Πώς να εγκαταστήσετε Android σε PC ή λάπτοπ παράλληλα με τα WindowsΤο Android είναι λειτουργικό σύστημα για συσκευές κινητής τηλεφωνίας το οποίο τρέχει τον πυρήνα του λειτουργικού Linux. Αρχικά αναπτύχθηκε από την Google και αργότερα από την Open Handset Alliance. Επιτρέπει στους κατασκευαστές λογισμικού να συνθέτουν κώδικα με την χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Java, ελέγχοντας την συσκευή μέσω βιβλιοθηκών λογισμικού ανεπτυγμένων από την Google και σήμερα αποτελεί το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα και Tablets.

-Παρ΄ ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι δεν μπορεί να τρέξει παρά μόνο σε κινητά τηλέφωνα εν τούτοις είναι πάρα πολύ εύκολο να το τρέξουμε σε οποιοδήποτε υπολογιστή είτε μέσω εξομοιωτών ( Bluestacks, Andy ) είτε και ως αυτόνομο λειτουργικό. Στη σημερινή παρουσίαση θα δείξουμε πόσο απλά μπορείτε να το τρέξετε από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Απαραίτητη προϋπόθεση πριν ξεκινήστε είναι να έχετε ρυθμίσει προηγουμένως σαν πρώτη συσκευή Boot τη συσκευή USB στον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσω του Bios του υπολογιστή σας. Επειδή σε κάθε μοντέλο ο τρόπος για να ενεργοποιηθεί το Bios είναι διαφορετικός διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης του υπολογιστή σας ή ψάξτε το στο διαδίκτυο, πληροφοριακά, σε κάποια μοντέλα, ενεργοποιείται όταν κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή μας πατήσουμε παρατεταμένα το πλήκτρο Delete το F1 ή F2.

Αν είστε έμπειροι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα δημιουργίας Partition ή να δημιουργήσετε εξ΄αρχής το σχετικό Partition μέσω του MiniTool Partition Wizard Free, παρακάμποντας τα παρακάτω βήματα, (1-7), ωστόσο, επειδή δεν έχουν όλοι οι αναγνώστες μας την σχετική εμπειρία και πιθανώς επειδή για κάποιους μπορεί να φανεί δύσκολο γι΄ και επέλεξα τον παρακάτω συνδυασμό βημάτων και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να συναντήσετε κάποιο πρόβλημα.


1
Δημιουργία Partition
Άνοίξτε τον πίνακα ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή εργαλεία διαχειριστή και πατήστε στην επιλογή διαχείριση υπολογιστή.
2
Κάντε κλικ στη διαχείριση δίσκων και επιλέξτε το δίσκο στον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε το νέο σας  Partition πατώντας επάνω του  με δεξί  κλικ του ποντικιού σας  και επιλέγοντας  Shrink Volume.
3
Στην επόμενη καρτέλα καθορίστε το μέγεθος του Partition σε περίπου 16 GB και πατήστε  το κουμπί Shrink για να ξεκινήσει η δημιουργία του.
4
 Στο δίσκο που μόλις δημιουργήσατε κάντε δεξί κλικ και  επιλέξτε New Simple Volume.
5
Αφήστε την επόμενη καρτέλα ως έχει και πατήστε επόμενο.
6
Τέλος, επιλέξτε ως σύστημα διαμόρφωσης FAT 32 ή NTFS (είναι αδιάφορο αφού θα επαναδιαμορφώσουμε το δίσκο) πληκτρολογήστε το όνομα του σκληρού σας δίσκου και πατήστε επόμενο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό ήταν έχετε δημιουργήσει το διαμέρισμα που θα φιλοξενήσει το νέο σας λειτουργικό.

7
Κατεβάστε το MiniTool Partition Wizard Free και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας, με δεξί κλικ επιλέξτε το Partition που μόλις δημιουργήσατε και διαμορφώστε το ως Ext 3.

- Κατεβάστε τώρα το Android-x86 4.4-r3 (KitKat-x86) ( κλικ εδώ) και αμέσως μετά κατεβάστε το Universal USB Installer  (κλικ εδώ) και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, βάλτε ένα USB στον υπολογιστή σας αφού φροντίσετε πρώτα να το διαμορφώσετε ως FAT 32. Τρέξτε το Universal USB Installer, επιλέξτε Android, βρείτε τη διαδρομή του Android ISO που κατεβάσατε, επιλέξτε το USB σας και πατήστε Create για να γράψετε το Android στο στικάκι σας.
1
Εγκατάσταση Android στο σκληρό σας δίσκο
Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, επανεκινήστε τον υπολογιστή σας ( όμως πρίν από αυτό φροντίστε στις ρυθμίσεις του BIOS να επιλέξετε ως πρώτη συσκευή BOOT τις συσκευές USB). Μετά την επανεκίνηση η πρώτη κάρτα που θα δείτε είναι αυτή, επιλέξτε τώρα Installation-Install Android x86 to Hard disk και πατήστε ENTER.
2
Στη επόμενη καρτέλα επιλέξτε τον δίσκο που εχετε διαμορφώσει ως Ext3 (θα τον καταλάβετε απ΄την επέκταση Ext3) και προχωρήστε στην εγκατάσταση. Αφου επιλέξετε τον δίσκο, δεν χρειάζεται να τον διαμορφώσετε πάλι, επομένως στην πρώτη καρτέλα επιλέξτε Do not Format και περιμένετε λίγο μέχρι να εγκατασταθεί το λειτουργικό.

3
Στο τέλος της εγκατάστασης το Android θα αναγνωρίζει ότι έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας και άλλο λειτουργικό και θα σας ζητήσει να προσθέσει ένα Boot Loader, επιλέξτε ναι και στο τέλος της εγκατάστασης τρέξτε απευθείας το νέο σας λειτουργικό, επιλέγοντας το ασύρματο δίκτυό σας και προσθέτοντας τον Google λογαριασμό σας.

- Συμπερασματικά, αφού δοκιμάσαμε όλες σχεδόν τις εκδόσεις Android καταλήξαμε στο Android-x86 4.4-r3 (KitKat-x86) μιας και ήταν και το μοναδικό που δούλεψε απρόσκοπτα στο λάπτοπ της δοκιμής μας. Η απόδοση και η ταχύτητα ήταν εκπληκτική, και σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Όλες οι εφαρμογές δούλεψαν απρόσκοπτα, ωστόσο οφείλω να επισημάνω ότι κάποια παιχνίδια δεν αναγνώριζαν σωστά ή και καθόλου το ποντίκι του υπολογιστή μας, δυστυχώς δεν είχαμε τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε σε κάποιο υβριδικό υπολογιστή, η σε κάποιο φορητό υπολογιστή με δυνατότητα Touch Screen. Σε κάθε περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα  έχει να κάνει και με το Hardware του υπολογιστή σας.

- Τέλος θα πρέπει να σημειώσω ότι μετά την εγκατάσταση του Boot Loader κατά εκκίνηση του υπολογιστή σας θα πρέπει να επιλέγετε με ποιο λειτουργικό θέλετε να ξεκινήσετε ( Windows ή Android). Παρ΄ ότι η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή, για κάποιον που δεν έχει την σχετική εξοικείωση-εμπειρία μπορεί να φανεί ΄΄βουνό΄΄, επομένως αν ανήκετε σ΄ αυτή την κατηγορία καλό θα είναι να το δοκιμάσετε σε ένα δεύτερο υπολογιστή.