Έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή διαφημίσεων!

Εμφανίζουμε διαφημίσεις στο lovefortechnology.net για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε την ιστοσελίδα μας. Δαπανούμε πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μας για να βρούμε τις κατάλληλες εφαρμογές, να τις δοκιμάσουμε και να ανεβάσουμε τα άρθρα που βλέπετε. Αν σας αρέσει ο ιστότοπός μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε, παρακαλώ, σκεφτείτε το ενδεχόμενο, να απενεργοποιήσετε τη φραγή των διαφημίσεων στην ιστοσελίδα μας. Πατηστε εδω για συνεχεια

Lazesoft Recovery Suite : Πώς να κάνετε Reset τον κωδικό των WindowsΤο Lazesoft Recovery Suite είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα ανάκτησης των δεδομένων των αρχείων, ή του λειτουργικού σας συστήματος (Windows) όταν ο υπολογιστής σας δεν θα μπορεί να ξεκινήσει κανονικά.

Μπορείτε να διορθώσετε τα περισσότερα προβλήματα εύκολα και γρήγορα με τη δημιουργία ενός Lazesoft CD διάσωσης autoboot ή USB δίσκο και, στη συνέχεια, να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας  επιλέγοντας την αντίστοιχη ενότητα.

Η κύρια αποστολή του δεν είναι  μόνο η δυνατότητα διαγραφής του κωδικού σας στα Windows αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως λογισμικό αποθήκευσης και επαναφοράς των windows, ή κλωνοποίησης του λειτουργικού σας. Ωστόσο, σήμερα θα αναλύσουμε  τη λειτουργία που αναφέρεται στον τίτλο του άρθρου μας.ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

  1.  Οι κύριες λειτουργίες του Lazesoft Recovery Suite είναι η επιλογή Windows Recovery  για την αποκατάσταση των Windows και την επισκευή τυχόν προβλημάτων εκκίνησης και σφαλμάτων που προκαλούνται από ιούς ή τυχαία καταστροφή αρχείων.
  2. Το Data Recovery  για την ανάκτηση σημαντικών αρχείων σας από το σκληρό σας δίσκο, από κάρτες μνήμης ή μονάδες flash μετά από τυχαία διαγραφή, επαναδιαμόρφωση ή καταστροφή των αρχείων σας.
  3. Το pasword recovery για την ανάκτηση κωδικού πρόσβασης των Windows τοπικού ή διαχειριστή του τομέα σας και για την ανάκτηση του κλειδιού εγκατάστασης των Windows CD, όταν χρειάζεται επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος και τέλος το,
  4. Disk Image & Clone για να αποθηκεύσετε ή να αντιγράψετε ολόκληρο το σκληρό σας δίσκο ή κατατμήσεις σας κάτι που σας επιτρέπει να επαναφέρετε το λειτουργικό σας σύστημα και τα δεδομένα σας σε περίπτωση βλάβης του σκληρού σας δίσκου, ή όταν θέλετε να αντικαταστήσετε το σκληρό σας δίσκο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ CD/DVD/USB

Πριν απ΄όλα αφού εγκαταστήσουμε την εφαρμογή στον υπολογιστή μας θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένας δίσκο Boot (CD/DVD ή USB)  που με την βοήθειά του σε περίπτωση ανάγκης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την επίτευξη ενός ή και όλων των παραπάνω στόχων. Για να φτιάξουμε ένα USB  Boot ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :
  1. Κάντε κλικ στην αντίστοιχη επιλογή στο μενού της εφαρμογής.
  2. Επιλέξτε το λειτουργικό σας σύστημα πατήστε επόμενο.
  3. Επιλέξτε το μέσο εγγραφής.
  4. Περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής στο στικάκι σας.

Πώς κάνουμε Reset τον κωδικό των Windows

1. Το στικάκι θα το χρειαστούμε για τις λειτουργίες widows Recovery και password Recovery. Οι υπόλοιπες λειτουργίες μπορούν να τρέξουν και μέσα από τα windows. Για τις ανάγκες της δοκιμής θα δούμε σήμερα πώς μπορούμε να κάνουμε Reset τον κωδικό των Windows στην περίπτωση που τον έχουμε ξεχάσει και δεν μπορούμε να μπούμε στο λογαριασμό μας. 

Αφού βάλουμε το στικάκι σε κάποια θύρα USB εκκινούμε τον υπολογιστή μας αφού πρώτα μέσα από το Bios έχουμε καθορίσει ως πρώτη συσκευή τις θύρες USB. Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση η πρώτη εικόνα που θα δούμε είναι αυτή .


2. Κάνουμε κλικ στην επιλογή Password Recovery.

3. Στην επόμενη καρτέλα πατάμε Reset Windows Password και πατάμε επόμενο.

4. Επιβεβαιώστε ότι το χρησιμοποιείτε για προσωπική χρήση και πατήστε επόμενο.

5. Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να κάνετε Reset και πατήστε επόμενο.

6.  Τέλος πατήστε στην επιλογή Restart/Unlock  και πατήστε Finish για να ολοκληρωθεί η εργασία.

7. Όπως βλέπετε ο κωδικός διαγράφηκε, μπορείτε τώρα να κάνετε login στα windows  χωρίς κωδικό.

Αν ο υπολογιστής τρέχει από το κλασικό Bios μπορείτε να το δουλέψετε άμεσα, αν όμως εκκινεί μέσω UEFI θα χρειαστεί να κάνετε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσει να τρέξει το στικάκι σας.


Οδηγίες για UEFI

Αν ο υπολογιστής εκκινεί μέσω UEFI ο παραπάνω τρόπος εκίνησης δεν θα δουλέψει. Στην περίπτωση αυτή κατά την διάρκεια της επανεκκίνησης πριν ξεκινήσει ο υπολογιστής πατήστε το κατάλληλο πλήκτρο για να μεταφερθείτε στη διαδικασία εκκίνησης του υπολογιστή σας και επιλέξτε το λειτουργικό με το οποίο θέλετε να ξεκινήσετε. Αυτό θα το κάνετε μόνο όταν επιθυμείτε να τρέξετε το στικάκι σας αφού ούτως η άλλως τα windows παραμένουν ως πρώτη προτεραιότητα εκκίνησης.

Επειδή για κάθε υπολογιστή το πλήκτρο πιθανώς είναι διαφορετικό θα πρέπει να το βρείτε μέσω του μάνουαλ ή πληκτρολογώντας το μοντέλο του υπολογιστή για αναζήτηση στο διαδίκτυο. Στη περίπτωση μας η δοκιμή έγινε σε ένα laptop HP 255 G5 και το πλήκτρο μεταφοράς για το μενού εκκίνησης είναι το F9. Επομένως η διαδικασία ανάλογα με την υπολογιστή είναι κάπως έτσι :

1. Επιλέξτε BOOT From EFI File.

2. Κάντε κλικ στο στικάκι σας.

3. Επιλέξτε  efi.

4. Επιλέξτε Boot

5.  Kάντε κλικ στο αρχείο bootx64.efi

6. Τέλος κάντε κλικ για να ξεκινήσει η εφαρμογή.

Αν και οι λειτουργίες που περιλαμβάνει η δωρεάν έκδοση είναι υπεραρκετές για ένα μέσο χρήστη. ωστόσο,  μπορείτε να δείτε εδώ ( επιλέξτε Comparison) τις διαφορές της δωρεάν έκδοσης από την επαγγελματική αν σας ενδιαφέρει να κάνετε περισσότερα πράγματα.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows
Lazesoft Recovery Suite : Πώς να κάνετε Reset τον κωδικό των Windows
4/ 5 stars - "Lazesoft Recovery Suite : Πώς να κάνετε Reset τον κωδικό των Windows " Το Lazesoft Recovery Suite είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα ανάκτησης των δεδομένων των αρχείων, ή του λειτουργικού σας συ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>