9 δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης βελτιστοποίησης και απόδοσης για δίσκους SSDs


Οι δίσκοι SSD είναι στην ουσία δίσκοι flash (πως είναι τα usb sticks;) κάπως έτσι, αλλά καμία σχέση με τις ταχύτητες των usb flash. H τεχνολογία έχει αρχίσει να υλοποιείται εδώ και λίγα χρόνια και βλέπουμε πλέον να να προβάλλουν στην αγορά υπολογιστές που αντί για σκληρό δίσκο να περιλαμβάνουν δίσκο SSD. Οι SSDs δεν έχουν κινούμενα μηχανικά μέρη και αυτό τους διακρίνει από τους παραδοσιακούς μαγνητικούς δίσκους που περιλαμβάνουν κινητές κεφαλές ανάγνωσης και εγγραφής.

Σε σύγκριση με τους ηλεκτρομηχανικούς δίσκους, οι SSDs είναι πιο ανθεκτικοί στις κρούσεις, τρέχουν αθόρυβα, έχουν χαμηλότερο χρόνος πρόσβασης στα δεδομένα και φυσικά πολύ μικρούς χρόνους ανάγνωσης και εγγραφής.

Στις μέρες αποτελεί πλέον μονόδρομο η αγορά  ενός υπολογιστή με δίσκο SSD ή η αντικατάσταση του υπάρχοντα σκληρού δίσκου από SSDs αφού οι τιμές τους μειώνονται συνεχώς και παράλληλα αυξάνεται η χωρητικότητά  και η ταχύτητα τους. Με τη σκέψη αυτή αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε 9 από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές διάγνωσης και διαχείρισης SSDs.

1
Λογισμικό διαχείρισης δίσκων SSDs (INTEL) που σας επιτρέπει να δείτε τις τρέχουσες πληροφορίες κίνησης για δίσκους Solid-State (Intel SSDs), συμπεριλαμβανομένων του αριθμού αριθμού μοντέλου, την ικανότητα, την έκδοση του firmware την καλή κατάσταση του δίσκου, την εκτιμώμενη εκτιμώμενη διάρκεια ζωής του, SMART χαρακτηριστικά (είναι διαθέσιμα και για σκληρούς δίσκους) προσδιορισμός πληροφοριών συσκευής (επίσης διαθέσιμο για σκληρούς δίσκους και μη Intel SSDs) βελτιστοποίηση της απόδοσης SSD, βελτιστοποίηση της απόδοσης σε συνδεσμολογία RAID 0 και άλλα.
2
Μετρήστε την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής σε SSD, CD-ROM, συσκευές USB και διακομιστές δικτύου σε Kilobyte, Megabyte ή ακόμη και Gigabyte ανά δευτερόλεπτο και συγκρίνετε τις δυνατότητες τους με άλλους. Εδώ θα βρείτε μία τεράστια βάση δεδομένων που θα σας βοηθήσει να δείτε τις δυνατότητες στης συσκευής σας σε σχέση με άλλες.
3
Συμπληρωματικό λογισμικό διαχείρισης που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να διατηρείτε σε καλή κατάσταση, και να παρακολουθείτε την λειτουργία του OCZ SSD σας. Μπορείτε ακόμη αναβαθμίσετε το firmware του SSD σας ώστε να βελτιώσετε την απόδοση και τη σταθερότητα του. Περιλαμβάνει επίσης Benchmark ώστε να διαπιστώσετε τις επιδόσεις του δίσκου σας, λεπτομέρειες σχετικά με αυτόν και τέλος σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο την θερμοκρασία και την υγεία του SSD σας
4
Έξυπνη εφαρμογή που αναλύει το δίσκο σας και αναδεικνύει τυχόν προβλήματα προτού αυτά να προκαλέσουν απώλεια δεδομένων, διαβάζει αυτές τις πληροφορίες και τις εμφανίζει σε ένα παράθυρο. Η εφαρμογή έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για τα Windows 10 και αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να αυξάνει την απόδοση των SSD σας αφού πραγματοποιήσει μια πλήρη ανάλυση απενεργοποιώντας τις άχρηστες υπηρεσίες και τυχόν περιττές εγγραφές. Ακόμη, μπορείτε να δείτε πληροφορίες κίνησης αλλά και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τον SSD δίσκο σας. Επίσης εμφανίζει γενικές πληροφορίες για τους σκληρούς δίσκους που είναι εγκατεστημένοι στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να δείτε για παράδειγμα, τη χωρητικότητα αποθήκευσης και πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα δεδομένα σας στον σκληρό σας δίσκο. Τέλος, μπορείτε ακόμη να προβάλετε και δεδομένα S.M.A.R.T. Η τεχνολογία S.M.A.R.T. είναι ένα σύστημα παρακολούθησης που βρίσκεται ενσωματωμένο στους σκληρούς δίσκους και στους solid-state drives (SSDs) και έχει ως σκοπό να ανιχνεύει να αναλύει και να εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με διάφορους δείκτες σχετικά με την αξιοπιστία και την ΄΄υγεία΄΄ του σκληρού δίσκου με πρόθεση να καταστεί δυνατή η πρόβλεψη τυχόν αστοχίας υλικού στο μέλλον.
5
Το CheckDrive είναι ένα σύγχρονο λογισμικό σας προσφέρει έναν εύκολο τρόπο ελέγχου υπολογιστών σας σκληρούς δίσκους και SSDs για σφάλματα. Εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τους δίσκους σας σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθεί καθ΄όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του τις τιμές των σκληρών δίσκων σας και σας ειδοποιεί αμέσως μετά από τυχόν σφάλματα που τυχόν προκύψουν, έτσι, θα το ξέρετε αμέσως, αν κάτι δεν πάει καλά με τον σκληρό σας δίσκο. Για να εξετάσετε αν ένας σκληρός δίσκος έχει σφάλματα, τρέξτε την εφαρμογή και θα δείτε δίπλα από κάθε δίσκο ένα ερωτηματικό, που σημαίνει ότι ο δίσκος δεν έχει ακόμη ελεγχθεί. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Check και αν όλα πάνε καλά θα δείτε θα δείτε την ένδειξη την ένδειξη που σημαίνει ότι ο δίσκος σας δεν έχει κανένα πρόβλημα.


6
Εργαλείο πληροφόρησης για δίσκους SSD με παράλληλη υποστήριξη των κλασικών σκληρών δίσκων. Χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομένων, θα δείτε πληροφορίες σχετικά με το SSD σας αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές των δίσκων σας όπως πληροφορίες SMART και τη διάταξη των κατατμήσεων. Εμφανίζει με πράσινο χρώμα τους δίσκους SSD και με πορτοκαλί τους σκληρούς δίσκους και τις άλλες συσκευές.
7
Διαγνωστικό εργαλείο για δίσκους SSD. Οι Δίσκοι στερεάς κατάστασης solid state drives (SSD) είναι συσκευές αποθήκευσης δεδομένων που χρησιμοποιούν τεχνολογία στερεάς κατάστασης μνήμης για την αποθήκευση των δεδομένων και αυτό είναι μία ουσιώδης διαφορά που τους διακρίνει από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους (HDD), οι οποίοι είναι στην ουσία ηλεκτρομηχανικές συσκευές που περιέχουν περιστρεφόμενο δίσκο, και κινητά μέρη κεφαλές ανάγνωσης-εγγραφής. Σε αντίθεση με τους κλασικούς σκληρούς δίσκους, δεν περιέχουν κινούμενα μέρη είναι λιγότερο ευάλωτοι σε κραδασμούς, λιγότερο θορυβώδεις και έχουν χαμηλότερo χρόνο πρόσβασης και αδράνειας, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιούν την ίδια διεπαφή όπως οι κλασικοί σκληροί δίσκοι
8
Πρόκειται για μία μικρή, φορητή αξιόλογη εφαρμογή που μπορεί να μας βοηθήσει να αξιολόγησουμε την απόδοση σε δίσκους SSDs και να εξάγουμε συμπεράσματα για την γενική του απόδοση.
9
Eφαρμογή που τεστάρει τους SSDs και αναδεικνύει τις πραγματικές τους επιδόσεις. Επιλέξτε τον SSD που θέλετε να τεστάρετε πατήστε το κουμπί -All- και περιμένετε να τελειώσει το τεστάρισμα. Προοδευτικά θα βλέπετε στον πίνακα της εφαρμογής τις επιδόσεις του δίσκου σας ανά τεστ. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

9 δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης βελτιστοποίησης και απόδοσης για δίσκους SSDs
4/ 5 stars - "9 δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης βελτιστοποίησης και απόδοσης για δίσκους SSDs" Οι δίσκοι SSD είναι στην ουσία δίσκοι flash (πως είναι τα usb sticks;) κάπως έτσι, αλλά καμία σχέση με τις ταχύτητες των usb flash. H ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>