28 Ιανουαρίου 2017

SafeMess : Online υπηρεσία κρυπτογράφησης για τα μηνύματά σας.

Το απόρρητο της επικοινωνίας είναι θεσμοθετημένο με νόμους και προστατεύεται σε όλο το κόσμο, παρ΄όλα αυτά οι υποκλοπές δίνουν και παίρνουν και μάλιστα χωρίς πολλές φορές να το αντιληφθούμε. Υπάρχει όμως τρόπος εάν θέλουμε να στείλουμε ένα εμπιστευτικό μήνυμα να κωδικοποιήσουμε την επικοινωνία μας και να το αποστείλουμε με μεγάλη ασφάλεια και χωρίς τον κίνδυνο να διαβαστεί από τρίτους. Μέσω αυτής της εφαρμογής μπορείτε να προστατεύσετε το απόρρητο του email σας (Yahoo, Outlook, Gmail) τις επικοινωνίες σας σε chat, κλπ. Η κρυπτογράφηση γίνεται με την βοήθεια τοπικά Javascript στον browser σας. Επομένως δεν μπορεί να διαβάσει κανείς τον κωδικό πρόσβασης σας ή τα μηνύματα σας.

Στην προσπάθειά μας αυτή θα μας βοηθήσει η online υπηρεσία safemess. Αφού πάμε στην ιστοσελίδα της εφαρμογής γράφουμε το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στο σχετικό πεδίο και στην θέση password πατάμε στην επιλογή Generate a radom Password. Η εφαρμογή θα δημιουργήσει ένα τυχαίο κωδικό που θα δούμε να εμφανίζεται δεξιά στο μενού του προγράμματος. Ο κωδικός αυτός είναι ο κωδικός που θα πρέπει να βάλει ο παραλήπτης του μηνύματος για να μπορέσει να αποκωδικοποιήσει το μύνημα τέλος πατάμε στην επιλογή Encrypt the message.


Όπως βλέπετε το μήνυμα μας έχει κρυπτογραφηθεί. Τώρα αντιγράφουμε το κρυπτογραφημένο μήνυμα με copy paste και το στέλνουμε μέσω του e-mail, chat κ.λ.π στον παραλήπτη που επιθυμούμε δίνοντάς του φυσικά και τον κωδικό που δημιουργήσαμε ώστε να μπορέσει να το αποκρυπτογραφήσει:

Θα πρέπει να σημειώσω ότι η εφαρμογή, παρέχει αυξημένο επίπεδο ασφαλείας αφού μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε κρυπτογραφημένα μηνύματα με ημερομηνία λήξης αυξάνοντας κατακόρυφα το επίπεδο ασφαλείας της επικοινωνίας μας. Για την αποκρυπτογράφηση του μηνύματος ακολουθούμε την ακριβώς αντίθετη διαδρομή αντιγράφουμε το κρυπτογραφημένο κείμενο στο ίδιο πεδίο βάζουμε τον κωδικό που έχουμε δημιουργήσει κατά την κρυπτογράφηση και πατάμε στην επιλογή Decrypt the message.

Author's Website:

SafeMess : Online υπηρεσία κρυπτογράφησης για τα μηνύματά σας.
4/ 5 stars - "SafeMess : Online υπηρεσία κρυπτογράφησης για τα μηνύματά σας." Το απόρρητο της επικοινωνίας είναι θεσμοθετημένο με νόμους και προστατεύεται σε όλο το κόσμο, παρ΄όλα αυτά οι υποκλοπές δίνουν κ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
Ad Block Alert!
Φαίνεται ότι έχετε ενεργοποιήσει τoν αποκλεισμό διαφημίσεων στον ιστότοπό μας. Παρακαλούμε ενεργοποιήστε τις διαφημίσεις σε αυτόν τον ιστότοπο για να συνεχίσετε. Η ιστοσελίδα μας, βασίζεται σε διαφημίσεις, έτσι ώστε να μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της και να προσφέρει πάντα ποιοτικό, δωρεάν περιεχόμενο. (καντε κλικ για εισοδο)
–>