Έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή διαφημίσεων!

Δαπανούμε πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μας για να βρούμε τις κατάλληλες εφαρμογές, να τις δοκιμάσουμε και να ανεβάσουμε τα άρθρα που βλέπετε. Αν σας αρέσει ο ιστότοπός μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε, παρακαλώ, σκεφτείτε το ενδεχόμενο, να απενεργοποιήσετε τη φραγή των διαφημίσεων στην ιστοσελίδα μας. Πατηστε εδω για συνεχεια

Phoenix OS : Εγκαταστήστε παράλληλα με τα Windows και AndroidΤο Android παρ΄όλο ότι έχει αναπτυχθεί ως λειτουργικό σύστημα για smartphone, παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από προσπάθειες στο να μετατραπεί σε ένα λειτουργικό σύστημα desktop. Αυτή τη στιγμή μία από τις επικρατέστερες λύσεις είναι το Phoenix OS. Είναι μία αξιόλογη λύση ώστε να έχει κανείς στον υπολογιστή του ένα λειτουργικό Android με γραμμή εργασιών, μενού έναρξης, και ένα εξαιρετικό σύστημα διαχείρισης παραθύρων. Οι περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια Android μπορεί να τρέξουν.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τις εφαρμογές σε λειτουργία πλήρους οθόνης,σε μικρότερα παράθυρα ή ακόμη να και αυξομειώσετε το μέγεθός τους και κυρίως περιλαμβάνει το Google Play Store. Μάλιστα σήμερα θα το το δούμε στην νεώτερη έκδοσή του που μόλις κυκλοφόρησε . Η εφαρμογή θα τρέξει σε οποιοδήποτε υπολογιστή με windows 32bit ή 64bit και το σπουδαιότερο, δεν θα επηρεάσει τον υπολογιστή σας. Με απλά λόγια αυτό μεταφράζεται στο ότι δεν διατρέχετε τον κίνδυνο να διαγραφούν από κάποιο λάθος χειρισμό τα αρχεία των windows και φυσικά αν πλέον δεν το επιθυμείτε μπορείτε να το διαγράψετε ανά πάσα στιγμή από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων στα windows όπως ακριβώς θα κάνατε και με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. 

Στην ιστοσελίδα του δημιουργού του προγράμματος θα βρείτε διαφορετικά ISO που το καθένα είναι φτιαγμένο ανάλογα με τον επεξεργαστή που έχετε. Ωστόσο η συμβουλή μου είναι να τρέξετε το PhoenixOS Downloader που θα αναγνωρίσει αυτόματα τη διαμόρφωση του υπολογιστή σας και θα κατεβάσει το κατάλληλο αρχείο. Ας δούμε όμως τώρα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

ΒΗΜΑΤΑ

1
Κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί PhoenixOS Downloader και κατεβάστε την εφαρμογή.

Στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα, κατεβάστε το αρχείο εναλλακτικά από εδώ,

 και στις δύο περιπτώσεις ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
2
Τρέξτε την εφαρμογή και το πρόγραμμα αφού ανιχνεύσει, θα κατεβάσει αυτόματα την κατάλληλη εφαρμογή για τον επεξεργαστή σας.

3
Αφού κατέβει η εφαρμογή κάντε κλικ στο κουμπί install.

4
Επιλέξτε τώρα σε ποιο δίσκο θέλετε να εγκατασταθεί. Αν έχετε ένα επιλέξτε C, αν έχετε παραπάνω από ένα σκληρούς δίσκους ή SSD επιλέξτε τον ταχύτερο.


5
Καθορίστε το μέγεθος του δίσκου σας. Όπως θα δείτε και παρακάτω αν μπορείτε να διαθέσετε τουλάχιστον 16 - 32 Gb χώρο στο νέο σας λειτουργικό θα μπορείτε να εγκαταστήσετε όσες εφαρμογές και παιχνίδια επιθυμείτε (μέχρι την χωρητικότητα που έχετε ορίσει) χωρίς να αντιμετωπίσετε ποτέ πρακτικά πρόβλημα χώρου.6
Περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.7
Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα ανοίξει αυτόματα μία καρτέλα που θα σας προτρέψει να κάντε επανεκκίνηση. Κάντε κλικ στο κουμπί reboot now.

8
Περιμένετε λίγα λεπτά έως ότου η εφαρμογή αναγνωρίσει το hardware του υπολογιστή σας και στην επόμενη καρτέλα επιλέξτε ως γλώσσα τα αγγλικά. Στην επόμενη αποδεχθείτε του όρους χρήσης και κάντε κλικ στην επόμενη, βρείτε το wifi σας πληκτρολογήστε τον κωδικό σας και συνδεθείτε στο ίντερνετ, τέλος στην επόμενη και τελευταία καρτέλα γράψτε το όνομα σας και πατήστε Finish. Αυτό ήταν, μόλις μπήκατε στο νέο σας λειτουργικό. Δείτε τις ενέργειες με τη σειρά στις επόμενες φωτογραφίες.

Κανονικά με την εγκατάσταση του Phoenix OS θα πρέπει να εγκατασταθεί και κάποιος bootloader που θα σας επιτρέπει κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας να διαλέξετε με ποιο από τα δύο λειτουργικά θα πρέπει να ξεκινήσετε. Ωστόσο στην περίπτωση αποτυχίας διαβάστε τα παρακάτω.

BOOTLOADER για BIOS


Σε υπολογιστές με το κλασικό BIOS αν δεν εγκατασταθεί αυτόματο o Bootloader ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Μεταβείτε στην σελίδα του EasyBCD( επιλέξτε Free) και αφού κάνετε Registration στο e-mail εγγραφής σας θα σας δοθεί το λινκ για να κατεβάστε το πρόγραμμα.Τρέξτε το στον υπολογιστή σας, επιλέξτε ελληνικά και στο μενού της εφαρμογή κάντε κλικ στο κουμπί επεξεργασία μενού εκκίνησης. Επιλέξτε, Use Metro Bootloader και καθορίστε το χρόνο που θα απαιτείται για να ξεκινήσει αυτόματα το λειτουργικό σας και πατήστε αποθήκευση ρυθμίσεων.


Κάντε τώρα επανεκκίνηση και επιλέξτε το λειτουργικό που θέλετε να τρέξετε.BOOTLOADER Για UEFI

Αν ο υπολογιστής εκκινεί μέσω UEFI ο παραπάνω τρόπος δεν θα δουλέψει. Ωστόσο, επειδή η διαδικασία ρύθμισης αυτόματου Bootloader είναι κάπως περίπλοκη θα ακολουθήσουμε μία άλλη πολύ απλή μέθοδο. Στην περίπτωση αυτή κατά την διάρκεια της επανεκκίνησης πριν ξεκινήσει ο υπολογιστής  πατήστε το κατάλληλο πλήκτρο για να μεταφερθείτε στη διαδικασία εκκίνησης του υπολογιστή σας και επιλέξτε το λειτουργικό με το οποίο θέλετε να ξεκινήσετε. Αυτό θα το κάνετε μόνο όταν επιθυμείτε να τρέξετε το Phoenix os, αφού ούτως η άλλως τα windows παραμένουν ως πρώτη προτεραιότητα εκκίνησης.Επειδή για κάθε υπολογιστή το πλήκτρο πιθανώς είναι διαφορετικό θα πρέπει να το βρείτε μέσω του μάνουαλ ή πληκτρολογώντας το μοντέλο του υπολογιστή για αναζήτηση στο διαδίκτυο. Στη περίπτωση μας η δοκιμή έγινε σε ένα laptop HP 255 G5 και το πλήκτρο μεταφοράς για το μενού εκκίνησης είναι το F9.

Επίλυση άλλων ζητημάτων.

Αφού μπείτε στο νέο σας λειτουργικό τρέξτε το Google Play Store και προσθέστε το λογαριασμό σας όπως κάνατε με το τηλέφωνό σας. Ωστόσο για να δουλέψουν κάποιες εφαρμογές ( Youtube, Google Chrome και άλλες) θα πρέπει πρώτα να κάνετε αναβάθμιση των υπηρεσιών Google Play services.Αν ωστόσο αντιμετωπίσετε προβλήματα εγκατάστασης μέσω του Google Play Store, κατεβάστε και εγκαταστήστε το αρχείο από το apkmirror ( κλικ εδώ για τον σύνδεσμο). ( Για να το κατεβάσετε χρησιμοποιήστε το Mini Opera
(Μετά την εγκατάσταση ίσως χρειαστεί επανεκκίνηση). Από εκεί και μετά μπορείτε να κατεβάσετε και να τρέξετε όποιο εφαρμογή επιθυμείτε.  


Αν και η όλη διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ωστόσο πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια συνιστάται να κάνετε BACK UP τα δεδομένα σας. Αν σας φαίνεται δύσκολο μη το δοκιμάσετε, η τουλάχιστον αν το δοκιμάσετε, δοκιμάστε το σε ένα δεύτερο υπολογιστή,
Phoenix OS : Εγκαταστήστε παράλληλα με τα Windows και Android
4/ 5 stars - "Phoenix OS : Εγκαταστήστε παράλληλα με τα Windows και Android" Το Android παρ΄όλο ότι έχει αναπτυχθεί ως λειτουργικό σύστημα για smartphone, παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από προσπ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>