15 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές προστασίας για κινητά AndroidΗ ασφάλεια των δεδομένων μας στο κινητό μας τηλέφωνο είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί και να φροντίσουμε γι΄αυτό απ΄την πρώτη στιγμή. Παράλληλα με την προστασία μας θα πρέπει να επιλέξουμε και την κατάλληλη εφαρμογή που θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε, να καθαρίσουμε και να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση του. Ως εκ τούτου θα πρέπει να εγκαταστήσουμε το κατάλληλο λογισμικό για΄τον σκοπό αυτό.  Παράλληλα με την προστασία μας θα πρέπει να επιλέξουμε και την κατάλληλη εφαρμογή που θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε, να καθαρίσουμε και να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση του. Ως εκ τούτου θα πρέπει να εγκαταστήσουμε το κατάλληλο λογισμικό για΄τον σκοπό αυτό. Με αυτό το πνεύμα συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε 15 από τις πιο δημοφιλείς-διαδεδομένες εφαρμογές που θα μας βοηθήσουν σ΄αυτό.  Η επιλογή δική σας.

1.

Το Mobile Security είναι μία δωρεάν εφαρμογή προστασίας για το κινητό σας τηλέφωνο που σαρώνει τη συσκευή σας και σας προστατεύσει από κακόβουλες επιθέσεις και προγράμματα, ψάχνει για τυχόν ευπάθειες και τις τις διορθώνει, καθαρίζει τα σκουπίδια από τα άχρηστα αρχεία που παραμένουν στο κινητό σας και ταυτόχρονα βελτιστοποιεί τη μνήμη του.  Διαχειρίζεται φόντο και εφαρμογές έξυπνα αυξάνοντας την ταχύτητα απόκρισης των εφαρμογών σας μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση της μπαταρίας. Ακόμη μπλοκάρει τα ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα σύμφωνα με τις λίστα ανεπιθύμητων αριθμών που έχετε καταχωρήσει και φυσικά σας κρατά ενήμερο σχετικά με τα στατιστικά λειτουργίας διακίνησης των δεδομένων σας.

2.

Το CM Security είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας για Android καταλαμβάνοντας μόλις τη μισή από την μνήμη τηλεφώνου που χρειάζονται άλλα προγράμματα προστασίας. Σαρώστε το σύστημα αρχείων, τις προ-εγκατεστημένες και εγκατεστημένες εφαρμογές για να προστατέψετε το τηλέφωνο και το Tablet σας από ιούς, δούρειους ίππους, τρωτά σημεία, διαφημιστικό και κατασκοπευτικό λογισμικό.  Σαρώστε τις εξωτερικές κάρτες SD σχολαστικά για να εντοπίσετε και να διαγράψετε τυχόν απειλές. Στις δυνατότητές του περιλαμβάνεται εκτός από την κλασική σάρωση για τον καθαρισμό απειλών στο κινητό μας, κλείδωμα εφαρμογών (το πιο γρήγορο & ασφαλές κλείδωμα εφαρμογών παγκοσμίως), δυνατότητα κλειδώματος για τις φωτογραφίες και τα μηνύματά σας από αδιάκριτα βλέμματα και περίεργους.

3.
Το Panda Mobile Security είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς για συσκευές Android με δυνατότητα VPN που διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων σε smartphone και tablet από ιούς, κακόβουλο λογισμικό και ransomware. Αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα και αποκτήστε πρόσβαση στις αγαπημένες ιστοσελίδες μέσω ιδιωτικής, ασφαλούς, εικονικής σήραγγας δεδομένων.  Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης, δωρεάν προστασία από ιούς με σάρωση κάθε εφαρμογής και όλων των ενημερώσεων που κατεβάζετε σε πραγματικό χρόνο, εκτέλεση κατ’ απαίτηση σαρώσεων των αρχείων και του περιεχόμενου πολυμέσων που διαθέτετε,και σάρωση οποιασδήποτε κάρτας SD.4.
Δωρεάν εφαρμογή Mobile Security που παρέχει πλήρη λειτουργικότητα και προστασία για Android συσκευές σας χωρίς μείωση της απόδοσης ή μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας τους. Σας βοηθά να αποφύγετε το ανεπιθύμητο λογισμικό που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων και αν η συσκευή σας χαθεί ή κλαπεί με ένα απομακρυσμένο κλείδωμα να προστατεύσετε τις προσωπικές πληροφορίες σας και να δείτε ακόμη που βρίσκεται το κινητό σας. 

Σαρώνει τις εφαρμογές κατά την εγκατάσταση τους, τις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές τόσο στη συσκευή σας όσο και σε συσκευές αποθήκευσης, τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο ή σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα, σας δείχνει πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές και σας προστατεύει από χάκερς. 

Σας παρέχει επίσης προστασία για την απώλεια ή κλοπή της συσκευής σας με τη δυνατότητα αποστολής εντολών κειμένου από προκαθορισμένο αριθμό τηλεφώνου, απομακρυσμένο κλείδωμα της συσκευής Android και τέλος σας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσετε τη συσκευή σας με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας (η συσκευή στέλνει την τελευταία θέση της πριν εξαντληθεί η μπαταρία ).

Ακόμη σας προστατεύει από το Spam με φίλτρα εισερχόμενων μηνυμάτων κειμένου ( SMS ) σύμφωνα με τους κανόνες που έχετε καθορίσει, μπλοκάρει τις ανεπιθύμητες κλήσεις σύμφωνα με τα φίλτρα που έχετε ορίσει, π.χ. , καλεί με κρυφό αναγνωριστικό χρήστη και τέλος προστατεύει το ιδιωτικό σας απόρρητο ανιχνεύοντας εφαρμογές που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως το βιβλίο διευθύνσεων σας και ο τηλεφωνικός σας κατάλογος.
5.
Το Super Cleaner είναι ένα δωρεάν εργαλείο βελτιστοποίησης με λειτουργίες antivirus που εμπιστεύονται πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Απλό, μικρό, γρήγορο και έξυπνο, διαθέτει αποτελεσματικές λειτουργίες βελτιστοποίησης. Με το app αυτό, μπορείτε να ελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο, να ανεβάσετε τη μνήμη RAM, να καταργήσετε ή να απενεργοποιήσετε περιττές εφαρμογές και να ενισχύσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια. 

Περιλαμβάνει ακόμη, λειτουργία μείωσης της θερμοκρασίας και ένα ισχυρότατο antivirus που θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε το κινητό σας από ιούς και να κρατήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή. Ακόμη, μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να βρείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε σπάνια, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να απεγκαταστήσετε τις περιττές εφαρμογές. 

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον προστασία με κωδικό πρόσβασης σε ευαίσθητες εφαρμογές, όπως το Facebook τα μηνύματα σας, το Gmail, το WhatsApp και άλλες.

6.
Εφαρμογή ασφάλειας Android τηλέφωνα, ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές για μια ασφαλέστερη, ταχύτερη και ομαλότερη λειτουργία. Στα βασικά Χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνεται διπλή μηχανή ανίχνευσης ιών και το Super Cleaner. Με το Super Cleaner μπορείτε να αφαιρέστε όλα τα άχρηστα αρχεία και αρχεία προσωρινής μνήμης να ανεβάσετε την απόδοση του Booster και να ενισχύστε το κινητό σας ώστε να τρέχει πιο γρήγορα και πιο ομαλά. 

Περιλαμβάνει ακόμη CPU Cooler, βελτιστοποίηση της χρήσης της CPU για να σταματήσει η υπερθέρμανση. Δυνατότητα σάρωσης στην εσωτερική μνήμη και την SD κάρτα. Call Blocking, αποκλεισμός ανεπιθύμητων κλήσεων, WiFi Security, δοκιμή ταχύτητας του δικτύου, εντοπισμός πλαστών WiFi και μη εξουσιοδοτημένη σύνδεση.

7.
Το Dr. Safety είναι μια πολύ αξιόπιστη εφαρμογή προστασίας από ιούς, μία πλήρης σουίτα για κινητές συσκευές. Αντιμετωπίζει τους ιούς, προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα, βελτιστοποιεί την απόδοση της συσκευής σας και βρίσκει την χαμένη σας συσκευή με την τεχνολογία ασφάλειας από την Trend Micro. Η προηγμένη μηχανή μάθησης AI σάρωση προστατεύει από κακόβουλες εφαρμογές, ιούς, δόλιες ιστοσελίδες, κλοπή ταυτότητας, ransomware, κ.λ.π. 

Περιλαμβάνει δυνατότητες προστασίας της συσκευής σας σε πραγματικό χρόνο, σαρωτή ιών και εργαλείο αφαίρεσης ιών, σάρωση των εφαρμογών και των αρχείων σας, Booster Phone για να ενισχύστε το τηλέφωνό σας και να ελευθερώσετε μνήμη RAM, να καθαρίσετε εργασίες φόντου, να κλειδώσετε εφαρμογές, να καθαρίσετε το κινητό σας από τα ανεπιθύμητα αρχεία, να βελτιστοποιήσετε τη χρήση της CPU, να εξοικονομήσετε ενέργεια, να κάνετε ασφαλή περιήγηση στο Web σαρώνοντας και φιλτράροντας τις διευθύνσεις URL κατά την περιήγηση σε ιστότοπους ή σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. 

Τέλος περιλαμβάνει ακόμη, αναγνώριση καλούντος και αποκλεισμό, διακοπή ανεπιθύμητων και ενοχλητικών κλήσεων και πολλές άλλες δυνατότητες.8.
Κρατήστε τη συσκευή σας προστατευμένη από ιούς και ανασφαλείς εφαρμογές με προστασία σε πραγματικό χρόνο. Σαρώστε τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τοπικά αρχεία APK σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθείστε κάθε διαδικασία εγκατάστασης.Η εφαρμογή περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους ευκολίες : Σάρωση στο σύννεφο για προστασίας από ιούς, SD Card σάρωση που σας δίνει τη δυνατότητα να σαρώσετε τις εξωτερικές κάρτες SD για να ανιχνεύσετε και να διαγράψετε απειλές.

9.
Kορυφαίο, δωρεάν antivirus για την την καταπολέμηση και την προστασία του κινητού σας από τους ιούς σε πραγματικό χρόνο, σας προστατεύει από επιβλαβείς ιούς, malware, spyware και σας βοηθά να κρατήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή. Σας βοηθά ώστε κρατήσετε ασφαλείς τις επαφές, τους σελιδοδείκτες και τα μηνύματα σας, να τερματίσετε τις εργασίες που επιβραδύνουν τη συσκευή σας και να περιηγηθείτε στο web με ασφάλεια, φιλτράροντας και ελέγχοντας τις επικίνδυνες ιστοσελίδες. Για όσους έχετε στον υπολογιστή σας εγκατεστημένο το AVGAntiVirus δεν θα αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία με το γραφικό του περιβάλλον αφού είναι σχεδόν πανομοιότυπο.

10.

Το Koodous, είναι μία εφαρμογή Android που προστατεύει τη συσκευή σας από κακόβουλες εφαρμογές όπως trojans, ιούς ή καταχρηστικές διαφημίσεις. Πρόκειται για μια ανοιχτή κοινότητα που αποτελείται από ερευνητές που αναλύουν και να ανιχνεύουν κακόβουλες συμπεριφορές σε χιλιάδες εφαρμογές Android. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή και την τρέξετε σαρώνει το τηλέφωνό σας και να επισημαίνει τις εφαρμογές που καθορίζονται ως επικίνδυνες.

11.
Το McAfee Mobile Security, είναι ένα δωρεάν εργαλείο εκκαθάρισης ιών,  που προστατεύει και βελτιώνει την απόδοσή του τηλεφώνου ή tablet Android με ενσωματωμένες, βραβευμένες λειτουργίες όπως προστασία από κλοπή, εύρεση συσκευής, προστασία απορρήτου εφαρμογής, προστασία από ιούς, προστασία από προγράμματα υποκλοπής, προστασία από λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας, εκκαθάριση ιών, ασφαλής περιήγηση, ασφάλεια Wi-Fi, Βελτιστοποίηση απόδοσης, αντίγραφα ασφαλείας SMS, αντίγραφα ασφαλείας επαφών και πολλές άλλες λειτουργίες ασφάλειας.12.

Το V3 Mobile Security είναι μια ολοκληρωμένη λύση προστασίας από ιούς για τηλέφωνα Android. Διατηρήστε το τηλέφωνό σας και τις προσωπικές σας πληροφορίες ασφαλείς, χωρίς να αποστραγγίζετε την μπαταρία σας. Πιστοποιημένη παγκόσμια προστασία κακόβουλων προγραμμάτων. Κατατάχθηκε Νο 1 από τα AV-TEST και AV-Comparatives, σε παγκόσμιες υπηρεσίες δοκιμών με καταγραφή 100% ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού. Σχεδιασμένο για χρήση λιγότερης μπαταρίας και δυνατότητες παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο: Σαρώνει εφαρμογές πριν και μετά την εγκατάσταση και εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο τηλέφωνό σας, σαρώνει όλα τα αρχεία με δικαιώματα πρόσβασης και δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές, σας ενημερώνει για το τι μπορεί να κάνει κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή στο διαχειριστή της συσκευής, στην παρακολούθηση τοποθεσίας, την πρόσβαση στις επαφές και σε άλλες ευαίσθητες πληροφορίες και τέλος, βελτιώνει την ταχύτητα της συσκευής σας.

13.
H trendmicro θεωρείται μία από τις καλύτερες εταιρείες παραγωγής λογισμικού ασφαλείας με πολλά χρόνια εμπειρίας και γνώσης. Τα τελευταία χρόνια εκτός από τις δωρεάν λύσεις που μας παρέχει για τα windows έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα και στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Σήμερα θα εξετάσουμε ένα ακόμη προϊόν της που απευθύνεται σε συσκευές Android. Ποιο συγκεκριμένα, με το Dr. Wifi μπορούμε να ελέγξουμε την ταχύτητα της σύνδεσή μας στο διαδίκτυο, να δούμε πόσο ισχυρό είναι το σήμα του Wi - Fi στο οποίο είμαστε συνδεδεμένοι, να ελέγξουμε την ασφάλεια του Wi - Fi ώστε να αποφύγουμε επιθέσεις του τύπου, (Man-In-The-Middle) και να αλλάξουμε DNS . Η χρήση του είναι απλούσταστη και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ακόμη και ο πιο αδαής χρήστης.

14.

Το Mobiwol είναι μία εφαρμογή ANDROID που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη χρήση των δεδομένων σας και να εξασφαλίσετε την προστασία της ιδιωτικότητά σας περιορίζοντας τα δικαιώματα πρόσβασης στο δίκτυο που απαιτούνται από εφαρμογές. Εντοπίζει αυτόματα τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στην συσκευή σας και προσδιορίζει και ειδοποιεί όταν πρόσφατα εγκατεστημένες εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δεν απαιτεί Root.

15.
Η καλύτερη λύση για όσους επιθυμούν ένα τείχος προστασίας για συσκευές Android που δεν απαιτεί η συσκευή τους να είναι root. Παρέχει πλήρη προστασία για το τηλέφωνό σας αφού σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιες εφαρμογές επιθυμείτε να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η χρήση του είναι πολύ απλή και δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από το να ξεκινήσετε απλά την εφαρμογή και μετά να τσεκάρετε τα προγράμματα που θέλετε να αποκλείσετε.