Οι καλύτεροι δωρεάν εξομοιωτές Android για τα WindowsΤο Android είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο λογισμικό στον κόσμο, αφού οι συσκευές Android έχουν περισσότερες πωλήσεις από όλες τις συσκευές Windows, iOS και Mac OS X μαζί. Το Android είναι κατά κύριο λόγο σχεδιασμένο για συσκευές με οθόνη αφής, όπως τα έξυπνα τηλέφωνα και τα τάμπλετ, με διαφορετικό περιβάλλον χρήσης για τηλεοράσεις (Android TV), αυτοκίνητα (Android Auto) και ρολόγια χειρός.

Ωστόσο παρόλο που έχει αναπτυχθεί για συσκευές με οθόνη αφής, λόγω της μεγάλης δημοτικότητας έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες να μεταφερθεί σε περιβάλλον Windows. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για εξομοίωση του λογισμικού μέσω κατάλληλων εφαρμογών που μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε στην ουσία 2 λειτουργικά σε ένα. 

Βέβαια, για απολαύσετε ακόμη περισσότερο τα αγαπημένα σας παιχνίδια και εφαρμογές θα πρέπει ο υπολογιστής σας να πληρεί κάποιες προδιαγραφές με πρώτο και κύριο τη δυνατότητα υποστήριξης του επεξεργαστή σας με το HARDWARE VIRTUALIZATION

To Hardware virtualization είναι μια  σχετικά πρόσφατη τεχνολογία που κερδίζει δημοτικότητα σε πλατφόρμες διακομιστών. Η βασική ιδέα της τεχνολογίας είναι να εδραιώσει πολλούς μικρούς φυσικούς servers σε ένα μεγάλο φυσικό server, έτσι ώστε ο επεξεργαστής να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά. 

Το λειτουργικό σύστημα που εκτελείται σε ένα φυσικό server μπορεί να μετατραπεί σε ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα που τρέχει μέσα στην εικονική μηχανή. Στην περίπτωση που ο επεξεργαστής μας διαθέτει Hardware virtualization και δεν είναι ενεργοποιημένο ο τρόπος ενεργοποίησης είναι απλός και γίνεται μέσω του Bioς του υπολογιστή σας.

____________Κλικ για μεγέθυνση_____________Τώρα λοιπόν που ξεκαθαρίσαμε τη βασική προδιαγραφή που πρέπει να έχει ο υπολογιστής μας για να μπορέσουμε να τρέξουμε αξιοπρεπώς τα παιχνίδια και τις εφαρμογές που μας αρέσουν, ας εξετάσουμε ένα - ενα τους ( 6) εξομοιωτές που συγκεντρώσαμε.

  1.

NoxPlayer


Θα τον χαρακτηρίζαμε χωρίς υπερβολή τον ταχύτερο emulator Android για τα windows. Mε πρωτοποριακή μηχανή σας προσφέρει μια εμπειρία παιχνιδιού που θα ξεπεράσει αυτή του κινητού σας τηλεφώνου. Με κορυφαία τεχνολογία συμβατή με X86 / AMD, είναι σταθερός, γρήγορος και αξιόπιστος. Με απόλυτη συμβατότητα με παιχνίδια και εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων νέων και δημοφιλών τίτλων.

Περιλαμβάνει πολλές ρυθμίσεις μεταξύ των οποίων η κατανάλωση μνήμης η αλλαγή της ανάλυσης για την οθόνης του υπολογιστή σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Με ενσωματωμένο το Google Play Store , και με δυνατότητες καταγραφής των παιχνιδιών ή των εφαρμογών σας σε βίντεο και εικόνα αλλά και δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών android από αρχεία apk (Θα τα βρείτε στην δεξιά μπάρα της εφαρμογής).

Ακόμη σας δίνει την δυνατότητα, περιστροφής εικόνας, επιλογής διαθέσιμων αριθμών πυρήνων με τους οποίους θα λειτουργεί ο εξομοιωτής, πολύ χρήσιμη επιλογή για mutlicore επεξεργαστές, αλλά και δυνατότητα επιλογής γραφικών μεταξύ Open GL και DirectX. Για την είσοδό σας στο google play strore θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή κάνοντας απλά εγγραφή με τον λογαριασμό Google που διαθέτετε.

2.To MEMU είναι ένας νέος emulator για τα Windows που τρέχει σε σχεδόν όλες τις συσκευές των Windows. Σε σύγκριση με άλλους Android εξομοιωτές, παρέχει την υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη συμβατότητα. Επιπλέον, διαθέτει τα πλουσιότερα χαρακτηριστικά , πλήρη εμπειρία του Android, κομψή επιφάνεια εργασίας, ευέλικτη προσαρμογή ανάλογη με την CPU και το μέγεθος της μνήμης και δυνατότητα χαρτογράφησης πληκτρολογίου και joystick για οθόνες αφής 

Χρησιμοποιώντας το MEMU, μπορείτε να διασκεδάσετε τρέχοντας εφαρμογές ή παίζοντας Android παιχνίδια στον υπολογιστή σας. Πλήρως συμβατός με AMD CPU , μεγάλο νέο interface με ενίσχυση λειτουργίας επεξεργασίας κειμένου για το πληκτρολόγιο, υποστήριξη για περισσότερα παιχνίδια και διόρθωση σφαλμάτων.

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή εγκαταστήσετε τη στον υπολογιστή σας και κάντε αναβάθμιση αν σας ζητηθεί. Από εκεί και μετά προσθέστε το λογαριασμό σας  Google και κάντε αναβάθμιση στο Google Play.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να τρέξετε οποιαδήποτε εφαρμογή ή παιχνίδι. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η δυνατότητα που σας παρέχει μέσω της επιλογής APK που θα βρείτε στην δεξιά πλευρά του μενού, ώστε να εγκαταστήσετε παιχνίδια και εφαρμογές APK απευθείας από τον υπολογιστή σας.3.
To BlueStacks App Player είναι μια απλή εφαρμογή με την οποία μπορείτε εύκολα και αβίαστα να μιμηθείτε το Android στον υπολογιστή και να εγκαταστήσετε τις αγαπημένες εφαρμογές. Μετά την εκκίνηση του προγράμματος, θα σας ζητηθεί εάν έχετε ένα Android smartphone. Αν ναι, τότε μπορείτε να το συνδέσετε με το πρόγραμμα και να συγχρονίσετε όλες τις εφαρμογές και τα έγγραφά του.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν κάποιος δεν έχει το Android, το οποίο, επίσης, δεν έχει σημασία μπορείτε να κατεβάσετε ακόμα και να ξεκινήσετε εφαρμογές. Για να κατεβάσετε εφαρμογές το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσετε το όνομα του παιχνιδιού η της εφαρμογής και κάντε κλικ στο κουμπί λήψης.

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι αντί για το δάχτυλό σας ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  παιχνίδια όπως το Angry Birds Space ή ακόμη και άλλα δωρεάν παιχνίδια από το Google Play που απαιτούν οθόνες αφής. Ωστόσο αν είστε από τους τυχερούς και έχετε στην κατοχή σας κάποιο υπολογιστή με Windows με υποστήριξη οθόνης αφής τότε είναι σαν να έχετε μετατρέψει τον υπολογιστή σας σε ένα μεγάλο Tablet. Στο πρόγραμμα μπορείτε να ρυθμίσετε την γλώσσα που επιθυμείτε και να προσθέσετε πολλές ακόμη ρυθμίσεις.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ότι τα βέλη θα χρησιμοποιηθούν, αντί της επιτάχυνσης, έτσι ώστε να παίξετε όλα τα παιχνίδια εύκολα. H εφαρμογή μετά από πολλά στάδια δοκιμών και εκδόσεων έχει ωριμάσει αρκετά,καθώς νέες εκδόσεις αντικαθιστούν τις παλαιότερες. 

Η χρήση του εξομοιωτή είναι πολύ απλή δεν χρειάζεται από πλευράς του χρήστη σχεδόν καμία ρύθμιση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός των εφαρμογών και των παιχνιδιών που θα βρείτε στο Google Play, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξεχωριστά και αρχεία Adroid (apk) κλικάροντας στην σχετική επιλογή του μενού της εφαρμογής.

4.Το KOPLAYER είναι ένας δωρεάν εξομοιωτής Android για Windows και Mac που δίνει έμφαση στην απλότητα και την ποιότητα και φαίνεται ότι τα καταφέρνει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με τους γνωστούς έως τώρα εξομοιωτές υποστηρίζοντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία.

Από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής ξεχωρίζουμε το πολύ απλό μενού της, έτσι ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την ανάλυση της οθόνης, την μνήμη, να καθορίσετε ένα κοινόχρηστο φάκελο μεταξύ Windows και Android, να ρυθμίσετε τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας, να χρησιμοποιήσετε εικονικό PAD, να πάρετε εύκολα screenshots, ακόμη και βίντεο από την οθόνη του εξομοιωτή, να αυξομειώσετε τον ήχο να εναλλάσσετε τον οθόνη σας, να κλείσετε ή να ανοίξετε κατά βούληση την κάμερα του υπολογιστή σας και να περιστρέψετε την οθόνη του εξομοιωτή ανάλογα με την εφαρμογή ή το παιχνίδι. 

Για να τρέξετε τον εξομοιωτή η διαδικασία είναι η εξής, κατεβάστε την εφαρμογή, εγκαταστήστε τη στο σκληρό σας δίσκο, και τρέξτε τη από το εικονίδιο της εφαρμογής, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, στην κεντρική οθόνη, τρέξτε το Google Play και στην επόμενη οθόνη πληκτρολογήστε τον Google λογαριασμό σας, αν δεν έχετε είναι ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα. Από εκεί μετά περιηγηθείτε στο Google Play και κατεβάστε όποια εφαρμογή ή παιχνίδι σας αρέσει. Είναι τόσο απλό που δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην το εγκαταστήσετε.

5.

To Android περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα των παιχνιδιών που διατίθενται μέσω Google Play Store το σύνολο των οποίων μπορεί να παίξει στο Remix OS Player. Για τους φανατικούς περιλαμβάνει επίσης ένα βασικό εργαλείο χαρτογράφησης που επιτρέπει Android παιχνίδια με συστήματα ελέγχου αφής για να παίξετε πιο αποτελεσματικά με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι

Η εγκατάσταση απαιτεί να κατεβάσετε ένα αρχείο και απλά να τρέξετε το Remix OS Player απευθείας από την επιφάνεια εργασίας. Αποτελεί μία πάρα πολύ καλή λύση ώστε να έχει κανείς στον υπολογιστή του ένα λειτουργικό Android με γραμμή εργασιών, μενού έναρξης, και ένα εξαιρετικό σύστημα διαχείρισης  εφαρμογών, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελείτε πολλές εφαρμογές μαζί όπως στα Windows. Μπορείτε να ξεκινήσετε τις εφαρμογές σας σε λειτουργία πλήρους οθόνης, ή σε μικρότερα παράθυρα ή ακόμη να και αυξομειώσετε το μέγεθός τους.

Ωστόσο, θα λέγαμε ότι ο συγκεκριμένος εξομοιωτής είναι ιδιαίτερα απαιτητικός αφού για να τρέξει σωστά απαιτεί επεξεργαστή Core i3 (ακόμη καλύτερα αν είναι Core i5 ή Core i7)  ( Δεν υποστηρίζει επεξεργαστές AMD)  απαιτεί τουλάχιστον 4GB μνήμη, και  δίσκο SSD.  Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή τρέξτε τη και διαμορφώστε το πίνακα που θα δείτε ως εξής :


Δώστε στο Remix Play περίπου το 1/3 της διαθέσιμης μνήμης του υπολογιστή σας, ωστόσο αν έχετε περισσότερα από 6GB μπορείτε να ρυθμίσετε ακόμη στο 1/2 της συνολικής μνήμης. Τώρα ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό είναι ο αριθμός των διαθέσιμων πυρήνων, αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα ο επεξεργαστής είναι τετραπύρηνος δώστε τους δύο πυρήνες για χρήση στην εφαρμογή, ενώ αν είναι διπύρηνος τον ένα. Τώρα για την ανάλυση της οθόνης προτείνω να επιλέξετε την ανάλυση της οθόνης του υπολογιστή σας.

6.
Το Andy είναι μία  εφαρμογή με την βοήθεια της οποίας μπορείτε να τρέξετε εφαρμογές και παιχνίδια Android στον υπολογιστή σας.

Παρέχει απρόσκοπτο συγχρονισμό μεταξύ desktop και φορητών συσκευών, συνδέει Win / Mac με Android εφαρμογές, επιτρέπει τη λήψη εφαρμογών από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας απευθείας στο Andy OS και φέρνει τις αγαπημένες σας εφαρμογές και παιχνίδια στην επιφάνεια εργασίας σας.

Παρέχει επίσης στους χρήστες απεριόριστη χωρητικότητα αποθήκευσης, συμβατότητα σε PC και Mac, και την ελευθερία να παίξετε τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για κινητά σε ένα desktop.