PrimeOS : Εγκαταστήστε και τρέξτε Android από το στικάκι σας Στο παρελθόν έχουμε  δημοσιεύσει  δύο από τις καλύτερες δωρεάν λύσεις εγκατάστασης Android στον υπολογιστή μας. Το Phoenix OS και το RemixOS για το δεύτερο η ανάπτυξη του μάλλον έχει σταματήσει αφού δεν έχει αναβαθμιστεί από τότε, όσον αφορά τώρα για το Phoenix OS έχουμε μιλήσει εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο μας.

Ωστόσο, το PrimeOS για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα εκπλήσσει αφού είναι ένα νέο λειτουργικό Android που προορίζεται ειδικά για υπολογιστές και λάπτοπ, και διαθέτει ως πλεονέκτημα  ευκολία χρήσης και  ικανοποιητική σταθερότητα ( αν και βρίσκεται  ακόμη σε φάση δοκιμών).  Θα αναλύσουμε παρακάτω τον τρόπο με το οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε το νέο μας λειτουργικό σε ένα στικάκι USB  (χωρίς ωστόσο αυτό να μας εμποδίζει αν επιθυμούμε να το εγκαταστήσουμε και στο σκληρό μας δίσκο).

Η όλη διαδικασία είναι πανεύκολη, επομένως όσοι έχετε κάποια σχετική εμπειρία δεν θα δυσκολευτείτε  καθόλου.  Φυσικά ,  είναι σημαντικό πριν προχωρήσετε, να πάρετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας  για πάν ενδεχόμενο.  

ΒΗΜΑΤΑ

Ξεκινώντας τη διαδικασία της εγκατάστασης θα χρειαστούμε 2 USB στικάκια. Στο ένα θα περάσουμε το live CD του PrimeOS και στο άλλο θα εγκαταστήσουμε PrimeOS. Το πρώτο μπορεί να έχει χωρητικότητα από 2-4 GB, ωστόσο σε αυτό που θα περάσουμε το νέο μας λειτουργικό καλό α είναι να έχει μία χωρητικότητα από 8 Gb και πάνω με ιδανική τιμή από τα 16-32 GB  Επίσης,  είναι σημαντικό για την αξιοπιστία και ταχύτητα του λειτουργικού μας το στικάκι μας να υποστηρίζει το πρότυπο USB 3 (ωστόσο η εγκατάσταση μπορεί να γίνει και σε στικάκι με υποστήριξη USB 2). Επίσης, είναι σημαντικό και τα δύο στικάκια να είναι διαμερισμένα με το ίδιο σύστημα αρχείων.  Αν δηλαδή ο υπολογιστής μας υποστηρίζει το πρότυπο UEFI τα USB θα πρέπει να διαμορφωθούν σύμφωνα με το πρότυπο GPT, αν ωστόσο διαθέτουμε το παλιό BIOS θα πρέπει να τα διαμορφώσουμε με σύστημα εκκίνησης το MBR.  (Διαβάστε  το σχετικό άρθρο).  Για να γράψουμε το live CD του PrimeOS στο στικάκι μας θα χρειαστούμε το  λογισμικό rufus, (διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ).1. Αφού τρέξουμε την εφαρμογή, ( έχουμε ήδη συνδέσει στην  υποδοχή  USB στο στικάκι μας), επιλέγουμε τη διαδρομή με το ISO που κατεβάσαμε και ανάλογα με τον τύπο εκκίνησης που υποστηρίζει ο υπολογιστής μας ( BIOS ή UEFI) επιλέγουμε το σχέδιο διαμοιρασμού και πατάμε εκκίνηση για να ξεκινήσει η εγγραφή.


2. Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή, συνδέουμε σε κάποια άλλη θύρα USB και το άλλο στικάκι στο οποίο θα περάσουμε το λειτουργικό και κάνουμε επανεκκίνηση. Η πρώτη εικόνα που θα συναντήσετε κατά την εκκίνηση είναι αυτή, οπότε επιλέγουμε Android Installation.


3. Στην επόμενη καρτέλα επιλέγουμε το στικάκι στο οποίο θα κάνουμε την εγκατάσταση και πατάμε O.K. (πατήστε TAB  και μετά τα βελάκια για να επιλέξετε).

4. Επιλέξτε τώρα το σύστημα αρχείων, στην περίπτωση αυτή μπορείτε να επιλέξετε το κλασικό σύστημα διαμέρισης Android ΕΧΤ4 ή να επιλέξετε το σύστημα FAT32. Αν επιλέξετε το πρώτο, το στικάκι σας θα διαμορφωθεί αυτόματα.


5. Επιβεβαιώστε την επιλογή σας.


6. Στην επόμενη ερώτηση επιλέξτε Ναί.


7. Περιμένετε λίγο έως ότου ολοκληρωθεί εγκατάσταση.


8. Aφού ολοκληρωθεί περιμένετε λίγο για τον συγχρονισμό των αρχείων.


9. Τέλος, επιλέξτε ναι στην προτροπή εγκατάστασης  Bootloader.


10. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα σας ζητήσει να τρέξετε το λειτουργικό ή να κάνετε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας, εσείς, τρέξτε το λειτουργικό σας και μετά από μία σύντομη αναμονή λίγων λεπτών θα δείτε μία καρτέλα εγγραφής, αγνοήστε τη,(συμπληρώστε την φόρμα την επόμενη φορά),


και μπείτε στο νέο σας λειτουργικό, ενεργοποιήστε το Wi-fi και ενεργοποιήσετε το με τον Google λογαριασμό σας μέσω του Google Play Store όπως ακριβώς κάνετε με το κινητό σας τηλέφωνο.

Από εκεί και μετά, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα προγράμματα και τα παιχνίδια που σας αρέσουν. Σε γενικές γραμμές όπως διαπιστώσαμε η απόδοση του PrimeOS είναι πολύ αξιόλογη αν και δεν λείπουν και κάποια μικροπροβλήματα ( κυρίως με την αναγνώριση και εγκατάσταση των σχετικών οδηγών Blootothe). Μην ξεχνάμε, ότι το νέο μας λειτουργικό βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση δοκιμών, οπότε μερικά προβλήματα είναι γνωστά και αναμενόμενα. Όμως παρ΄όλα αυτά  οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι κατά την εκτέλεση προγραμμάτων και παιχνιδιών η ανταπόκρισή του ήταν άριστη. Επίσης το Youtube λειτούργησε κανονικά με άριστα αποτελέσματα  εικόνας και ήχου.
Εκκίνηση Android

Στην περίπτωση που εκκινείτε μέσω Bios θα δείτε κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας μία οθόνη επιλογής μεταξύ Windows και Android, ωστόσο αν εκκινεί η υπολογιστής μέσω UEFI η εγγραφή του Bootloader θα γίνει στο στικάκι σας, στην περίπτωση  που έχετε διαμορφώσει το στικάκι σας με FAT32, ενώ στην περίπτωση που το διαμορφώσατε με ΕΧΤ4 στο σκληρό σας δίσκο.  Ωστόσο, αν εκκινείτε μέσω UEFI, θα πρέπει να βρείτε και να κάνετε κλικ στην αντίστοιχη εγγραφή στον Boot Manager του υπολογιστή σας πριν την εκκίνηση του.  Για παράδειγμα ανοίγουμε τον υπολογιστή μας και με F9 ( κάθε μοντέλο έχει διαφορετικό τρόπο επομένως θα πρέπει να βρείτε το αντίστοιχο πλήκτρο για το μοντέλο σας) μπαίνουμε στο μενού εκκίνησης και επιλέγουμε το λειτουργικό μας. ( Ωστόσο αυτή τη διαδικασία την ακολουθούμε μόνο όταν θέλουμε να τρέξουμε το στικάκι με το PrimeOS ). Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ANDROID
PrimeOS : Εγκαταστήστε και τρέξτε Android από το στικάκι σας
4/ 5 stars - " PrimeOS : Εγκαταστήστε και τρέξτε Android από το στικάκι σας"  Στο παρελθόν έχουμε  δημοσιεύσει  δύο από τις καλύτερες δωρεάν λύσεις εγκατάστασης Android στον υπολογιστή μας. Το Phoenix OS ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>