Οι 20 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές γραφικών για AndroidΗ επεξεργασία γραφικών είναι μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες. Αναπτύσσονται, και ήδη υπάρχουν δωρεάν εκατοντάδες εφαρμογές. Ωστόσο, λίγες είναι αυτές που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα τους.
Σήμερα ξεχωρίσαμε 20 από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αυτού του είδους, αφού δοκιμάσαμε πολλές αυτές. Όπως καταλαβαίνεται, είναι τεχνικά αδύνατο να κατεβάσουμε και να δοκιμάσουμε όλες τις υπάρχουσες εφαρμογές, επομένως είναι πιθανό να υπάρχουν ακόμη εφαρμογές που είτε δεν τις έχουμε ανακαλύψει είτε δεν τις έχουμε δοκιμάσει. Παρ΄όλα αυτά, επειδή τα άρθρα μας είναι δυναμικά, αυτό σημαίνει ότι πάντα εμπλουτίζονται με νέο περιεχόμενο. Υπ΄αυτή την έννοια και με την παραπάνω επιφύλαξη παρουσιάζουμε και συνιστούμε  τις παρακάτω εφαρμογές για τους αναγνώστες μας.


Το Snapseed είναι μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών που παράγεται από την Nik Software, θυγατρική της Google, για iOS και Android που επιτρέπει στους χρήστες να βελτιώνουν τις φωτογραφίες και να εφαρμόζουν ψηφιακά φίλτρα. Πρόκειται για ένα ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών επαγγελματικού επιπέδου το οποίο έχει δημιουργηθεί από την Google με εργαλεία και φίλτρα.
2.
    
Το Adobe Photoshop Express είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών και δημιουργίας κολάζ για εύκολη, γρήγορη και δυναμική επεξεργασία σε κινητές συσκευές. Απολαύστε δωρεάν περισσότερες από 60 επαγγελματικές εμφανίσεις και σύνθετες διορθώσεις. 

3.
Πρόκειται για μία εφαρμογή που όχι μόνο το εγγυάται αλλά μέσα από το απλό αλλά περιεκτικότατο μενού του θα σας δώσει δυνατότητες επεξεργασίας που πολύ δύσκολα θα βρείτε σε άλλα παρόμοια δυναμικότητας προγράμματα, κατ΄αυτό τον τρόπο μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των φωτογραφιών σας, να τις περικόψετε, να ρυθμίσετε την καμπύλη φωτισμού, να τις περιστρέψτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα, την αντίθεση, τον κορεσμό και την ευκρίνεια της φωτογραφίας είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, να ρυθμίσετε τα χρώματα, να προσθέσετε κορνίζες, εικόνες clip art, κείμενο, να προσθέσετε εφέ και αν θέλετε να την ανεβάσετε απευθείας είτε στο Flicr, στο Facebook, είτε τέλος στο Twiter.

4.
Το Photo Editor είναι μια απλή εύκολη αλλά πολύ ισχυρή εφαρμογή για επεξεργασία εικόνων. Προσαρμόστε το χρώμα, προσθέστε εφέ, περιστρέψτε, περικόψτε, αλλάξτε το μέγεθος, καδράρετε και ζωγραφίστε πάνω στις φωτογραφίες σας. Οι επιλογές προσαρμογής χρώματος περιλαμβάνουν απόχρωση, κορεσμό, αντίθεση και φωτεινότητα.5.
To PicsArt είναι ένα δίκτυο από εξαιρετικά ταλαντούχους, δημιουργικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει επαγγελματίες φωτογράφους, σχεδιαστές και καλλιτέχνες, αλλά κυρίως χομπίστες και τους ανθρώπους που απλά αγαπούν την επεξεργασία φωτογραφιών. Με το PicsArtists μπορείτε να επικοινωνήσετε και να εκφραστείτε μέσα από τις εικόνες.

Δημιουργήστε εξαιρετικά κολάζ, αναμείξτε φωτογραφίες, καλλιτεχνικές selfies με πρωτότυπα σχέδια και φτιάξτε μοναδικές φωτογραφίες. Το PicsArt σας προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια, ώστε να έχετε έμπνευση και να δημιουργήσετε όμορφες εικόνες οπουδήποτε βρίσκεστε και όποια στιγμή το θελήσετε αφού περιλαμβάνει εκατοντάδες εργαλεία επεξεργασίας εικόνων και φωτογραφιών, προσαρμόσιμα φίλτρα και εφέ, κείμενα, αυτοκόλλητα και επικαλύψεις εικόνων, εξαιρετικές δυνατότητες κολάζ, υποστήριξη φωτογραφικής μηχανής, Webcamera, εργαλείο σχεδίου και ζωγραφικής και προηγμένου τύπου καλλιτεχνικά πινέλα.

Εν κατακλείδι, αποτελεί για τον υπολογιστή και το κινητό σας ένα πανίσχυρο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, ίσως από τα καλύτερα δωρεάν και σας παρέχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων επεξεργασίας.

6.

Το Photo Effects Pro είναι ένας απλός και διασκεδαστικός τρόπος για να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας. Εξοπλισμένο με 40+ φοβερό φίλτρα και εφέ και δυνατότητες όπως το να προσθέστε κείμενα με ωραίες γραμματοσειρές, αυτοκόλλητα, υπέροχα πλαίσια και να περιστρέψετε να μετακινήσετε ή κάνετε ζουμ με τα δάχτυλά σας.

7.
Μετατρέψτε τις selfies σας ή οποιεσδήποτε από τις φωτογραφίες σε πραγματικά έργα τέχνης. Η εφαρμογή περιλαμβάνει (προς το παρόν) πάνω 19 πολύχρωμα φίλτρα που θα σας βοηθήσουν να ντύσετε με το κατάλληλο φίλτρο τις αγαπημένες σας φωτογραφίες.

8.
Πρόκειται για μία εξαιρετική εφαρμογή επεξεργασίας γραφικών για συσκευές Android,  που σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας. Περιλαμβάνει μια σειρά από φανταστικά εφέ, φίλτρα, πλέγματα και εργαλεία σχεδίασης που θα σας βοηθήσουν να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας και να δημιουργήσετε εντυπωσιακά κολάζ, ακόμα κι αν δεν έχετε επεξεργαστεί ποτέ κάποια φωτογραφία πριν. Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να δημοσιεύσετε άμεσα τις φωτογραφίες σας στο Instagram, Whatsapp, Facebook κ.λπ. 9.
Το Pixlr είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται η δημιουργία κολάζ φωτογραφιών με μια ποικιλία από επιλογές για τη διάταξη και φόντο, εξισορρόπηση χρώματος σε ένα απλό κλικ με το Auto Fix, συνδυάστε επίσης πολλές φωτογραφίες και θα έχετε μια μοναδική εμφάνιση χρησιμοποιώντας Double Exposure, στιλιζάρετε την εικόνα σας ώστε να μοιάζει με ένα σχέδιο με μολύβι, αφίσα, και άλλα. Ρυθμίστε τη διάθεση της φωτογραφίας, με επικαλύψεις - ενισχύστε τον τόνο, και προσθέσετε σουρεαλιστικές αποχρώσεις. Τέλος, μόλις ολοκληρώστε την επεξεργασία σας, μοιραστείτε το έργο σας απευθείας στο Instagram, το Facebook, το Twitter, ή άλλα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα.

10.
Το sketch camera είναι μία εκπληκτική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες, να καταγράψετε βίντεο και ανακαλύψετε έναν διαφορετικό κόσμο γύρω σας. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά καλλιτεχνικά εφέ διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων των σκίτσων, καρτούν, σχέδια με μολύβι, ζωγραφική, λάδι, ακουαρέλα, αφίσα και πολλά άλλα, και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο με επιλογή ώστε να προσαρμόσετε την ποιότητα βίντεο ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής σας, εναλλαγή μεταξύ μπροστινής και πίσω κάμερας και δυνατότητα προεπισκόπισης.

11.
Με το AfterFocus, μπορείτε να δημιουργήσετε φόντο DSLR-στυλ θολές φωτογραφίες με απλή επιλογή περιοχής εστίασης. Επίσης, παρέχονται διάφορα εφέ φίλτρων για να δημιουργήσετε την πιο φυσική και ρεαλιστική φωτογραφία. Επιλέγοντας μια περιοχή εστίασης με μεγαλύτερη ακρίβεια, μπορείτε να επιτύχετε πιο φυσικές-επαγγελματικές εικόνες. Απλά επισημάνετε τις περιοχές που θέλετε, το AfterFocus αναγνωρίζει αυτόματα την περιοχή εστίασης με ακρίβεια, ακόμη και για ένα αντικείμενο με πολύπλοκα σχήματα. Αυτή η αυτόματη λειτουργία σας επιτρέπει να εργάζεστε πιο γρήγορα.

12.
Όλα σε ένα, δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, για να κάνετε κολάζ φωτογραφιών, να προσθέστε κορνίζες φωτογραφιών με τις φωτογραφίες σας, αυτοκόλλητα, να δημιουργήσετε κινούμενα σχέδια και καρικατούρες, να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας, να συγχώνευση φωτογραφίες και να εφαρμόσετε πολλά άλλα εργαλεία για επεξεργαστείτε τις εικόνες σας.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις εικόνες με τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων επεξεργασίας και να αλλάξετε τη φωτεινότητα, την αντίθεση, την έκθεση, την απόχρωση, τον κορεσμό και  πολλές άλλες παραμέτρους. Τέλος, μπορείτε να εφαρμόσετε μία σειρά από φωτογραφικά φίλτρα, όπως τα Vintage, Retro, grunge και πολλά άλλα.13.
Απλό και εύκολο στη χρήση πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, που σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε εφέ στις εικόνες του κινητού σας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε γρήγορα τις εικόνες στη συσκευή σας, και να τiw μοιραστείτε στο Facebook, το Flickr και άλλα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε να αφαιρέσετε κάποιο πρόσωπο ή αντικείμενο από τη φωτογραφία σας, να ρυθμίστε τον κορεσμό, να προσθέστε τόνο, ή ακόμη και να προσθέσετε εφέ HDR, για να δημιουργήσετε ζωντανές, όμορφες εικόνες,να αφαιρέστε τα ανεπιθύμητα αντικείμενα από τις φωτογραφίες σας με ευκολία να επιλέξτε μία από τις 15+ κορνίζες για να προσθέσετε την τελική σας εικόνα και πολλά άλλα.

14.
Εφαρμόστε εκπληκτικά εφέ, επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες και δημιουργήστε εύκολα κολάζ με δυνατότητα προσθήκης υπόβαθρων και κειμένου στην εικόνα. Περιλαμβάνει διαφορετικές διατάξεις κολάζ συμπεριλαμβανομένων και πολύπλοκων σχημάτων.  

15.

Το PhotoFunia είναι ένα online εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών όπου μπορείτε να να ανεβάσετε οποιαδήποτε φωτογραφία και να την επεξεργαστείτε προσθέτοντας διάφορα εφέ και frames, αναγνωρίζει αυτόματα τα πρόσωπα στις φωτογραφία και σας επιτρέπει να προσθέσετε εφέ ώστε να δημιουργήσετε μία αστεία φωτογραφία με μοντάζ. Βάλτε το πρόσωπό σας σε μια πινακίδα, μια σφραγίδα, ή σε κάποιο το έργο της τέχνης. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή και αυτονόητη και δεν χρειάζεται καθόλου επεξηγήσεις,τα ευχάριστα νέα είναι ότι η εφαρμογή προστέθηκε στο windows store της Microsoft δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες των windows 8 και Windows 10 να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητές της. Διατίθεται και σαν εφαρμογή και για κινητά τηλέφωνα για όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα.


16.
Το Lumii, ως ισχυρός επεξεργαστής φωτογραφιών, προσφέρει όλα τα προηγμένα εργαλεία και εκπληκτικά προκαθορισμένα φίλτρα φωτογραφιών και εφέ φωτογραφιών για επεξεργασία φωτογραφιών και βελτίωση εικόνων. Ανεξάρτητα από το αν είστε αρχάριος ή επαγγελματίας, το Lumii θα είναι η καλύτερη επιλογή σας ανάμεσα σε πολλές παρόμοιες εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων. 

17.
Το Photo Blender παρέχει τον απλούστερο και ευκολότερο τρόπο συγχώνευσης δύο ή περισσοτέρων εικόνων μαζί με τις επιλογές επεξεργασία και βελτιώσεων. Με τον τρόπο αυτό αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικές φωτογραφίες και να τις και βελτιώσετε. Μπορείτε να αναμίξετε και να μιξάρετε δύο ή περισσότερες εικόνες με τα προηγμένα εργαλεία ανάμειξης, που θα βρείτε επιλέγοντας το κατάλληλο φόντο, να βελτιώστε τις φωτογραφίες σας και να τις να κάνετε HD, να εφαρμόστε εφέ για να κάνετε τις εικόνες ακόμα πιο όμορφες, να τις περικόψετε για χρήση στα κοινωνικά δίκτυα ή άλλη χρήση, και τέλος να προσθέσετε πλαίσια, κορνίζες, αυτοκόλλητα, κείμενο και πολλά άλλα. 

18.
Φτιάξτε φανταστικές συλλογές με κομψές και αστείες φωτογραφίες και με περισσότερα από 570 εφέ μέχρι σήμερα. Με δυνατότητες εκπληκτικών μοντάζ κορνίζες φωτογραφιών, κινούμενων εφέ και τα φίλτρων για φωτογραφίες θα κάνει τις φωτογραφίες σας δημιουργικές και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και να τις ορίσετε θέσει ως εικονίδιο επαφής, ώς ταπετσαρία, ώς υπογεγραμμένη εικονική κάρτα που θα στείλετε στους φίλους σας ή να τις μοιραστείτε σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο. Εν ολίγοις μπορείτε να φτιάξετε κορνίζες φωτογραφιών, να προσθέσετε ρεαλιστικά εφέ στις φωτογραφίες σας, να κάνετε μοντάζ σε φωτογραφίες προσώπων, να προσθέσετε φίλτρα, να κάνετε κολάζ και όλα αυτά μέσα από ένα υπέροχο πανεύκολο μενού. 

19.
Το HDR Max σας παρέχει όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να απολαύσετε και να κάνετε καλύτερες τις φωτογραφίες σας. Η μοναδική τεχνολογία φιλτραρίσματος σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε εφέ HDR σε οποιαδήποτε φωτογραφία χωρίς την ταλαιπωρία πολλαπλών εκθέσεων. Το HDR Max είναι ένας πλήρως επεξεργασμένος επεξεργαστής φωτογραφιών με ενσωματωμένο ένα σύνολο ευέλικτων εργαλείων. Όλα τα εφέ διαθέτουν προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και να χρησιμοποιήσετε την προβολή διαχωρισμού για να δείτε τη διαφορά με το πρωτότυπο.

20.
Εξαιρετική εφαρμογή που θα μας βοηθήσει όχι μόνο να επεξεργαστούμε απλά τις φωτογραφίες μας αλλά μας δίνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ρυθμίσεων που δύσκολα μπορούμε να βρούμε ακόμη και σε πολύ καλά επαγγελματικά προγράμματα. Η λειτουργία του αρκετά απλή και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ανεβάσουμε τη φωτογραφία που θέλουμε να επεξεργαστούμε και να επιλέξουμε το είδος της εργασίας μας. Τέλος ένα ακόμη πολύ δυνατό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η δυνατότητα δημιουργίας εκπληκτικών κολάζ μέσα από δεκάδες έτοιμα πρότυπα αλλά κυρίως και μέσω της δυνατότητας που μας παρέχεται ώστε να τα επεξεργαστούμε και να τα τροποποιήσουμε. Όποια εργασία και να διαλέξετε θεωρώ κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει.