EnglishGreek

Τα 18 καλύτερα δωρεάν προγράμματα σύνθεσης μουσικής για τα Windows


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα μουσικά προγράμματα σύνθεσης είναι από μόνα τους μία κατηγορία που δεν βρίσκει εύκολα κάποιος στο διαδίκτυο, πόσο μάλλον αν είναι δωρεάν. Ωστόσο, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε 18 από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για σύνθεση μουσικής που δύσκολα θα τις βρείτε αλλού.

1Το Impro-Visor είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα μουσικής σημειογραφίας που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους μουσικούς που παίζουν jazz να συνθέσουν και να ακούσουν σόλο παρόμοια με αυτά που θα μπορούσαν να αυτοσχεδιάσουν. Επειδή η συνοδεία ρυθμού (πιάνο, μπάσο, τύμπανα) παράγεται αυτόματα από χορδές, το Impro-Visor μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή αναπαραγωγής. Τώρα διαθέτει ένα ευρύτερο φάσμα στυλ συνοδείας, και η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στην jazz. 

2


Το Crescendo Music Notation Free είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε, να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε όλες τις μουσικές σας συνθέσεις. Με αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να γράψετε μουσική φύλλων για πρωτότυπα τραγούδια, ή τα soundtracks σας. Το Crescendo παρέχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και μια δωρεάν διάταξη για να σας δώσει τον βέλτιστο έλεγχο στις ρυθμίσεις σας. Μπορείτε να εξάγετε γρήγορα αρχεία στον υπολογιστή σας ή να εκτυπώσετε ένα φυσικό αντίγραφο.

3


Το Musink είναι μια εφαρμογή μουσικής σύνθεσης που θα αλλάξει τον τρόπο που γράφετε μουσική, σας επιτρέπει να κάνετε περισσότερα με το πληκτρολόγιό σας MIDI, να γράφετε πιο γρήγορα και να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των δημοσιευμένων αποτελεσμάτων σας.Η σύνταξη σημειώσεων στο Musink είναι πολύ εύκολη. Σχεδόν όλες οι εργασίες διαμόρφωσης είναι αυτοματοποιημένες. Όταν μετακινείτε μια σημείωση ή προσθέτετε ένα σημάδι, άλλα σημάδια, σημειώσεις, ανάπαυλα και κείμενο θα μετακινηθούν για να κάνουν χώρο. Καθώς διαγράφετε τα στοιχεία, άλλα θα μετακινούνται για να εξασφαλίσουν ότι δεν εμφανίζονται πλέον.4


Το Rosegarden είναι μια δωρεάν εφαρμογή μουσικής σύνθεσης με περιβάλλον επεξεργασίας που βασίζεται σε έναν MIDI sequencer που διαθέτει ένα απλό αλλά πλούσιο μενού για κατανόηση της μουσικής σημειογραφίας και περιλαμβάνει βασική υποστήριξη για ψηφιακό ήχο. Πρόκειται για μία εύχρηστη, ελκυστική εφαρμογή ιδανική για συνθέτες, μουσικούς, σπουδαστές μουσικής για μικρά στούντιο ή για καταγραφή μουσικής στο σπίτι.

5


Πρόκειται για ένα ξεχωριστό πρόγραμμα επεξεργασίας μουσικής. Η εφαρμογή θα είναι χρήσιμη για επαγγελματίες συνθέτες και χομπίστες. Επιτρέπει, μεταξύ των άλλων, εγγραφή ήχου, μίξη, αναπαραγωγή και τροποποίηση αρχεία πολυμέσων. Ξεχωρίζει με την εντυπωσιακή της λειτουργικότητα, και πληρούν τις απαιτήσεις και των απαιτητικών. Εάν είστε μουσικός ή ενδιαφέρεσθε για να συνθέσετε τραγούδια, είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά.

6


Πρόκειται για ένα απολύτως δωρεάν πρόγραμμα παραγωγής μουσικής όπως το FL Studio με το οποίο μπορείτε να συνθέσετε τις προσωπικές σας μελωδίες να αναμίξετε ήχους καθώς και να οργανώσετε δείγματα από ήχους χρησιμοποιώντας tο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας ή κάποια συσκευή MIDI μέσα από ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Όταν το LMMS εκτελείται σε έναν υπολογιστή με κατάλληλο υλικό, επιτρέπει την παραγωγή μουσικής με την οργάνωση δειγμάτων, τη σύνθεση ήχων, και την αναπαραγωγή τους. Μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε συσκευή MIDI που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μουσική με τον υπολογιστή σας δημιουργώντας μελωδίες συνθέτοντας ή αναμιγνύοντας ήχους, οργανώνοντας δείγματα και πολλά άλλα. Συνοδεύεται από έτοιμο προς χρήση περιεχόμενο από μια συλλογή από plugins, προεπιλογές και δείγματα οργάνων και εφέ.


7


Το MuseScore είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα μουσικής σημειογραφίας πολλαπλών πλατφόρμων που αναπτύχθηκε από τον Werner Schwee υπό την Creative Commons Attribution και διαθέτει εύχρηστα εργαλεία για όλες τις μουσικές σας ανάγκες. Το λογισμικό διαθέτει μια διεπαφή WYSIWYG που επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν σημειώσεις χρησιμοποιώντας ένα "εικονικό φύλλο σημείων". Επιτρέπει  στους χρήστες να εισάγουν σημειώσεις γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας το ποντίκι, ένα πληκτρολόγιο ή ένα πληκτρολόγιο MIDI. Επιπλέον, το MuseScore διαθέτει ενσωματωμένο sequencer με απεριόριστο αριθμό δοκών. Διαθέτει επίσης το λογισμικό συνθέσεως FluidSynth. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσθέτουν μέχρι και 4 φωνές ανά προσωπικό καθώς και να εξάγουν και να εισάγουν αρχεία MIDI και MusicXML . Συνολικά, το MuseScore είναι ένα απλό αλλά πλούσιο σε χαρακτηριστικά και μάλιστα και με ελληνικό μενού, απλό στη χρήση που μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν. 

8


Οι δωρεάν εφαρμογές για την δημιουργία μουσικής είναι ελάχιστες, και οι επαγγελματικές πανάκριβες. Το κενός αυτό έρχεται να συμπληρώσει το OpenMPT ένας απολύτως δωρεάν λογισμικό tracker για τα Windows.Το OpenMPT σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να αναπαράγετε επαγγελματικών προδιαγραφών μουσική στον υπολογιστή σας, υποστηρίζει μια ευρεία ποικιλία των μορφών ενότητας και προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως VST plugins και εξόδου ASIO. 9


Το frinika και δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ολοκληρωμένο δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας μουσικής που περιλαμβάνει sequencer με υποστήριξη MIDI, synthesizers, συσκευή εγγραφής ήχου, piano roll tracker, μοντάζ και άλλα. 

10


Το  MidiEditor είναι ένα εντελώς δωρεάν λογισμικό με το οποίο μπορείτε να καταγράψετε και να αναπαράγεται δεδομένα MIDI, είναι σε θέση να ανοίξει τα υπάρχοντα αρχεία Midi και να τροποποιήσει το περιεχόμενό τους.

11


Το Aria Maestosa είναι ένας midi sequencer / επεξεργαστής ανοιχτού κώδικα (GPL). Σας επιτρέπει να συνθέσετε, να επεξεργαστείτε και να αναπαράγετε αρχεία midi με μερικά κλικ σε ένα φιλικό περιβάλλον που προσφέρει προβολή βαθμολογίας, πληκτρολογίου, κιθάρας, τύμπανου και ελεγκτή. Η Aria Maestosa λειτουργεί σε Mac OS X, Windows και Linux / Unix. 


12


Αν ψάχνετε να βρείτε τις νότες για να παίξετε στο πιάνο σας τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια` το Midi Sheet Music είναι το πρόγραμμα που χρειάζεστε. Πρόκειται για μία απολύτως δωρεάν εφαρμογή για τη μετατροπή μουσικών αρχείων MIDI σε νότες. Παίζει ταυτόχρονα μουσικά αρχεία MIDI και τονίζει τις νότες του στο εικονικό πιάνο της εφαρμογής. Η εφαρμογή συνοδεύεται από πάνω από 50 κλασικά τραγούδια πιάνο, από συνθέτες όπως ο Μπετόβεν, ο Μότσαρτ και ο Σοπέν. Επιπλέον, τα αρχεία μουσικής MIDI διατίθενται δωρεάν σε όλο το διαδίκτυο. Στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εφαρμογής περιλαμβάνονται: Ρύθμιση της ταχύτητας της μουσικής, σίγαση ή απόκρυψη κομματιών, αναπαραγωγή ενός υποσυνόλου μέτρων συνεχώς σε έναν βρόχο, χρωματική κωδικοποίηση των σημειώσεων, μεταφορά των σημειώσεων πάνω ή κάτω, αλλαγή των οργάνων που χρησιμοποιούνται για κάθε κομμάτι MIDI και αποθήκευση της μουσικής ως εικόνες, ή ως έγγραφο PDF. 

13


Το Gadwin Rockmer είναι ένα δωρεάν λογισμικό για τη δημιουργία, επεξεργασία, εκτύπωση και την ακρόαση ταμπλατούρας και μουσικής φύλλων για κιθάρα και άλλα όργανα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για κανονική άσκηση κιθάρας, για να μάθετε τραγούδια ή για να προωθήσετε τις δεξιότητές σας στο επόμενο επίπεδο. Διευκολύνει τη δημιουργία τραγουδιών από οποιοδήποτε τραγούδι. Αν είστε απόλυτος αρχάριος, το Gadwin Rockmer είναι ένας τέλειος τρόπος να αρχίσετε να μαθαίνετε να παίζετε ένα όργανο. Βρείτε τις καρτέλες (ή το φύλλο μουσικής) του αγαπημένου σας τραγουδιού ή μια άσκηση μουσικής, φορτώστε το και ξεκινήστε να παίζετε. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία βρόχου εκπαίδευσης ταχύτητας, μπορείτε να μάθετε βήμα προς βήμα ακόμη και τα πιο σκληρά κομμάτια μουσικής.  Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο Timeline για να κάνετε τη διαδικασία μελέτης σας να μοιάζει με παιχνίδι. Εάν έχετε γνώσεις μουσικής και ψάχνετε για ένα απλό τρόπο να εξασκηθείτε, το Rockmer είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Ξεχάστε τα πολλά παράθυρα με τις καρτέλες, τα plugins ήχου τις διεπαφές MIDI κ.λ.π. Τώρα μπορείτε να συνδέσετε όλα αυτά σε μία μόνο εφαρμογή. Στο Rockmer μπορείτε να τοποθετήσετε το track backing σας δίπλα στις καρτέλες, ώστε να μπορείτε να συσχετίσετε το αρχείο ήχου και τις τρέχουσες μουσικές γραμμές. 

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε το πιο άνετο ρυθμό για να παίξετε. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο χαρτογράφησης οργάνων, μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας μοναδικό ήχο χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα σας plugins ή τα προεπιλεγμένα ανάλογα με το είδος μουσικής που προτιμάτε. Τέλος, μπορεί να είναι χρήσιμη για μουσικούς που επιθυμούν γράψουν τη δική τους μουσική και πρέπει να δημιουργήσουν μια ρύθμιση γι 'αυτό.14Πρόκειται για ένα δωρεάν, ανοικτού κώδικα λογισμικό για επεξεργασία ταμπλατούρας το οποίο περιλαμβάνει βασικά χαρακτηριστικά όπως την επεξεργασία ταμπλατούρας, επεξεργασία παρτιτούρας, υποστήριξη για τριπλέτες και με την ικανότητα εισαγωγής και εξαγωγής αρχείων μορφής Guitar Pro gp3, gp4, και gp5. Επιπρόσθετα, μπορεί να λειτουργήσει ως ένας βασικός επεξεργαστής MIDI χρησιμοποιώντας τη διεπαφή ταμπλατούρας και από την έκδοση 1.0 και μετά, μπορεί να κάνει εισαγωγή και εξαγωγή αρχείων MIDI. Η λίστα των κομματιών είναι μία πολύ χρήσιμη επιλογή, που παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε πολλές από τις πιο σημαντικές πτυχές του τραγουδιού σας. Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, υπάρχει ήδη ένα κομμάτι έτοιμο για σας όταν ξεκινάτε ένα νέο έγγραφο καρτελών. Εφ 'όσον έχετε εγκατεστημένο soundbank για την Java Virtual Machine, κάθε κομμάτι θα αναπαράγει έναν ήχο όταν παίζετε το αρχείο στο TuxGuitar.


15Το Hydrogen είναι μια προηγμένη μουσική εφαρμογή για Linux, Mac και Windows. Ο κύριος στόχος είναι να δώσει την δυνατότητα για επαγγελματικό αλλά απλό και διαισθητικό προγραμματισμό τυμπάνων βασισμένο σε πρότυπα. Πολύ φιλική προς το χρήστη, αρθρωτή, γρήγορη και διαισθητική γραφική διεπαφή βασισμένη στο QT. Στερεοφωνικός ήχος βασισμένο σε δείγμα, με εισαγωγή δειγμάτων ήχου σε μορφές wav, au και aiff. Υποστήριξη δειγμάτων σε συμπιεσμένο αρχείο FLAC.  Περιλαμβάνει επίσης, απεριόριστα κομμάτια οργάνων με δυνατότητες όγκου, σίγασης, σόλο, επεξεργαστή δειγμάτων, με βασικές λειτουργίες κοπής και βρόχου, λειτουργίες χρονικού διαστήματος και βήματος, παράθυρο με οπτικό μετρονόμο, ετικέτες θέσης τραγουδιού, χρονοδιάγραμμα με μεταβλητό ρυθμό, εισαγωγή και εξαγωγή μονών μοτίβων, δυνατότητα εισαγωγής και εξαγωγής αρχείων τραγουδιού και πολλές άλλες λειτουργίες.

16
Το Cecilia είναι ένα εκπληκτικό πρόγραμμα με περιβάλλον επεξεργασίας ήχου που απευθύνεται σε επαγγελματίες ή λάτρεις της σύνθεσης μουσικής και σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας GUI χρησιμοποιώντας μια απλή σύνταξη. Η Cecilia έρχεται με πολλές πρωτότυπες ενσωματωμένες μονάδες και προεπιλογές για ηχητικά εφέ και σύνθεση. Στην εφαρμογή όλες οι ενσωματωμένες ενότητες έρχονται με μια γραφική διεπαφή, η οποία διαιρείται σε διαφορετικά τμήματα, κοινά σε όλες τις μονάδες σύνθεσης. Πατήστε για να καταγράψετε τον ήχο εξόδου σε ένα αρχείο ήχου σε πραγματικό χρόνο. Θα ακούσετε την αναπαραγωγή, αλλά η προτεραιότητα δίνεται στη εγγραφή του στο δίσκο. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου "Αποθήκευση αρχείου ήχου ως ..." εάν το όνομα του αρχείου εξόδου δεν έχει ήδη οριστεί. Εάν γίνονται πολλές εγγραφές με το ίδιο όνομα αρχείου εξόδου, η Cecilia θα προσαρτήσει το "xxx" για τα ονόματα αρχείων, όπου το "xxx" είναι ένας τριψήφιος αυξημένος αριθμός. Για να εισάγετε ένα αρχείο ήχου από τον σκληρό δίσκο, κάντε κλικ στο αναδυόμενο μενού, κάτω από την ετικέτα "Audio" και επιλέξτε το αρχείο από το τυπικό παράθυρο διαλόγου. Οι αποδεκτές μορφές αρχείων είναι WAV, AIFF, FLAC, OGG, SD2, AU ή CAF. Όλα τα αρχεία ήχου που βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με το επιλεγμένο αρχείο θα φορτωθούν στο αναδυόμενο μενού.

17Αν σας αρέσει να ηχογραφείτε, να επεξεργάζεστε, και να μιξάρετε ήχο και αρχεία MIDI αλλά χρειάζεστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο και τα κατάλληλα εργαλεία χωρίς περιορισμούς το Ardor είναι το πρόγραμμα που θα κάνει όλα αυτά για εσάς. Πρόκειται, για είναι μια ανοιχτού κώδικα, συνεργατική προσπάθεια μιας παγκόσμιας ομάδας, συμπεριλαμβανομένων μουσικών, προγραμματιστών και επαγγελματιών μουσικής και η ανάπτυξη του είναι διαφανής. Μπορείτε να Συνδέστε ένα μικρόφωνο ή να προσθέστε ένα μουσικό κομμάτι και να το επεξεργαστείτε. Τακτοποιήστε τον ήχο και τα MIDI σας χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία και την ίδια ροή εργασίας. Από τον σχεδιασμό του ήχου την ηλεκτροακουστική σύνθεση έως την πυκνή επεξεργασία MIDI πολλαπλών κομματιών, το Ardor είναι το λογισμικό που μπορεί να μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο όπως καταλαβαίνεται πρόκειται μια εφαρμογή που απευθύνεται σε έμπειρους χρήστες και επαγγελματίες που έχουν ασχοληθεί και γνωρίζουν από τέτοιου είδους εφαρμογές. Στο σημείο αυτό, θέλω να επισημάνω ένα πολύ θετικό στοιχείο της εφαρμογής που δεν είναι άλλο από το ότι όλο το μενού του υποστηρίζει τα ελληνικά. Για να κατεβάσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να εγγραφείτε δίνοντας το email σας όπου θα σας έρθει και ο σύνδεσμός για να κατεβάσετε την εφαρμογή. Τελειώνοντας, πρέπει να επισημάνω ότι εκτός από την δωρεάν έκδοση της εφαρμογής υπάρχουν και δυνατότητες αγοράς της με την προσθήκη περισσότερων δυνατοτήτων σε πολύ χαμηλή τιμή για αυτά που προσφέρει.

18Το Burnstudios Audiotool είναι ένα εικονικό Online στούντιο δημιουργίας ηλεκτρονικής μουσικής που θα σας βοηθήσει να συνθέσετε τα δικά σας μουσικά κομμάτια. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας μουσικά κομμάτια με τη σύνδεση εικονικών συσκευών όπως τύμπανο, μίξερ, πεντάλ εφέ, με απεριόριστους συνδυασμούς. Το Audiotool περιλαμβάνει πρότυπα, ήχου σε μία βιβλιοθήκη δειγμάτων και εκπαιδευτικά βίντεο. Όταν τελειώσετε με την σύνθεση του μουσικού σας κομματιού μπορείτε να το μοιραστείτε με την κοινότητα, ή απλά να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Απολαύστε την συνεχώς αναπτυσσόμενη, μουσική βιβλιοθήκη της εφαρμογής στο σύννεφο, με πάνω από 250.000 δείγματα και 50000 προεπιλογές που είναι προσβάσιμες και αποθηκευμένες στους διακομιστές της Audiotool. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην εργασία σας από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο χωρίς την περαιτέρω εγκατάσταση κάποιου άλλου πρόσθετου λογισμικού.