Έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή διαφημίσεων!

Εμφανίζουμε διαφημίσεις στο lovefortechnology.net για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε την ιστοσελίδα μας και παράλληλα να σας προσφέρουμε αξιόλογο δωρεάν λογισμικό. Αν σας αρέσει ο ιστότοπός μας και θέλετε να υποστηρίξετε τη δουλειά μας, παρακαλώ σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιτρέψετε τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα μας. Πατηστε εδω για συνεχεια

ΟΙ 12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αντιγράφων ασφαλείας και κλωνοποίησηςΗ δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι πράγματι μία βαρετή αλλά ωστόσο απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να προγραμματίσουν όλοι οι χρήστες αν δεν θέλουν κάποια στιγμή να βρεθούν προ εκπλήξεως χάνοντας όλα τους τα δεδομένα. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώσαμε τις 12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές  και τις παρουσιάζουμε.

1.


Το RollBack Home Edition αποτελεί ίσως την πιο αξιόπιστη σύγχρονη δωρεάν λύση επαναφοράς για τα Windows που θα σας βοηθήσει να επιστρέψτε στην προηγούμενη χρονική στιγμή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είτε πρόκειται για λίγα λεπτά, ώρες ημέρες, εβδομάδες ή ακόμα και μήνες σε οποιοδήποτε προηγούμενο στιγμιότυπο. Δεν πρόκειται να επηρεάσει τις επιδόσεις του υπολογιστή σας και χρησιμοποιεί ελάχιστους πόρους του συστήματος και υποστηρίζει έως 7 στιγμιότυπα.

Δημιουργεί ένα πλήρες στιγμιότυπο του συστήματος σας, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματος έτσι ώστε να είστε σε θέση να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ακόμη και αν τα Windows δεν μπορούν να ξεκινήσουν. Η χρήση του είναι αρκετά απλή, αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα κάντε επανεκκίνηση και κάντε login στα windows. Από εκεί και μετά αν θελήσετε να κάνετε καινούργιο αντίγραφο ασφαλείας για τον υπολογιστή σας τρέξτε το πρόγραμμα, πατήστε στην επιλογή Common Task και μετά κάντε κλικ στο κουμπί New Snaphop.Αν τώρα για κάποιο λόγο θέλετε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας από κάποιο παλιότερο αντίγραφο πατήστε στην ίδια διαδρομή Instant Recorevy κάντε κλικ στο εικονίδιο Rollback System και τέλος επιλέξτε το αντίγραφο που επιθυμείτε.Η βασική του διαφορά σε σχέση με άλλα δωρεάν προγράμματα είναι ότι σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε Recovery τον υπολογιστή σας ακόμη και αν αυτός δεν μπορεί να μπει στα windows. Για τον σκοπό αυτό πατήστε απλά επάνω στο logo RollBack Home Edition  (εμφανίζεται πάντα για λίγα δευτερόλεπτα κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας)  και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία. Θα τρέξει σε Windows 2000, XP, Vista, Windows 7, 8 & 8.1, 10  ( 32  και 64 bit ).

2.


Όπως είναι γνωστό τα τα Windows διαθέτουν λύσεις για την επαναφορά του υπολογιστή μας σε προγενέστερη κατάσταση σε περίπτωση προβλήματος. Η μία εξ΄αυτών είναι η κλασική Επαναφορά Συστήματος που μπορεί να σας βοηθήσει στην επαναφορά σε προγενέστερο χρονικό σημείο όταν ο υπολογιστής σας λειτουργούσε σωστά. Η δεύτερη λύση είναι η ολική επαναφορά του υπολογιστή σας μέσω image. H Επαναφορά Συστήματος σε προγενέστερη κατάσταση είναι η πιο σύντομη οδός για λύσετε προβλήματα, ωστόσο δεν είναι απόλυτα αξιόπιστη και πολλές φορές ενδεχομένως να περιλαμβάνει και το πρόβλημα,  (για παράδειγμα κακόβουλο λογισμικό)  αλλά ενδέχεται ακόμη και να μην μπορεί να λύσει διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εγκατάσταση ενός προβληματικού λογισμικού. 

Ο εναλλακτικός τρόπος είναι η εγκατάσταση του λογισμικού σε sandbox, ώστε να μην γίνονται αλλαγές στα αρχεία του συστήματος ωστόσο ακόμα και αυτή η λύση έχει τα προβλήματά της. Το κενό αυτό έρχεται να συμπληρώσει το Reboot Restore Rx. είναι το λογισμικό που κάνει τη διαφορά, αφού και μπορείτε να δουλέψετε χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά και όποτε θελήσετε να απορρίψετε τις αλλαγές στον υπολογιστή σας και να το επαναφέρετε σε προγενέστερη κατάσταση όταν αυτός λειτουργούσε σωστά. 

Για να γίνω ποιο κατανοητός, αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή κατά την επανεκκίνηση που θα σας ζητηθεί θα πάρει μία εικόνα του υπολογιστή σας. Από εκεί και μετά κατά την είσοδό σας στα windows μπορείτε να εγκαταστήσετε ότι θέλετε χωρίς να έχετε κανένα φόβο. Η επανεκκίνηση του Reboot Restore Rx εμποδίζει τις αλλαγές που έγιναν στις μονάδες δίσκου σας επαναφέροντας τη βασική εικόνα κάθε φορά που ξεκινάει η εκκίνηση του υπολογιστή, επομένως ακόμη και εάν κάνετε λήψη αρχείων, ιών, κακόβουλου λογισμικού ή ακόμα και να προσπαθήσετε να τροποποιήσετε αρχεία των Windows το Reboot Restore Rx θα επαναφέρει τον υπολογιστή πίσω στην επιθυμητή κατάσταση. 


3. 


Κορυφαίο λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για χρήστες των Windows. Το MiniTool ShadowMaker Free είναι μια εξαιρετική λύση, δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και προστασίας των δεδομένων σας για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το σύστημα και το δίσκο σας.

Σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να καθορίσετε το  πότε θα ξεκινά. Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του συστήματος και των δίσκων σας τα οποία θα μπορείτε να επαναφέρετε σε προηγούμενη κατάσταση όταν όλα λειτουργούσαν σωστά.

Ωστόσο η εφαρμογή περιλαμβάνει και άλλες δυνατότητες όπως τη δυνατότητα να κλωνοποιήσετε τους σκληρούς σας δίσκους αλλά και να φτιάξετε κάποιο CD ή USB εκκίνησης έτσι ώστε να μπορέσετε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην περίπτωση που δεν ξεκινούν τα windows.

4.


Το πιο δημοφιλές δωρεάν λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με πάνω από 6.000.000 χρήστες. Πρόκειται για μία δωρεάν, αξιόπιστη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την ανάκτηση του λογισμικού σας που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του συστήματος σας και να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση όταν αυτό δηλαδή λειτουργούσε σωστά. Θα βρείτε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλει να έχει ο κάθε χρήστης για ένα ασφαλές Backup.


Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του είναι ότι σε αυτή την έκδοση μπορούμε εκτός της απλής λειτουργίας αντιγράφων ασφαλείας (Files Backup) αρχείων υπολογιστή μας μπορούμε να κάνουμε Backup τα ίδια Windows και να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας από Partition. Είναι σημαντικό αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας να δημιουργήσετε ένα CD/DVD ή USB έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας, να το κάντε από αυτό και μέσα από το μενού του να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην αρχική του κατάσταση. Για να δημιουργήσετε κάποιο CD/DVD ή USB έκτακτης ανάγκης από το μενού της εφαρμογής επιλέξτε Tools και μετά πατήστε στην επιλογή Create Emergency Disk.

5.Απλοποιήστε τη διαδικασία αντιγράφων ασφαλείας με το Genie Timeline. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και έξυπνο πρόγραμμα με τη χρήση του οποίου μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα μας. Μπορείτε να να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε αρχεία του Office, εικόνες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μουσική, έγγραφα κ.λ.π ή να καθορίσετε συγκεκριμένα αρχεία ή φακέλους ως αντίγραφα ασφαλείας.

Αφού εκτελέσετε για πρώτη φορά τη διαδικασία αντιγράφων ασφαλειών το πρόγραμμα θα θα εκτελείται αυτόματα και όταν αυτό είναι απαραίτητο, αν δηλαδή αλλάξουν τα προς αποθήκευση αρχεία, δηλαδή με απλά λόγια αν αφαιρέσετε η να προσθέσετε κάποια αρχεία στους φακέλους που έχετε επιλέξει για Bacup. Ακόμη αν για κάποιο λόγο η διαδικασία back up διακοπεί τότε το πρόγραμμα την επόμενη φορά που θα το ξεκινήσετε θα αρχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Το Genie Timeline έχει εμπλουτιστεί με πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα της δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ταχύτητες που είναι δύο φορές μεγαλύτερη από αυτή της προηγούμενης έκδοσης. Υποστηρίζει το Disaster Recovery, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας, ακόμη και αν τα Windows δεν μπορούν να ξεκινήσουν.

6.


Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι πράγματι μία βαρετή αλλά απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να προγραμματίσουν όλοι οι χρήστες αν δεν θέλουν κάποια στιγμή να βρεθούν πρό εκπλήξεως χάνοντας όλα τους τα δεδομένα. Το AOMEI free Βackup είναι μία δωρεάν εφαρμογή που θα μας βοηθήσει σε αυτό παρέχοντάς μας βασικές αλλά και προηγμένες λειτουργίες ώστε να έχουμε πάντα εξασφαλισμένα τα δεδομένα μας.

Αποτελείται από τέσσερις βασικές λειτουργίες το σύστημα Backup όπου με ένα κλικ μπορούμε να κάνουμε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων της μονάδας δίσκου του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων του συστήματος και των εγκατεστημένων εφαρμογών, χωρίς να διακόψουμε οποιαδήποτε άλλη εργασία που κάνουμε στον υπολογιστή μας.

7. 


Έχουμε γράψει πολλές φορές για την αναγκαιότητα της χρήσης αντιγράφων ασφαλείας στον υπολογιστή μας. Ο καιρός που δεν υπήρχαν οι τεχνικές ή που τα προγράμματα που τις υποστήριζαν αλλά ήταν πολύ ακριβά έχουν περάσει πλέον ανεπιστρεπτί.Υπάρχουν πλέον στο διαδίκτυο αρκετές δωρεάν εφαρμογές με τις οποίες μπορούμε ως απλοί χρήστες να κάνουμε ικανοποιητικότατα τη δουλειά μας. Μία από αυτές τις λύσεις ακούει στο όνομα Macrium Reflect Free και αποτελεί ίσως μία από πιο ιδανικές λύσεις για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή μας και σε περίπτωση ανάγκης να τον επαναφέρουμε σε μία προηγούμενη κατάσταση όταν λειτουργούσε καλά. Το πρόγραμμα είναι απολύτως δωρεάν χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό, τις διάφορες με τα άλλα παρεμφερή προγράμματα και εκδόσεις της εταιρείας που το παράγει θα τις βρείτε στην πρώτη σελίδα της MacriumSoftware. Για να τρέξετε το πρόγραμμα χρειάζεται να κάνετε Registration (είναι δωρεάν).

8.


Το DriveImage XML είναι ένα απλό εύκολο στη χρήση, αξιόπιστο πρόγραμμα, για την απεικόνιση και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Για τη δημιουργία εικόνας χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Microsoft  Volume Shadow Services (VSS), που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ασφαλείς εικόνες. Οι εικόνες αποθηκεύονται σε αρχεία XML, επιτρέποντάς σας να τα επεξεργαστείτε με διάφορα εργαλεία, αλλά το πιο βασικό είναι το γεγονός ότι η επαναφορά εικόνων στους δίσκους μπορεί να γίνει  χωρίς να κάνετε επανεκκίνηση. Τρέχει σε Windows XP, Windows Server 2003, Vista, Windows 7, Windows 8 και Windows 10. Το πρόγραμμα μπορεί να πάρει και να επαναφέρει αντίγραφα ασφαλείας  που έχουν διαμορφωθεί με FAT 12, 16, 32 και NTFS.

9.


Κλωνοποιήσετε τους σκληρούς σας δίσκους και δημιουργήστε πιστά τους αντίγραφα. Πιό συγκεκριμένα το HDClone Free Edition σας επιτρέπει να μετακινήσετε το περιεχόμενο από ένα ATA, SATA σκληρό δίσκο σε έναν άλλο, μεγαλύτερο. Το πρόγραμμα εγκαθίσταται σε μια bootable δισκέτα ή CD. Με τη bootable δισκέτα ή το CD μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας και να αντιγράψτε το περιεχόμενο της μονάδας δίσκου που επιθυμείτε στο νέο δίσκο χρησιμοποιώντας ένα γραφικό περιβάλλον. To HDClone δημιουργεί φυσικά ή λογικά αντίγραφα (κλώνους), εικόνες των σκληρών δίσκων και άλλων μέσων μαζικής αποθήκευσης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό  εργαλείο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τη  δημιουργία αντιγράφων ολόκληρου του λογισμικού ή της εγκατάσταση του λειτουργικού σας  συστήματος. Μια ειδική λειτουργία διάσωσης κάνει το HDClone ανεκτίμητο εργαλείο για τη διάσωση των αρχείων σε ελαττωματικούς σκληρούς δίσκους.  Λειτουργεί ανεξάρτητα από σχήμα διαμέρισης, το σύστημα αρχείων, και το λειτουργικό σύστημα.

10.


Το Ζ-DBackup είναι ένα αρθρωτό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορεί να αντιγράψει πολύπλοκα σύνολα δεδομένων γρήγορα, εύκολα και αξιόπιστα σε κάθε είδους μονάδα στόχου, όπως CD-R / W, DVD +/- R / W, DVD-RAM, Blu-Ray, ταινία , USB flash drives και πολλά άλλα. Υποστηρίζει πολλά σχέδια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συγχρονισμό καταλόγου, πλήρως αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αρχειοθέτησης, τη μεταφορά δεδομένων μέσω e-mail, FTP ή δικτύου, και πολλά άλλα! 

Αυτό το καθιστά ένα ιδανικό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την προσωπική όσο και επαγγελματική χρήση. Τα σύνολα αντιγράφων ασφαλείας συνδέονται μεταξύ τους έτσι, ένα σύνολο αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να συνδεθεί με ένα άλλο σετ Backup για να εκτελέσετε πολλά αντίγραφα ασφαλείας σε ένα τρέξιμο. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε σύνολα αντιγράφων ασφαλείας με διαφορετικές ρυθμίσεις για διαφορετικό περιεχόμενο και στη συνέχεια όλα αυτά να εκτελέσει με ένα κλικ. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα σετ Backup για τη μουσική που θέλετε να κάνετε backup στο NAS σας, άλλο Backup Set για τα έγγραφά σας που θέλετε να κάνετε backup στο cloud σε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο, και ένα ακόμη αντιγράφων ασφαλείας για τις φωτογραφίες σας που θέλετε να δημιουργήσετε σε δίσκο Blu-ray και να τρέξετε όλα αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας σε ένα βήμα.

Με το Ζ-DBackup μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρων εφαρμογών όπως το Microsoft Outlook, βάσεις δεδομένων και το μητρώο των Windows. Το λογισμικό είναι σε θέση να κάνει αντίγραφα ασφαλείας εργασίες σε ένα δίκτυο και υποστηρίζει επίσης προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μέσω των παραμέτρων της γραμμής εντολών, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με επακόλουθη διακοπή λειτουργίας / αδρανοποίησης / αναμονής και πολλά άλλα. Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για ένα πραγματικά αξιόλογο πρόγραμμα, με επαγγελματικές δυνατότητες, που ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα.11.


Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές επιλογές, κατά την επιλογή ενός προγράμματος back ups, πολλοί βρίσκουν τη χρηστικότητα της πλειοψηφία από αυτά περίπλοκη. Το BackUp Maker έχει ως στόχο να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία, τόσο για τους αρχάριους χρήστες όσο και για τους πιο προχωρημένους προσφέροντας ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο σημαντικά κίνητρα του εν λόγω προγράμματος είναι η βοηθός του προγράμματος που σας καθοδηγεί μέσα από σύντομα και απλά βήματα για τη διαδικασία της δημιουργίας ενός back up. Παρέχει συμπιεσμένα αντίγραφα με την επιλογή για την προστασία με κωδικό πρόσβασης και αυτόματη κρυπτογράφηση.

Το πρόγραμμα είναι σε θέση να σώσει τα back ups σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στο σύστημά σας (συμπεριλαμβανομένων των flash drives), CD, DVD, και ακόμη και απομακρυσμένους διακομιστές FTP.

12.
Acronis True Image WD Edition και Seagate DiscWizard


Το Acronis True Image είναι ίσως η καλύτερη επαγγελματική εφαρμογή για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κλωνοποίησης. Ωστόσο η εφαρμογή στην πλήρη της έκδοση δεν είναι δωρεάν. Παρ΄όλα αυτά δύο από τις καλύτερες εταιρίες κατασκευής σκληρών δίσκων η Western Digital (WD) και η Seagate χρησιμοποιούν ειδικές, δωρεάν εκδόσεις του Acronis True Image για τους δίσκους τους.

 Επομένως αν έχετε στον υπολογιστή σας σκληρό δίσκο WD ή Seagate μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ειδική έκδοση. Το Acronis True Image WD Edition και το Seagate DiscWizard αντίστοιχα, μπορούν να κλωνοποιήσουν δίσκους, να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος, των εφαρμογών, των ρυθμίσεων και όλων των δεδομένων σας, ενώ παράλληλα σκουπίζουν με ασφάλεια τα εμπιστευτικά δεδομένα που δεν χρειάζεστε πλέον.

Οι εφαρμογές σάς παρέχουν όλα τα βασικά εργαλεία που χρειάζεστε για να ανακτήσετε το σύστημα του υπολογιστή σας σε περίπτωση καταστροφής, όπως απώλεια δεδομένων, κατά λάθος διαγραφή κρίσιμων αρχείων ή φακέλων ή πλήρης συντριβή σκληρού δίσκου. Εάν προκύψουν βλάβες που αποκλείουν την πρόσβαση στις πληροφορίες ή επηρεάζουν τη λειτουργία του συστήματος, θα είστε σε θέση να επαναφέρετε εύκολα το σύστημα και τα χαμένα δεδομένα. 

Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε το προϊόν, θα πρέπει να έχετε τοποθετήσει τουλάχιστον ένα σκληρό δίσκο WD (Acronis True Image WD Edition) για το στο σύστημά σας ή αντίστοιχα ένα Seagate για το Seagate DiscWizard.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή Acronis True Image WD Edition Software κάντε κλικ εδώ, ενώ για την εφαρμογή Seagate DiscWizard εδώ.
ΟΙ 12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αντιγράφων ασφαλείας και κλωνοποίησης
4/ 5 stars - "ΟΙ 12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αντιγράφων ασφαλείας και κλωνοποίησης" Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι πράγματι μία βαρετή αλλά ωστόσο απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να προγραμματίσουν όλοι ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>