Πώς να διαπιστώστε αν υποστηρίζει η συσκευή σας το πρότυπο OTGΤο OTG ή αλλιώς USB On-The-Go , είναι μία τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2001 και επιτρέπει τη σύνδεση συσκευών USB σε tablet ή smartphone. Για παράδειγμα ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να διαβάσει από αφαιρούμενα μέσα ως συσκευή υποδοχής, αλλά και να παρουσιαστεί ως USB Mass Storage Device όταν είναι συνδεδεμένο σε έναν κεντρικό υπολογιστή. 

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συνδέσουμε στο tablet ή το κινητό μας τηλέφωνο οποιοδήποτε μέσο usb όπως πληκτρολόγιο mouse, στικάκια USB, φωτογραφικές μηχανές και άλλα. Μάλιστα για το σκοπό αυτό υπάρχουν και διατίθενται στην αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές και τα ειδικά καλώδια μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η σύνδεση. Για όσους έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ειδικά USB Hubs μέσω των οποίων μπορούν να συνδέσουν πολλές συσκευές USB στο κινητό ή το λάπτοπ τους. 

Αν και πλέον όλες οι σύγχρονες συσκευές περιλαμβάνουν στα χαρακτηριστικά τους αυτή την τεχνολογία, ωστόσο για να είστε σίγουροι, ειδικά αν θέλετε να ελέγξετε κάποια παλιά συσκευή υπάρχουν για το σκοπό αυτό αρκετά προγράμματα που μπορείτε να βρείτε στο Google Play Store.

Ωστόσο, για να μην ψάχνετε, επιλέξαμε για εσάς ένα από τα καλύτερα, το Droid info, με την βοήθεια του οποίου μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες από τις προδιαγραφές της συσκευής σας, όπως CPU, πυρήνες, Chip γραφικών, Wi-Fi, μνήμη, αποθήκευση, οθόνη, φωτογραφική μηχανή, θερμοκρασίες, μπαταρία, αισθητήρες και άλλα. Τώρα, σχετικά με το OTG, τρέξτε την εφαρμογή και στο πεδίο μνήμη εκτός των άλλων θα δείτε τα αποτελέσματα.