Πως να εγκαταστήστε το Windows Movie Maker στα Windows 10Το Windows Movie Maker  είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο από τη Microsoft. Αποτελεί μέρος των Windows Essentials, σουίτας λογισμικού και προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε τα βίντεο, και να τα δημοσιεύετε στο onedrive, Facebook, Vimeo, το YouTube και το Flickr.
Όπως και με τα Windows 7 και τα Windows 8, Windows Movie Maker δεν περιλαμβάνεται ως τμήμα των Windows 10. Δεν υποστηρίζεται επίσημα από τη Microsoft για χρήση στα Windows 10, αν και εξακολουθεί να είναι δυνατή η λήψη του Windows Movie Maker από την τοποθεσία της Microsoft. Ωστόσο Το Windows Movie Maker είναι πλήρως λειτουργικό σε περιβάλλον Windows 10, παρά τη δήλωση της Microsoft ότι δεν υποστηρίζεται γεγονός που έχει δημιουργήσει την υποψία ότι η Microsoft θέλει μάλλον να προωθήσει τις σχετικές εφαρμογές που διαθέτει μέσω των Windows Store.

Με το Windows Movie Maker μπορείτε να εισάγετε φωτογραφίες και βίντεο από πολλά διαφορετικά είδη καμερών και συσκευών στον υπολογιστή σας. Όταν εισάγετε φωτογραφίες και βίντεο, αντιγράφονται από την κάμερα ή τη συσκευή στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αρχεία στις ταινίες σας στο Movie Maker. Ακόμη μπορείτε να κάνετε περικοπή στην αρχή και το τέλος ενός βίντεο, για να φαίνεται στην ταινία το τμήμα του βίντεο που θέλετε. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα βίντεο με κάποια μαύρα καρέ στην αρχή, μπορείτε να κάνετε περικοπή στην αρχή του βίντεο, για να μην εμφανίζονται τα μαύρα καρέ στην τελική ταινία που θα αποθηκεύσετε. Επίσης, μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον προσθήκες δημοσίευσης που σας επιτρέπουν να δημοσιεύσετε την ταινία σας σε πολλές άλλες δημοφιλείς τοποθεσίες Web όσο βρίσκεστε στο Movie Maker. Τέλος αφού ολοκληρώσετε την επεξεργασία του έργου σας στο Movie Maker, μπορείτε να μοιραστείτε την ταινία σας με συγγενείς και φίλους δημοσιεύοντας τη στο Web.

Για να εγκαταστήσετε το Windows Movie Maker θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τα Windows Essentials, ωστόσο, αν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε όλες τις εφαρμογές που περιέχει απλά φροντίστε να έχετε τσεκαρισμένο το κουτάκι μόνο στο Windows Movie Maker.Τέλος αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρέξετε το εικονίδιο της εφαρμογής. Δώστε όμως προσοχή σ΄αυτό αφού για να τρέξει σωστά χρειάζεται να της δώσετε δικαιώματα διαχειριστή, οπότε κάντε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής, πατήστε ιδιότητες και στο πεδίο συμβατότητα τσεκάρετε το κουτάκι τρέξε το πρόγραμμα σαν διαχειριστής.

 Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows