18 Μαΐου 2017

Προστατεύστε τον υπολογιστή σας από το κακόβουλο λογισμικό WannaCry
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία έξαρση επιδημίας ransomware που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και που οφείλεται σε μία παγκόσμια κυβερνοεπίθεση με αιχμή του δόρατος το κακόβουλο λογισμικό WannaCry. Έχουν ήδη επηρεασθεί χιλιάδες υπολογιστές σε περισσότερες από 150 χώρες και κανείς δεν γνωρίζει ακόμη με ακρίβεια τα αποτελέσματά της και αν αυτό θα έχει συνέχεια. 

Ωστόσο, όπως έχουμε πει πολλές φορές σε άρθρα μας η δυναμική που αποκτούν αυτού του τύπου οι επιθέσεις θα μπορούσε να είχε πολύ μικρού μεγέθους αρνητικά αποτελέσματα αν είχαμε φροντίσει σοβαρά την ασφάλεια του υπολογιστή μας και που δεν είναι φυσικά τίποτα περισσότερο από το να έχουμε εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας ένα καλό-αξιόπιστο antivirus και κυρίως πάντα ανοιχτές τις ενημερώσεις ώστε να προστατευτούμε άμεσα από τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις.

Τα καλά νέα είναι ότι όσοι τρέχετε Windows 7, 8.1, και Windows 10 και έχετε ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις, δεν πρέπει να ανησυχείτε για τίποτα. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε Windows XP, Vista ή 8.0, τότε ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Παρ΄όλα αυτά για την αποφυγή του κινδύνου η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα που θα σας προστατεύσει από αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα. 
Κατεβάστε τη από εδώ

Τέλος μπορείτε  να κατεβάσετε το 360 NSA Cyber Weapons Defense Tool για την πλήρη κάλυψη του υπολογιστή σας

Προστατεύστε τον υπολογιστή σας από το κακόβουλο λογισμικό WannaCry
4/ 5 stars - "Προστατεύστε τον υπολογιστή σας από το κακόβουλο λογισμικό WannaCry" Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία έξαρση επιδημίας ransomware που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και που οφείλεται σε μία παγκόσμια κυ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
Ad Block Alert!
Φαίνεται ότι έχετε ενεργοποιήσει τoν αποκλεισμό διαφημίσεων στον ιστότοπό μας. Παρακαλούμε ενεργοποιήστε τις διαφημίσεις σε αυτόν τον ιστότοπο για να συνεχίσετε. Η ιστοσελίδα μας, βασίζεται σε διαφημίσεις, έτσι ώστε να μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της και να προσφέρει πάντα ποιοτικό, δωρεάν περιεχόμενο. (καντε κλικ για εισοδο)
–>