EnglishGreek

Οι 6 καλύτεροι δωρεάν εξομοιωτές Android για τα Windows


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Android είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο λογισμικό στον κόσμο, αφού οι συσκευές Android έχουν περισσότερες πωλήσεις από όλες τις συσκευές Windows, iOS και Mac OS X μαζί. Το Android είναι κατά κύριο λόγο σχεδιασμένο για συσκευές με οθόνη αφής, όπως τα έξυπνα τηλέφωνα και τα τάμπλετ, με διαφορετικό περιβάλλον χρήσης για τηλεοράσεις (Android TV), αυτοκίνητα (Android Auto) και ρολόγια χειρός.

Ωστόσο παρόλο που έχει αναπτυχθεί για συσκευές με οθόνη αφής, λόγω της μεγάλης δημοτικότητας έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες να μεταφερθεί σε περιβάλλον Windows. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για εξομοίωση του λογισμικού μέσω κατάλληλων εφαρμογών που μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε στην ουσία 2 λειτουργικά σε ένα. 

Βέβαια, για απολαύσετε ακόμη περισσότερο τα αγαπημένα σας παιχνίδια και εφαρμογές θα πρέπει ο υπολογιστής σας να πληρεί κάποιες προδιαγραφές με πρώτο και κύριο τη δυνατότητα υποστήριξης του επεξεργαστή σας με το HARDWARE VIRTUALIZATION

To Hardware virtualization είναι μια  σχετικά πρόσφατη τεχνολογία που κερδίζει δημοτικότητα σε πλατφόρμες διακομιστών. Η βασική ιδέα της τεχνολογίας είναι να εδραιώσει πολλούς μικρούς φυσικούς servers σε ένα μεγάλο φυσικό server, έτσι ώστε ο επεξεργαστής να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά. 

Το λειτουργικό σύστημα που εκτελείται σε ένα φυσικό server μπορεί να μετατραπεί σε ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα που τρέχει μέσα στην εικονική μηχανή. Στην περίπτωση που ο επεξεργαστής μας διαθέτει Hardware virtualization και δεν είναι ενεργοποιημένο ο τρόπος ενεργοποίησης είναι απλός και γίνεται μέσω του Bioς του υπολογιστή σας.

____________Κλικ για μεγέθυνση_____________

Τώρα λοιπόν που ξεκαθαρίσαμε τη βασική προδιαγραφή που πρέπει να έχει ο υπολογιστής μας για να μπορέσουμε να τρέξουμε αξιοπρεπώς τα παιχνίδια και τις εφαρμογές που μας αρέσουν, ας εξετάσουμε ένα - ενα τους ( 6) εξομοιωτές που συγκεντρώσαμε.

  1.

NoxPlayer
Θα τον χαρακτηρίζαμε χωρίς υπερβολή τον ταχύτερο emulator Android για τα windows. Mε πρωτοποριακή μηχανή σας προσφέρει μια εμπειρία παιχνιδιού που θα ξεπεράσει αυτή του κινητού σας τηλεφώνου. Με κορυφαία τεχνολογία συμβατή με X86 / AMD, είναι σταθερός, γρήγορος και αξιόπιστος. Με απόλυτη συμβατότητα με παιχνίδια και εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων νέων και δημοφιλών τίτλων.

Περιλαμβάνει πολλές ρυθμίσεις μεταξύ των οποίων η κατανάλωση μνήμης η αλλαγή της ανάλυσης για την οθόνης του υπολογιστή σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Με ενσωματωμένο το Google Play Store , και με δυνατότητες καταγραφής των παιχνιδιών ή των εφαρμογών σας σε βίντεο και εικόνα αλλά και δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών android από αρχεία apk (Θα τα βρείτε στην δεξιά μπάρα της εφαρμογής).

Ακόμη σας δίνει την δυνατότητα, περιστροφής εικόνας, επιλογής διαθέσιμων αριθμών πυρήνων με τους οποίους θα λειτουργεί ο εξομοιωτής, πολύ χρήσιμη επιλογή για mutlicore επεξεργαστές, αλλά και δυνατότητα επιλογής γραφικών μεταξύ Open GL και DirectX. Για την είσοδό σας στο google play strore θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή κάνοντας απλά εγγραφή με τον λογαριασμό Google που διαθέτετε.

2.

To MEMU είναι ένας νέος emulator για τα Windows που τρέχει σε σχεδόν όλες τις συσκευές των Windows. Σε σύγκριση με άλλους Android εξομοιωτές, παρέχει την υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη συμβατότητα. Επιπλέον, διαθέτει τα πλουσιότερα χαρακτηριστικά , πλήρη εμπειρία του Android, κομψή επιφάνεια εργασίας, ευέλικτη προσαρμογή ανάλογη με την CPU και το μέγεθος της μνήμης και δυνατότητα χαρτογράφησης πληκτρολογίου και joystick για οθόνες αφής 

Χρησιμοποιώντας το MEMU, μπορείτε να διασκεδάσετε τρέχοντας εφαρμογές ή παίζοντας Android παιχνίδια στον υπολογιστή σας. Πλήρως συμβατός με AMD CPU , μεγάλο νέο interface με ενίσχυση λειτουργίας επεξεργασίας κειμένου για το πληκτρολόγιο, υποστήριξη για περισσότερα παιχνίδια και διόρθωση σφαλμάτων.

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή εγκαταστήσετε τη στον υπολογιστή σας και κάντε αναβάθμιση αν σας ζητηθεί. Από εκεί και μετά προσθέστε το λογαριασμό σας  Google και κάντε αναβάθμιση στο Google Play.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να τρέξετε οποιαδήποτε εφαρμογή ή παιχνίδι. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η δυνατότητα που σας παρέχει μέσω της επιλογής APK που θα βρείτε στην δεξιά πλευρά του μενού, ώστε να εγκαταστήσετε παιχνίδια και εφαρμογές APK απευθείας από τον υπολογιστή σας.3.


To BlueStacks App Player είναι μια απλή εφαρμογή με την οποία μπορείτε εύκολα και αβίαστα να μιμηθείτε το Android στον υπολογιστή και να εγκαταστήσετε τις αγαπημένες εφαρμογές. Μετά την εκκίνηση του προγράμματος, θα σας ζητηθεί εάν έχετε ένα Android smartphone. Αν ναι, τότε μπορείτε να το συνδέσετε με το πρόγραμμα και να συγχρονίσετε όλες τις εφαρμογές και τα έγγραφά του.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν κάποιος δεν έχει το Android, το οποίο, επίσης, δεν έχει σημασία μπορείτε να κατεβάσετε ακόμα και να ξεκινήσετε εφαρμογές. Για να κατεβάσετε εφαρμογές το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσετε το όνομα του παιχνιδιού η της εφαρμογής και κάντε κλικ στο κουμπί λήψης.

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι αντί για το δάχτυλό σας ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  παιχνίδια όπως το Angry Birds Space ή ακόμη και άλλα δωρεάν παιχνίδια από το Google Play που απαιτούν οθόνες αφής. Ωστόσο αν είστε από τους τυχερούς και έχετε στην κατοχή σας κάποιο υπολογιστή με Windows με υποστήριξη οθόνης αφής τότε είναι σαν να έχετε μετατρέψει τον υπολογιστή σας σε ένα μεγάλο Tablet. Στο πρόγραμμα μπορείτε να ρυθμίσετε την γλώσσα που επιθυμείτε και να προσθέσετε πολλές ακόμη ρυθμίσεις.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ότι τα βέλη θα χρησιμοποιηθούν, αντί της επιτάχυνσης, έτσι ώστε να παίξετε όλα τα παιχνίδια εύκολα. H εφαρμογή μετά από πολλά στάδια δοκιμών και εκδόσεων έχει ωριμάσει αρκετά,καθώς νέες εκδόσεις αντικαθιστούν τις παλαιότερες. 

Η χρήση του εξομοιωτή είναι πολύ απλή δεν χρειάζεται από πλευράς του χρήστη σχεδόν καμία ρύθμιση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκτός των εφαρμογών και των παιχνιδιών που θα βρείτε στο Google Play, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξεχωριστά και αρχεία Adroid (apk) κλικάροντας στην σχετική επιλογή του μενού της εφαρμογής.

4.


Το KOPLAYER είναι ένας δωρεάν εξομοιωτής Android για Windows και Mac που δίνει έμφαση στην απλότητα και την ποιότητα και φαίνεται ότι τα καταφέρνει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με τους γνωστούς έως τώρα εξομοιωτές υποστηρίζοντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία.

Από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής ξεχωρίζουμε το πολύ απλό μενού της, έτσι ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την ανάλυση της οθόνης, την μνήμη, να καθορίσετε ένα κοινόχρηστο φάκελο μεταξύ Windows και Android, να ρυθμίσετε τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας, να χρησιμοποιήσετε εικονικό PAD, να πάρετε εύκολα screenshots, ακόμη και βίντεο από την οθόνη του εξομοιωτή, να αυξομειώσετε τον ήχο να εναλλάσσετε τον οθόνη σας, να κλείσετε ή να ανοίξετε κατά βούληση την κάμερα του υπολογιστή σας και να περιστρέψετε την οθόνη του εξομοιωτή ανάλογα με την εφαρμογή ή το παιχνίδι. 

Για να τρέξετε τον εξομοιωτή η διαδικασία είναι η εξής, κατεβάστε την εφαρμογή, εγκαταστήστε τη στο σκληρό σας δίσκο, και τρέξτε τη από το εικονίδιο της εφαρμογής, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, στην κεντρική οθόνη, τρέξτε το Google Play και στην επόμενη οθόνη πληκτρολογήστε τον Google λογαριασμό σας, αν δεν έχετε είναι ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα. Από εκεί μετά περιηγηθείτε στο Google Play και κατεβάστε όποια εφαρμογή ή παιχνίδι σας αρέσει. Είναι τόσο απλό που δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην το εγκαταστήσετε.


5.

Η Tencent είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών παγκοσμίως και η δημιουργός του Tencent Gaming Buddy, ενός εκπληκτικού emulator Android για τα Windows. Το Gameloop είναι ένας εξομοιωτής Android που θα σας βοηθήσει να παίξετε κάποια από τα καλύτερα Android παιχνίδια της Tencent, όπως είναι το PUBG Mobile, Arena of Valor, Cyber ​​Hunter και πολλά άλλα.

Το μενού είναι αρκετά λεπτομερές αλλά απλό, έτσι  ώστε ο καθένας να μπορεί να εγκαταστήσει ένα ή περισσότερα παιχνίδια και να τα τρέξει. Η διαφορά του Gameloop σε σχέση με τους άλλους emulators είναι ότι προορίζεται για παίζει αποκλειστικά δημοφιλή παιχνίδια  στα Windows. Για το σκοπό αυτό, είναι εξαιρετικά βελτιστοποιημένος και σίγουρα θα εκπλαγείτε από την απόδοσή του. Είναι απλό και εύκολο στην εγκατάσταση, χωρίς να απαιτεί δημιουργία λογαριασμού.

Διαθέτει πάρα πολλές επιλογές προσαρμογής, έτσι ώστε, να το παραμετροποιήσετε σύμφωνα με τις δυνατότητες του υπολογιστή σας, η δε απόδοση του είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τους άλλους  συμβατικούς εξομοιωτές Android PC.

6.


Απολαύστε την πλήρη εμπειρία χρήσης Android στον υπολογιστή σας με το LDPlayer. Πρόκειται, για ένα δυνατό σύστημα εξομοίωσης Android, με ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες είτε αυτά αφορούν κάποιο παιχνίδι ή κάποιες εφαρμογές. Εύκολη εγκατάσταση εφαρμογών, λήψη παιχνιδιών και εφαρμογών Android από το προεγκατεστημένο LD Store ή από το Google Play. Θα λειτουργήσει το ίδιο σωστά με επεξεργαστές intel ή amd. Με προσαρμοσμένο έλεγχο μπορείτε να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια με πληκτρολόγιο και ποντίκι, και να τρέξετε πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα. Ο τρόπος λειτουργίας είναι πολύ απλός, αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή τρέξτε το εικονίδιο LDPlayer4. Η ταχύτητα που ανοίγει η εφαρμογή αλλά και η ταχύτητα απόκρισης μέσα στην εφαρμογή είτε με παιχνίδια είτε με εφαρμογές πραγματικά μας εξέπληξε αφού από όσους εξομοιωτές έχουμε δοκιμάσει αποδείχθηκε ο πιο γρήγορος. Από εκεί και μετά εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε την γλώσσα του εξομοιωτή στα αγγλικά. Επομένως μόλις τρέξετε την εφαρμογή κάντε κλικ επάνω δεξιά στο γραναζάκι και αλλάξτε τη γλώσσα στην επιλογή που θα δείτε στην τελευταία καρτέλα.