9 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές προστασίας για κινητά Android



Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

9 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές προστασίας για κινητά Android

read

Η ασφάλεια των δεδομένων μας στο κινητό μας τηλέφωνο είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί και να φροντίσουμε γι΄αυτό απ΄την πρώτη στιγμή. Παράλληλα με την προστασία μας θα πρέπει να επιλέξουμε και την κατάλληλη εφαρμογή που θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε, να καθαρίσουμε και να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση του. 

Ως εκ τούτου θα πρέπει να εγκαταστήσουμε το κατάλληλο λογισμικό για τον σκοπό αυτό.  Παράλληλα με την προστασία μας θα πρέπει να επιλέξουμε και την κατάλληλη εφαρμογή που θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε, να καθαρίσουμε και να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση του.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να εγκαταστήσουμε το κατάλληλο λογισμικό για τον σκοπό αυτό. Με αυτό το πνεύμα συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τις καλύτερες εφαρμογές που θα μας βοηθήσουν σ΄αυτό.  Η επιλογή δική σας.





1.

Avast Mobile Security


Προστατευτείτε από ιούς & κακόβουλο λογισμικό με το Avast Mobile Security, με τη δωρεάν εφαρμογή antivirus για Android. Λάβετε ειδοποιήσεις όταν κατεβάζετε app που έχουν προσβληθεί από προγράμματα υποκλοπής ή διαφημιστικό λογισμικό. 

Θωρακιστείτε από επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος μέσω email και μολυσμένων σελίδων. Ενεργοποιήστε το VPN για ασφαλή περιήγηση και πρόσβαση σε πληρωμένες υπηρεσίες streaming, όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό και ΄λάβετε ειδοποίηση αν κάποιος κωδικός σας κινδυνεύσει από χάκερ. 

Αποφύγετε απάτες με σύνθετες σαρώσεις και ειδοποιήσεις. Με περισσότερες από 100 εκατομμύρια εγκαταστάσεις, το Avast Mobile Security & Antivirus είναι κάτι παραπάνω από απλό antivirus. Κάντε αυτόματα σάρωση για ιούς και άλλα είδη κακόβουλου λογισμικού, όπως προγράμματα υποκλοπής, trojan κ.ά.

Η σάρωση web, αρχείων και app παρέχει πλήρη προστασία. Δείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε σε κάθε app και βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στο τηλέφωνο και την προσωπική σας ζωή. Καθαρίστε άχρηστα αρχεία, cache συστήματος, μικρογραφίες από τη συλλογή εικόνων, αρχεία εγκατάστασης και υπολείμματα αρχείων, κερδίστε χώρο και  θωρακίστε τις φωτογραφίες σας με PIN, μοτίβο ή δακτυλικό αποτύπωμα.

Μόλις οι φωτογραφίες μετακινηθούν στη Θυρίδα, κρυπτογραφούνται και είναι προσβάσιμες μόνο από εσάς. Μπλοκάρετε μολυσμένες συνδέσεις, trojan, διαφημιστικό λογισμικό και προγράμματα υποκλοπής (για ασφαλή και ιδιωτική περιήγηση, π.χ. στο Chrome).

Τσεκάρετε την ασφάλεια δημόσιων Wi-Fi, περιηγηθείτε και πληρώστε με ασφάλεια από παντού. Το app χρησιμοποιεί τα δικαιώματα διαχειριστή της συσκευής. Δείτε ποιοι κωδικοί σας έχουν διαρρεύσει με μια γρήγορη σάρωση, και τα στοιχεία σύνδεσης πριν οι εισβολείς εισβάλλουν στους λογαριασμούς σας. Αυτό το δικαίωμα σας δίνει τη δυνατότητα για απομακρυσμένο κλείδωμα και καθαρισμό της συσκευής από το my.avast.com.

2.

Panda Mobile Security


Το Panda Mobile Security είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς για συσκευές Android με δυνατότητα VPN που διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων σε smartphone και tablet από ιούς, κακόβουλο λογισμικό και ransomware. 

Αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα και αποκτήστε πρόσβαση στις αγαπημένες ιστοσελίδες μέσω ιδιωτικής, ασφαλούς, εικονικής σήραγγας δεδομένων.  

Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης, δωρεάν προστασία από ιούς με σάρωση κάθε εφαρμογής και όλων των ενημερώσεων που κατεβάζετε σε πραγματικό χρόνο, εκτέλεση κατ’ απαίτηση σαρώσεων των αρχείων και του περιεχόμενου πολυμέσων που διαθέτετε, και σάρωση οποιασδήποτε κάρτας SD.

3.

Sophos Mobile Security


Δωρεάν εφαρμογή Mobile Security που παρέχει πλήρη λειτουργικότητα και προστασία για Android συσκευές σας χωρίς μείωση της απόδοσης ή μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας τους. Σας βοηθά να αποφύγετε το ανεπιθύμητο λογισμικό που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων και αν η συσκευή σας χαθεί ή κλαπεί με ένα απομακρυσμένο κλείδωμα να προστατεύσετε τις προσωπικές πληροφορίες σας και να δείτε ακόμη που βρίσκεται το κινητό σας. 

Σαρώνει τις εφαρμογές κατά την εγκατάσταση τους, τις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές τόσο στη συσκευή σας όσο και σε συσκευές αποθήκευσης, τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο ή σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα, σας δείχνει πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές και σας προστατεύει από χάκερς. 

Σας παρέχει επίσης προστασία για την απώλεια ή κλοπή της συσκευής σας με τη δυνατότητα αποστολής εντολών κειμένου από προκαθορισμένο αριθμό τηλεφώνου, απομακρυσμένο κλείδωμα της συσκευής Android και τέλος σας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσετε τη συσκευή σας με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας (η συσκευή στέλνει την τελευταία θέση της πριν εξαντληθεί η μπαταρία ).

Ακόμη σας προστατεύει από το Spam με φίλτρα εισερχόμενων μηνυμάτων κειμένου ( SMS ) σύμφωνα με τους κανόνες που έχετε καθορίσει, μπλοκάρει τις ανεπιθύμητες κλήσεις σύμφωνα με τα φίλτρα που έχετε ορίσει, π.χ. , καλεί με κρυφό αναγνωριστικό χρήστη και τέλος προστατεύει το ιδιωτικό σας απόρρητο ανιχνεύοντας εφαρμογές. 

 4.

MobiWall Firewall


Δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε την προστασία της ιδιωτικότητά σας και θα προστατεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλείοντας τις απειλές. Σε αυτή την εφαρμογή, εσείς αποφασίζετε τι να αποκλείσετε με απλούς κανόνες που δημιουργήθηκαν για από την Mobisec.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προστασία με συγκεκριμένους κανόνες και να ελέγξετε τις δραστηριότητες του smartphone σας ενεργοποιώντας τα στατιστικά στοιχεία, έτσι θα μπορείτε να ανακαλύψετε τυχόν κρυφές δραστηριότητες. Από προεπιλογή αποκλείει το επικίνδυνο λογισμικό που μπορεί να βλάψει το κινητό σας.

5. 

AVG


Κατεβάστε το AVG AntiVirus FREE για Android και προστατευτείτε από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Θωρακίστε τα προσωπικά σας δεδομένα με κλείδωμα εφαρμογών, θυρίδα φωτογραφιών, έλεγχο ασφάλειας Wi-Fi, ειδοποιήσεις παραβιάσεων και Άδειες App. Mε αποτελεσματική προστασία από ιούς και κακόβουλο λογισμικό, δυνατότητα εντοπισμού τηλεφώνου, τερματισμό εργασιών, κλείδωμα εφαρμογών, σαρωτή Wi-Fi, αλλά και θυρίδα αποθήκευσης φωτογραφιών, για θωράκιση απορρήτου και ταυτότητας στο Internet.Το app χρησιμοποιεί τα δικαιώματα διαχειριστή της συσκευής και αυτό επιτρέπει το απομακρυσμένο κλείδωμα και τον καθαρισμό της συσκευής από το my.avast.com

 6. 

Comodo Security Antivirus VPN


Κρατήστε τη συσκευή σας προστατευμένη από ιούς και ανασφαλείς εφαρμογές με προστασία σε πραγματικό χρόνο. Σαρώστε τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τοπικά αρχεία APK σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθείστε κάθε διαδικασία εγκατάστασης.  Η εφαρμογή περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους ευκολίες : Σάρωση στο σύννεφο για προστασίας από ιούς, SD Card σάρωση που σας δίνει τη δυνατότητα να σαρώσετε τις εξωτερικές κάρτες SD για να ανιχνεύσετε και να διαγράψετε απειλές.

7.

Koodous Antivirus


Το Koodous, είναι μία εφαρμογή Android που προστατεύει τη συσκευή σας από κακόβουλες εφαρμογές όπως trojans, ιούς ή καταχρηστικές διαφημίσεις. Πρόκειται για μια ανοιχτή κοινότητα που αποτελείται από ερευνητές που αναλύουν και να ανιχνεύουν κακόβουλες συμπεριφορές σε χιλιάδες εφαρμογές Android. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή και την τρέξετε σαρώνει το τηλέφωνό σας και να επισημαίνει τις εφαρμογές που καθορίζονται ως επικίνδυνες. 

 8.

NoRoot Firewal


Δωρεάν εφαρμογή τείχους προστασίας ΧΩΡΙΣ να απαιτείται η συσκευή σας να είναι ROOT. Μπορείτε να φιλτράρετε το όνομα του κεντρικού υπολογιστή/όνομα τομέα, μέσω ενός πολύ απλού μενού, με λεπτομερή έλεγχος πρόσβασης και χωρίς ύποπτα δικαιώματα στην ίδια την εφαρμογή τείχους προστασίας. 

Προστατεύει τα προσωπικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο και σάς ειδοποιεί όταν μια εφαρμογή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλώς να πατήσετε το κουμπί Allow ή Deny. 

Σάς επιτρέπει να δημιουργείτε κανόνες φιλτραρίσματος με βάση τη διεύθυνση IP, το όνομα κεντρικού υπολογιστή ή το όνομα τομέα. Μπορείτε να επιτρέψετε ή να απορρίψετε μόνο συγκεκριμένες συνδέσεις μιας εφαρμογής. Eίναι η ιδανική λύση εάν θέλετε ένα αξιόπιστο τείχος προστασίας για το τηλέφωνό σας.

 9.

V3 Mobile Security


Πλήρης λύση προστασίας από ιούς για τηλέφωνα Android. Διατηρήστε το τηλέφωνό σας και τις προσωπικές σας πληροφορίες ασφαλείς, χωρίς να αποστραγγίζετε την μπαταρία σας. Πιστοποιημένη παγκόσμια προστασία κακόβουλων προγραμμάτων. 

Κατατάχθηκε Νο 1 από τα AV-TEST και AV-Comparatives, σε παγκόσμιες υπηρεσίες δοκιμών με καταγραφή 100% ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού. Σχεδιασμένο για χρήση λιγότερης μπαταρίας και δυνατότητες παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο.

Σαρώνει εφαρμογές πριν και μετά την εγκατάσταση και εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο τηλέφωνό σας, σαρώνει όλα τα αρχεία με δικαιώματα πρόσβασης και δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές, σας ενημερώνει για το τι μπορεί να κάνει κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή στο διαχειριστή της συσκευής, στην παρακολούθηση τοποθεσίας, την πρόσβαση στις επαφές και σε άλλες ευαίσθητες πληροφορίες και τέλος, βελτιώνει την ταχύτητα της συσκευής σας.


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!