Open Broadcaster Software : Πώς να κάνετε Live Streaming σε YouTube και Twitch



Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Open Broadcaster Software : Πώς να κάνετε Live Streaming σε YouTube και Twitch

read

Το Open Broadcaster Software είναι μια δωρεάν ανοικτού λογισμικού σουίτα για καταγραφή και μετάδοση live streaming. Είναι γραμμένο σε γλώσσα προγραμματισμού C και C ++, OBS και παρέχει τη δυνατότητα κωδικοποίησης, καταγραφής και μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο με υποστήριξη προορισμού (π.χ. YouTube) συμπεριλαμβανομένων πολλών προεπιλογών από ιστοσελίδες ροής όπως το Twitch.tv και πολλές άλλες.

Περιλαμβάνει υποστήριξη για Intel Quick βίντεο Sync (QSV) και NVENC, απεριόριστο αριθμός σκηνών και πηγών, έξοδο αρχείου σε MP4 ή FLV και δυνατότητα υψηλής απόδοσης ροής παιχνιδιών. Η όλη διαδικασία είναι σχετικά απλή και ολοκληρώνεται σε λίγα βήματα. 

Όπως θα δείτε και παρακάτω παρ΄ότι η εφαρμογή περιλαμβάνει αρκετές καρτέλες και ρυθμίσεις, δεν θα χρειαστεί παρά να πειράξετε και να να αλλάξετε ρυθμίσεις σε ελάχιστες απ΄αυτές τουλάχιστον για αρχή. Ποιο συγκεκριμένα θα δούμε παρακάτω αναλυτικά, πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Live Streaming στο YouTube και Twitch.

Ενεργοποίηση live streaming στο YouTube


ΒΗΜΑΤΑ

1


Επιλέξτε από το μενού ζωντανή ροή και πατήστε Έναρξη.

2


Κάντε επαλήθευση του λογαριασμού σας.

3


Διαβάστε και αποδεχθείτε τους όρους.

4

Μόλις ενεργοποιήσατε το κανάλι σας, ωστόσο για να μπορέσετε να κάνετε ζωντανή μετάδοση θα πρέπει να τροποποιήσετε κάποιες ρυθμίσεις. Για να βρείτε το κλειδί θα πρέπει από το προφίλ του λογαριασμού να επιλέξετε τον πίνακα εργαλείων και μετά να κάνετε κλικ στο πεδίο κωδικός-κλειδί streaming (αφού μπείτε στο λογαριασμό σας πληκτρολογήστε :

(https://www.youtube.com/live_dashboard) και στην επιλογή ρύθμιση κωδικοποιητή πατήστε στο κουμπί εμφάνιση και αντιγράψτε τον, (εναλλακτικά πατήστε μετάδοση ροής κλασικής προβολής) και μετά κάντε κλικ στο κουμπί μεταδώστε ροή τώρα -κλασική προβολή και στην επόμενη καρτέλα αντιγράψτε τον κωδικό ροής που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας


5


Πατήστε OK για να σώσετε τις ρυθμίσεις σας.

6


Τώρα, από το κεντρικό μενού του προγράμματος πατήστε + για να προσθέσετε σκηνή, πληκτρολογήστε ένα οποιοδήποτε όνομα και πατήστε OK.

7


Πατήστε τώρα + από πεδίο πηγές και επιλέξτε τι θέλετε να μεταδώσετε.

8


Τέλος πατήστε έναρξη μετάδοσης για να ξεκινήσει  Live Streaming. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα αρχίσετε πλέον να βλέπετε το περιεχόμενο που έχετε επιλέξει μέσα από τον πίνακα ελέγχου στο YouTube.

Η παραπάνω εφαρμογή αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη λύση για όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά αφού οι δυνατότητες που προσφέρει είναι πολλές.

Ωστόσο, αν ο πήχης των ενδιαφερόντων σας είναι χαμηλός, ή  απλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε την webcam του υπολογιστή σας χωρίς τη χρήση κάποιου τρίτου λογισμικού,  μπορείτε να το κάνετε απευθείας από τον λογαριασμό σας στο Youtube επιλέγοντας, ζωντανή ροή   ρυθμίζοντας την εκπομπή σας  μέσα από δύο πολύ απλά βήματα.





Ενεργοποίηση live streaming στο Twitch

Για τις ανάγκες της δοκιμής φτιάξαμε και λογαριασμό στο Twitch.tv. Αν επιλέξετε να φτιάξετε λογαριασμό, ή έχετε ήδη λογαριασμό στο Twitch.tv θα χρειαστείτε το σχετικό κλειδί για να κάνετε Live Streaming  ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

ΒΗΜΑΤΑ

1


Αφού φτιάξετε λογαριασμό στο Twitch κάντε κλικ από τον πίνακα του λογαριασμού σας στον πίνακα εργαλείων δημιουργού


2


Κάντε κλικ στο κουμπί εργαλεία μετάδοσης ροής και στην επόμενη καρτέλα κλικ στον πίνακα εργαλείων

3


Στο πεδίο κωδικός κλειδί πατήστε εμφάνιση και αντιγράψτε το κλειδί σας.

4


Ανοίξτε την εφαρμογή Open Broadcaster Software πατήστε εργαλεία, οδηγός αυτόματης ρύθμισης παραμέτρων και επιλέξτε Twitch και από εκεί και μετά επικολλήστε τον κωδικό κλειδί ροής στο αντίστοιχο πεδίο. Κατά τα λοιπά  για τη μετάδοση ροής ακολουθήστε την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε και προηγουμένως στο Youtube.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows,macOS,linux
την εφαρμογή Open Broadcaster Software

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!