Yandex.Browser : Σύγχρονος, κορυφαίος browser για κινητά και WindowsΗ Yandex είναι μια από τις τρεις πιο δημοφιλείς εταιρείες μηχανών αναζήτησης στο κόσμο και ισότιμος ανταγωνιστής των κολοσσών Google και Bing με έδρα τη Ρωσία. Αρκεί να σκεφθείτε ότι το το ποσοστό χρήσης της ρώσικης μηχανής αναζήτησης είναι στην Ρωσία (60%) στην Ουκρανία 30%, στην Λευκορωσία, 40%, στο Ουζμπεκιστάν, είναι 28% και μεγάλη απήχηση και στη Τουρκία.

Όμως η Yandex δεν φιλοδοξεί απλά να πάρει ένα μικρό κομμάτι της πίτας στον τομέα της αναζήτησης από την Google και την Bing αλλά μεθοδικά προσπαθεί με τις νέες υπηρεσίες που προσφέρει να προσελκύσει χρήστες και εκτός της ρωσικής επικράτειας.

To Yandex.Browser είναι μία από τις διαθέσιμες εφαρμογές της εταιρίας που έχει αναπτυχθεί από τη ρωσική εταιρεία Yandex και θεωρείται, ένας από τους καλύτερους, σύγχρονους Browser και βασίζεται στο Chrome. Έχει κερδίσει μία αξιόλογη θέση μεταξύ των χρηστών παρέχοντας ασφάλεια σταθερότητα και κυρίως γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης.

Η  ενσωματωμένη προστασία  τους σας κρατά ασφαλείς, αποκλείοντας κακόβουλους ιστότοπους, σαρώνοντας τα ληφθέντα αρχεία για ιούς και εξασφαλίζοντας τις ηλεκτρονικές πληρωμές σας. Ο προστατευμένος τρόπος λειτουργίας του ενεργοποιείται κάθε φορά που μεταβαίνει σε έναν ηλεκτρονικό ιστότοπο τραπεζικών συναλλαγών ή συστημάτων πληρωμών.

Αυτό βοηθά στην ασφάλεια του λογαριασμού σας και σας προστατεύει από την κλοπή των χρημάτων σας. Η προστατευμένη λειτουργία είναι ενεργή, όταν ο επάνω πίνακας του προγράμματος περιήγησης θα σκουραίνει. Οι λέξεις "προστατευμένη λειτουργία" θα εμφανιστούν στην επάνω δεξιά γωνία. (θα το δείτε όταν συνδεθείτε στο Paypal)Η προστατευμένη λειτουργία, απενεργοποιεί τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν διάφοροι κακόβουλοι τις πληροφορίες σας ή απλά γιατί μπορεί να έχουν ευπάθειες ασφαλείας. Είναι ενεργοποιημένες μόνο οι επαληθευμένες επεκτάσεις που απαιτούνται για τη σύνδεση σε ιστότοπους, όπως π.χ το lastpass.

Σε προστατευμένη λειτουργία, το πρόγραμμα περιήγησης ελέγχει αυστηρότερα το πιστοποιητικό ασφαλείας του ιστότοπου. Εάν το πιστοποιητικό του ιστότοπου δεν είναι έγκυρο, είναι παρωχημένο ή αναξιόπιστο, η λειτουργία προστασίας δεν ενεργοποιείται και θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο στη γραμμή διευθύνσεων που σας λέει ότι ο ιστότοπος δεν είναι ασφαλής.

Η προστατευμένη λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα όταν πάτε σε ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές ή σε τοποθεσίες πληρωμών. Αν δεν θέλετε να ενεργοποιηθεί η λειτουργία προστασίας για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, κάντε κλικ στο εικονίδιο στη γραμμή διευθύνσεων και απενεργοποιήστε την κατάσταση προστασίας στο παράθυρο που ανοίγει.Τα δημόσια δίκτυα wi-fi - σε πάρκα, καφέ, αεροδρόμια, συχνά είναι είτε εντελώς ανοιχτά (όχι προστατευμένα με κωδικό πρόσβασης) είτε όχι πολύ ασφαλή.

Για πρόσθετη ασφάλεια, το Yandex Browser μεταβαίνει αυτόματα σε προστατευμένη λειτουργία, η οποία χρησιμοποιεί αυστηρότερες απαιτήσεις για τα πιστοποιητικά SSL και απενεργοποιεί όλες τις επεκτάσεις για την προστασία προσωπικών δεδομένων μόλις συνδεθεί ένας χρήστης σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ηλεκτρονικής τραπεζικής. Εκτός από την ενισχυμένη ασφάλεια αγορών και τραπεζικών συναλλαγών, το Yandex Browser προσφέρει ενσωματωμένο αυτόματο λογισμικό προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό, προστασία δεδομένων σε δημόσια δίκτυα WiFi, πρόληψη κλοπών με κωδικό πρόσβασης και προειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με την εγγραφή σε ανεπιθύμητες συνδρομές. 

Η σύνδεση με αυτά τα δίκτυα σημαίνει ότι μοιράζεστε πρόσβαση στο διαδίκτυο με όλους τους γύρω σας και ο οποιοσδήποτε που κάθεται στο διπλανό τραπέζι μπορεί να κλέψει τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές. Οι διαδικτυακοί εγκληματίες χρησιμοποιούν επίσης μια διαφορετική στρατηγική, δημιουργώντας ένα δικό τους ανοιχτό δίκτυο με ένα εύκολα κατανοητό όνομα (π.χ. free_wifi) και διοχετεύοντας όλους όσους συνδέονται με αυτό μέσω των δικών τους συσκευών.

Αν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί το ασφαλές πρωτόκολλο https, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος, όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσονται με τον ιστότοπο είναι κρυπτογραφημένα για την προστασία του από τρίτους. Ωστόσο, ακόμη και αν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο http, το οποίο δεν απαιτεί κρυπτογράφηση κατευθύνει όλη την κυκλοφορία μέσω ασφαλών διακομιστών της Yandex . Οι χάκερ συχνά δημιουργούν ιστότοπους που διανέμουν κακόβουλα προγράμματα. Η μετάβαση σε έναν από αυτούς τους ιστότοπους θα μπορούσε να σας καταστήσει ευάλωτο σε κλοπή στο διαδίκτυο ή να μολύνει τη συσκευή σας με κακόβουλα προγράμματα.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, να σας κλειδώσει από το σύστημά σας ή να προκαλέσει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Κάθε μέρα, καθώς ευρετηριάζει το διαδίκτυο, το yandex ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια ιστότοπους για την παρουσία κακόβουλου λογισμικού. Καταγράφει τις διευθύνσεις μολυσμένων ή παραπλανητικών τοποθεσιών σε μια ειδική βάση δεδομένων, την οποία ενημερώνει αρκετές φορές την ημέρα. Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες συνδέσμους. Εάν προσπαθήσετε να μεταβείτε σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους, εμφανίζει μια προειδοποίηση.
O αριθμός τραπεζικής σας κάρτας και άλλα στοιχεία πληρωμής είναι πολύτιμα για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Για να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, συχνά δημιουργούν ιστότοπους που προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες με τεράστιες εκπτώσεις. Εναλλακτικά, αποκρύπτουν τις σελίδες τους και τις φτιάχνουν έτσι ώστε να μοιάζουν με γνωστούς ιστότοπους πληρωμών στο διαδίκτυο. Μια άλλη απειλή ασφάλειας προέρχεται από ιστότοπους ηλεκτρονικών αγορών που δεν διαθέτουν επαρκή ασφάλεια. Οι περισσότεροι σημαντικοί ιστότοποι που σας επιτρέπουν να πληρώνετε με κάρτα χρησιμοποιούν το κρυπτογραφημένο πρωτόκολλο https. Ωστόσο, ορισμένοι ιστότοποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το μη ασφαλές πρωτόκολλο http.

Αν κάνετε μία συναλλαγή σε έναν ιστότοπο του οποίου η ασφάλεια δεν είναι ενημερωμένη μπορεί να υποκλαπούν τα δεδομένα σας από χάκερς. Οι αριθμοί των τραπεζικών καρτών συνήθως αποτελούνται από 16 ψηφία. Οι πρώτοι έξι πρέπει να προσδιορίσουν την τράπεζα έκδοσης και το τελευταίο είναι ένα ψηφίο ελέγχου που προκύπτει από την τοποθέτηση των άλλων ψηφίων μέσω ειδικού αλγορίθμου. 

Προστατεύει την εμφάνιση αυτού του μοτίβου, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει πότε εισάγετε τον αριθμό της κάρτας σας σε έναν ιστότοπο. Ο ίδιος ο αριθμός κάρτας δεν αποστέλλεται πουθενά. Μόλις η προστασία καθορίσει ότι έχετε εισάγει έναν αριθμό κάρτας, ελέγχει εάν ο ιστότοπος στον οποίο έχετε καταχωρίσει είναι ασφαλής. Εάν ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το μη ασφαλές πρωτόκολλο http ή ότι η ιστοσελίδα που συνδεθήκατε είναι fake, θα δείτε μια προειδοποίηση ώστε μπορέσετε να το σταματήσετε από την αποστολή των πληροφοριών της κάρτας σας.


Τέλος, πέραν όλων αυτών διαθέτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως η μετάφραση, υποστήριξη HTML5, WebGL, λειτουργία Turbo, υποστήριξη antivirus κατά τη λήψη στο διαδίκτυο, κλπ.Εν κατακλείδι, φαίνεται μία πολύ καλά δομημένη εφαρμογή που εκτός των άλλων θα διαπιστώσετε ότι είναι κορυφαία σε ταχύτητα κατά το σερφάρισμα σας στο διαδίκτυο. Το μόνο ίσως αρνητικό της είναι ότι το μενού της εφαρμογής παρ΄ότι υποστηρίζει πολλές γλώσσες δεν περιλαμβάνει  ελληνικά.

Yandex Browser 19.1.0.2644

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows, Android, Ios,  Mac OS XYandex.Browser : Σύγχρονος, κορυφαίος browser για κινητά και Windows
4/ 5 stars - "Yandex.Browser : Σύγχρονος, κορυφαίος browser για κινητά και Windows" Η Yandex είναι μια από τις τρεις πιο δημοφιλείς εταιρείες μηχανών αναζήτησης στο κόσμο και ισότιμος ανταγωνιστής των κολοσσών Go...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>