Προβλήματα Boot με εκκίνηση των Windows μέσω Sata HDD CADDYΟι SSD, έχουν μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια και έχουν αντικαταστήσει σε κάποιο βαθμό τους κλασικούς σκληρούς δίσκους. Οι δίσκοι SSD είναι στην ουσία δίσκοι flash (πως είναι τα usb sticks; κάπως έτσι αλλά καμία σχέση με τις ταχύτητες των usb flash μνημών) ωστόσο παρ΄ότι βρίσκονται στο προσκήνιο αρκετά χρόνια η τιμή τους σε σχέση με την συνολική τους χωρητικότητα είναι σχετικά ακριβοί, όμως οι επιδόσεις τους είναι κατά πολύ ανώτεροι απ΄ότι των κλασικών σκληρών δίσκων. 

Παρ΄όλα αυτά είναι μονόδρομος για όσους θέλουν να έχουν ένα πολύ γρήγορο υπολογιστή. Το τελευταίο διάστημα  λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών SSD υπάρχει μία τάση αντικατάστασης των κλασικών σκληρών δίσκων από δίσκους SSD κάτι που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα αντικαθιστώντας τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας με ένα SSD. Στα λάπτοπ αυτό μπορεί να γίνει απλά τοποθετώντας στην θέση του σκληρού δίσκου ένα SSD ή μέσω ενός SΑΤΑ HDD CADDY που τοποθετείτε στην θέση του CD-ROM και κάνοντας Boot από εκεί. Ωστόσο αυτό είναι εφικτό για όλους τους υπολογιστές; Η απάντηση είναι όχι αφού υπάρχουν κάποια μοντέλα που αρνούνται να συνεργαστούν και κάνουν Boot θέλεις δεν θέλεις μόνο μέσω του εσωτερικού σκληρού δίσκου που διαθέτουν.  Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, ο σωστός τρόπος είναι να αφαιρέσει κανείς τον εσωτερικό σκληρό δίσκο και στη θέση του να βάλει ένα αντίστοιχο SSD. Παρ΄όλα αυτά πολλοί  χρήστες (κυρίως για λόγους ευκολίας) προτιμούν να αντικαταστήσουν  το  CD-ROM  του υπολογιστή  τους με ένα SΑΤΑ HDD CADDY όπου σε αυτό προσθέτουν κάποιο 2 σκληρό δίσκο ή SSD.Πιό συγκεκριμένα λοιπόν, πριν από λίγες ημέρες αποφάσισα να προσθέσω σε ένα από τα λάπτοπ ( κάτι που έχω κάνει πολλές φορές με  άλλα λάπτοπ) ένα Sata HDD CADDY αντικαθιστώντας το DVD ROM του. Έτσι λοιπόν αφού προχώρησα σε κλωνοποίηση του σκληρού μου δίσκου στον SSD προσπάθησα να κάνω Boot από εκεί αλλάζοντας τις σχετικές παραμέτρους που απαιτούνται μέσα από το Bios του υπολογιστή. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν με δικαίωσε αφού παρ΄όλες τις τις προσπάθειες ( ακόμη και με διαγραφή του HD) το Boot μέσω του SSD δεν έγινε ποτέ, ωστόσο το  πιο περίεργο είναι ότι αλλάζοντας τον SSD με  ένα δεύτερο σκληρό δίσκο  η εγκατάσταση και η εκκίνηση των windows έγινε κανονικά από το SΑΤΑ HDD CADDY!!!!

Αναζητώντας πληροφορίες από σχετικά φόρουμ αλλά και από άλλους ΄΄δυστυχείς χρήστες΄΄ μέσα από το επίσημο site του κατασκευαστή διαπίστωσα ότι δυστυχώς για κάποιο λόγο που μόνο η κατασκευάστρια εταιρία γνωρίζει δεν ήταν εφικτό. Επομένως ο μόνος τρόπος ήταν η αντικατάσταση του σκληρού δίσκου με τον SSD. Όπως όμως διαπίστωσα για να γίνει αυτό θα έπρεπε να ξεβιδώσω καμιά 15 βίδες και με ειδικά λαμάκια να το ανοίξω, για ένα αρχάριο αλλά ακόμη και ένα προχωρημένο χρήστη δεν είναι ένα ρίσκο;) και τελικά τον αντικατέστησα .

Εν κατακλείδι, μετά από από αυτή τη μικρή περιπέτεια θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας έτσι ώστε  να έχετε υπόψη σας ότι πριν προχωρήσετε σε τέτοιου είδους αλλαγές καλό θα είναι να κάνετε από πριν ένα έλεγχο των χαρακτηριστικών του υπολογιστή σας και να το ψάξετε λίγο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσετε να  μείνετε με τον SSD στο χέρι.
Προβλήματα Boot με εκκίνηση των Windows μέσω Sata HDD CADDY
4/ 5 stars - "Προβλήματα Boot με εκκίνηση των Windows μέσω Sata HDD CADDY " Οι SSD, έχουν μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια και έχουν αντικαταστήσει σε κάποιο βαθμό τους κλασικούς σκληρούς δίσκους. Οι δίσκο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>