Πώς να διαγράψετε με ασφάλεια το κακόβουλο λογισμικό Nheqminer.exeΌπως έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν, πολλές φορές,  η προστασία του υπολογιστή μας πρέπει να είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητά μας έτσι ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε την περιήγησή μας στο διαδίκτυο χωρίς περιπέτειες. Ωστόσο,  ορισμένες φορές ακόμη και αν έχουμε πάρει τα μέτρα μας (αν και σπάνια)  δεν αποκλείεται να βρεθούμε προ εκπλήξεως. Σήμερα, θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για το εκτελέσιμο αρχείο Nheqminer.exe που συνήθως εγκαθίσταται στον υπολογιστή μας ΄΄ από την πίσω πόρτα΄΄ και εννοώ ότι εγκαθιστώντας κάποιο φαινομενικά αθώο πρόγραμμα   αν δεν προσέξουμε μπορεί να εγκαταστήσουμε και τη συγκεκριμένη απειλή. 

Το Nheqminer.exe ανήκει στην κατηγορία Trojan, που σημαίνει πολύ απλά ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί εν αγνοία σας να εγκαταστήσει και άλλα κακόβουλα προγράμματα που η δραστικότητά τους μπορεί να ξεκινά από την συλλογή πληροφοριών, κλοπή κωδικών πρόσβασης και άλλα και που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και και πλήρη κατάρρευση του υπολογιστή σας.

Πιο συγκεκριμένα,  έχει μία πολύ περίεργη δράση, αφού καταναλώνει σε μεγάλο βαθμό τους πόρους της CPU με σκοπό την εξόρυξη Bitcoins. Η συγκεκριμένη μόλυνση παρουσιάζεται συνήθως με συμπτώματα υπερφόρτωσης του υπολογιστή και μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι η CPU λειτουργεί πολλές φορές στο 90 ή και 100% ακόμη και αν δεν τρέχετε κανένα πρόγραμμα. Σε γενικές γραμμές μπορεί να παρατηρήσετε ακόμη σημαντική καθυστέρηση στο άνοιγμα των εφαρμογών σας, ή να βλέπετε στην οθόνη του υπολογιστή σας περίεργες διαφημίσεις.


Φυσικά, ο μόνος τρόπος, για να απαλλαγείτε από αυτό, είναι να το διαγράψετε, κάτι που ωστόσο δεν μπορούν να κάνουν όλα τα προγράμματα προστασίας. Στην περίπτωση αυτή ένας πολύ αξιόπιστος σύμμαχος που μάλιστα μας υπόσχεται 100% τη διαγραφή είναι το HitmanPro.

Το HitmanPro είναι ένα ισχυρό, επαγγελματικό καθαριστικό για κακόβουλο λογισμικό. Πέρα από την απλή κατάργηση ιών, trojans, worms, bots και PUAs, εξαλείφει εντελώς όλα τα ίχνη και τα υπολείμματα της λοίμωξης. Με τις προηγμένες τεχνολογίες ανίχνευσης συμπεριφοράς, θα είναι σαν να μην έχει μολυνθεί ποτέ ο υπολογιστής σας. Επιπλέον, το HitmanPro μπορεί να τρέξει παράλληλα με το τρέχον antivirus για να πιάσει οτιδήποτε μπορεί να έχει ξεφύγει. Αν και η εφαρμογή είναι επί πληρωμή μπορούμε ωστόσο να την χρησιμοποιήσουμε δοκιμαστικά για 30 ημέρες με 100% θετικά αποτελέσματα.


Για το σκοπό αυτό, αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το HitmanPro θα πρέπει να κάνετε registration επιβεβαιώνοντας το e-mail σας. Από εκεί και μετά, αφού το λογισμικό ολοκληρώσει τον απαραίτητο έλεγχο θα σας υποδείξει τα αρχεία που θεωρεί  κακόβουλα μεταξύ των οποίων βέβαια και το   Nheqminer.exe εφόσον έχετε μολυνθεί από αυτό. Τέλος, αφού ολοκληρώσει τον έλεγχο θα σας ζητήσει να βάλετε το e-mail με το οποίο έχετε κάνει εγγραφή και μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού θα σας ζητήσει να επανεκινήσετε τον υπολογιστή σας.  Αυτό ήταν, στην επόμενη εκκίνηση των windows ο υπολογιστής σας πλέον, θα είναι απόλυτα καθαρός.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows
Πώς να διαγράψετε με ασφάλεια το κακόβουλο λογισμικό Nheqminer.exe
4/ 5 stars - " Πώς να διαγράψετε με ασφάλεια το κακόβουλο λογισμικό Nheqminer.exe" Όπως έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν, πολλές φορές,  η προστασία του υπολογιστή μας πρέπει να είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητά μα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>