Ad Block Alert!
Φαίνεται ότι έχετε ενεργοποιήσει τoν αποκλεισμό διαφημίσεων στον ιστότοπό μας. Ωστόσο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη λειτουργία του και να σας προσφέρουμε επιλεγμένο-δωρεάν και πάντα ποιοτικό περιεχόμενο απενεργοποιήστε τον αποκλεισμό, ή προσθέστε μας στη λευκή λίστα. (καντε κλικ για εισοδο)

16 Οκτωβρίου 2017

Η απειλή των Ransomware και τρόποι αντιμετώπισης
Όπως πιθανώς έχετε διαπιστώσει στα άρθρα που κατά καιρούς παρουσιάζουμε δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια - προστασία από τις παγίδες του διαδικτύου παρουσιάζοντας προγράμματα που μπορούν όχι μόνο να προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό τον υπολογιστή μας αλλά ακόμη και να τον καθαρίζουν στην περίπτωση που έχει μολυνθεί. Τι ακριβώς είναι όμως το   Ransomware; Πρόκειται για malware, (κακόβουλο λογισμικό) που κλειδώνει τον υπολογιστή και τις φορητές συσκευές σας ή να κρυπτογραφεί ηλεκτρονικά αρχεία σας. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν μπορείτε να πάρετε στα δεδομένα αν δεν πληρώσετε λύτρα. Ωστόσο, εκτός του ότι αυτό είναι καθαρός εκβιασμός, δεν είναι εγγυημένο ότι θα πάρετε πίσω τα αρχεία σας και φυσικά δεν θα πρέπει ποτέ να πληρώσετε.

Συνήθως διανέμεται μέσω ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Μέχρι πριν από λίγο διάστημα η δράση του εστιάζονταν σε υπολογιστές με windows, όμως τελευταία άρχισε να εξαπλώνεται και σε κινητά τηλέφωνα με λογισμικό ANDROID. Μόλις μολυνθεί ο υπολογιστής σας αρχίζει να κρυπτογραφεί τα αρχεία σας και όχι μόνο μπορεί να επεκταθεί και σε συνδεδεμένες με τον υπολογιστή σας μονάδες όπως εξωτερικούς δίσκους usb αλλά και σε φακέλους σας όπως για παράδειγμα στο Dropbox και γενικά σε οποιοδήποτε υπηρεσία cloud συνεχίζοντας το καταστροφικό του έργο.

Ωστόσο, καλό θα είναι να δίνουμε μεγάλη σημασία στην πρόληψη για να μην μπαίνουμε σε περιπέτειες,  Σήμερα θα ασχοληθούμε με την προστασία αλλά και την αντιμετώπιση ransomware, των πιο επικίνδυνων δυνητικά κακόβουλων προγραμμάτων. Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμηθούμε τις καλύτερες εφαρμογές που έχουμε δημοσιεύσει κατά το παρελθόν με την βοήθεια των οποίων μπορούμε να βρούμε και να διαγράψουμε τα κακόβουλα προγράμματα.


ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ


  1. Τα καλά νέα στην περίπτωση αυτή είναι το γεγονός ότι έχει φτιαχτεί από ειδικούς του χώρου το Ransomware Rescue Kit με μετά κατάλληλα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στην αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού ένα. Τα εργαλεία διατίθενται δωρεάν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οποιονδήποτε σε περίπτωση προβλήματος. Ωστόσο αν και η χρήση των εφαρμογών του κίτ δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αυτός που θα τα χρησιμοποιήσει θα πρέπει να είναι σχετικά έμπειρος χρήστης. ( λεπτομέρειες εδώ)  2. Η Trend Micro έχει αναπτύξει δύο μικρές εφαρμογές που μπορούν να σας καλύψουν και να σας βγάλουν από την δύσκολη θέση στην περίπτωση που το Ransomware, κλειδώσει την οθόνη του υπολογιστή σας σε κανονική λειτουργία, αλλά όμως σε ασφαλή λειτουργία με δικτύωση ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να είναι προσβάσιμος. Η δεύτερη εφαρμογή έχει αναπτυχθεί στην περίπτωση που το Ransomware κλειδώσει την οθόνη και δεν μπορείτε να μπείτε ούτε σε Ασφαλή λειτουργία με δικτύωση. Ωστόσο όπως θα δούμε παρακάτω είναι σχετικά εύκολο να παρακάμψουμε το κλείδωμα και τελικά να εντοπίσουμε και να διαγράψουμε το κακόβουλο λογισμό. (λεπτομέρειες εδώ)  3. Προστατευτείτε από όλα τα σύγχρονα ransomwares και να αποκτήσετε ένα αποτελεσματικό αλλά ισχυρό προληπτικό αμυντικό σύστημα απέναντι στα ransomware. Μπορεί να δουλέψει χωρίς κανένα πρόβλημα με άλλα υπάρχοντα προϊόντα ασφάλειας (antivirus κ.λ.π) και δεν απαιτεί αλλαγή της τρέχουσας υποδομής.   4. Για να προστατεύσει τους χρήστες από το WannaCry Ransomware και άλλες εισερχόμενες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, το 360 Total Security έχει αναπτύξει ένα εργαλείο άμυνας του κυβερνοχώρου NSA Cyber που μπορεί να αξιολογήσει εάν ένας υπολογιστής είναι άνοσοποιημένος στις επιθέσεις που παράγονται από το NSA hacking tools. (λεπτομέρειες εδώ)  5. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, τη στιγμή που το ransomware μολύνει στη συσκευή σας υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν δεν έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας ή λογισμικό ασφαλείας στη θέση του. Παρ 'όλα αυτά, μερικές φορές είναι δυνατόν σε αρκετές περιπτώσεις οι χρήστες να ανακτήσουν την πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία τους ή κλειδωμένα συστήματα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν.Για την αντιμετώπιση των Ransomware έχουμε έχουμε ανεβάσει πολλές αναρτήσεις. Πρόκειται στην ουσία για κακόβουλο λογισμικό που συνήθως διανέμεται μέσω ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Μέχρι πριν από λίγο διάστημα η δράση του εστιάζονταν σε υπολογιστές με windows, όμως τελευταία άρχισε να εξαπλώνεται και σε κινητά τηλέφωνα.Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο κακόβουλο πρόγραμμα στοχεύει κυρίως υπολογιστές που έχουν ως εγκατεστημένο λειτουργικό τα Windows. Μόλις μολυνθεί ο υπολογιστής σας αρχίζει να κρυπτογραφεί τα αρχεία σας και όχι μόνο μπορεί να επεκταθεί και σε συνδεδεμένες με τον υπολογιστή σας μονάδες όπως εξωτερικούς δίσκους usb αλλά και σε φακέλους σας όπως για παράδειγμα στο Dropbox και γενικά σε οποιοδήποτε υπηρεσία cloud συνεχίζοντας το καταστροφικό του έργο.

Η απειλή των Ransomware και τρόποι αντιμετώπισης
4/ 5 stars - "Η απειλή των Ransomware και τρόποι αντιμετώπισης" Όπως πιθανώς έχετε διαπιστώσει στα άρθρα που κατά καιρούς παρουσιάζουμε δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια - προστασία από τις παγίδ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>