Οι δωρεάν επαγγελματικές λύσεις κλωνοποίησης δίσκωνΤο Acronis True Image είναι ίσως η καλύτερη επαγγελματική εφαρμογή για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κλωνοποίησης. Ωστόσο η εφαρμογή στην πλήρη της έκδοση δεν είναι δωρεάν. Παρ΄όλα αυτά δύο από τις καλύτερες εταιρίες κατασκευής σκληρών δίσκων η Western Digital (WD) και η Seagate χρησιμοποιούν ειδικές, δωρεάν εκδόσεις του Acronis True Image για τους δίσκους τους.

Επομένως αν έχετε στον υπολογιστή σας σκληρό δίσκο WD ή Seagate μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ειδική έκδοση. Το Acronis True Image WD Edition και το Seagate DiscWizard αντίστοιχα, μπορούν να κλωνοποιήσουν δίσκους, να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος, των εφαρμογών, των ρυθμίσεων και όλων των δεδομένων σας, ενώ παράλληλα σκουπίζουν με ασφάλεια τα εμπιστευτικά δεδομένα που δεν χρειάζεστε πλέον.

Οι εφαρμογές σάς παρέχουν όλα τα βασικά εργαλεία που χρειάζεστε για να ανακτήσετε το σύστημα του υπολογιστή σας σε περίπτωση καταστροφής, όπως απώλεια δεδομένων, κατά λάθος διαγραφή κρίσιμων αρχείων ή φακέλων ή πλήρης συντριβή σκληρού δίσκου. Εάν προκύψουν βλάβες που αποκλείουν την πρόσβαση στις πληροφορίες ή επηρεάζουν τη λειτουργία του συστήματος, θα είστε σε θέση να επαναφέρετε εύκολα το σύστημα και τα χαμένα δεδομένα. 


Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε το προϊόν, θα πρέπει να έχετε τοποθετήσει τουλάχιστον ένα σκληρό δίσκο WD (Acronis True Image WD Edition) για το στο σύστημά σας ή αντίστοιχα ένα Seagate για το Seagate DiscWizard. Ο τρόπος λειτουργίας είναι πολύ απλός και τον παρουσιάζουμε στα παρακάτω βήματα. Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα και το τρέξετε η πρώτη εικόνα θα δείτε είναι η παρακάτω :


Όπως βλέπετε υπάρχουν δύο επιλογές  ENTIRE και  Disk and Partitions. Η πρώτη επιλογή θα μας χρησιμεύσει αν θέλουμε να πάρουμε μία ενιαία εικόνα από τον υπολογιστή μας συμπεριλαμβανομένων των Windows αλλά και άλλων Partitions. Η δεύτερη επιλογή εξειδικεύει κάπως τα πράγματα και μπορεί να μας βοηθήσει πάρουμε μία εικόνα από κάποιο συγκεκριμένο Partition, μόνο των Windows για παράδειγμα. 

Η προσωπική μου συμβουλή ειδικά για τους αρχάριους είναι να χρησιμοποιήσετε την πρώτη επιλογή για μεγαλύτερη ευκολία. Για να προχωρήσουμε στην αποθήκευση των αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή μας, θα πρέπει να διαθέτουμε ένα εξωτερικό δίσκο USB στον οποίο θα αποθηκεύουμε την εικόνα μας. Βέβαια μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα και σε οποιοδήποτε άλλο δίσκο ή Partition στον υπολογιστή σας, ωστόσο επιλέγουμε την λύση USB για προφανείς και ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των δεδομένων μας. 

Ας υποθέσουμε τώρα, ότι θέλουμε να πάρουμε μία εικόνα του υπολογιστή μας, επιλέγουμε ένα από τους δύο τρόπους που περιγράψαμε παραπάνω. Στο παράδειγμά μας θα ξεκινήσουμε με τον πρώτο τρόπο κάνοντας κλικ στην επιλογή ENTIRE. Στην επόμενη εικόνα κάνουμε κλικ στην επιλογή Select Sestination για να καθορίσουμε που θέλουμε να αποθηκεύσουμε την εικόνα μας.


Eπιλέγουμε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχουμε ήδη συνδέσει.


 Πατήστε o.k και τέλος στην επόμενη καρτέλα κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί Back up Now.


 Τέλος αφού ολοκληρωθεί το Back up αποσυνδέσετε τον σκληρό σας δίσκο και κλείστε την εφαρμογή.Δημιουργία επαναφοράς

Πριν προχωρήσουμε στο πώς μπορούμε να επαναφέρουμε τα δεδομένα μας στην περίπτωση σοβαρού προβλήματος, θα πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξουμε ένα στικάκι επαναφοράς μέσω από το οποίο στην περίπτωση που δεν μπορεί να μπει στα windows ο υπολογιστής μας να τον επαναφέρουμε από εκεί. Για το σκοπό αυτό συνδέουμε ένα USB στικάκι στον υπολογιστή μας και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με τα εργαλεία κάνουμε κλικ στο κουμπί Rescue Media Builder και στην επόμενη καρτέλα κάνουμε κλικ στο κουμπί Acronis Bootable Rescue Media και επιλέγουμε το μέσο που θέλουμε να αποθηκεύσουμε την εφαρμογή μας. Από εκεί και μετά αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή αφαιρούμε το στικάκι μας και το φυλάμε κάπου.


Τώρα, για επαναφέρουμε τον υπολογιστή μας σε προηγούμενη κατάσταση όταν αυτός λειτουργούσε σωστά, πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα. Στην πρώτη περίπτωση όταν μπορούμε να μπούμε στα windows απλά τρέχουμε την εφαρμογή και πατάμε στην επιλογή Recover PC. Τέλος στην επόμενη καρτέλα κάνουμε κλικ στο επιθυμητό σημείο επαναφοράς και κάνουμε κλικ στο κουμπί Recover Now .Ωστόσο, στην περίπτωση που ο υπολογιστής μας δεν μπορεί να ξεκινήσει, βάζουμε το στικάκι μας σε κάποια θύρα USB και ακολουθούμε απλά τα παραπάνω βήματα. Μετά την ολοκλήρωση την επαναφοράς ο υπολογιστής μας θα ξεκινήσει κανονικά.Κλωνοποίηση

Τη διαδικασία της κλωνοποίησης την χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να μεταφέρουμε το λειτουργικό μας σύστημα σε άλλο δίσκο. Συνήθως τη χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε το λειτουργικό μας σε κάποιο ταχύτερο σκληρό δίσκο ή δίσκο SSD.  Τα Acronis True Image και Seagate DiscWizard μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε πιστό αντίγραφο του συστήματός μας ώστε να κάνουμε Boot από εκεί. Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία της κλωνοποίησης θα πρέπει να έχουμε συνδέσει στον υπολογιστή μας και ένα δεύτερο δίσκο στον οποίο θα μεταφέρουμε τα δεδομένα μας. Για τη διαδικασία κλωνοποίησης ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Κάντε κλικ στην επιλογή εργαλεία και μετά πατήστε στο Clone Disk.


Για μεγαλύτερη ευκολία επιλέξτε Automatic και πατήστε επόμενο.


Επιλέξτε τώρα το λειτουργικό σύστημα που επιθυμείτε να κλωνοποιήσετε και πατήστε επόμενο.


Στην επόμενη καρτέλα κλικάρετε επάνω στο δίσκο που θέλετε να μεταφερθεί το λειτουργικό σας και  τέλος πατήστε επόμενο για να ξεκινήσει η μεταφορά. 


Τέλος να πούμε δύο λόγια την απεγκατάσταση της εφαρμογής. Έτσι λοιπόν αν θελήσετε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή δεν πρέπει να το κάνετε από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων αλλά θα πρέπει να τρέξετε το αρχείο εγκατάστασης και να επιλέξετε Unistall.(Acronis True Image WD Edition Software)
 
(Seagate DiscWizard) 

Οι δωρεάν επαγγελματικές λύσεις κλωνοποίησης δίσκων
4/ 5 stars - " Οι δωρεάν επαγγελματικές λύσεις κλωνοποίησης δίσκων" Το Acronis True Image είναι ίσως η καλύτερη επαγγελματική εφαρμογή για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κλωνοποίησης. Ωστόσο η ε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια

Έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή διαφημίσεων!

Εμφανίζουμε διαφημίσεις στο lovefortechnology.net για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε την ιστοσελίδα μας και παράλληλα να σας προσφέρουμε αξιόλογο δωρεάν λογισμικό. Αν σας αρέσει ο ιστότοπός μας και θέλετε να υποστηρίξετε τη δουλειά μας, παρακαλώ σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιτρέψετε τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα μας. Πατηστε εδω για συνεχεια
–>