Οι 14 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας



Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Οι 14 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

read

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι πράγματι μία βαρετή αλλά ωστόσο απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να προγραμματίσουν όλοι οι χρήστες αν δεν θέλουν κάποια στιγμή να βρεθούν προ εκπλήξεως χάνοντας όλα τους τα δεδομένα. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώσαμε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές και σας τις παρουσιάζουμε.



1


Personal Backup


Το Personal Backup είναι ένα δωρεάν επαγγελματικό πρόγραμμα για την αποθήκευση των δεδομένων σας σε οποιονδήποτε φάκελο προορισμού. Αυτός ο φάκελος μπορεί να βρίσκεται σε μια τοπική σταθερή ή αφαιρούμενη μονάδα δίσκου, σε διακομιστή δικτύου Windows ή σε διακομιστή FTP. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να ξεκινήσει είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα χρονοδιάγραμμα που ορίζει ο χρήστης.  Το πρόγραμμα θα τρέξει σε όλες τις δημοφιλείς εκδόσεις των Windows. Για τη λειτουργία του προγράμματος, παρέχεται ένας Πίνακας Ελέγχου που παρουσιάζει μια περίληψη όλων των σημαντικών πληροφοριών σχετικά με τα αντίγραφα ασφαλείας που ορίζονται από τον χρήστη σε μια σαφώς οργανωμένη μορφή. Απαιτούνται μόνο μερικά κλικ για να αλλάξετε τις διαμορφώσεις και να ξεκινήσετε μια ενέργεια. Σημειώστε ωστόσο ότι το πρόγραμμα δεν είναι κατάλληλο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων συστήματος.


2


Zback


Eφαρμογή που τρέχει σε Windows και είναι φορητή, (δεν απαιτείται εγκατάσταση) και που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας προκειμένου να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή.Ποιο συγκεκριμένα μπορείτε να συγχρονίστε αρχεία και φακέλους, ή να συγχρονίσετε δύο υπολογιστές μέσω USB drive ή LAN, να κάνετε αντίγραφα ασφαλείας για γενική χρήση και επαναφορά με πολλές επιλογές.Υποστηρίζει αρχεία μεγαλύτερα από 4 GB, συγχρονίζει τοπικές μονάδες ή τους υπολογιστές του δικτύου σας (LAN), περιλαμβάνει δυνατότητα Drag and drop υποστήριξης από τον Windows Explorer και λειτουργία προεπισκόπησης.


 
3


Everyday Auto Backup


Το Everyday Auto Backup είναι ένα απλό στη χρήση λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε τον κατάλογο προέλευσης, τον κατάλογο προορισμού και τον χρόνο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Στη συνέχεια αφήστε αυτό το λογισμικό να κάνει τα υπόλοιπα. Όταν φτάσει ο χρόνος εκκίνησης μιας εργασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το λογισμικό θα ξεκινήσει αυτόματα την εργασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο παρασκήνιο χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση. H εφαρμογή μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη στους χρήστες του Dropbox, ή άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης στο σύννεφο επειδή δεν χρειάζεται να αντιγράψουν τα αρχεία στο φάκελο Dropbox με μη αυτόματο τρόπο. Όταν αλλάζει η ημερομηνία το λογισμικό θα δημιουργήσει αμέσως τη λίστα των εργασιών backup σύμφωνα με τις ρυθμίσεις σας.

4


Duplicati


Εκπληκτική δωρεάν εφαρμογή που λειτουργεί με πρωτόκολλα όπως FTP, SSH, WebDAV καθώς και δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Backblaze B2, το Microsoft OneDrive, το Amazon Cloud Drive & S3, το Google Drive, το box.com, το Mega, το hubiC και πολλά άλλα και που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αρχεία αντιγράφων ασφαλείας και φακέλους με ισχυρή κρυπτογράφηση AES-256. Το Duplicati είναι ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και για εμπορικούς σκοπούς. Ο πηγαίος κώδικας έχει άδεια χρήσης στο LGPL και μπορεί να τρέξει σε Windows, Linux, MacOS.


5


Z-DataBurn


Με το Z-DataBurn μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε CD, DVD ή Blu-Ray. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα απλό περιβάλλον εργασίας που μπορεί επίσης να ελεγχθεί με παραμέτρους μέσω της γραμμής εντολών. Αυτό επιτρέπει την προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.  Με το συνδυασμό του Z-DBackup και Ζ-DataBurn, μπορείτε να έχετε πολλές εφεδρικές στρατηγικές στο τομέα των αντιγράφων ασφαλείας. Υπ΄αυτή την έννοια το καθιστά ένα ιδανικό εργαλείο για την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, για επαγγελματική όσο και για προσωπική χρήση. Η έκδοση ελεύθερου προτύπου (Έκδοση Freeware) μπορεί να εγγράψει μέχρι 5 GB δεδομένων ανά περίοδο εγγραφής.


6


Memopal


Μία ακόμη εφαρμογή online backup κάνει για εσάς ασφαλή αποθήκευση, έτσι ώστε να μην χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το ενδεχόμενο απώλειας σημαντικών αρχείων. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία στον υπολογιστή σας ή από οπουδήποτε στον κόσμο και να τα μοιραστείτε με τους φίλους και τους συναδέλφους σας.  Έως 3 GB η δωρεάν συνδρομή Ο τρόπος χρήσης είναι πολύ απλός, αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή θα πρέπει να κάνετε εγγραφή δίδοντας το e-mail σας. Αμέσως κερδίζετε 3 GB που μάλιστα μπορεί να επεκταθεί κατά 500 MB κάθε φορά που γίνεται αποδεκτή η αποδοχή πρόσκλησης της εφαρμογής σε φίλους σας. 

Κατά τα άλλα πρόκειται για μία κλασική εφαρμογή αντιγράφων ασφαλείας που από προεπιλογή αποθηκεύει τις προκαθορισμένες θέσεις αποθήκευσης από τα windows των εγγράφων βίντεο μουσικής και φωτογραφιών. Φυσικά μπορείτε να αλλάξετε τους προεπιλεγμένους φακέλους και να προσθέσετε δικούς σας φακέλους από οποιαδήποτε θέση στους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή σας.


7


Ζ-DBackup


Πρόκειται για μία πλήρη εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορεί να αντιγράψει τα δεδομένα σας γρήγορα, εύκολα και αξιόπιστα σε κάθε είδους μονάδα όπως CD-R / W, DVD +/- R / W, DVD-RAM, Blu-Ray, USB flash drives άλλα. Υποστηρίζει πολλά σχέδια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συγχρονισμό καταλόγου, πλήρως αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αρχειοθέτησης, τη μεταφορά δεδομένων μέσω e-mail, FTP ή δικτύου. 


Αυτό το καθιστά ένα ιδανικό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την προσωπική όσο και επαγγελματική χρήση. Τα σύνολα αντιγράφων ασφαλείας συνδέονται μεταξύ τους έτσι, ένα σύνολο αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να συνδεθεί με ένα άλλο σετ backup για να εκτελέσετε πολλά αντίγραφα ασφαλείας σε ένα τρέξιμο. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με διαφορετικές ρυθμίσεις για διαφορετικό περιεχόμενο. 

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα σετ Backup για τη μουσική που θέλετε να κάνετε backup στο NAS σας, άλλο backup για τα έγγραφά σας στο cloud σε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο, και ένα ακόμη αντιγράφων ασφαλείας για τις φωτογραφίες σας σε σε δίσκο Blu-ray και να τρέξετε όλα αυτά σε ένα βήμα. Με το Ζ-DBackup μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρων εφαρμογών όπως το Microsoft Outlook, βάσεις δεδομένων και το μητρώο των Windows. 

Το λογισμικό είναι σε θέση να κάνει αντίγραφα ασφαλείας εργασίες σε ένα δίκτυο, υποστηρίζει επίσης προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για ένα πραγματικά αξιόλογο πρόγραμμα, με επαγγελματικές δυνατότητες, που ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα.

8


Iperius Backup Free


Δωρεάν λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τα Windows, απλό, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, με δυνατότητα αυτόματων ειδοποιήσεων, δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποστολής μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συμβατό με Windows Server 2012, Server 2016, Server 2019 και Windows 10, χωρίς περιορισμό άδειας χρήσης, είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μάλιστα κυκλοφόρησε σε εμπορικές εκδόσεις για εκείνους που χρειάζονται ακόμα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας για τις εταιρείες τους.

Υποστηρίζει συμπίεση zip χωρίς όριο μεγέθους, επαυξητική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, έλεγχο ταυτότητας δικτύου και την εκτέλεση εξωτερικών δεσμών ενεργειών και προγραμμάτων, περιλαμβάνει λειτουργίες σχεδιασμού, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας με βάση συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά χρονοδιαγράμματα αντιγράφων ασφαλείας με βάση τις ημέρες του μήνα ή της εβδομάδας, αλλά και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Το Iperius Backup, μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας αρχείων και φακέλων σε οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης ή μέσω του δικτύου, ακόμα και σε επαυξητική ή διαφορική λειτουργία, και μπορεί να διατηρήσει πολλά αντίγραφα ασφαλείας. 

Η δωρεάν έκδοση του Iperius Backup έχει όλες τις λειτουργίες ειδοποίησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εμπορικών εκδόσεων και σας επιτρέπει να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την εκτέλεση κάθε αντιγράφου ασφαλείας, σε έναν ή περισσότερους παραλήπτες. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής την πρώτη φορά που θα πάρετε αντίγραφα ασφαλείας θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε το e-mail σας για να ενεργοποιηθεί


9


PBackup Utility


Απλό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Μπορείτε να επιλέξετε έως και τρεις τοποθεσίες για να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης στο cloud χρησιμοποιώντας το Microsoft OneDrive. 

Κατά τη ρύθμιση του προγράμματος μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να έχετε ένα ιστορικό των εκδόσεων του έργου σας, αποθηκεύοντας το καθένα σε ένα φάκελο με σφραγίδα ώρας και ημερομηνίας. Το PBackup Utility θα σας εξοικονομήσει χρόνο όταν πρόκειται να έχετε ελεγχόμενα αντίγραφα ασφαλείας των προγραμμάτων σας.

10


FBackup


Δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τόσο για προσωπική όσο και για εμπορική χρήση. Προστατεύει τα σημαντικά δεδομένα σας με τη δημιουργία αντιγράφων αυτόματα σε οποιαδήποτε USB, Firewire συσκευή, τοπικό δίκτυο. Τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να είναι είτε συμπιεσμένα (με πρότυπο συμπίεσης zip) ή ένα ακριβές αντίγραφο των πρωτότυπων αρχείων.

11


jaBuT Backup


Ισχυρή - εύχρηστη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας . Με το jaBuT Backup μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα τα αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε να δημιουργήσετε "προφίλ" όπου αποθηκεύονται όλες οι σημαντικές και εφεδρικές πληροφορίες. Αυτά τα προφίλ είναι εντελώς ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. 

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε το φάκελο προορισμού, να επεξεργαστείτε όλα τα δεδομένα από τον κατάλογο προέλευσης ή να δημιουργήσετε λίστες με στοιχεία που θέλετε να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, να επιλέξετε το διάστημα επεξεργασίας ενεργοποιήστε το τρέχον προφίλ κατά την εκτέλεση ή το κλείσιμο του προγράμματος με εξαίρεση μερικές ημέρες της εβδομάδας. 

Το jaBuT Backup, ένα εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μια ισχυρή και εύχρηστη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που αναπτύσσεται από το 2011. Με το jaBuT Backup μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα τα αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε να δημιουργήσετε "προφίλ" όπου αποθηκεύονται όλες οι σημαντικές και εφεδρικές πληροφορίες. Αυτά τα προφίλ είναι εντελώς ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε το φάκελο προορισμού, να επεξεργαστείτε όλα τα δεδομένα από τον κατάλογο προέλευσης ή να δημιουργήσετε λίστες με στοιχεία που θέλετε να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, να επιλέξετε το διάστημα επεξεργασίας ενεργοποιήστε το τρέχον προφίλ κατά την εκτέλεση ή το κλείσιμο του προγράμματος με εξαίρεση μερικές ημέρες της εβδομάδας.

12


AOMEI Backupper Standard


Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι πράγματι μία βαρετή αλλά απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να προγραμματίσουν όλοι οι χρήστες αν δεν θέλουν κάποια στιγμή να βρεθούν προ εκπλήξεως χάνοντας όλα τους τα δεδομένα. Το AOMEI Backupper είναι μία δωρεάν εφαρμογή που θα μας βοηθήσει σε αυτό παρέχοντάς μας βασικές αλλά και προηγμένες λειτουργίες ώστε να έχουμε πάντα εξασφαλισμένα τα δεδομένα μας. 


Αποτελείται από τέσσερις βασικές λειτουργίες το σύστημα Backup όπου με ένα κλικ μπορούμε να κάνουμε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων της μονάδας δίσκου του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων του συστήματος και των εγκατεστημένων εφαρμογών, χωρίς να διακόψουμε οποιαδήποτε άλλη εργασία που κάνουμε στον υπολογιστή μας. 

Tη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σκληρού μας δίσκου συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών σκληρών δίσκων, USB αλλά και άλλων συσκευών αποθήκευσης που μπορούν να αναγνωριστούν από τα Windows, τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των διαμερισμάτων μας (Partitions) ώστε να κάνουμε backup ένα συγκεκριμένο partition και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε ολόκληρο το σκληρό σας δίσκο, με αυτή την επιλογή μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός ή πολλών σκληρών δίσκων (συμπεριλαμβανομένων δυναμικών δίσκων).

Ακόμη μπορείτε να κλωνοποιήσετε τα Partions των σκληρών σας δίσκων, ακόμη και ολόκληρων των σκληρών δίσκων σας, και να φτιάξετε Bootable δίσκους ώστε σε περίπτωση ανάγκης αν για παράδειγμα για κάποιο λόγο δεν μπορεί να ξεκινήσει ο υπολογιστής σας να τον επαναφέρετε. 

Τέλος μπορείτε να ρυθμίσετε την εφαρμογή και να επιλέξετε κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αυτόματα για το το σύστημα και τα δεδομένα σας, ειδικά για τους χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας σε μια μικρότερη συχνότητα ή έχουν πολλαπλά προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (π.χ. ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία), και όλα αυτά μέσα από ένα απλούστατο και κατανοητό περιβάλλον ακόμη και για τους πιo αδαείς χρήστες. 

Το πρόγραμμα διατίθεται απολύτως δωρεάν που περιλαμβάνουν τις βασικές του λειτουργίες ωστόσο, για πιο απαιτητικούς υπάρχει και η επαγγελματική έκδοση του προϊόντος που περιλαμβάνει πολύ περισσότερες δυνατότητες.

13


Back4Sure


Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι ένα από τις πιο σημαντικές και δυστυχώς, μία από τις πλέον παραμελημένες εργασίες. Ο σκληρός δίσκος μπορεί να αποθηκεύσει χιλιάδες αρχεία, κάποια εκ των οποίων μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία για τον κάθε χρήστη, όπως π.χ. φωτογραφίες έγγραφα βίντεο και άλλα. 

Ωστόσο όπως όλοι γνωρίζουμε η διάρκεια ζωής ενός σκληρού δεν είναι απεριόριστη, επομένως θα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας έτσι ώστε τα αρχεία μας (ιδιαίτερα, αυτά που έχουν για εμάς μεγάλη σημασία) να βρίσκονται πάντα και σε ένα ή ακόμη και περισσότερους εφεδρικούς δίσκους έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μπορούμε να τα επαναφέρουμε. 

Στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς δεκάδες προγράμματα για το σκοπό αυτό, ωστόσο το Back4Sure είναι η εφαρμογή που κάνει τη διαφορά, κυρίως για τη απλότητα και την φορητότητά της. Με αυτό τον τρόπο η διαδικασία αντιγράφων ασφαλείας γίνεται μία τόσο απλή υπόθεση έτσι ώστε κανείς πλέον να μην μπορεί να προβάλλει καμία δικαιολογία.

14


Cobian Backup& Cobian Reflector


Δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας για τους καταλόγους και τα αρχεία σας. Μπορεί να τρέξει ως υπηρεσία ή ως κανονική εφαρμογή και να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας σε κάποια άλλη θέση στον ίδιο υπολογιστή, στο δίκτυο ή ακόμη και σε έναν διακομιστή FTP. Το πρόγραμμα υποστηρίζει συμπίεση και κρυπτογράφηση.  Το Reflector ανήκει στην οικογένεια του Cobian Backup, αν και είναι ένα εντελώς νέο πρόγραμμα. Το Cobian Reflector βασίζεται πλήρως στο .NET. και εκτός από όλες τις δυνατότητες του πιο πρόσφατου Cobian Backup, έχει υποστήριξη για μεταφορές SFTP, είναι ανεξάρτητο DPI λόγω της χρήσης διανυσματικών γραφικών και του Windows Presentation Foundation, και επίσης συμπεριφέρεται ως πρόγραμμα 64 bit σε συστήματα 64 bit και ως πρόγραμμα 32 bit σε συστήματα 32 bit.Το Cobian Backup και το Cobian Reflector είναι εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν δωρεάν ακόμη και σε εμπορικό περιβάλλον.


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!