Ο επεξεργαστής σας είναι ευάλωτος στο Spectre - Meltdown ;Οι τρύπες ασφαλείας Meltdown και Spectre σε όλους τους σύγχρονους επεξεργαστές έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στις ειδήσεις. Τι ακριβώς είναι όμως αυτές οι τρύπες ασφαλείας; Το Meltdown και το Specter εκμεταλλεύονται τα κρίσιμα σημεία ευπάθειας στους σύγχρονους επεξεργαστές.
Αυτές οι ευπάθειες υλικού επιτρέπουν σε κακόβουλα προγράμματα να κλέβουν τα δεδομένα που επεξεργάζονται εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή. Ενώ τα προγράμματα συνήθως δεν επιτρέπεται να διαβάζουν δεδομένα από άλλα προγράμματα, ένα κακόβουλο πρόγραμμα μπορεί να εκμεταλλευτεί τα κενά ασφαλείας Meltdown και το Specter για να αποκτήσει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη άλλων προγραμμάτων που εκτελούνται. Μέσα σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται κωδικοί πρόσβασης που έχετε αποθηκεύσει, προσωπικές φωτογραφίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα δεδομένα σημαντικά για εσάς. 

Ένας απλός τρόπος ώστε να το εξακριβώσετε είναι μέσω του Ashampoo Specter Meltdown Checker CPU, μέσω του οποίου μπορείτε να προσδιορίσετε με το πάτημα ενός κουμπιού εάν το σύστημα είναι ευάλωτο. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τον έλεγχο της Microsoft που συνήθως απαιτεί σύνθετες διαδικασίες διαμόρφωσης πριν δείτε τα αποτελέσματα. 

Το Ashampoo Specter Meltdown CPU Checker το κάνει για σας και ελέγχει και τους δυνητικούς φορείς επίθεσης. Εάν επηρεάζεται το σύστημά σας, το πρόγραμμα θα προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προστασίας του υπολογιστή σας. Τι μπορείτε να κάνετε εάν επηρεάζεται το σύστημά σας;


Αρχικά: μείνετε ψύχραιμοι. Μέχρι τώρα, καμία επίθεση βασισμένη στα Spectre/Meltdown δεν έχει αναφερθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα ενημερωμένο το σύστημά σας. Παρόλο που τα ζητήματα σχετίζονται με το υλικό, οι κατασκευαστές προωθούν τις ενημερώσεις λογισμικού για να μετριάσουν τις ευπάθειες. 

Εγκαταστήστε πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των Windows. Εάν απενεργοποιήσατε τις αυτόματες ενημερώσεις, ενεργοποιήστε τις ξανά στις ρυθμίσεις του Windows Update μέσω του πίνακα ελέγχου.


Σημαντικό: ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς αποτρέπουν την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows. Εάν αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα, ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσετε ή να απεγκαταστήσετε προσωρινά τα προγράμματα που επηρεάζονται. 

Ενημερώστε τα προγράμματα περιήγησης. Ιδιαίτερα η ευπάθεια του Spectra μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω των περιηγητών (browsers).Σημαντικό: ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς αποτρέπουν την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows. Εάν αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα, ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσετε ή να απεγκαταστήσετε προσωρινά τα προγράμματα που επηρεάζονται. 


Ενημερώστε τα προγράμματα περιήγησης. Ιδιαίτερα η ευπάθεια του Spectra μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω των περιηγητών (browsers).
Το πρόγραμμα δεν απαιτεί καμία εγγραφή και είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Μία άλλη εξ΄ισου αποτελεσματική λύση είναι το InSpectre το οποίο συν τοις άλλοις ελέγχει εάν ο επεξεργαστής σας προστατεύεται επιπλέον μέσω πρόσθετων ενημερώσεις μικρο κώδικα από τα windows Update. Για να κατεβάσετε την εφαρμογή πατήστε εδώ.Ο επεξεργαστής σας είναι ευάλωτος στο Spectre - Meltdown ;
4/ 5 stars - "Ο επεξεργαστής σας είναι ευάλωτος στο Spectre - Meltdown ;" Οι τρύπες ασφαλείας Meltdown και Spectre σε όλους τους σύγχρονους επεξεργαστές έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στις ειδήσεις. Τι ακρ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>