Έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή διαφημίσεων!

Εμφανίζουμε διαφημίσεις στο lovefortechnology.net για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε την ιστοσελίδα μας και παράλληλα να σας προσφέρουμε αξιόλογο δωρεάν λογισμικό. Αν σας αρέσει ο ιστότοπός μας και θέλετε να υποστηρίξετε τη δουλειά μας, παρακαλώ σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιτρέψετε τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα μας. Πατηστε εδω για συνεχεια

16 επιλεγμένες εφαρμογές για αντιμετώπιση και προστασία από ransomware και rootkitsΌπως πιθανώς έχετε διαπιστώσει στα άρθρα που κατά καιρούς παρουσιάζουμε δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια - προστασία από τις παγίδες του διαδικτύου παρουσιάζοντας προγράμματα που μπορούν όχι μόνο να προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό τον υπολογιστή μας αλλά ακόμη και να τον καθαρίζουν στην περίπτωση που έχει μολυνθεί.  Πριν προχωρήσουμε στις εφαρμογές που θα σας προστατεύσουν θα κάνουμε μία μικρή ανάλυση για το τί είναι αυτές οι απειλές.

Το Ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που συνήθως σχεδιάζεται για την κρυπτογράφηση  αρχείων  υπολογιστών. Μόλις ξεκινήσει η επίθεση ransomware, θα αρχίσει να κρυπτογραφεί όλα τα αρχεία και τους φακέλους στο τοπικό σύστημα, αλλά συχνά μπορεί να προχωρήσει και στις συνδεδεμένες μονάδες δίσκου, άλλους υπολογιστές στο δίκτυο και ενδεχομένως και δίσκους backup. 

Πώς λειτουργεί το Ransomware; Αφού η κρυπτογράφηση είναι επιτυχής, γενικά θα εμφανιστεί στην οθόνη σας μια σελίδα αρχικής οθόνης ή μια σημείωση λύτρων.  Όταν συμβαίνει αυτό, δεν μπορείτε να πάρετε στα δεδομένα αν δεν πληρώσετε λύτρα. Ωστόσο, εκτός του ότι αυτό είναι καθαρός εκβιασμός, δεν είναι εγγυημένο ότι θα πάρετε πίσω τα αρχεία σας και φυσικά δεν θα πρέπει ποτέ να πληρώσετε. Συνήθως το κακόβουλο λογισμικό διανέμεται μέσω ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Μέχρι πριν από λίγο διάστημα η δράση του εστιάζονταν σε υπολογιστές με windows, όμως τελευταία άρχισε να εξαπλώνεται και σε κινητά τηλέφωνα με λογισμικό ANDROID.  Ετσι, λοιπόν μόλις μολυνθεί ο υπολογιστής σας αρχίζει να κρυπτογραφεί τα αρχεία και όχι μόνο μπορεί να επεκταθεί και σε συνδεδεμένες με τον υπολογιστή σας μονάδες όπως εξωτερικούς δίσκους usb αλλά και σε φακέλους σας όπως για παράδειγμα στο Dropbox και γενικά σε οποιοδήποτε υπηρεσία cloud συνεχίζοντας το καταστροφικό του έργο.

Επομένως, καλό θα είναι να δίνουμε μεγάλη σημασία στην πρόληψη για να μην μπαίνουμε σε περιπέτειες,  Σήμερα,  θα ασχοληθούμε με την προστασία αλλά και την αντιμετώπιση ransomware,  και rootkits των πιο επικίνδυνων δηλαδή δυνητικά κακόβουλων προγραμμάτων. 

Στον αντίποδα τα rootkits είναι κακόβουλο λογισμικό που επιτρέπει την συνεχή πρόσβαση σε έναν υπολογιστή με προνόμια υπερχρήστη, ενώ κρύβει ενεργά την παρουσία του από τους διαχειριστές με την ιδιότητά του να ενσωματώνεται σε βασικά αρχεία του λειτουργικού συστήματος ή άλλων εφαρμογών. Η ανίχνευση ενός rootkit είναι δύσκολη επειδή μπορεί να είναι σε θέση και να αλλάξει ακόμα και το λογισμικό που προορίζεται για την εύρεσή του) από τον υπολογιστή σας. Ας προχωρήσουμε όμως τώρα στις εφαρμογές.

 1. Το Cybersight Ransomware θα λέγαμε ότι ανήκει στην επόμενη γενιά λογισμικού ANTI-RANSOMWARE που μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων. Στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνονται οι δυνατότητες, ανάλυσης συμπεριφοράς, πολυεπίπεδη άμυνα, ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο με απόλυτη προστασία ανεξάρτητα από τον μέθοδο επίθεσης και όλα αυτά εντελώς αυτοματοποιημένα .


2. 
Στατιστικά τα Ransomware επιτίθεται σε κάποιον υπολογιστή κάθε 10 δευτερόλεπτα. Ωστόσο Acronis Ransomware Protection είναι ένα απολύτως δωρεάν εργαλείο που προσφέρει αποδεδειγμένη, ισχυρή προστασία από ransomware όπως είναι τα Petya, WannaCry και Osiris και είναι απόλυτα συμβατό με όλες τις κορυφαίες λύσεις κατά του κακόβουλου λογισμικού. Παρακολουθεί το σύστημά σας σε πραγματικό χρόνο, διαχωρίζοντας τις συνήθεις δραστηριότητες από τις ύποπτες, όπως και τη μη εξουσιοδοτημένη κρυπτογράφηση. 

3. 
Η ανίχνευση ενός rootkit είναι δύσκολη επειδή μπορεί να είναι σε θέση και να αλλάξει ακόμα και το λογισμικό που προορίζεται για την εύρεσή του. Το πρόγραμμα είναι πολύ απλό στη λειτουργία. Δεν χρειάζεται να κάνετε καμία εγκατάσταση, απλά αποσυμπιέστε το τρέξτε το. To Trend Micro RootkitBuster είναι ένας σαρωτής rootkit που μπορεί να σας βοηθήσει προσφέροντας σας δυνατότητα σάρωσης για τα κρυφά αρχεία, καταχωρήσεις μητρώου, διεργασίες και προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας. Περιλαμβάνει επίσης, δυνατότητα καθαρισμού για τα κρυφά αρχεία και τις καταχωρήσεις μητρώου. 

4. 
To CryptoPrevent είναι ένα Anti-Virus, συμπληρωματικό λογισμικό ασφαλείας, που αρχικά είχε σχεδιαστεί για την πρόληψη μόλυνσης από την απειλή CryptoLocker που προέκυψε στα τέλη του 2013. Από εκείνη τη στιγμή έως τώρα το CryptoPrevent έχει εξελιχθεί σε μια ισχυρή λύση, που μπορεί να παρέχει προστασία ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα ransomware αλλά και άλλων κακόβουλων προγραμμάτων. Υποστηρίζει οποιαδήποτε έκδοση των Windows (XP, Vista, 7, 8, 8.1, και 10 συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων των Windows Home). 

5. 
To Malwarebytes Anti-Rootkit είναι ένα νέο εργαλείο, το οποίο έχει ως στόχο να βρει και να εξαλείψει rootkits (Το πρόγραμμα είναι πολύ απλό στη λειτουργία. Δεν χρειάζεται να κάνετε καμία εγκατάσταση, απλά αποσυμπιέστε το τρέξτε το και ακολουθήστε τον οδηγό του. Σε πρώτη φάση και πριν ξεκινήσει ο έλεγχος του υπολογιστή σας θα πρέπει είστε συνδεδεμένοι στο internet έτσι ώστε το πρόγραμμα να κατεβάσει τις τελευταίες ενημερώσεις .

Μετά από αυτό είστε πλέον έτοιμοι να ψάξετε τον υπολογιστή σας, βέβαια το πρόγραμμα είναι ακόμη σε δοκιμαστική μορφή και ενδέχεται να να υπάρξουν ίσως λόγω της υπερευαισθησίες του και κάποιοι ψευδείς συναγερμοί, παρ΄όλα αυτά είναι μία πολύ καλή ιδέα αν υπάρχει βεβαιότητα για την ύπαρξη rootkits που έχετε διαπιστώσει και με άλλο παρόμοιο πρόγραμμα και δεν μπορέσατε να το καθαρίσετε. 

6. 
Το πρώτο, πιο ολοκληρωμένο, εργαλείο πρόληψης Ransomware που προστατεύει τον υπολογιστή σας Windows από όλα τα γνωστά κακόβουλα προγράμματα Ransomware, όπως το CryptoLocker, το CryptoWall, το TeslaCrypt, το CryptoXXX, το CTB-Locker, το Zepto και πολλά άλλα. Περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό μηχανισμών περιορισμού και τροποποιεί ορισμένα βασικά στοιχεία των Windows για να αποφευχθεί η κακόβουλη συμπεριφορά των Ransomware. 

Το SBGuard το επιτυγχάνει τροποποιώντας εκατοντάδες καταχωρήσεις στο Windows registry. Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα σε μία τέτοια περίπτωση συνιστάται η απενεργοποίηση προσωρινά της προστασίας πριν την εγκατάσταση ή την εκτέλεση των νέων εφαρμογών. Για να κατεβάσετε την εφαρμογή θα πρέπει πρώτα να κάνετε registration. 

7. 
Το Bitdefender Anti-Ransomware είναι ένα δωρεάν εργαλείο ασφάλειας που μπορεί να σας προστατεύσει από υπάρχουσες και αναδυόμενες επιθέσεις ransomware. Το Ransomware είναι μια κατηγορία κακόβουλου λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να αποκλείει την πρόσβαση στον υπολογιστή και τα αρχεία σας μέχρι να πληρώσετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Κατεβάστε και τρέξτε την εφαρμογή για να είστε ασφαλείς από το να χάσετε τα χρήματά σας ή τα αρχεία σας. 

8. 
Ένα ακόμη λογισμικό προστασίας που αυτή τη φορά όμως μπορεί να προστατεύσει όχι από συγκεκριμένους τύπους Ramnsonware αλλά για όλο το φάσμα αυτού του τύπου των απειλών.Έτσι λοιπόν, με τη βοήθεια της εφαρμογής μπορείτε να προστατευτείτε από όλα τα σύγχρονα ransomwares και να αποκτήσετε ένα αποτελεσματικό αλλά ισχυρό προληπτικό αμυντικό σύστημα απέναντι στα ransomware. Μπορεί να δουλέψει χωρίς κανένα πρόβλημα με άλλα υπάρχοντα προϊόντα ασφάλειας (antivirus κ.λ.π) και δεν απαιτεί αλλαγή της τρέχουσας υποδομής.Εξαιρετικά ανεξάρτητο από το σύννεφο, δεν επηρεάζεται το ποσοστό ανίχνευσης του ακόμη και σε κατάσταση εκτός σύνδεσης από το διαδίκτυο. 9. 
Το Ransom Buster προστατεύει από κάθε μορφή ransomware και προσθέτει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας στον υπολογιστή σας για να προστατεύσει τα σημαντικά αρχεία σας και τις πολύτιμες μνήμες - ακόμη και αν έχετε ήδη εγκατεστημένο λογισμικό ασφαλείας. Απλά επιλέξτε ένα φάκελο για προστασία και το Ransom Buster θα αποκλείσει αυτόματα τα άγνωστα προγράμματα από την πρόσβαση στα προστατευμένα αρχεία. Επιτρέπει σε δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Microsoft Office, να έχουν αυτόματη πρόσβαση στους προστατευμένους φακέλους σας, ελαχιστοποιώντας τους ψευδείς συναγερμούς. Η εφαρμογή ενημερώνεται αυτόματα για να διατηρεί τα αρχεία σας ασφαλή ενισχύοντας το τρέχον λογισμικό ασφαλείας σας με ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας. 

10. 

Για να προστατεύσει τους χρήστες από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, η 360 Total Security έχει αναπτύξει ένα εργαλείο άμυνας του κυβερνοχώρου NSA Cyber που μπορεί να αξιολογήσει εάν ένας υπολογιστής είναι άνοσοποιημένος στις επιθέσεις που παράγονται από το NSA hacking tools. Όταν εντοπίζονται ευπάθειες, οι χρήστες μπορούν να εφαρμόσουν όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας που είναι απαραίτητες για την άμυνα του υπολογιστή τους σε επιθέσεις από τον κυβερνοχώρο. Έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, μπορείτε να διορθώσετε τις ευπάθειες χωρίς να ανησυχείτε για πιθανή μόλυνση. 

11. 

Προηγμένο εργαλείο για ανίχνευση rootkit και και malware για τα Windows που σαρώνει επιμελώς το σύστημα σας για απειλές και παρατυπίες στην συμπεριφορά προγραμμάτων που δείχνουν ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό ή rootkit. Με τη χρήση ειδικών τεχνικών βαθιάς απογραφής, το πρόγραμμα εντοπίζει κρυφές, ή πλαστογραφημένες διαδικασίες,και κρυμμένους οδηγούς που είναι έργο των rootkits και γενικώς αποτελέσματα του κακόβουλου λογισμικού. Τέλος μετά τον απαραίτητο έλεγχο του υπολογιστή, σας δίνει μια λεπτομερή εξήγηση για τυχόν παρατυπίες που διαπιστώθηκαν και σας προτείνει για το πώς να λύσετε ή να διερευνήσετε περαιτέρω την οποιαδήποτε κατάσταση. 

12. 


ΤΟ Cybereason έχει αναπτύξει μια μοναδική προσέγγιση συμπεριφοράς για να σταματήσει τα ransomware στις διαδρομές του. Πρόκειται για ένα δωρεάν λογισμικό κατά των ransomware που εντοπίζει και αποκλείει τα ransomware. Με τη στόχευση της κοινής συμπεριφοράς των ransomware, Cybereason RansomFree προστατεύει από το 99 τοις εκατό των στελεχών ransomware. Το RansomFree ανιχνεύει ransomware, αναστέλλει τη δραστηριότητα, εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο που προειδοποιεί τους χρήστες ότι τα αρχεία τους κινδυνεύουν και αφήνει τον χρήστη να σταματήσει την επίθεση με ένα κλικ.

13. 


Πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τα θύματα ransomware να βρουν την οικογένεια και την υπο-έκδοση του ransomware που έχει κρυπτογραφήσει τα δεδομένα τους και στη συνέχεια να πάρουν το κατάλληλο εργαλείο αποκρυπτογράφησης, αν υπάρχει. Ενώ οι περισσότερες επιθέσεις ransomware δεν μπορούν να νικηθούν, η Bitdefender δημιουργεί και ενημερώνει συνεχώς εργαλεία αποκρυπτογράφησης ransomware για οικογένειες που έχουν είτε ευάλωτους αλγόριθμους κρυπτογράφησης είτε για τους οποίους έχει διαρρεύσει το κύριο κλειδί αποκρυπτογράφησης. Αυτό το εργαλείο αναλύει τα κρυπτογραφημένα δείγματα αρχείων για να προσδιορίσει το στέλεχος του ransomware και να προτείνει το κατάλληλο εργαλείο αποκρυπτογράφησης για την αναγνωρισμένη οικογένεια, εάν υπάρχει ένα τέτοιο εργαλείο.

14. 


Το GridinSoft Anti-Ransomware είναι ένα απλό, δωρεάν λογισμικό προστασίας κατά των ιών τύπου Ransomware, που σάς επιτρέπει να προστατεύετε τον υπολογιστή σας από την κρυπτογράφηση των αρχείων με μερικά κλικ. Απλά τρέξτε την εφαρμογή και είτε σίγουροι ότι ο υπολογιστή σας προστατεύεται από οποιονδήποτε ιό κρυπτογράφησης ανά πάσα στιγμή.15. 


Η Trend Micro έχει αναπτύξει δύο μικρές εφαρμογές που μπορούν να σας καλύψουν και να σας βγάλουν από την δύσκολη θέση στην περίπτωση που το Ransomware, κλειδώσει την οθόνη του υπολογιστή σας σε κανονική λειτουργία, αλλά όμως σε ασφαλή λειτουργία με δικτύωση ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να είναι προσβάσιμος. Η δεύτερη εφαρμογή έχει αναπτυχθεί στην περίπτωση που το Ransomware κλειδώσει την οθόνη και δεν μπορείτε να μπείτε ούτε σε Ασφαλή λειτουργία με δικτύωση.

16. 
 


Η τακτική αντιμετώπισης των σύγχρονων antivirus από κακόβουλα προγράμματα έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και πολλές φορές έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει το λογισμικό ασφαλείας από το να τρέξει. Πρόκειται για μια κοινή τακτική των malware που πολλές φορές ενδέχεται να κάνει τη ζωή μας πολύ δύσκολη αφού αν καταφέρουν και μολύνουν τον υπολογιστή μας περνούν στην αντεπίθεση και θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο άμυνας για το οποίο έχουν προγραμματισθεί που δεν είναι άλλο από το να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την δυνατότητα χρήσης του antivirus. 

Φυσικά υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης, παρ΄όλα αυτά πολλές φορές απαιτούν και ένα επιπλέον επίπεδο γνώσης από τον χρήστη και προπαντός πολύ υπομονή. Ένας κλασικός τρόπος για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση είναι με τη χρήση ενός live CD που περιέχει εφαρμογές anti - malware. Ο άλλος τρόπος ακούει στο όνομα Rkill που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμος. 

Με το Rkill δεν συνεπάγεται αυτόματα την άρση όλων των κακόβουλων προγραμμάτων και συνιστάται να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ένα antivirus. Ο σκοπός τoy Rkill είναι να σταματήσει τις διεργασίες που ξεκινά ένα malware που έχει ως στόχο τον αποκλεισμό ή την απενεργοποίηση του antivirus. Λειτουργεί επί τη βάση τερματισμού γνωστών malware διαδικασιών και της άρσης των καταχωρήσεων στο μητρώο των Windows. Μετά τη χρήση του θα πρέπει να τρέξετε το antivirus για να σκανάρετε τον υπολογιστή σας για μολυσμένα αρχεία.
16 επιλεγμένες εφαρμογές για αντιμετώπιση και προστασία από ransomware και rootkits
4/ 5 stars - "16 επιλεγμένες εφαρμογές για αντιμετώπιση και προστασία από ransomware και rootkits " Όπως πιθανώς έχετε διαπιστώσει στα άρθρα που κατά καιρούς παρουσιάζουμε δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια - προστασία από τις παγίδ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>