5 δωρεάν εφαρμογές ασφαλείας από την KasperskyH χρήση προγραμμάτων ασφαλείας καθίσται επιτακτική, αφού οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των δεδομένων μας βρίσκονται παντού και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο. Επομένως δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει χρήστης χωρίς προστασία στον υπολογιστή του.  Ωστόσο, αν  για κάποιο λόγο έχετε την υποψία ή πράγματι έχετε μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό σας παρουσιάζουμε πέντε δωρεάν προιόντα ασφαλείας από την Kaspersky που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε συγκεκεριμένες και όχι μόνο απειλές και να τις διαγράψετε.
1

Βρείτε και διαγράψτε επικίνδυνους ιούς και Trojan στον υπολογιστή σας. Εγκαθιστώντας ένα αξιόπιστο λογισμικό αντιμετώπισης ιών σίγουρα θα σας κρατήσει μακρυά από τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα, όχι όμως από όλα. Ακόμα και οι καλύτερες σουίτες ασφαλείας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν ένα ποσοστό αστοχίας 1 ή 2% των εισερχόμενων απειλών, που σημαίνει ότι ο υπολογιστής μπορεί δυνητικά να μολυνθεί. Βέβαια όσο πιό αξιόπιστο είναι το πρόγραμμα προστασίας που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας τόσο μειώνονται οι πιθανότητες, όμως κανείς δεν σας εγγυάται ότι θα είστε για πάντα 100% στο απυρόβλητο. Αυτή την αδυναμία των κλασικών προγραμμάτων ασφαλείας έρχεται να ενισχύσει η χρήση του Kaspersky Virus Removal Tool.
2

ΤοKaspersky Cleaner είναι μία νέα δωρεάν εφαρμογή ασφαλείας που αναλύει την κατάσταση του μητρώου και της μνήμης, του υπολογιστή σας με σκοπό την εύρεση και διαγραφή κακόβουλου λογισμικού (συνιστάται να μην τρέχετε εφαρμογές έως ότου τελειώσει τη σάρωση). Μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση, εμφανίζει ένα λεπτομερή κατάλογο σχετικά με το συνολικό αριθμό των μολυσμένων αντικειμένων που έχουν καθαριστεί ή που πρέπει να διαγραφούν μετά την επανεκκίνηση. Επίσης, μεταξύ των αποτελεσμάτων, οι χρήστες μπορούν να επανεξετάσουν τα στοιχεία που δεν μπορούσαν να απολυμανθούν αυτόματα και που απαιτούν επαγγελματική γνώση για να αφαιρεθούν επιτυχώς.
3

Το Ransom.Win32.Scraper είναι ένα από τα κακόβουλα προγράμματα που ανήκει στην κατηγορία Ransomware (Η κατηγορία των ιών αυτών (αναφέρονται σε ορισμένες περιπτώσεις και ως cryptoviruses, cryptotrojans,cryptoworms ή scareware) περιλαμβάνει μια κατηγορία malware η οποία περιορίζει την πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή που μολύνει, και απαιτεί λύτρα (χρηματική αμοιβή) που θα πρέπει καταβάλλει στον δημιουργό του malware, προκειμένου να το αφαιρέσει.) κρυπτογραφεί τα αρχεία του χρήστη και εμποδίζει εμποδίσει πρόσβαση σε αυτά και παράλληλα ο χρήστης υποχρεούται να καταβάλει λύτρα. Το Kaspersky ScraperDecryptor είναι ένα χρήσιμο λογισμικό που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς της Kaspersky που ο κύριος σκοπός του συνίσταται στην κρυπτογράφηση των αρχείων στον υπολογιστή του άτυχου χρήστη που τυχόν έχει πληγεί από το Win32.Scraper Trojan. Όσον αφορά την εμφάνιση, η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή και περιλαμβάνει ελάχιστη δυσκολία ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης σας. Στο κύριο παράθυρο του Kaspersky ScraperDecryptor μπορείτε να ξεκινήσετε τη σάρωση του υπολογιστή σας με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά μπορείτε επίσης να πατήσετε στο κουμπί αλλαγή παραμέτρων ώστε να καθορίσετε σε ποιόν ακριβώς σημείο του υπολογιστή σας πρέπει να ψάξετε . Ταυτόχρονα, μπορείτε να ρυθμίσετε τις επιπλέον επιλογές, ειδικά αν αποφασίσετε να διαγράψετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία από τη στιγμή που έχουν αποκρυπτογραφηθεί από το πρόγραμμα. Ωστόσο, αν κάτι δεν πάει καλά μαζί σας, μπορείτε πάντα να πατήσετε στο επαναφορά προεπιλογών. Εν κατακλείδι,πρόκειται για ένα πρακτικό και αποτελεσματικό εργαλείο που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά πολύτιμο και να ακυρώσει τις επιπτώσεις της μόλυνσης από το Trojan-Ransom.Win32.Scraper, εξοικονομώντας σας πολύτιμο χρόνο στη διαδικασία ανίχνευσής του και ενδεχομένως απαλλάσσοντας σας από τον κόπο να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows. ( κάντε κλικ στο + δίπλα στο How to restore the files για να το κατεβάσετε)
4

To Kaspersky Xorist Decryptor είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που σας βοηθήσει στην καταπολέμηση ενός πολύ επικίνδυνου κακόβουλου λογισμικού της σειράς Trojan-Ransom.Win32.Xorist. Malware, το οποίο έχει σχεδιαστεί για μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση των δεδομένων σε έναν υπολογιστή. Το Trojan αυτό με λίγα λόγια παίρνει τον έλεγχο του υπολογιστή που προσβάλει, κρατάει δηλαδή σε ομηρία τον υπολογιστή του χρήστη και του ζητάει χρήματα που υποτίθεται ότι αν τα λάβει θα στείλει σε αντάλλαγμα ένα πρόγραμμα με το οποίο ο χρήστης θα ξεκλειδώσει τον υπολογιστή του ώστε να αποκατασταθεί η κανονική του λειτουργία. Σε αυτό θα μας βοηθήσει το Kaspersky XoristDecryptor φτιαγμένο για αυτό ακριβώς τον σκοπό για την αντιμετώπιση του κακόβουλου λογισμικού Trojan-Ransom.Win32.Xorist.Το πρόγραμμα παρέχεται σε γραφικό περιβάλλον. Κατεβάστε το XoristDecryptor.zip download σε ένα μολυσμένο υπολογιστή, αποσυμπιέστε το αρχείο με ένα πρόγραμμα αποσυμπίεσης το WinZip για παράδειγμα ή οποιοδήποτε άλλο και τρέξτε το αρχείο XoristDecryptor.exe. Κάντε κλικ στο κουμπί έναρξη σάρωσης για να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα. Το βοηθητικό πρόγραμμα θα σας ζητήσει να εισάγετε την διαδρομή τουλάχιστον για ένα κρυπτογραφημένο αρχείο ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκρυπτογράφησης. (κάντε κλικ  στο + δίπλα στο How to disinfect an infected system για να το κατεβάσετε)
5

Το Zeus Trojan (ή Zbot Trojan) είναι ένας ιός που προσπαθεί να υποκλέψει εμπιστευτικές πληροφορίες από υπολογιστές. Συνήθως το Trojan μεταδίδετε μέσω ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (χωρίς να αποκλείονται και άλλοι τρόποι) όπου ενδέχεται να λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου άγνωστοι ισχυρίζονται ότι είναι από οργανώσεις-εταιρείες όπως η FDIC, IRS, MySpace, Facebook, ή η Microsoft.Με το Zeus Trojan Remover ανιχνεύστε και διορθώστε να όλες τις γνωστές παραλλαγές του πολύ επικίνδυνου Zeus Trojan (επίσης γνωστού και ως ZBot ή Wsnpoem) που χρησιμοποιείται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου κυρίως για την κλοπή τραπεζικών πληροφοριών και άλλων ευαίσθητων δεδομένων. Ακόμη και αν δεν είναι απολύτως αναγκαίo, προτείνουμε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας σε περίπτωση που έχει ανιχνευθεί το ώστε να αφαιρεθεί στα σίγουρα. ( κάντε κλικ στο + δίπλα   στο   How to disinfect a compromised system για να το κατεβάσετε)