//Add More external stylesheets Οι καλύτεροι δωρεάν εξομοιωτές Android για τα Windows



Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Οι καλύτεροι δωρεάν εξομοιωτές Android για τα Windows

read

Είστε λάτρεις του Android και θέλετε να φέρετε την εμπειρία στον υπολογιστή σας με Windows; Έχω μερικά συναρπαστικά νέα για εσάς! Οι Android emulators είναι εδώ και έχουν αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που αγαπάμε. 

Το Android είναι κατά κύριο λόγο σχεδιασμένο για συσκευές με οθόνη αφής, όπως τα έξυπνα τηλέφωνα και τα τάμπλετ, με διαφορετικό περιβάλλον χρήσης για τηλεοράσεις (Android TV), αυτοκίνητα (Android Auto) και ρολόγια χειρός.

Ας  ρίξουμε μία  ματιά στον μαγευτικό αυτό κόσμο. Οι Android emulators για Windows είναι λογισμικά που μιμούνται το περιβάλλον ενός Android συσκευής στον υπολογιστή σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τρέχετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές και παιχνίδια Android ακριβώς όπως θα το κάνατε σε ένα κινητό ή tablet, αλλά με την άνεση και τη δύναμη του προσωπικού σας υπολογιστή! Το Android είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο λογισμικό στον κόσμο, αφού οι συσκευές Android έχουν περισσότερες πωλήσεις από όλες τις συσκευές Windows, iOS και Mac OS X μαζί. 

Ωστόσο παρόλο που έχει αναπτυχθεί για συσκευές με οθόνη αφής, λόγω της μεγάλης δημοτικότητας έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες να μεταφερθεί σε περιβάλλον Windows. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για εξομοίωση του λογισμικού μέσω κατάλληλων εφαρμογών που μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε στην ουσία 2 λειτουργικά σε ένα. 

Βέβαια, για απολαύσετε ακόμη περισσότερο τα αγαπημένα σας παιχνίδια και εφαρμογές θα πρέπει ο υπολογιστής σας να πληροί κάποιες προδιαγραφές με πρώτο και κύριο τη δυνατότητα υποστήριξης του επεξεργαστή σας με το HARDWARE VIRTUALIZATION 

 (Η υλοποίηση της hardware virtualization αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τη διαχείριση των πόρων ενός συστήματος. Με τη χρήση της virtualization, είναι δυνατή η δημιουργία εικονικών περιβαλλόντων που μπορούν να τρέξουν ανεξάρτητα μεταξύ τους, επιτρέποντας την αποτελεσματική χρήση των πόρων του συστήματος.)

Το λειτουργικό σύστημα που εκτελείται σε ένα φυσικό server μπορεί να μετατραπεί σε ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα που τρέχει μέσα στην εικονική μηχανή. Στην περίπτωση που ο επεξεργαστής μας διαθέτει Hardware virtualization και δεν είναι ενεργοποιημένο ο τρόπος ενεργοποίησης είναι απλός και γίνεται μέσω του Bioς του υπολογιστή σας.

Τώρα λοιπόν που ξεκαθαρίσαμε τη βασική προδιαγραφή που πρέπει να έχει ο υπολογιστής μας για να μπορέσουμε να τρέξουμε αξιοπρεπώς τα παιχνίδια και τις εφαρμογές που μας αρέσουν, ας εξετάσουμε ένα - ενα τους ( 5) εξομοιωτές που συγκεντρώσαμε.



  1.




Θα τον χαρακτηρίζαμε χωρίς υπερβολή τον ταχύτερο emulator Android για τα windows. Mε πρωτοποριακή μηχανή σας προσφέρει μια εμπειρία παιχνιδιού που θα ξεπεράσει αυτή του κινητού σας τηλεφώνου. Με κορυφαία τεχνολογία συμβατή με X86 / AMD, είναι σταθερός, γρήγορος και αξιόπιστος. Με απόλυτη συμβατότητα με παιχνίδια και εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων νέων και δημοφιλών τίτλων.

Περιλαμβάνει πολλές ρυθμίσεις μεταξύ των οποίων η κατανάλωση μνήμης η αλλαγή της ανάλυσης για την οθόνης του υπολογιστή σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Με ενσωματωμένο το Google Play Store , και με δυνατότητες καταγραφής των παιχνιδιών ή των εφαρμογών σας σε βίντεο και εικόνα αλλά και δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών android από αρχεία apk (Θα τα βρείτε στην δεξιά μπάρα της εφαρμογής).

Ακόμη σας δίνει την δυνατότητα, περιστροφής εικόνας, επιλογής διαθέσιμων αριθμών πυρήνων με τους οποίους θα λειτουργεί ο εξομοιωτής, πολύ χρήσιμη επιλογή για mutlicore επεξεργαστές, αλλά και δυνατότητα επιλογής γραφικών μεταξύ Open GL και DirectX. Για την είσοδό σας στο google play strore θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή κάνοντας απλά εγγραφή με τον λογαριασμό Google που διαθέτετε.

2.



To MEMU είναι ένας νέος emulator για τα Windows που τρέχει σε σχεδόν όλες τις συσκευές των Windows. Σε σύγκριση με άλλους Android εξομοιωτές, παρέχει την υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη συμβατότητα.

Επιπλέον, διαθέτει τα πλουσιότερα χαρακτηριστικά , πλήρη εμπειρία του Android, κομψή επιφάνεια εργασίας, ευέλικτη προσαρμογή ανάλογη με την CPU και το μέγεθος της μνήμης και δυνατότητα χαρτογράφησης πληκτρολογίου και joystick για οθόνες αφής 

Χρησιμοποιώντας το MEMU, μπορείτε να διασκεδάσετε τρέχοντας εφαρμογές ή παίζοντας Android παιχνίδια στον υπολογιστή σας. Πλήρως συμβατός με AMD CPU , μεγάλο νέο interface με ενίσχυση λειτουργίας επεξεργασίας κειμένου για το πληκτρολόγιο, υποστήριξη για περισσότερα παιχνίδια και διόρθωση σφαλμάτων.

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή εγκαταστήσετε τη στον υπολογιστή σας και κάντε αναβάθμιση αν σας ζητηθεί. Από εκεί και μετά προσθέστε το λογαριασμό σας  Google και κάντε αναβάθμιση στο Google Play.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να τρέξετε οποιαδήποτε εφαρμογή ή παιχνίδι. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η δυνατότητα που σας παρέχει μέσω της επιλογής APK που θα βρείτε στην δεξιά πλευρά του μενού, ώστε να εγκαταστήσετε παιχνίδια και εφαρμογές APK απευθείας από τον υπολογιστή σας.

3.





To BlueStacks App Player είναι μια απλή εφαρμογή με την οποία μπορείτε εύκολα και αβίαστα να μιμηθείτε το Android στον υπολογιστή και να εγκαταστήσετε τις αγαπημένες εφαρμογές. Μετά την εκκίνηση του προγράμματος, θα σας ζητηθεί εάν έχετε ένα Android smartphone. Αν ναι, τότε μπορείτε να το συνδέσετε με το πρόγραμμα και να συγχρονίσετε όλες τις εφαρμογές και τα έγγραφά του.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν κάποιος δεν έχει το Android, το οποίο, επίσης, δεν έχει σημασία μπορείτε να κατεβάσετε ακόμα και να ξεκινήσετε εφαρμογές. Για να κατεβάσετε εφαρμογές το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσετε το όνομα του παιχνιδιού η της εφαρμογής και κάντε κλικ στο κουμπί λήψης.

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι αντί για το δάχτυλό σας ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  παιχνίδια όπως το Angry Birds Space ή ακόμη και άλλα δωρεάν παιχνίδια από το Google Play που απαιτούν οθόνες αφής.

Ωστόσο αν είστε από τους τυχερούς και έχετε στην κατοχή σας κάποιο υπολογιστή με Windows με υποστήριξη οθόνης αφής τότε είναι σαν να έχετε μετατρέψει τον υπολογιστή σας σε ένα μεγάλο Tablet. Στο πρόγραμμα μπορείτε να ρυθμίσετε την γλώσσα που επιθυμείτε και να προσθέσετε πολλές ακόμη ρυθμίσεις.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ότι τα βέλη θα χρησιμοποιηθούν, αντί της επιτάχυνσης, έτσι ώστε να παίξετε όλα τα παιχνίδια εύκολα. H εφαρμογή μετά από πολλά στάδια δοκιμών και εκδόσεων έχει ωριμάσει αρκετά, καθώς νέες εκδόσεις αντικαθιστούν τις παλαιότερες. 

Η χρήση του εξομοιωτή είναι πολύ απλή δεν χρειάζεται από πλευράς του χρήστη σχεδόν καμία ρύθμιση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός των εφαρμογών και των παιχνιδιών που θα βρείτε στο Google Play, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξεχωριστά και αρχεία Adroid (apk) κλικάροντας στην σχετική επιλογή του μενού της εφαρμογής.

4.




Το LDPlayer που υιοθετήθηκε από το λειτουργικό σύστημα Android Pie, επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια Android και να χρησιμοποιούν εφαρμογές του Android στον υπολογιστή τους.Στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, διαμορφώνει το μετα-πλαίσιο 64-bit που υποστηρίζει το apk των 64-bit και 32-bit για να το κάνει πιο ισχυρό σε συμβατότητα.

Σε σύγκριση με τα κινητά τηλέφωνα, παρέχει ισχυρές λειτουργίες προσανατολισμένες σε gamers παίζoυν παιχνίδια Android στο PC τους πιο γρήγορα. Περιλαμβάνει, εξαιρετικά χειριστήρια χαρτογράφησης πληκτρολογίου, εικονικές τοποθεσίες, υψηλότερα FPS και υποστηρίζει Gamepad.Μετά τις μεγάλες ενημερώσεις, το LDPlayer 9 δείχνει την δύναμή του και τις άπειρες δυνατότητες του στην εκτέλεση παιχνιδιών Android. 

Βασισμένο στο Android 9 γνωστό και ως Pie OS, την υψηλότερη έκδοση που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι εξομοιωτές, οι προγραμματιστές τη βελτιστοποίησαν, ώστε τα παιχνίδια να υποστηρίζονται καλύτερα στο LDPlayer 9. Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια όπως Blue Archive, Genshin, Arknights, Epic Επτά, κλπ. χωρίς καμία καθυστέρηση.


5.



Το Gameloop είναι ένας εξομοιωτής Android που θα σας βοηθήσει να παίξετε κάποια από τα καλύτερα Android παιχνίδια της Tencent, όπως είναι το PUBG Mobile, Arena of Valor, Cyber Hunter και πολλά άλλα.Το μενού είναι αρκετά λεπτομερές αλλά απλό, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να εγκαταστήσει ένα ή περισσότερα παιχνίδια και να τα τρέξει. 

Η διαφορά του Gameloop σε σχέση με τους άλλους emulators είναι ότι προορίζεται για παίζει αποκλειστικά δημοφιλή παιχνίδια στα Windows. Για το σκοπό αυτό, είναι εξαιρετικά βελτιστοποιημένος και σίγουρα θα εκπλαγείτε από την απόδοσή του. Είναι απλό και εύκολο στην εγκατάσταση, χωρίς να απαιτεί δημιουργία λογαριασμού. Διαθέτει πάρα πολλές επιλογές προσαρμογής, έτσι ώστε, να το παραμετροποιήσετε σύμφωνα με τις δυνατότητες του υπολογιστή σας, η δε απόδοση του είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τους άλλους συμβατικούς εξομοιωτές Android PC.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!