15 Φεβρουαρίου 2018

Folding@Home : Βοηθήστε μέσω του υπολογιστή σας στην επίλυση σοβαρών και ανιάτων ασθενειών
Το Folding@Home είναι ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο του Stanford και χρησιμοποιεί αθροιστικά μέρος της υπολογιστικής ισχύος  CPU πολλών υπολογιστών μαζί με σκοπό να προσομοιώσει την διαδικασία της "αναδίπλωσης" πρωτεΐνης στο ανθρώπινο σώμα. Η πληροφορία αυτή χρησιμοποιείται για να καταλάβουμε καλύτερα πως το σώμα αναδιπλώνει τις πρωτεΐνες και πως η ακατάλληλη αναδίπλωση των πρωτεϊνών προκαλεί σοβαρές ασθένειες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και άλλων σοβαρών ασθενειών.

Το Folding @ home είναι ένα από τα ταχύτερα συστήματα πληροφορικής παγκοσμίως, με ταχύτητα περίπου 135 petaFLOPS από τον Ιανουάριο του 2018. Αυτή η απόδοση από το δίκτυο υπολογιστών μεγάλης κλίμακας επέτρεψε στους ερευνητές να τρέξουν υπολογιστικά δαπανηρές προσομοιώσεις ατομικής στάθμης πρωτεϊνικής αναδίπλωσης χιλιάδες φορές μεγαλύτερες από τις προηγούμενες. Μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς σε αυτό το πρόγραμμα προσφέροντας ένα πολύ μικρό μέρος της υπολογιστικής ισχύος του επεξεργαστή σας. Ο τρόπος είναι απλός, κατεβάστε και τρέξτε το κατάλληλο λογισμικό Folding@Home για τον υπολογιστή σας ( υποστηρίζει Windows, Mac Os, Linux ). Όπως θα δείτε κατά την σύνδεσή σας μπορείτε να συνεισφέρετε είτε ανώνυμα είτε δημιουργώντας ένα λογαριασμό. Μάλιστα μπορείτε να συμμετάσχετε είτε γενικά στο πρόγραμμα είτε να επιλέξετε να βοηθήσετε για μία συγκεκριμένη  ασθένεια Μόλις ολοκληρωθεί  και αυτή διαδικασία μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο. Η αποστολή δεδομένων γίνεται  στον υπολογιστή σας μέσω του προγράμματος FAHClient ακόμα και όταν το Web Control είναι κλειστό.  Φυσικά μπορείτε να το σταματήσετε και να το κλείσετε όποτε θελήσετε. Τέλος μπορείτε να συνεισφέρετε περισσότερη υπολογιστική ισχύ ανάλογα με τις δυνατότητες του υπολογιστή σας.


Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows,Linux, Mac OS X,

Folding@Home : Βοηθήστε μέσω του υπολογιστή σας στην επίλυση σοβαρών και ανιάτων ασθενειών
4/ 5 stars - "Folding@Home : Βοηθήστε μέσω του υπολογιστή σας στην επίλυση σοβαρών και ανιάτων ασθενειών" Το Folding@Home είναι ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο του Stanford και χρησιμοποιεί αθροιστικά μέρος της υπολογισ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
Ad Block Alert!
Φαίνεται ότι έχετε ενεργοποιήσει τoν αποκλεισμό διαφημίσεων στον ιστότοπό μας. Παρακαλούμε ενεργοποιήστε τις διαφημίσεις σε αυτόν τον ιστότοπο για να συνεχίσετε. Η ιστοσελίδα μας, βασίζεται σε διαφημίσεις, έτσι ώστε να μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της και να προσφέρει πάντα ποιοτικό, δωρεάν περιεχόμενο. (καντε κλικ για εισοδο)
–>