16 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές προστασίας για κινητά Android


Η ασφάλεια των δεδομένων μας στο κινητό μας τηλέφωνο είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί και να φροντίσουμε γι΄αυτό απ΄την πρώτη στιγμή. Παράλληλα με την προστασία μας θα πρέπει να επιλέξουμε και την κατάλληλη εφαρμογή που θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε, να καθαρίσουμε και να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση του. Ως εκ τούτου θα πρέπει να εγκαταστήσουμε το κατάλληλο λογισμικό για΄τον σκοπό αυτό. 

 Παράλληλα με την προστασία μας θα πρέπει να επιλέξουμε και την κατάλληλη εφαρμογή που θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε, να καθαρίσουμε και να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση του. Ως εκ τούτου θα πρέπει να εγκαταστήσουμε το κατάλληλο λογισμικό για΄τον σκοπό αυτό. Με αυτό το πνεύμα συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε 14 από τις πιο δημοφιλείς-διαδεδομένες εφαρμογές που θα μας βοηθήσουν σ΄αυτό.  Η επιλογή δική σας.

1.


Το Mobile Security είναι μία δωρεάν εφαρμογή προστασίας για το κινητό σας τηλέφωνο που σαρώνει τη συσκευή σας και σας προστατεύσει από κακόβουλες επιθέσεις και προγράμματα, ψάχνει για τυχόν ευπάθειες και τις τις διορθώνει, καθαρίζει τα σκουπίδια από τα άχρηστα αρχεία που παραμένουν στο κινητό σας και ταυτόχρονα βελτιστοποιεί τη μνήμη του. 

Διαχειρίζεται φόντο και εφαρμογές έξυπνα αυξάνοντας την ταχύτητα απόκρισης των εφαρμογών σας μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση της μπαταρίας. Ακόμη μπλοκάρει τα ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα σύμφωνα με τις λίστα ανεπιθύμητων αριθμών που έχετε καταχωρήσει και φυσικά σας κρατά ενήμερο σχετικά με τα στατιστικά λειτουργίας διακίνησης των δεδομένων σας.

2.


Κλειδώστε τα προσωπικά σας δεδομένα και κρύψτε προσωπικές σας φωτογραφίες και βίντεο. Περιλαμβάνει σάρωση για κάθε εφαρμογή, παρακολουθεί κάθε νέα εγκατάσταση καθώς και τις ενημερώσεις των εφαρμογών του τηλεφώνου σας, σε πραγματικό χρόνο. 

Ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες προστασίας από ιούς, adware, malware, trojan. Ελέγχει ποια στοιχεία θα μπορούσαν να διαρρεύσουν και προστατεύει την ιδιωτικότητά σας προτείνοντάς σας να προσθέσετε ένα ασφαλές κωδικό πρόσβασης για να τα κλειδώσετε. Τέλος μπορεί να κρυπτογραφήσει και να κρύψει τις ιδιωτικές φωτογραφίες σας, και βίντεο.

3.Το CM Security είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας για Android καταλαμβάνοντας μόλις τη μισή από την μνήμη τηλεφώνου που χρειάζονται άλλα προγράμματα προστασίας. Σαρώστε το σύστημα αρχείων, τις προ-εγκατεστημένες και εγκατεστημένες εφαρμογές για να προστατέψετε το τηλέφωνο και το Tablet σας από ιούς, δούρειους ίππους, τρωτά σημεία, διαφημιστικό και κατασκοπευτικό λογισμικό. 

Σαρώστε τις εξωτερικές κάρτες SD σχολαστικά για να εντοπίσετε και να διαγράψετε τυχόν απειλές. Στις δυνατότητές του περιλαμβάνεται εκτός από την κλασική σάρωση για τον καθαρισμό απειλών στο κινητό μας, κλείδωμα εφαρμογών (το πιο γρήγορο & ασφαλές κλείδωμα εφαρμογών παγκοσμίως), δυνατότητα κλειδώματος για τις φωτογραφίες και τα μηνύματά σας από αδιάκριτα βλέμματα και περίεργους.

4.


Το Panda Mobile Security είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς για συσκευές Android με δυνατότητα VPN που διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων σε smartphone και tablet από ιούς, κακόβουλο λογισμικό και ransomware. Αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα και αποκτήστε πρόσβαση στις αγαπημένες ιστοσελίδες μέσω ιδιωτικής, ασφαλούς, εικονικής σήραγγας δεδομένων. 

Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης, δωρεάν προστασία από ιούς με σάρωση κάθε εφαρμογής και όλων των ενημερώσεων που κατεβάζετε σε πραγματικό χρόνο, εκτέλεση κατ’ απαίτηση σαρώσεων των αρχείων και του περιεχόμενου πολυμέσων που διαθέτετε,και σάρωση οποιασδήποτε κάρτας SD.5.


Δωρεάν εφαρμογή Mobile Security που παρέχει πλήρη λειτουργικότητα και προστασία για Android συσκευές σας χωρίς μείωση της απόδοσης ή μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας τους. Σας βοηθά να αποφύγετε το ανεπιθύμητο λογισμικό που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων και αν η συσκευή σας χαθεί ή κλαπεί με ένα απομακρυσμένο κλείδωμα να προστατεύσετε τις προσωπικές πληροφορίες σας και να δείτε ακόμη που βρίσκεται το κινητό σας. 

Σαρώνει τις εφαρμογές κατά την εγκατάσταση τους, τις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές τόσο στη συσκευή σας όσο και σε συσκευές αποθήκευσης, τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο ή σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα, σας δείχνει πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές και σας προστατεύει από χάκερς. 

Σας παρέχει επίσης προστασία για την απώλεια ή κλοπή της συσκευής σας με τη δυνατότητα αποστολής εντολών κειμένου από προκαθορισμένο αριθμό τηλεφώνου, απομακρυσμένο κλείδωμα της συσκευής Android και τέλος σας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσετε τη συσκευή σας με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας (η συσκευή στέλνει την τελευταία θέση της πριν εξαντληθεί η μπαταρία ).

Ακόμη σας προστατεύει από το Spam με φίλτρα εισερχόμενων μηνυμάτων κειμένου ( SMS ) σύμφωνα με τους κανόνες που έχετε καθορίσει, μπλοκάρει τις ανεπιθύμητες κλήσεις σύμφωνα με τα φίλτρα που έχετε ορίσει, π.χ. , καλεί με κρυφό αναγνωριστικό χρήστη και τέλος προστατεύει το ιδιωτικό σας απόρρητο ανιχνεύοντας εφαρμογές που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως το βιβλίο διευθύνσεων σας και ο τηλεφωνικός σας κατάλογος.

6.


Το Virus Cleaner 2018 (MAX Security) είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές προστασίας από ιούς, για το τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας που μπλοκάρει spyware, malware και trojans και εξασφαλίζει την ασφάλεια της συσκευής σας. Ωστόσο εκτός από τα κλασικά καθήκοντα ασφαλείας περιλαμβάνει και ένα σωρό ακόμη επιλογές. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη κλειδαριά ασφαλείας με κωδικό ή μοτίβο για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας. 

Ακόμη σας επιτρέπει να απελευθερώσετε περισσότερη μνήμη και να καθαρίσετε τη συσκευή σας από τα άχρηστα αρχεία. Για μέγιστη ασφάλεια σαρώνει τις εγκατεστημένες εφαρμογές, νέες εφαρμογές κάρτες SD και αφαιρεί ιούς και απειλές αυτόματα. Μπορεί ακόμη, να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 20% με εξοικονόμηση μπαταρίας ανιχνεύοντας και κλείνοντας αυτόματα τις εφαρμογές με μεγάλη κατανάλωση ισχύος. Τέλος, μέσω του Data Monitor θα μετρήσει με ακρίβεια την καθημερινή κίνηση των δεδομένων σας.

7.


Το Super Cleaner είναι ένα δωρεάν εργαλείο βελτιστοποίησης με λειτουργίες antivirus που εμπιστεύονται πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Απλό, μικρό, γρήγορο και έξυπνο, διαθέτει αποτελεσματικές λειτουργίες βελτιστοποίησης. Με το app αυτό, μπορείτε να ελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο, να ανεβάσετε τη μνήμη RAM, να καταργήσετε ή να απενεργοποιήσετε περιττές εφαρμογές και να ενισχύσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια. 

Περιλαμβάνει ακόμη, λειτουργία μείωσης της θερμοκρασίας και ένα ισχυρότατο antivirus που θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε το κινητό σας από ιούς και να κρατήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή. Ακόμη, μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να βρείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε σπάνια, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να απεγκαταστήσετε τις περιττές εφαρμογές. 

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον προστασία με κωδικό πρόσβασης σε ευαίσθητες εφαρμογές, όπως το Facebook τα μηνύματα σας, το Gmail, το WhatsApp και άλλες.

8.


Εφαρμογή ασφάλειας Android τηλέφωνα, ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές για μια ασφαλέστερη, ταχύτερη και ομαλότερη λειτουργία. Στα βασικά Χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνεται διπλή μηχανή ανίχνευσης ιών και το Super Cleaner. Με το Super Cleaner μπορείτε να αφαιρέστε όλα τα άχρηστα αρχεία και αρχεία προσωρινής μνήμης να ανεβάσετε την απόδοση του Booster και να ενισχύστε το κινητό σας ώστε να τρέχει πιο γρήγορα και πιο ομαλά. 

Περιλαμβάνει ακόμη CPU Cooler, βελτιστοποίηση της χρήσης της CPU για να σταματήσει η υπερθέρμανση. Δυνατότητα σάρωσης στην εσωτερική μνήμη και την SD κάρτα. Call Blocking, αποκλεισμός ανεπιθύμητων κλήσεων, WiFi Security, δοκιμή ταχύτητας του δικτύου, εντοπισμός πλαστών WiFi και μη εξουσιοδοτημένη σύνδεση.

9.


Το AMC Security ( Advanced Mobile Care) είναι μία κορυφαία εφαρμογή όλα-σε-ένα για κινητή ασφάλεια και βελτιστοποίηση εφαρμογών για τηλέφωνα Android και τάμπλετς. Βοηθά στην βελτιστοποίηση και επιτάχυνση της μνήμης Ram, καθαρίζει άχρηστα αρχεία και την προσωρινή μνήμη για να ελευθερώσει χώρο στο τηλέφωνο και να επιταχύνει την απόδοση των συσκευών σας στο μέγιστο. Επίσης, διαθέτει προστασία σε πραγματικό χρόνο από κακόβουλο λογισμικό, ιστοσελίδες εξαπάτησης και παρέχει ασφάλεια στις πληρωμές σας.10.


Το Dr. Safety είναι μια πολύ αξιόπιστη εφαρμογή προστασίας από ιούς, μία πλήρης σουίτα για κινητές συσκευές. Αντιμετωπίζει τους ιούς, προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα, βελτιστοποιεί την απόδοση της συσκευής σας και βρίσκει την χαμένη σας συσκευή με την τεχνολογία ασφάλειας από την Trend Micro. 

Η προηγμένη μηχανή μάθησης AI σάρωση προστατεύει από κακόβουλες εφαρμογές, ιούς, δόλιες ιστοσελίδες, κλοπή ταυτότητας, ransomware, κ.λ.π. Περιλαμβάνει δυνατότητες προστασίας της συσκευής σας σε πραγματικό χρόνο, σαρωτή ιών και εργαλείο αφαίρεσης ιών, σάρωση των εφαρμογών και των αρχείων σας, Booster Phone για να ενισχύστε το τηλέφωνό σας και να ελευθερώσετε μνήμη RAM, να καθαρίσετε εργασίες φόντου, να κλειδώσετε εφαρμογές, να καθαρίσετε το κινητό σας από τα ανεπιθύμητα αρχεία, να βελτιστοποιήσετε τη χρήση της CPU, να εξοικονομήσετε ενέργεια, να κάνετε ασφαλή περιήγηση στο Web σαρώνοντας και φιλτράροντας τις διευθύνσεις URL κατά την περιήγηση σε ιστότοπους ή σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. 

Τέλος περιλαμβάνει ακόμη, αναγνώριση καλούντος και αποκλεισμό, διακοπή ανεπιθύμητων και ενοχλητικών κλήσεων και πολλές άλλες δυνατότητες.

11.


Κρατήστε τη συσκευή σας προστατευμένη από ιούς και ανασφαλείς εφαρμογές με προστασία σε πραγματικό χρόνο. Σαρώστε τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τοπικά αρχεία APK σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθείστε κάθε διαδικασία εγκατάστασης.Η εφαρμογή περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους ευκολίες : Σάρωση στο σύννεφο για προστασίας από ιούς, SD Card σάρωση που σας δίνει τη δυνατότητα να σαρώσετε τις εξωτερικές κάρτες SD για να ανιχνεύσετε και να διαγράψετε απειλές.

12.


Kορυφαίο, δωρεάν antivirus για την την καταπολέμηση και την προστασία του κινητού σας από τους ιούς σε πραγματικό χρόνο, σας προστατεύει από επιβλαβείς ιούς, malware, spyware και σας βοηθά να κρατήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή. Σας βοηθά ώστε κρατήσετε ασφαλείς τις επαφές, τους σελιδοδείκτες και τα μηνύματα σας, να τερματίσετε τις εργασίες που επιβραδύνουν τη συσκευή σας και να περιηγηθείτε στο web με ασφάλεια, φιλτράροντας και ελέγχοντας τις επικίνδυνες ιστοσελίδες. Για όσους έχετε στον υπολογιστή σας εγκατεστημένο το AVGAntiVirus δεν θα αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία με το γραφικό του περιβάλλον αφού είναι σχεδόν πανομοιότυπο.

13.


Το κακόβουλο λογισμικό σε Android συσκευές έχει αυξηθεί καθώς οι hackers εντείνουν τις προσπάθειές τους με απώτερο στόχο να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, στα οποία περιλαμβάνονται κωδικοί πρόσβασης και προσωπικά δεδομένα όπως τραπεζικοί λογαριασμοί και αριθμοί πιστωτικών καρτών. 

Η λύση της Βitdefender χρησιμοποιεί την τεχνολογία σάρωσης ΄΄in-the-cloud΄΄ και εξασφαλίζει αποτελεσματική αντιμετώπιση στις τελευταίες απειλές από το cloud για τα Android λειτουργικά συστήματα. Στα θετικά της εφαρμογής η πολύ μικρή χρήση της CPU του κινητού σας με σχεδόν μηδενική επίπτωση στη διάρκεια της μπαταρίας της συσκευής σας, στα αρνητικά είναι απουσία των ελληνικών και η έλλειψη παραμετροποίησης για περισσότερες δυνατότητες στην δωρεάν του έκδοση.

14.

Το Malwarebytes Anti-Malware είναι μία πολύ διαδεδομένη εφαρμογή ασφαλείας που στην Mobile έκδοσή της προστατεύει το τηλέφωνο ή το tablet σας από κακόβουλο λογισμικό, μολυσμένες εφαρμογές, και μη εξουσιοδοτημένη επιτήρηση, ανιχνεύει και εξαλείφει malware, συμπεριλαμβανομένων των spyware και Trojans,σαρώνει τις εφαρμογές σας για κακόβουλο κώδικα ή πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα, σας ειδοποιεί αν ένα link σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα ανιχνεύεται σε ένα εισερχόμενο μήνυμα κειμένου (SMS),σταματά τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, σαρώνει την Android συσκευή σας για τρωτά σημεία ασφάλειας, προσδιορίζει τις εφαρμογές που παρακολουθούν τη θέση σας και γενικά μπορεί να σας παρέχει μία απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη προστασία.

15.


Το McAfee Mobile Security, είναι ένα δωρεάν εργαλείο εκκαθάρισης ιών,  που προστατεύει και βελτιώνει την απόδοσή του τηλεφώνου ή tablet Android με ενσωματωμένες, βραβευμένες λειτουργίες όπως προστασία από κλοπή, εύρεση συσκευής, προστασία απορρήτου εφαρμογής, προστασία από ιούς, προστασία από προγράμματα υποκλοπής, προστασία από λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας, εκκαθάριση ιών, ασφαλής περιήγηση, ασφάλεια Wi-Fi, Βελτιστοποίηση απόδοσης, αντίγραφα ασφαλείας SMS, αντίγραφα ασφαλείας επαφών και πολλές άλλες λειτουργίες ασφάλειας.

16.


Πρόκειται για μία δωρεάν επαγγελματικών προδιαγραφών εφαρμογή προστασίας από ιούς για το κινητό σας. Διαθέτει ισχυρή μηχανή σάρωσης, που σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα κακόβουλες εφαρμογές που μεταφέρουν ιούς ή υποκλέπτουν τα προσωπικά σας δεδομένα.  Ειδικά σχεδιασμένη με έξτρα εφαρμογές, όπως η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας για να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των τοπικών σας δεδομένων σας σε ένα μόνο δευτερόλεπτο, δυνατότητα να απεγκαταστήσετε εύκολα τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, και με συμβουλές σχετικά με την προστασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων.

Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μία επιπλέον προστασία με κωδικό πρόσβασης σε ευαίσθητες εφαρμογές, όπως το Facebook, ή την εφαρμογή των μηνυμάτων σας αλλά και να κλειδώσετε εφαρμογές. Τέλος σας δίνει τη δυνατότητα να αποκρύψετε τις επαφές σας, τις τηλεφωνικές σας κλήσεις και τα SMS από τα αδιάκριτα μάτια.