Πώς να δημιουργήσετε partitions στους σκληρούς σας δίσκους μέσα από τα WindowsΣτις μέρες μας οι σκληροί δίσκοι έχουν πολύ μεγάλες χωριτικότητες, έτσι δεν είναι απίθανο όταν αγοράζουμε ένα υπολογιστή να διαθέτει σκληρό δίσκο ακόμη και 1 ή περισσότερα TB. Ωστόσο το σωστό είναι από πλευράς τακτικής να έχουμε χωρίσει το σκληρό μας δίσκο σε 2 περισσότερα parttions ανάλογα με την χωρητικότητά του, ένα για το λειτουργικό μας σύστημα και ένα ή περισσότερα για τις φωτογραφίες μας τη μουσική, ή τις εφαρμογές και τα παιχνίδια μας. Το να χωρίσουμε το σκληρό μας δίσκο σε διαμερίσματα είναι  μία διαδικασία πολύ απλή και μπορεί να γίνει μέσα από τα Windows.


Δημιουργία Partition
Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή εργαλεία διαχειριστή και πατήστε στην επιλογή διαχείριση υπολογιστή.
2
Κάντε κλικ στη διαχείριση δίσκων και επιλέξτε το δίσκο στον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε το νέο σας  Partition πατώντας επάνω του  με δεξί  κλικ του ποντικιού σας  και επιλέγοντας  Shrink Volume.
3
Στην επόμενη καρτέλα καθορίστε το μέγεθος του Partition  στην χωρητικότητα που επιθυμείτε και πατήστε  το κουμπί Shrink για να ξεκινήσει η δημιουργία του.
4
 Στο δίσκο που μόλις δημιουργήσατε κάντε δεξί κλικ και  επιλέξτε New Simple Volume.
5
Αφήστε την επόμενη καρτέλα ως έχει και πατήστε επόμενο.
6
Τέλος, επιλέξτε ως σύστημα διαμόρφωσης NTSF πληκτρολογήστε το όνομα του σκληρού σας δίσκου και πατήστε επόμενο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό ήταν έχετε δημιουργήσει το διαμέρισμα που θα φιλοξενήσει τα δεδεμένα σας.

Αν σας άρεσε το άρθρο διαδώστε το!