστε κείμενα, εικόνες ή άλλα έγγραφα μαζί με τους συνεργάτες σας, πολύ απλά, γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε σε καμία online υπηρεσία.

Η ασφάλεια που χρησιμοποιεί είναι της ίδιας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για τις online τραπεζικές συναλλαγές. Η ταυτότητα και των δύο συμμετεχόντων της σύνδεσης ελέγχεται κρυπτογραφικά και τότε υπάρχει η βεβαιότητα ότι είναι πραγματικά συνδεδεμένοι με την επιθυμητή θέση εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο ο κωδικός του AnyDesk δεν μπορεί να υποκλαπεί.


4Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο με την εμφάνιση διαφόρων προγραμμάτων που απλουστεύουν την όλη διαδικασία Οι εφαρμογές από την χρήση ενός τέτοιου προγράμματος είναι πολλές και ξεκινούν από τον απομακρυσμένο έλεγχο του υπολογιστή σας μέχρι την μετατροπή του σε ένα ισχυρό Remote Media Server. 

5Ίσως η πιο διαδεδομένη εφαρμογή του είδους, αφού το TeamViewer είναι μία απλή εφαρμογή ικανή να εκτελέσει εργασίες απομακρυσμένου ελέγχου, στην επιφάνεια εργασίας ενός άλλου υπολογιστή, να κάνετε κοινή χρήση αρχείων και μετακίνηση αυτών, μπορεί εύκολα να λειτουργήσει πίσω από οποιοδήποτε τείχος προστασίας ή διακομιστή μεσολάβησης και η λειτουργία του είναι τόσο απλή που πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανείς να μην την καταλάβει.  Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα το κάνουμε εγκατάσταση στον υπολογιστή μας, όπως θα δείτε κατά την έναρξη του προγράμματος στην αριστερή πλευρά του προγράμματος το ID σας που περιέχει ένα συγκεκριμένο αριθμό για κάθε εγκατάσταση και από κάτω τον κωδικό όπου σας παρέχεται ο κωδικός για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Φυσικά για να μπορέσετε να ελέγξετε κάποιον διαφορετικό υπολογιστή θα πρέπει να υπάρχει και σ΄αυτόν εγκατεστημένο το TeamViewer, τώρα για να μπορέσετε να συνδεθείτε με αυτόν θα πρέπει να γνωρίζετε το ID και τον κωδικό του που σημαίνει ότι θα πρέπει να τον σημειώσετε κάπου για να μην το ξεχάσετε ή να συνεννοηθείτε με το φίλο σας που έχει περάσει και αυτός το TeamViewer για να σας τον πεί.

6


Παρέχετε απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε το τείχος προστασίας ή το  δρομολογητή και χωρίς εγκατάσταση και συνδεθείτε με μερικά κλικ σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο υπολογιστή. Το Supremo είναι ένα ασφαλές λογισμικό κρυπτογράφησης AES 256-bit, κατασκευασμένο από ένα και μόνο μικρό εκτελέσιμο αρχείο το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Πρόκειται για μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις επιτραπέζιου τηλεχειριστηρίου στην αγορά με εκατοντάδες χιλιάδες συνεδρίες ενεργοποιημένες καθημερινά. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός, απλά τρέξτε το αρχείο Supremo στο υπολογιστή σας και πείτε στον φίλο σας, να το τρέξει και αυτός στον υπολογιστή του. Πληκτρολογήστε τον αριθμό id που θα σας δώσει και πατήστε σύνδεση, στο επόμενο παράθυρο πληκτρολογήστε τον κωδικό που θα σας δώσει, τόσο γρήγορα και τόσο απλά. Το σπουδαιότερο σε αυτή την εφαρμογή είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνει κανείς απολύτως καμία ρύθμιση αλλά ούτε και να εγκαταστήσει το λογισμικό στο υπολογιστή του.