Ελέγξτε την οξύτητα της ακοής σας
Ως ακουστικό φάσμα περιγράφεται το διάστημα μεταξύ της μικρότερης και της μεγαλύτερης συχνότητας ήχου που μπορεί να ακούσει ένας άνθρωπος ή ένα ζώο. Στους ανθρώπους το ακουστό φάσμα εκτείνεται κατά προσέγγιση από τα 20 Hz έως τα 20 KHz (20.000 Hz). Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο φάσμα μεταξύ ατόμων, ειδικά στην περιοχή των ψηλών συχνοτήτων, στην οποία παρατηρείται και η μεγαλύτερη απομείωση ανάλογα με την ηλικία του ατόμου. Η ευαισθησία στον ήχο εξαρτάται επίσης από την συχνότητα. 

Η εξέταση των ορίων του ακουστού φάσματος και της σταδιακής αλλοίωσής τους περιλαμβάνει το ακοόγραμμα, κατά το οποίο εκπέμπονται ήχοι διαφορετικών συχνοτήτων σε σταδιακά μειωμένη ένταση. Εμείς βέβαια δεν θα υποκαταστήσουμε τους κατάλληλους γιατρούς όπου πρέπει να απευθύνεστε για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ωστόσο θα σας παρουσιάσουμε ένα μικρό τέστ για εξακριβώσετε την οξύτητα της ακοής σας.

Σε αυτό περιλαμβάνονται δύο τόνοι, ο ένας στους 17,4 kHz και ο άλλος μεταξύ 17 kHz και 20 kHz, που αλλάζει συχνότητα 3 φορές ανά δευτερόλεπτο. Αν καταρθώσετε και τους ακούσετε αυτό σημαίνει ότι έχετε υψηλή οξύτητα ακοής και αυτό γιατί  είτε μπορεί να είστε νέοι ή τα αυτιά σας να είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση! Αν όχι απλά απ΄ότι φαίνεται μάλλον  έχετε μεγαλώσει αρκετά.


Author's Website:

Αν σας άρεσε το άρθρο διαδώστε το!