Φαίνεται ότι έχετε ενεργοποιήσει το AdBlock!

Λάβετε υπόψη, ότι το lovefortechnology.net βασίζεται σε διαφημίσεις για να συνεχίσει να παράγει και να προσφέρει δωρεάν περιεχόμενο σε εσάς. Θα το εκτιμήσουμε ιδιαίτερα αν απενεργοποιήσετε το Adblock ώστε να μας υποστηρίξετε. Πατηστε εδω για συνεχεια

8 δωρεάν προγράμματα για να σερφάρετε ανώνυμαΈχουν γραφεί χιλιάδες άρθρα θέμα της ανωνυμίας στο ίντερνετ και τελικά ως φαίνεται είναι, και θα είναι συνεχώς επίκαιρο, όμως πριν προχωρήσουμε στο θέμα μας επιτρέψτε μου να κάνω μία μικρή εισαγωγή. Είναι ηθικά σωστό να επιδιώκω την ανωνυμία μου στο διαδίκτυο; Η απάντηση είναι NAI αν αυτό αποτελεί μία μορφή άμυνας ενάντια στις αυθαιρεσίες, τις επιθετικές διαφημίσεις και την καταπάτηση της ελευθεροτυπίας από κυβερνήσεις και οργανισμούς και στο δικαίωμα της ιδιωτικότητας και της ελεύθερης γνώμης. Δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να περιορίζει ή να θέτει απαγορεύσεις σε κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θέλει κάποιος να είναι ανώνυμος και δεν αναφερόμαστε φυσικά σε όσους δια της μεθόδου αυτού θα προσπαθήσουν να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη σε βάρος κάποιου τρίτου, αλλά στην έλλειψη προστασίας είτε από άγνοια είτε από έλλειψη σχετικής νομοθεσίας του απλού χρήστη. Πέρα όμως από τα άρθρα και τους νόμους, αρκεί να ρίξει μια ματιά κανείς στη καθημερινή του ζωή και θα διαπιστώσει ότι κανένας δεν τοιχοκολλάει έξω από το σπίτι του η στο μέτωπό του τα προσωπικά του στοιχεία, σε δημόσια θέα. Βέβαια υπάρχουν νόμοι τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο που εγγυώνται αυτό το δικαίωμα. Η εφαρμογή τους αποτελεί ένα μεγάλο θέμα που όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο.  Ας δούμε όμως τις εφαρμογές.

1.


Κορυφαίο πρόγραμμα στο είδος του κυρίως λόγω του πολύ εύκολου χειρισμού του αφού δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιες ειδικές ρυθμίσεις. Κατεβάσουμε το πρόγραμμα και το τρέχουμε, στην δεξιά μεριά του μενού του προγράμματος επιλέγουμε τον Anonymous Proxy, συγκεκριμένα επιλέγουμε από ποια χώρα θέλουμε να φαίνεται ότι σερφάρουμε, αμέσως μετά πατάμε το connect το proxy και περιμένουμε πολύ λίγο μέχρι να δημιουργηθεί η σύνδεση (αυτό το βλέπουμε από την μπάρα του προγράμματος που θα μας δείξει την ένδειξη 100%). Από εκεί και πέρα και για του λόγου το αληθές επαληθεύσετε το επισκεπτόμενοι το whatismyipaddress στο tracemyip ή οπουδήποτε άλλη παρεμφερή ιστοσελίδα ώστε να διαπιστώσετε την αλλαγή της ip.

2.


Το λογισμικό Tor προστατεύει τις επικοινωνίες σας στο ίντερνετ, είναι ΄΄χτισμένο΄΄ γύρω από ένα κατανεμημένο δίκτυο των κέντρων από εθελοντές σε όλο τον κόσμο και αποτρέπει τον οποιονδήποτε να βλέπει τις συνδέσεις σας στο Internet και τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε Tor σε Windows, Linux ή Mac OS X χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό. Μπορεί ακόμη να τρέξει από ένα USB flash drive, (δεν θα χρειαστεί να κάνετε καμία ρύθμιση).

Με λίγα λόγια έχετε τη δυνατότητα να σερφάρετε με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αφού μεταξύ των άλλων η πραγματική σας ip δεν εμφανίζεται πουθενά. Ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε εγκατάσταση και μπορείτε να το τρέξετε από κάποιο usb stick. Σε αντίθεση με άλλα παρεμφερή προγράμματα αλλαγής ip θα έλεγα ότι είναι από τα καλύτερα αφού η ταχύτητα απόκρισης του Browser είναι αρκετά ικανοποιητική. Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή τρέξτε το εικονίδιο torbrowser-install και εγκαταστήστε το στο στικάκι σας. Τρέξτε τώρα το εικονίδιο Start Tor Browser μέσα από το φάκελο Tor Browser και περιμένετε λίγο μέχρι να συνδεθείτε.
Μόλις συνδεθείτε θα δείτε την την παρακάτω εικόνα που σας ενημερώνει ότι συνδεθήκατε στο δίκτυο Tor και η σύνδεσή σας είναι πλέον ασφαλής. Από εκεί και μετά μπορείτε να περιηγηθείτε ανώνυμα.


3.


Σε παλιότερη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί στο Tails, ένα live CD που βασίζεται στο Debian και που έχει ως στόχο την παροχή πλήρους ανωνυμίας για το χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των web browser, IRC client, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άμεσων μηνυμάτων, όλα είναι προ-ρυθμισμένα από τον δημιουργό του με γνώμονα την ασφάλεια και την ανωνυμία του χρήστη, ωστόσο σήμερα Θα δούμε βήμα πρός βήμα πόσο απλά μπορούμε να φτιάξουμε ένα στικάκι USB με την βοήθεια του οποίου θα μπορέσουμε να περιηγηθούμε ανώνυμα και με ασφάλεια στo ίντερνετ.

Πρώτα απ΄όλα κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση του Tails, την έκδοση για Windows ακολουθώντας τις οδηγίες της ιστοσελίδας, (θα χρειαστεί γι αυτό να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο στον Browsers σας, με αυτό τον τρόπο προστίθεται μία δικλείδα ασφαλείας για να ώστε το ISO που θα κατεβάσατε να είναι το απολύτως γνήσιο, (κλικ εδώ) .

Κατεβάστε& το Universal-USB-Installer και τρέξτε το, κάντε κλικ τώρα στην επιλογή Try unlisted linux.

Στην επόμενη καρτέλα επιλέξτε Browse και ακολουθήστε τη διαδρομή για να βρείτε το iso στο σημείο που το έχετε κατεβάσει και στο step 3 της εφαρμογής επιλέξτε το στικάκι USB που έχετε συνδέσει στην θύρα USB του υπολογιστή σας, πατήστε Create και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αντιγραφής.Πριν δοκιμάσετε το στικάκι βεβαιωθείτε ότι έχετε καθορίσει από πριν μέσω του Bios του υπολογιστή σας σαν πρώτη συσκευή εκκίνησης τις θύρες USB. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας έχοντας το στικάκι σε οποιαδήποτε USB θύρα του υπολογιστή σας. Μόλις φορτώσει, στη πρώτη εικόνα που θα συναντήσετε επιλέξτε More Options. Ωστόσο πρίν προχωρήσετε ή μετά μπορείτε να αλλάξετε το μενού της εφαρμογής στη γλώσσα σας.


Βάλτε τώρα ένα ισχυρό κωδικό πρόσβασης που να θυμάστε ώστε να έχετε πλήρη δικαιώματα ως administrator στις εφαρμογές του Tails,  (μπορείτε αν θέλετε να το αφήσετε και κενό) και πατήστε είσοδος.


Στη επόμενη οθόνη που θα συναντήσετε μπορείτε να περιηγηθείτε μέσα από τις επιλογές του Tails και να τρέξετε οποιαδήποτε εφαρμογή Για να μπορέσετε τώρα να περιηγηθείτε ανώνυμα και με ασφάλεια επιλέξτε τη διαδρομή διαδίκτυο και πατήστε στο εικονίδιο TorBrowser.


Αν όλα έχουν πάει καλά μόλις ανοίξει ο browser πατήστε στο κουμπί Check και θα πρέπει να δείτε την παρακάτω εικόνα που περιγράφει ότι η σύνδεσή σας είναι ασφαλής βλέποντας μάλιστα και την εικονική ip σας. Από εδώ και πέρα περιηγηθείτε στο ίντερνετ άφοβα ανώνυμα και με απόλυτη ασφάλεια.

4. 


Έχουμε δημοσιεύσει κατά το παρελθόν αρκετά άρθρα που αφορούν προγράμματα που προστατεύουν το απόρρητο στις επικοινωνίες μας και προσφέρουν ανωνυμία. Αποφασίσαμε σήμερα να κάνουμε μία μικρή αναφορά παρουσιάζοντας το windscribe VPN αφού το δοκιμάσαμε και το ξεχωρίσαμε για την ποιότητα και την απόδοσή του.

Φυσικά δεν είναι το μοναδικό με αυτά τα χαρακτηριστικά όμως εμείς προγράμματα ή υπηρεσίες που ξεχωρίζουν θα τις αναδεικνύουμε όταν τις ΄΄ανακαλύπτουμε΄΄. Ένα VPN μπορεί να ανοίξει μια ασφαλή διασύνδεση ή «τούνελ» όπως συνηθίζουμε να λέμε μεταξύ των διαφόρων συσκευών και των δεδομένων που διέρχoνται τη σήραγγα και ταυτόχρονα μπορεί να κρυπτογραφηθεί με κάποια από τις πλέον σύγχρονες, παρεχόμενες μεθόδους ασφαλείας έτσι ώστε τα δεδομένα που διέρχονται δια μέσου της σήραγγας να μην μπορούν να να διαβαστούν. 

Η ανωνυμία είναι ένα μεγάλο ιδιαίτερο κεφάλαιο στον τομέα της επικοινωνίας και αφορά κατά κανόνα όταν αναφερόμαστε σε αυτόν στην επικοινωνία μέσω internet και για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνης. Δεν μπορούμε φυσικά να το αναλύσουμε με λεπτομέρειες μέσα από ένα απλό άρθρο, όμως θα πρέπει να εξηγήσουμε και να αποσαφηνίσουμε με απλά και κατανοητά λόγια μερικά πράγματα γι΄αυτήν. Όταν αναφερόμαστε στην ανωνυμία δεν εννοούμε τίποτα περισσότερο από την τεχνικές δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία ώστε να αποκρύψουμε το πραγματικό μας ηλεκτρονικό ίχνος.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω θα πρέπει να γίνουν κατανοητά ορισμένα πράγματα. Κάθε υπολογιστής που συνδέεται στο internet παίρνει μία ταυτότητα ηλεκτρονική την ip (Internet Protocol address) που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας και μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από συσκευές για τη μεταξύ τους αναγνώριση και συνεννόηση σε ένα δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιεί το Internet Protocol standard. Κάθε συσκευή που ανήκει στο δίκτυο, όπως επίσης δρομολογητές (routers), υπολογιστές, εκτυπωτές, μηχανές για fax μέσω Internet, και ορισμένα τηλέφωνα έχουν την δική τους μοναδική διεύθυνση. 


Μία διεύθυνση IP μπορεί να θεωρηθεί το αντίστοιχο μιας διεύθυνσης κατοικίας ή ενός αριθμού τηλεφώνου για έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή δικτύου στο διαδίκτυο όπως η διεύθυνση κατοικίας και ο αριθμός τηλεφώνου αντιστοιχούν σε ένα και μοναδικό κτίριο ή τηλέφωνο, η IP address χρησιμοποιείται για τη μοναδική αναγνώριση ενός υπολογιστή ή άλλης συσκευής που συνδέεται στο δίκτυο. Αυτή η ηλεκτρονική ταυτότητα (IP) καταγράφεται μόλις συνδεθούμε στο Internet στους servers του παρόχου μας (η εταιρεία που μας παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης) και μας ακολουθεί όπου και αν πλοηγηθούμε, όπου εκτός από την καταχώρηση της ip στους κεντρικούς servers του παρόχου καταγράφεται και οποιαδήποτε ιστοσελίδα επισκεπτόμαστε.

Το windscribe αποτελεί μία πρώτης τάξης υπηρεσία VPN αφού μάλιστα ακόμη και στην δωρεάν εκδοχή του μας προσφέρει 10-15 GB Bandwidth κάθε μήνα. Η υπηρεσία καλύπτει την πραγματική διεύθυνση IP και σας δίνει απεριόριστη και ιδιωτική πρόσβαση σε ψυχαγωγία, σε δικτυακούς τόπους ειδήσεων σε περισσότερες από 28 διαφορετικές χώρες.Η υπηρεσία κρυπτογραφεί τη δραστηριότητά σας, δεν διαρρέει ποτέ τις πληροφορίες DNS και δεν θα σας παρακολουθήσει ποτέ. Έτσι αποτρέπεται η διαρροή των προσωπικών σας πληροφοριών και παράλληλα αποτρέπετε χάκερς ή άλλους κακόβουλους το να κλέψουν τα δεδομένα σας ενώ χρησιμοποιείτε ακόμη και δημόσια Wi-Fi .

Ο τρόπος χρήσης είναι πολύ απλός. Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή εγκαταστήστε τη στον υπολογιστή σας, εγγραφείτε στην υπηρεσία ( είναι δωρεάν ) και επιβεβαιώστε το e-mail σας. Αυτό θα σας δώσει 10 GB διαθέσιμο ανά μήνα. Κάντε τώρα κοινοποίηση της υπηρεσίας στο Twiter και προσθέστε άλλα 5.  Στην δωρεάν του εκδοχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες ανωνυμίας από 8 διαφορετικές χώρες.

5.


Τα Ιδεατά ιδιωτικά δίκτυα (ή VPN) είναι ασφαλή δίκτυα με κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ των υπολογιστών που τα αποτελούν. Στην ουσία είναι υπολογιστές που συνδέονται σε ένα κοινό δίκτυο και μπορεί να "μιλήσουν" ο ένας στον άλλο χωρίς να μπορεί κάποιος τρίτος να υποκλέψει την επικοινωνία. Ένα ανησυχητικό γεγονός για πολλούς παρόχους VPN είναι ότι βρίσκονται σε χώρες που τους αναγκάζουν από το νόμο να έχουν χαμηλά πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών τους. Αυτό ουσιαστικά υπονομεύει σοβαρά οποιαδήποτε αξίωση στο να προσφέρουν πραγματική προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και ασφάλειας.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με την παρούσα εφαρμογή και οι δυνατότητες που δημιουργούνται είναι ατελείωτες. αφού μπορείτε να παρακάμψετε τους περιορισμούς στο διαδίκτυο και να ξεκλειδώσετε όλες τις ιστοσελίδες που για κάποιο λόγο είναι κλειδωμένες για την περιοχή σας, να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστοσελίδες που έχουν λογοκριθεί ή έχουν απαγορευθεί από κυβερνήσεις, ή ακόμη να συνδεθείτε σ΄αυτές στο σχολείο ή στο χώρο εργασίας σας. Μπορείτε ακόμη να περιηγηθείτε στο Web ανώνυμα και να αποτρέψετε ιστοσελίδες από την παρακολούθηση και στόχευση με ενοχλητικές διαφημίσεις αφού το Betternet αλλάζει την IP σας έτσι ώστε η δικτυακή σας ταυτότητά σας να είναι καλυμμένη και έτσι η δραστηριότητα σας στο διαδίκτυο να είναι κρυφή.

Τέλος σας βοηθά να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα από χάκερς που μπορεί να σαρώσουν τον υπολογιστή σας για κωδικούς πρόσβασης σας ώστε να υποκλέψουν ευαίσθητα δεδομένα. Το Betternet κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και να σας παρέχει εγγύηση, ποιότητας, όταν συνδέεστε ακόμη και σε ακάλυπτα wifi hotspots. Το σημαντικότερο είναι ότι To Betternet είναι μία υπηρεσία VPN που δεν έχει όρια χρήσης για τις υπηρεσίες της, και οι χρήστες δεν είναι υποχρεωμένοι να καταχωρήσουν οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία.

Η υπηρεσία δεν παρακολουθεί οποιαδήποτε πληροφορία του χρήστη και τα έσοδά της προέρχονται εξ΄ολοκλήρου από διαφημίσεις, υποστηρίζει δε ότι δεν συλλέγει ούτε αποθηκεύει με οποιονδήποτε τρόπο προσωπικές πληροφορίες περιήγησης, ωστόσο, δίκτυα τρίτων που παρέχουν τις διαφημίσεις είναι πιθανόν να χρησιμοποιούν cookies παρακολούθησης για την παρακολούθηση της απόδοσης των διαφημίσεών της  Η χρήση της εφαρμογής είναι απλούστατη. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή τρέξτε τη και πατήστε connect.

Αφού συνδεθείτε στην παρακάτω εικόνα βλέπετε την τρέχουσα ip σας και  τα δεδομένα που διακινούνται. Αν θέλετε να διαπιστώσετε την ασφάλεια της εφαρμογής μπορείτε να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα παροχής πληροφοριών IP όπως για παράδειγμα  την whatismyipaddress ώστε να διαπιστώσετε πράγματι ότι  η πραγματική σας ip σας δεν φαίνεται πουθενά.6.


Προστατέψετε τον υπολογιστή σας και εξασφαλίστε την ανωνυμίας σας. Το Hotspot Shield είναι ένα πρόγραμμα που λειτουργεί ως proxy server μέσω του οποίου μπορούμε ανώνυμα και με ισχυρή κρυπτογράφηση να έχουμε πρόσβαση στο internet μέσω οποιουδήποτε wifi. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή αφού το εγκαταστήσουμε τρέχουμε το πρόγραμμα, ανοίγοντας τον browser πατάμε start στην σελίδα που θα μας εμφανίσει, από εκεί και πέρα μπορούμε να μπούμε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

7.Από τα πιο απλά δωρεάν προγράμματα προστασίας της ιδιωτικότητά σας, μπορεί να κρύψει την πραγματική σας διεύθυνση IP σας ώστε να έχετε τον υπολογιστή σας ασφαλή από επιθέσεις χάκερ και άλλους κινδύνους, όλα με ένα μόνο πάτημα ενός κουμπιού χωρίς καμία ρύθμιση. Έτσι μπορείτε να σερφάρετε ανώνυμα oνα στείλετε ανώνυμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω οποιουδήποτε web-based συστήματος αλληλογραφίας, κρατώντας τον υπολογιστή σας ασφαλή από τους ιστοχώρους, χάκερς που θέλουν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες σας να κλέψουν την ταυτότητά σας ή άλλες προσωπικές πληροφορίες. Λειτουργεί με τον Internet Explorer, Firefox, Opera, Maxthon, MyIE και είναι συμβατό με όλα τα είδη των routers, firewalls, οικιακά δίκτυα, ασύρματα δίκτυα. Στην δωρεάν έκδοση μπορείτε να επιλέξετε IP μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

8.

Το ZenMate είναι μία εξαιρετικά απλή εφαρμογή που τρέχει ως πρόσθετο στον Browser (Mozila Firefox, Google Chrome,Opera) και σας εξασφαλίζει την προστασία των δεδομένων και την ανωνυμίας σας. Είτε είστε στο σπίτι, είτε ταξιδεύετε είτε χρησιμοποιείτε ένα οποιοδήποτε δημόσιο δίκτυο WiFi το ZenMate κρυπτογραφεί και ασφαλίζει τη σύνδεσή σας και προστατεύει την ιδιωτική σας ζωή στο διαδίκτυο κατά την περιήγηση σας.

Η διαδρομή της κυκλοφορίας σας γίνεται μέσω μέσω ενός δωρεάν VPN σύννεφου δικτύου από πολύ ασφαλείς διακομιστές. Αυτό σημαίνει ότι η προσωπική σας διεύθυνση IP σας δεν θα είναι ορατή και θα αντικατασταθεί από μια γενική διεύθυνση της ZenMate IP που είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Ξεκλειδώστε το αγαπημένο σας περιεχόμενο και την πρόσβαση σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα!

Θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιορισμένο, μπλοκαρισμένο ή γεω-περιορισμένο περιεχόμενο; Το ZenMate εξασφαλίζει την πρόσβασή σας στο Internet εντελώς απεριόριστα. Με τους Servers υψηλών ταχυτήτων μπορεί κρυπτογραφήσει και να ανακατευθύνει την κίνηση σας και να κρύψει την πραγματική σας IP και τη θέση σας. είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση και ενσωματώνετε γρήγορα και εύκολα στο πρόγραμμα περιήγησης σας.

8 δωρεάν προγράμματα για να σερφάρετε ανώνυμα
4/ 5 stars - "8 δωρεάν προγράμματα για να σερφάρετε ανώνυμα" Έχουν γραφεί χιλιάδες άρθρα θέμα της ανωνυμίας στο ίντερνετ και τελικά ως φαίνεται είναι, και θα είναι συνεχώς επίκαιρο, όμως πριν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>